Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Madass

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az EB-szezon legfigyelemfelkeltőbb műsorát sikerült összehoznia a Viasat 6 csatornának, persze a focival kapcsolatban. Az egyes meccsek félidejében szinte meztelen lányokat mutogató Büntető című sorozat valószínűleg nem az egyetlen, de a leggyorsabb eredményt hozó módja volt…..
  Az egyik kedves partnerünk továbbította felénk Vadai Ágnes levelét, amiben a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője országgyűlési fejléces papíron figyelmezteti nagyon előzékenyen hirdetőinket, hogy a hirdetéseiket megjelenítő Mandineren nem megfelelő a moderálás. A…..
Engerland Bizonyítványosztás 2012.06.12 01:00:00
A franciák elleni mérsékelten izgalmas döntetlen részletes kielemzése helyett inkább a játékosokat osztályoztuk egy 10-es skálán. Se kirívóan gyenge, se klasszis produkció nem volt. Bővebben: JOE HART – Úgy néz ki, vége azoknak az időknek, amikor a kapus volt az angol…..
  Egy Berlinben élő honfitársunkat a fenti jótanácsokkal bocsátotta útjára a budapesti utazását szervező utazási iroda a Deutsche Bahn egy kisebb kirendeltsége, ahol budapesti vonatjegyet vásárolt. Fordítás hajtás után.  Nagyon Tisztelt Utazó!  Magyarországi…..
Madass 2012.02.14 15:51:21
@ÁrPi: Orbánbaszauron lesz az! És épp a Szentmagyar koronázási ékszereket egészíti ki az ürgebőrbe varrt Egy-gyűrűvel.
Madass 2012.02.14 17:57:47
@Tilikov: Érdekes logika. Tehát ha jelennek meg olyan kritikus cikkek Mo-ról, amik tényszerűek és megalapozottak, akkor nekünk kuss, és azokat a cikkeket is el kell viselnünk, amikben a finom csúsztatástól a szemenszedett hazugságokon alapuló rémhír-terjesztésig terjed a repertoár?
  Ma is sötétbe borult Phenjan a megvalósult Minigaz tövében, csak a szeretett vezér képe világol az éji homályban. Most már az egész világon körbeért a hír, hogy meghalt a Kedves Vezető, a Koreai Munkáspárt főtitkára, a Koreai Néphadsereg főparancsnoka, a Nemzetvédelmi…..
A századik show-hoz érkezett nemrégiben a kaliforniai Wine Exchange kereskedés Hot Legs néven futó sorozata. Ne csodálkozzunk, ha még nem hallottuk erről a videoblogról, nem éppen közismert, bár ezt éppenséggel bármely hasonló csatornáról kijelenthetjük, az időközben…..
Madass 2011.10.11 16:06:07
@Sárfehér: Igen, köszi. Sebtében írtam, ss hordó helyett litert írtam mindkétszer. Tehát 20 hordó!

@Vkat118: Akkor viszont nem értem ezt: "közepes bort vagy páleszt"
Madass 2011.10.11 16:31:00
@Sárfehér: Ebben igaza van. A "2-ikán" ragozott, ezért kell a kötőjel. Viszont ha ragozatlan sorszámnevet számmal akarsz kiírni, akkor '.' kerül mögé, nem -ik. Mivel ünnepelhetnénk a 100. adást/mivel ünnepelhetnénk a 100-ikat
Madass 2011.10.11 19:37:37
@az újdonság garázsa: Az aszú annyi puttonyos, ahány puttonnyi aszúszemet áztatnak 1 gönci hordónyi alapboron.
1 puttony kb. 25 kg, egy gönci hordó pedig 136 liter.
3000:25=120
120:6=20
Azaz kb. 20 hordó 6 puttonyos aszú jön ki 3 t aszúszemből.
Ha nincs jobb ötleted, vetesd le a főszereplő ruháját, mondja a marketinges álmoskönyv, esetleg rakj mellé kisgyereket kölyökkutyával, és minden rendben lesz. A nepszamlalas.hu részére a Femina Group készített három reklámot, egy csöcsöset, egy kisgyerekeset és egy nem…..
Madass 2011.09.07 13:41:06
@kockapoker:
1. gondolom, kapsz egy kódot, vagy valamit a netes kitöltés után, és azt be kell diktálnod a biztosnak.
2. Nyugi, őket is számolják. A KSH-ban nem kezdők ülnek. + ugye Te sem lepődsz meg, hogy nem az interneten kitölthető kérdőíveket népszerűsítő (nemzetszerűsítő??) reklámfilmekben térnek ki a hajléktalanok számlálásának mikéntjére?
  Kínkeserves frankhitelfizetéshez, felszívódott nyárhoz agyzsibbasztó aláfestés jár: a napokban minden eddiginél rosszabb magyar popszámokat osztanak meg a mikroblogokon és a közösségi oldalakon. Ha eleged van az angol nyarakat idéző időjárásból; ha nem bírod már ki a…..
Madass 2011.08.06 14:17:29
A Kelemen Kabátban paródia

www.youtube.com/user/JZAmanizza?blend=21&ob=5#p/u/0/rHv9QKseZzs

A többit viszont komolyan gondolták. És ez végtelenül elszomorít.
Octopus betévedt a kiskőrösi Borászparadicsomba, és a kígyó rögtön a tiltott gyümölcsökhöz vezette. Ilyenekből lehet itt csemegézni: "Cabernet aroma 25 kg-os (olasz) Legkisebb rendelhető mennyiség: 1 kg (11250 Ft/kg). Szölőből kivont természetes aroma. Adagolás 0,1 g/l.…..
Madass 2011.08.03 18:51:08
Jó, jó! De franc, vagy sauvignon? Nem mindegy ám!
@altimus: nem hiszem, hogy ebből 0,75-ös kiszerelésű 'bor' készül. inkább 2l-es, meg folyó (bár igazából csak reménykedek)
@parrre: :-D
Madass 2011.08.03 18:53:07
@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: meg azokat a kicsi pipákat is, amikből zöldet meg hasist lehet szívni, mást nem. csak a bele való illegális.
  Okkal feltételezzük, hogy a Freedom House-nál nem a Mandiner bloggal kelnek és fekszenek, de ebből sértődés biztosan nem lesz. Hogy miért citáljuk ide megint az intézetet? Azért, mert az Egyesült Államok külügyi helyettes államtitkára, Thomas O. Melia, az amerikai…..
Madass 2011.07.29 17:06:03
@iii: A végső szót továbbra is a bíróság (!!!!!!!) mondja ki. És mi van akkor, ha a hatóság felszólítja az adott tv-t/rádiót, hogy ha a hírekben beszámol egy kérdésben a fidesz álláspontjáról, akkor bigyessze már oda az mszpjét is (meg az lmp és jobbik álláspontot is)? Csókolom! Tessenek korrekt hírműsort készíteni! Az továbbra sem szabálytalan. Az meg végképp lényegtelen, hogy fidesz hegemónia van a hatóságban, amíg korrekt döntéseket hoz. És amíg nincs példa az ellenkezőjére, addig nem kéne prejudikálni. (vagy egy baloldali/liberális kritika lehet előítéletes?)
Madass 2011.07.29 18:00:05
@puffatag: Csak a tényszerűség kedvéért. Abba a bizonyos kommentbe nem a hatóság kötött bele, hanem egy állampolgár. Hogy az állampolgári bejelentésre mit reagált a hatóság? Azt, hogy a kommentek nem tartoznak a médiatörvény hatálya alá. Egyéb kérdés?
Madass 2011.07.29 19:28:04
@bgp: Hehe. Ezt most elképzeltem. Egy ballonkabátos, napszemüveges kalapos figura és egy Állampolgár egy eldugott vidéki kávéházban ül és beszélget:
- Lenne egy feladat!
- Mit kíván a pártvezetés?
- Egy panaszt kéne benyújtani a Médiahatósághoz a népszava online-on megjelent komment ügyében.
-Ezt kéri Viktor?
- Ezt.
- És akkor a népszava jól meg lesz büntetve?
- Nem Annamáriáék el fogják utasítani a beadványodat.
- ????????????????
A Művelt Alkoholista Mély álom 2011.07.21 11:00:00
Azt álmodtam, hogy készülök kiruccanni Hévízre két napra egy kicsit pihenni a feleségemmel. Nem a fürdők miatt, hanem csak megnézni a várost, sétálni, kirándulni és esténként egy jót vacsorázni, esetleg borozni. Megnéztem a város honlapját, ahol találtam bor menüpontot is,…..
Madass 2011.07.23 14:49:46
@szenvedély S.: Ezek is fontos kérdések, de hogy rájöjjünk, miért nem működne ez a jelenlegi Magyarországon, a következő kérdések talán még fontosabbak:
-Egy szezon alatt a helyi ÁNTSZ hányszor ellenőrzi ezekben a pincékben, hogy a nem romlandó élelmiszerek tárolására szolgáló polc minimum az előírt 22,7 cm-re van a padlótól/ hányszor tenné ezt a magyar hatóság?
- büntetne-e egyáltalán a helyi ÁNTSZ Ausztriában, ha csak 21,5 cm / hányszor büntetne a magyar hatóság egy szezon alatt?
- Hányszor ellenőrzi ezeket a pincéket az osztrák adóhatóság / naponta hányszor ellenőrizné ezeket a pincéket a magyar?
- Kell-e az osztrák gazdának az önkormányzatnak, vagy hegyközségnek benyújtott regisztrációs adatlapon kívül bármilyen adminisztrációval foglalkozni / miután a magyar gazda megszerezte a következő engedélyeket: ÁNTSZ,apeh, önkormányzat, cégbíróság (hisz új tevékenység), vpop, munkaügyi felügyelet, stb., hány évig kell őriznie a 118 oldalas dokumentációt?
+ ha valamelyik borász belevágna a dologba, akkor percre pontosan kell a pincekönyvet vezetni a továbbiakban, vagy elég lesz óránként felvezetni a fogyást?
- Ki fogja gyártani a zárjeggyel lezárható műanyag poharakat?
  Veszélyben a szólásszabadság! Cenzúra! Diktatúra! Szájkosááár! Jó lenne, ha észrevennénk Szalai Annamáriától az erdőt: számos olyan esettel lehetett találkozni az utóbbi időben, amiknek semmi köze a médiatörvényhez, viszont szépen megmutatják, hogyan is állunk…..
Madass 2011.07.20 17:59:42
@mavo: az ízlik-nem ízlik, tetszik-nem tetszik tényleg szubjektív, az, hogy egy bor eloxidált, az alapanyag szürke-rothadástól fertőzött és dohosak a hordók, az konkrét és objektív borhiba.
Madass 2011.07.21 14:31:29
@Hepci: Neked kiemelten megsúgom, hogy a szürkerothadás nem minden esetben vezet aszúsodáshoz. Ha igen, az jó. Ha nem, akkor az bizony borhiba.
@málnási: "amúgy a hatályos bortörvény engedi a cukrozást."
Igen, magánfogyasztásra készített bor esetén (háztáji). a Kereskedelmi forgalomba kerülőknél nem.
  Nemrég a Népszava keveredett kommentügybe egy túlbuzgó ellendrukkere miatt, de hál’ Istennek a médiatanács tisztázta, hogy kommentek ügyében nem illetékes. Korábban Bayer Zsolt haragudott meg az álnevekre, nemrég a Magyar Nemzet szerkesztette ki a blog.hu kommentkezelési…..
Pillanatokon belül 40 évesek leszünk, mondta V. Prof egy 90-es évek eleji estén, és nem tévedett. XI. kerületi, Irinyi utcai, egyszobás albérletünk konyhája nagy volt, elfértünk többen, ott borozgattunk rendszerint. Általában egri bikavért ittunk, bennünket valamiért nem…..
Régebben inkább a fehér vörösborokat favorizáltam, azóta viszont volt néhány meghatározó, revelatív élményem, amitől, ha nem is estem át a ló másik oldalára, de azért jobb egyensúlyba kerültem. A május végi egyébként kiválóan sikerült szekszárdi bulin aztán ismét…..
A Wine Spectator állandó kolumnistájaként és vagy 8 sikeres könyv szerzőjeként Kramer a borírók legszűkebb elitjéhez tartozik. Jól emlékszem, hogy kb. három évvel ezelőtt Nemes Richárd kért, hogy próbáljam én is az amerikai kapcsolataimat beizzítani Kramer email-címének…..
Megszokott májusi attrakcióként napvilágra kerültek a Decanter World Wine Awards eredményei (a díjazottak ezen a linken böngészhetőek). A magyar borok nagyjából a szokásos mennyiségben hoztak el érmeket. Kivételesen nem is ez a lényeg, hanem hogy előléptettek bennünket:…..
Madass 2011.05.20 18:08:53
@kakadu12: Tehát bizonyos szempontból igaza van shitgun12-nek. Aki 359 Ft-ot hajlandó áldozni egy 2 literes zalagyöngyére, pontosan azt kapja a pénzéért, amit vár... :-D
Másfél évvel ezelőtt még az év felfedezettjei voltak, manapság viszont már a borvidék legjobbjai között szokás emlegetni a Szeleshát szőlőbirtokot. Talán a szekszárdi TOP 3-ba sem túlzás besorolni őket, amihez persze nem elég néhány jó árértékű tételt letenni az…..
Madass 2011.05.20 17:18:24
@Hessler ezredes - halál az ötven órára: Köszi az infót. ezt eddig nem tudtam. Akkor mégis áttérek a csíleire!
Van az az elméletünk/fantazmagóriánk/hülyeségünk Albert Gazdával (és nagyon úgy tűnik, hogy Alföldi Merlot sem bontja ezt a csodás egységet), hogy az olaszrizling lehetne a mi grüner veltlinerünk, potenciális popsztárunk, ami talán még a világpiacon is arathatna…..
Mandiner blog Férfinap 2011.03.09 15:31:00
  Tegnap, a nárcisz-szagú nemzetközi nőnapon, néhol olvasható volt egy hír, ami a férfiakról szól – baljós hangon. Így most hagyjuk Klara Zetkin találmányát, és vessünk egy pillantást azokra, akik a nárcisz másik oldalán állnak.  Egy friss Eurostat felmérés…..
Madass 2011.03.09 17:33:22
@Grift: "a vidéki alkoholistának született 80 iq-s"
1. Pesti-e vagy?
2. Székesfővárosunkban egy 80iq-s alkoholista proli sincs, igaz?
3. Azért, mert a mostani 30-as yuppie-generáció nem jutott még el a kritikus 55-65 éves életkorba, nem kéne levonni azt a következtetést, hogy nem fognak idő előtt meghalni
4. Ha pedig igazad van, akkor jó 20 évre el kéne felejteni a fővárost, és minden pénzt a vidékre költeni.
Madass 2011.03.09 17:38:19
@tempetőfi: Nem is bőgni meg picsogni kéne, hanem a stresszfaktort csökkenteni!
  Heller Ágnes valami egészen elképesztő produkciót adott elő kedden az Európai Parlament vitanapján. A filozófus Morvai Krisztina kérdésére válaszolva azt mondta, 2006 őszén senkit sem lőttek meg, senkit sem kínoztak a rendőrök:  Senkit nem lőttek meg, mutasson…..
Madass 2011.03.03 16:06:12
Madass 2011.03.03 16:41:38
@parlamentarista: "amúgy meg azt gondolom, hogy politikai ügyekben uniós esküdtszék kellene. válasszanak ki véletlenszerűen egy, vagy két tucat uniós polgárt, és döntsék el, hogy a miniszterelnök, a főpolgármester, a rendőrfőkapitány, és az ellenzék vezére bűnös, vagy nem bűnös. "
Ezt ugye Te sem gondoltad komolyan!?
   Szent-Iványi István, ljubljanai nagykövet, aki a lassan épülő diktatúrában/tekintélyuralmi rendszerben/orbánfasizmusban is megőrizhette nagyköveti pozícióját (jelezzük, nincs egyedül), olyat nyilatkozott a tegnapi Magyar Nemzetben (a médiatörvény kapcsán is), ami…..
Madass 2011.02.04 13:25:06
@aszterixagall: Ez egyszerű: az kíváncsi egy nagykövet mondandójára, aki meg akarja tudni, hogy mi a küldő ország álláspontja egy kérdésben. a 21.század technikai fejlettsége mellett kicsit felesleges a pozíció, de állítólag baromi jó a kaja egy-egy követségi fogadáson.
@Muay Tie: "Oszt hol van ebben az, hogy primitív módon az aktuális kormány hazugságait kell papagáj módon ismételnie? Az állam polgárainak érdeke pontosan ennek a botrányos törvénynek a megváltoztatása."
1. Ott, hogy erről szól a pozíció! Ha valaki megkérdezi, válaszolnia kell! Tájékoztatási kötelezettsége van! Azt pedig, hogy mit mond, egyedül a kormány határozza meg!
2. És mióta pofázhat bele egy nagykövet abba, hogy mi a jó az állampolgároknak?
@ostvan: az ep képviselői poszt politikai, Szent-Iványié pedig adminisztratív. Ez kb olyan, mintha azt mondanád, hogy a jonatán sokkal finomabb alma, mint a ringló!
Szinte hajszálpontosan egy évvel ezelőtt hoztuk össze a nagyszabású olaszrizlingezést a Szekszárdi Boregyetemen, és idén megint történt valami hasonló, ezúttal Csopakon. Jásdi Istvánnak jutott eszébe, egy asztal mellé kéne ültetni a legjobb magyar olasztermelőket, valamint…..
Madass 2011.01.22 18:18:45
Már évekkel ezelőtt be kellett volna vezetni (a barack ízű szeszesital mintájára) a muskotály, kékfrankos, merlot stb. ízű szeszesital elnevezést. Aki képes 249Ft+üveg áron "bort" venni, azt nem fogja zavarni ez sem. (Rosszabb napjaimon hajlok arra, hogy engedélyezni kéne minden machinációt és segédanyagot(a jelenleg tiltottakat is) a "bor"készítésben, de azt kötelezővé tenni, hogy mindent fel kell tüntetni a címkén (pl. víz, ipari alkohol, színezőanyag:E128, mesterséges aromák), és azt büntetni, aki ezt nem teszi meg (mint a falopásnál, hogy elkobozhatják az eszközt, amivel elkövették. Itt tartályt, palackozóüzemet stb)). Viszont miért nincs Bp-en tömkelegével épkézláb borozó, megfizethető árakkal? Nagyából a Mátra tartja magát, de pl a múltkor óriásit csalódtam a Grinyóban... A minőségi borok talapzata meglenne, nincs gond a termelői oldallal. Ellenben a vendéglátóipar... Óriási tömeg van Magyarországon olyaból, aki nem adja pl dr. Eher és sopronig mászok alá sörben, de az utolsó emléke borról egy egervin bikavér vagy egy varga olasz, oszt eldöntötte, hogy ő sörös! Nem, öregem, boros vagy, csak még nem tudod! Óriási lehetőségek vannak még a magyar piacban, csak baromi elhibázott minden kampány az elmúlt években. Tök jók ezek a reklám-spotok, csak egy vendéglátós lexarja, amikor a stratégiai döntéseit meghozza. Őt az érdekli, hogy ha nyit egy kocsmát, és aláír a leghűségesebb város sörgyárával, akkor kap poharat, sörcsapot, alátétet, félévente akciót, napernyőt és még hamutartót is. A bormarketing pénzek 80%-át erre költeném. Borozónyitási alap lehetne a neve. Ha ezt sikerülne, nem lenne kérdés, hogy egységes legyen-e az olaszrizling koncepció Badacsonyban, mert mindent megisznak az emberek, max azon vitatkoznak, hogy hol jobb a fröccs, itt vagy ott? Sajna a kereslet sokkal kevésbé hat a kínálatra, mint fordítva.

@demisec: Köszi a kiigazítást, azzal a tétellel nem találkoztam (sajna)
Madass 2011.01.25 17:16:26
@shiraz: Ezért írtam, hogy a bormarketing pénzek egy részét lehetne erre költeni, de hogy egyértelmű legyen, nem Szászi Endre vagy Gál Lajos marketing költségvetésére gondoltam, hanem a nagy államira (franc se tudja, most épp mi az és hogy hívják)
@Szomjas Gödény: Gondolom, a sörcsap-alátét, stb helyett magad is be tudod helyettesíteni a szódagépet vagy a kancsót. És igenis számol ezzel egy vendéglátós! Sőt! Egy sörgyár még inkább. Megnézi, hogy mit fogsz árulni. Ha azt látja, hogy versenyképes bort, máris lejjebb viszi a kezdő ajándékcsomagot. Adogasd össze, ha mondjuk egy vendéglátó nyit egy helyet kerthelyiséggel: sörcsap+10napernyő+300söröskorsó+30terítő. máris ott tartasz, hogy 300ezer.
  Csador ide vagy oda, Irán egyre jobb hely. Először a plüssmackók és a Valentin-nap, most pedig az örökérvényű életbölcseletek atyja, Paulo Coelho húzta ki a gyufát a perzsáknál. Szőcs Géza csak a giccs- és pornóadóig merészkedett, a közel-keleti ország…..
Madass 2011.01.12 16:16:42
@insert random: Jogos a felvetés! Egyből csapjuk hozzá Eszterházyt is (nem azért, mert giccses, hanem mert intertextualitásnak nevezett plágium az életműve). Karinthy Mártont mindenképpen, ezzel a családnévvel az Ördöggörcs kimeríti az emberiség ellenes bűntett fogalmát.
Bizottságot, és a '80-as évekbeli avantgárd társait a 30 év késésért, valamint a magyar médiában dolgozó összes stylistot és fodrászt.
Madass 2011.01.12 17:23:00
@Gera: Az egy jó indikátor, ha a mozgólépcső mellett reklámozzák. Azt jelenti: NE VEDD MEG!!
Madass 2011.01.12 18:24:18
@zsakfos : A harmadik meg Ciccolina! Kálmán Imre ismertsége nem menesíti az operett műfaját! Giccs, és kész!