Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabaládé

93 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igyunk 2016-ra!...a hosszantartó ízre......a szkepticizmusra és kritikus gondolkozásra......a társadalmi tudatosságra......a lonerekre és megrögzött egyedülállókra......az átléphetetlen 2 hónapra......a fotósokra......a szőrtelen állra és a kócos hajra......a betehetetlen kontaktlencsékre......a…..
A lényeg, hogy ne veszítsd el a fókuszt!Begurul az ágy alá, kész a baj! A Higgs-bozont is meddig kerestük a múltkor!..
Amikor megtudtam, hogy másnap reggel 5-kor kelek, tudtam, hogy ez hazugság, mert valójában aznap estig nem is fogok aludni. Pedig ennél még a koránkelés is jobb egy kicsit. Sőt, a koránkeléssel nincs semmi baj. Csak azzal, hogy előtte nem aludhatsz sokat. Ezzel együtt egész jó ütemben kezdtem el…..
Kevesen tudják (körülbelül annyian, ahányan az éjszakai papagáj létezéséről tudnak), hogy a ma már híres, feloszlott Kefir zenekar útja korántsem indult olyan zökkenőmentesen, mint ahogy arról Matyó, a zenekarvezető-frontember beszélt. Hőseink zenekara is abba a típusba tartozott, ahol a frontember…..
Howlin' Pelle Almqvist a következő üzenetet tette ki a Facebookra Nagyon szomorú hallani, hogy Brian Johnson egészségügyi problémák miatt nem tud egy rakás AC/DC-koncerten fellépni. Az az ember egy legenda. Legőszintébb jókívánságaim küldöm neki, gyógyuljon meg, és ha esetleg szükség lenne a…..
Misi hazafelé menet kétségbe vonta saját létezésének értelmét. Legalább kétszer. Nem történt egyébként semmi különös, csak éppen randija volt egy olyan lánnyal, akinek valójában legvonzóbb tulajdonsága az a tény volt, hogy hajlandó volt Misivel szóba állni az első…..
Kedves kollégák, a mai napon a következő probléma kerül terítékre, amennyiben és mindazonáltal: Vajon csúnya dolog-e (és ha nem, akkor mennyire) egy nemlétező személyről hazugságokat terjeszteni, ha a hazug történet szerint ez a nemlétező személy létezik?   Mielőtt…..
3M A Middlemist Red jelenség 2015.07.22 11:37:00
A Middlemist Red az egyik legautentikusabb hazai pszichedelikus/garage zenekar, (korábban ITT említettük már őket) a tagok szemtelenül fiatal kora (átlag 20 év) ellenére. Ezzel önmagában egy nagy űrt töltenek be. Németh Juci szavaival élve "Magyarországnak három dolog kell:…..
Múlt hét szerdán a Nassau Colliseumban lépett fel a Who. A koncert során Roger Daltrey énekes orrát megcsapta a közönség felől érkező fűszag, így azonnal félbeszakította az előadást, kijelentve, hogy addig nem hajlandó folytatni, amíg a néző abba nem hagyja a…..
Mivel épp volt egy üres délutánunk és rövid utánanézés után kiderült, hogy egy Woody Allen-filmről van szó, nézőkollégával azt gondoltuk, itt nem lehet tévedni, gyerünk! A többszörösen hangsúlyozott romantika (Provence, 1928, Colin Firth) miatt aggódtam egy kissé, főleg,…..
Betegen és valamivel bonyolultabban, mint arra számítani lehetne.De előbbAz előző rész tartalmából: Végre töltöttünk egy kellemes napot a parton, aztán egy kevésbé kellemes félreértést követően Mandgragoráék is elfogadták, hogy aznap még nem megyek el Massából. Ráadásul…..
A Magyar Filmhét alkalmából végre a magyar nézők is láthatták Reisz Gábor első nagyjátékfilmjét a Van Valami furcsa és megmagyarázhatatlan-t, ráadásul a fesztivál egyik nagy kedvencéről beszélünk. Az első vetítés adatait ugyan nem ismerem, de a másodikon a MOM Park…..
Az előző rész tartalmából: Megérkeztem Massába Mandragoráékhoz, megnéztem a tengert közelről, toltam aperitivót és találkoztam A Don sok olasz barátjával. Ekkor még úgy tűnt, mindkét oldalról (Mandragoráék és én) minden világos... Sőt, még reggel is, amit rögtön úgy…..
  Idén kilencedik alkalommal rendezték meg a PLACCC-fesztivált, ami mindenféle, Budapesttel, a várossal szervesen összekapcsolódó, jellemzően alternatívnak nevezhető művészi alkotást, produkciót mutat be minden évben egy héten át.Ez alkalommal Csepel nagy hangsúlyt kapott, két…..
Pár nappal ezelőtt rádöbbentem arra, hogy nincs mese, valószínűleg tényleg ismerem (személyesen) a világ egyik legszebb nőjét.Ám ezzel együtt egy ennél még sokkal jobb fölfedezés talált meg: ez a csajszi gyakorlatilag egyáltalán nem érdekel, ugyanis azon kívül, hogy tényleg…..
Az előző rész tartalmából: egész nap Firenzében barangoltam egyedül, majd este találkoztam négy brit emberrel, velük és ausztrál szobatársammal iszogattunk és beszélgettünk nyelvészeti kérdésekről a vidáman csilingelő apokaliptikus viharban, ami még kicsit jobban zavarta esti…..
Elnézést a késésért! Meglesz ez, csak lassan! Szóval:Az előző rész tartalmából: viszontagságos úton sikerült már éjszaka eljutnom utazásom harmadik állomására, Firenzébe, ahol az éjjel hátralévő részében én nem annyira, ám a szomszéd szórakozóhely vendégei remekül…..
Az ihletet Laár András főzőcskés videói, félreolvasások, és főzőcskézések adták.Cseszlintett palacsinta bazmeggel - az igazán ínyencek truttyantott bazmeggel szeretik - ezt magam is elkészítettem egyszer, nem olyan jó, mint a neve alapján gondolná az ember Paradicsomleves…..
Nem poénkodunk, sőt kegyeletet sem sértünk, inkább csak dühösek vagyunk, de meglehetősen: a köztévé M1 nevű kormányszócsövén csatornáján ma este 19:30-kor leadott Híradójába volt idő a kormány tankönyvprogramjának dicsérgetésére, az ellenzék baszogatására két…..
Gabaládé 2014.08.08 13:28:57
@MACISAJT: Nem a diplomától lesz valaki színész.
Sokkal inkább faktor a tehetség+szorgalom=teljesítmény. Egy nemrég készített felmérés szerint a profi társulatokban foglalkoztatott színészek közel fele nem rendelkezik diplomával. Biztos nem mondanád mindegyikükre azt, hogy ő nem színész.
Az előző rész tartalmából: megpróbáltam eltévedni Bolognában, láttam csomó mindent, aztán buliztunk. De az utolsó ott töltött napra még hátramaradt két fontos megnézendő ojjektum.Reggel útnak is indultam ismét, ezúttal biciklivel. Megbeszéltük, hogy tegyem le a főtéren,…..
Az utóbbi időben elég jó mozi élményeim voltak, de mint tudjuk, minden jónak vége szakad egyszer. Én azért reméltem, hogy a The Edge of Tomorrow-val leróttam a penitenciámat, de úgy fest, még nem. Az  idei cannes-i fesztivál versenyprogramját is megjárt The Rover erényeként…..
Az előző rész tartalmából: Elindultam szép hazámbul, Olaszországba, Pisa helyett Genovába érkeztem, ott elfáradtam, onnan át Bolognába, ahol találkoztam az angyali  Íbével, szállásadómmal, és felkészültem, hogy másfél nap alatt megnézzek sokmindent.Mielőtt viszont ebbe…..
Nem változunk végérvényesen utazós bloggá, például azért sem, mert akkor félő, hogy még ennél is ritkábban születnének bejegyzések (soookkal ritkábban), de pár héttel ezelőtt kalandoztam egy kicsit Olaszországban, elmesélném, mi volt.Itt az elején megjegyezném, hogy több…..
Kéremszépen tegnap egy igen ritka eseménynek lehettünk szem- és fültanúi: Magyarországra jött egy nemzetközileg elismert rockzenekar, ami még ráadásul aktuális is, és nem csak úgy jöttek, múzeumot nézni, fagyizni, meg ilyenek, hanem koncertezni. A magam részéről még mindig nem…..
"Na, de ki fog filmet csinálni a méltán elfeledett zenészekről?"- hallották meg a soha fel nem tett kérdést a Coen-tesók, és előrukkoltak legújabb alkotásukkal, melyet még tavaly, Cannes-ban mutattak be, és amellyel sejthetően rengeteg ismeretlen zenésznek állítottak emléket.A…..