Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nezach

21 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyár folyamán frissítettük a Szegedi Tudományegyetem egyik kiadója, a JATEPress weboldalát. Izgalmas feladat volt, hiszen az alaprendszer egy Joomla! 1.5 örökölt rendszer volt, ami, nos, tartalmazott hibákat. A webshop motorja természetsen VirtueMart, az alaprendszerhez hasonlóan…..
Új funkciókkal és megújult felülettel elérhető a PM projekt menedzser új változata. Tesztelési lehetőség a http://demo.evolutionsuite.hu/project oldalon...
nezach 2012.08.15 10:55:06
Információépítészet Fejtörő 2012.08.14 17:08:51
Jógamatrac használati utasítása, aki tudja, hogy mit kell csinálni, azt befizetem egy órára. ..
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
Az utóbbi időben a Monguz Kft alvállalkozójaként közgyűjteményi portálokon grafikai-infóépítészeti-htmlszépítészeti munkákat végzek. Nagyon jó cég, alighanem a legjobb, akikkel eddig együtt dolgoztam, és szerencsére nyitottak az efféle dolgokra, úgyhogy el vagyok látva…..
Információépítészet Félidő 2011.06.28 21:11:46
Sajnos nem volt időm feltölteni drótvázakat, se oldaltérképeket, de ami késik nem múlik, meg aztán gugli a barátunk.Az idei félévben is megtartásra került az Infóépítészet kurzus Szegeden. Az órát Pónya Judit tartotta, a diákok egy konkrét weboldal elemzésén és tervezésén…..
Vajon mire számíthatunk? Gondolataink tiszták és világosak? Szándékainknak megfelelően alakulnak dolgaink? Ilyenkor év elején sok kérdés forog az ember fejében, sok-sok kérdés, amelyek megválaszolását az olvasóra is bíznám. Ce(n)zúrát kell vonni néhanap, mérlegre…..
Marcia Y. Bates írt erről az információkeresési módszerről még 1989-ben a Microsoft Research számára készített kutatásában. Nagyjából úgy határozható meg, mint egy olyan információkeresési viselkedés, amelyben az információkereső személy az információs szükséglete…..
Hétfőn elkezdtem dolgozni az új munkahelyemen, a Szegedi Tudományegyetem Informatóriumában. Királyság :)A történet röviden. Szegeden a város, az egyetem és az eu összefogásában épül egy épületkomplexum, aminek részeként egy információtechnológiai alrendszer is…..
Eljött az a nap, amiről régóta tudtam, hogy el fog jönni, de amelyről mindvégig azt reméltem, soha nem ér ide. Megválok régi jó munkatársamtól, T42p-től. Róla írom ezt a búcsúbejegyzést... Arról a csodálatosan puha, de mégis a maguk határozottságával jól érezhető…..
A santa-barbarai University of California kutatói építettek egy kutatási részleget, ahol megjelenítenek, hallhatóvá és felfedezhetővé tesznek komplex többdimenziós adathalmazokat, amelyek a mérnöki tudományok és az alapkutatások számára kritikus fontosságúak. Az épület az…..
Nos, tudom, hogy nem tartozik szervesen az információépítészet tematikájához, de muszáj leírnom a mai napot meghatározó olvasásélményemet. Hazafelé a vonaton egy frissen kapott könyvet - ami Anglia különböző régióinak építészeti szépségeit és tájait mutatja be -…..
Információépítészet Kémnők 2009.04.16 23:41:00
Tegnap este olvastam néhány érdekes történetet az "A kémkedés története" című, 1936-os kiadású sorozat harmadik kötetéből a kémnőkről. Mivel a könyv a második világháború előtt íródott, csak az első világháboró kémnőivel foglalkozik, közülük is kiemeli…..
Alkalmanként használom az iwiw-et, mint oly sokan mások, viszont most egy használhatósági problémával találkoztam, amivel kapcsolatban kíváncsi vagyok természetesen a ti véleményetekre is. A képek feltöltésénél ugyanis véleményem szerint egyszerűbb lenne, ha a user a…..
Egy érdekes vita bontakozott ki a napokban az ia körökben mérvadó levlisták egyikén, ezzel az oldallal kapcsolatban. Az előzményhez el kell mondani, hogy könyv készül, így a hangsúly a pdf-en van, igazán ígéretes darab. Viszont az utódmány - a vita - akörül alakult ki, hogy…..
Nos, hogy felvegyem a fonalat, Amszterdam zseniális volt, csudajó hely, tervezem is a költözést. Lehet biciklizni meg minden. A konferencián sokan voltunk, jó előadásokkal:http://www.euroia.orgitten meg lehet nézni.Azóta sok víz lefolyt a Tiszán, hol kisebb hol pedig nagyobb…..
Információépítészet Amszterdam 2008.09.25 13:52:00
Végülis internetkávézót gyorsan lehetett találni, itt meg aztán megnézem jól a célállomást és megtervezem az utat. Este pre-summit drinks egy kávézóban, jó kis társaság néz ki :) A konferenciáról igyekszem majd sokszor írni, ahogy idő és netelérés engedi. De napi…..
Holnap indulok Amszterdamba az EUROIA éves konferenciájára. Ez lesz a sorrendben - ha jól tudom - 6. konferencia, tavaly Barcelonában volt, jövőre elképzelhető, hogy Budapesten lesz ;)Elég jónak ígérkezik a program, lehetőség szerint majd megpróbálok gyakran…..
A hétvégén teljesen belemerültem a placelab alkalmazásába, olyannyira, hogy össze is hegesztettem javában egy kis alkalmazást (természetesen vért izzadtam) ami összeszámlálja a környezetemben található wifi hotspotokat. A placelab egyébként nemcsak wifit érzékel, hanem a…..
A múlt héten magyarul is megjelent Steve Krug mesteri munkája a Ne törd a fejem!A fordítást Nagy Marcell készítette, a tartalmat szaklektorként Pónya Judit ellenőrizte.Én meg jól elolvasom a hétvégén :) már alig várom.....
Szeretnék bemutatni egy intézetet, ami az információ építészet terjesztésével és támogatásával foglalkozik. A hírneves AIFIA (Asilomar Institute for Information Architecture) utódintézményeként működő Információ Architektúra Intézet összefogja és segíti…..
Szóval sikerült megoldani - nem kis nehézségek árán - hogy localhoston is tudjam tesztelni a dolgokat, így néz most ki: http://kezmuveslampak.hu/test/ . A termékek listaoldalait már a php kód varázsolja össze az xml-ből, szóval XPath rulez. Hamarosan kód és végleges…..
Csináltam régebben egy oldalt egy cimborának, ami most revízióra szorul. Mivel az egy teljesen flashre épülő valami, szerencsére xml-ben tároltam az adatokat. Így van egy, jobb híján "pictures.xml" nevű fájlom, ami tartalmazza a lámpák képeinek elérésétől méretükig…..