Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CyberCsillagh

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
GregJazzBlog Utolsó bejegyzés 2010.02.16 19:23:00
Kedves Olvasóim!Kétéves lett a GregJazzBlog és eljött a pillanat, hogy bezárja kapuit! A döntés már régóta érlelődött bennem, s higgyétek el, nem volt könnyű...Azt hiszem, az elmúlt két esztendőben sikerült mindent megfogalmaznom kedvenc előadóimmal és…..
Az az igazság, hogy Harcsa Veronika címben szereplő 2007-es lemezéről már a blogom indulása óta szerettem volna írni. Nos, ez eddig valamiért mindig elmaradt, most viszont bepótolom! A 27 éves énekesnőnek annak idején már a bölcsődei…..
GregJazzBlog Üzenőfal 2009.01.03 12:00:00
Ide várom Tőletek a bloggal kapcsolatos - posztoktől független - aktuális véleményeiteket, észrevételeiteket, esetleges kritikáitokat és kérdéseiteket! Írjatok bátran! Igyekszem majd mindenre reagálni...
CyberCsillagh 2010.02.10 21:22:46
@Herbie: Új Billy Cobham, de még mennyire!! A facebook-on már folyik a levelezés róla.
Nagy kedvenc, én is szeretem az első két D&V lemezét is, úgy hogy már nagyon várom!
CyberCsillagh 2010.02.10 21:28:34
@syba61: Az új David Sanborn lemezt már kostoltam, de nekem nem jött be.
CyberCsillagh 2010.02.10 21:29:50
@GregJazz: Nekem Jamie Cullum-tól a "The Pursuit" az uccsó.
Adott egy francia dobos, Manu Katché, aki muzsikált már Peter Gabiellel, Stinggel, Jan Garbarekkel és volt zsűritag egy zenei tehetségkutató műsorban. Adott egy francia, illetve német nyelvű csatorna, az Arte, ahol a fókuszban a művészet áll. Gondoltak egyet a…..
CyberCsillagh 2010.01.10 14:04:34
Richard Bona egy igazán eredeti figura. A világ egyik legjobb basszusgitárosa, fantasztikus torkú énekes és hihetetlen humorú előadó, aki imádja Magyarországot, no meg a gulyást. Az itthoni közönség iránti érzett szeretete 2004 nyarától datálódik, amikor az A38-on teljes…..
Az Oregon a világ egyik legnagyszerűbb world music/jazz fusion kvartettje. Ha a banda neve nem is, de Ralph Towner alapító, zeneszerző, gitáros és zongorista neve minden bizonnyal sokaknak ismerősen csenghet. Az akusztikus jazz formáció 1970-ben kezdte el működését. Az eredeti…..
CyberCsillagh 2009.10.04 12:52:36
@syba61: Ha most nem is, de egyszer már én is láttam őket: 2002 márciusában a Tavaszi Fesztivál keretében, a Kongresszusi Központban léptek fel Andreas Vollenweider előtt. Életreszóló élmény volt Paul McCandless (szopránszaxofon) és Andreas Vollenweider (eletroakusztikus hárfa) duettje!
Mike Stern egy fáradhatatlan gitáros. Karrierjének két olyan sajátossága van, amellyel leköröz más fáradhatatlan gitárosokat: mindig a legjobbak vették maguk mellé, de később fordult a kocka, s ő vette maga mellé a legjobbakat. Gondoljunk csak bele, hogy kiknél…..
Itt van az ősz és itt van az újabb koncert-szezon! Nem is akármilyen jazz-produkciók látogatnak el hazánkba a közeljövőben, érdemes tehát így év vége felé a naptárra és az előadók neveire vetni néhány pillantást. Az alábbi válogatás csupán egy tucat az…..
CyberCsillagh 2009.09.05 15:10:32
Egy kicsit más:

De Phazz and Modern Art Orchestra - "Big Band Project"
www.millenaris.hu/object.12b3316e-cc73-4197-9938-457780c 1eda3.ivy
Világsztárok a Millenárison
Teátrum, 2009. szeptember 23., szerda, 20:00

A De Phazz idén egy olyan anyaggal jelentkezett, amelyen legismertebb számaik csendülnek fel – megújult formában. A big band hangszerelésben megszólaló új anyag – a "Big" – elkészítésében a kiváló Radio Bigband Frankfurt volt a De Phazz segítségére. A kiválasztott számokat teljesen áthangszerelték, amelyekben nagyzenekarhoz illően hódít a fúvós szekció. Az ütősök szofisztikáltabbak, miközben Pit Baumgartner főleg a dubos basszussal és a jó érzékkel elhelyezett zörejekkel van jelen. Természetesen az énekesek – Barbara Lahr, Karl Frierson és a legtöbbet szereplő, káprázatos Pat Appleton – ezúttal a nagyzenekari formához illeszkedve adják elő régi dalaikat. Az 1999-es "Godsdog", a 2001-es "Death By Chocolate" és a 2002-es "Daily Lama" albumokról kiválasztott számok mindegyike bőven elég erős ahhoz, hogy az önfeldolgozás ne válhasson öncélúvá. Zenéjüket ma is ugyanúgy jellemzi az a kiválóan selymes lounge-hangzás, amelyről a De Phazz már évek óta híres, s amely ezúttal a nekik módfelett passzoló és kitűnően használt szving és big band hangvilággal ötvöződik kiváló, új egésszé.
A Pittsburgh-i születésű George Benson egy igazán érdekes jelenség. 1964-ben, azaz 21 évesen (45 évvel ezelőtt!) jazzgitárosként kezdte el karrierjét, de az első komolyabb sikerei csak a ’70-es évek közepétől datálódnak. Mindig is több stílusban mozgott otthonosan és…..
CyberCsillagh 2009.08.06 12:07:03
@monique70: Szia monique!
Idén is jössz a Szigetre?
A nulladik napi jazz program pl pont a Modern Art Orchestra-val kezdődik, ami tudtommal neked is tetszett.
Unom már, hogy mindenkiről utólag derül ki hogy mellettem állt egy koncerten... ;)
(persze a tavalyi Jamiroquai idején mi még nem tudtunk egymásról)
Az 56 éves Mike Stern megjárta már a Blood, Sweat & Tears-t, a Steps Aheadet, játszott Miles Davis-szel és Jaco Pastorius-szal is. Szólókarrierje 1986-ban kezdődött, amelyet fantasztikus albumokkal, nagyszerű együttesekkel és hihetetlen koncertekkel tett emlékezetessé. Mindezidáig…..
A márciusi hónap jazzere, Ralph Towner egy igazi újító. Az elsősorban gitárosként ismert muzsikus billentyűkön, ütőshangszereken és trombitán is kiválóan játszik. Jazz, klasszikus, folk és világzenei produkcióival írta bele magát nagybetűkkel a zene történelmébe. A 69 éves…..
Egy több, mint hat évvel ezelőtt írott cikkemet szeretném megosztani Veletek, amelyet az akkori cégem belső lapjában publikáltam. Lehetséges, hogy Ti is ott voltatok valamelyik koncerten?A JAZZ FŐVÁROSA: BUDAPESTIdén októberben a jazz fellegvárává nőtt Budapest. A cikk…..
A 24 éves bőgős-énekes-zeneszerző, Esperanza Spalding mindenképpen figyelemre méltó jelenség. Keresztneve spanyolul „reményt” jelent, ennél találóbb névválasztás nem is juthatott volna neki. A Portlandben, Oregon államban született kislányt édesanyja…..
Ki az a Svájcban élő, 64 éves panamai születésű afroamerikai dobos, aki szerepelt az alábbi albumokon?Miles Davis: Bitches Brew, Stanley Clarke: School Days, Larry Coryell: Spaces, George Benson: White Rabbit, Peter Gabriel: Passion: Music For The Last Temptation Of…..
Idén ősszel ismét begyűrűznek hozzánk a legjobb nemzetközi jazz előadók turnéi. Többek között hatalmas tehetségű gitárosok és basszusgitárosok látogatnak el hozzánk! Hogy mely bulikat nem lesz érdemes kihagyni október és november folyamán? Íme:Előadó(k):…..
Életemben először az 1992-es sevilla-i világkiállításon láttam, videón. Akkor még hosszú sötét haja volt. Már akkor felfigyeltem-felfigyeltünk rá, mekkora tehetség. Karrierje azonban már 1978-ban elindult. Rendkívül technikásan játszik a ma 52 éves gitárvirtuóz, akit a…..