Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Czu bácsi

142 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Célpontunk a Bozóki vár (https://kirandulastippek.hu/kozep-szlovakia/bozoki-var), persze kanyargós utakat választva. útvonal: https://maps.app.goo.gl/4AxakvDBWtG1Pnyf8210 km..
Célpontunk a nemrég átadott Károly Róbert híd (https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1roly_R%C3%B3bert_h%C3%ADd) Ipolydamásd és Helemba között, valamint a Szent Borbála híd (https://hu.wikipedia.org/wiki/Szent_Borb%C3%A1la_h%C3%ADd) Drégelypalánk és Ipolyhídvég között, mindez szlovák kalandozással,…..
Célpontunk a TulipGarden Tisza-tó (Abádszalók, https://tulipgarden.hu/tulipgarden-tiszato/), majd a Jászságban tekergünk. útvonal: https://maps.app.goo.gl/RizAHJ3D3kh3PJFW6331 km..
Célpontunk Szarvaskő vára (Döbrönte, https://hu.wikipedia.org/wiki/Szarvask%C5%91_v%C3%A1ra), előtte kanyargunk a szerintem legszebb bakonyi szakaszokkal. útvonal: https://maps.app.goo.gl/HE2ysFydv8hesY11A299 km..
Célpontunk az Atomová elektráren Mochovce (Mohi atomerőmű, https://hu.wikipedia.org/wiki/Mohi_atomer%C5%91m%C5%B1), oda- és visszafelé megcsodáljuk a Dunakanyart. útvonal: https://maps.app.goo.gl/RJms6SedxrH4d5sdA266 km..
Ennyi lett volna a múltidézés, természetesen a jövőbeni túrák is felkerülnek majd. Ha nem találtál neked tetsző túrát, akor küldd el a kiindulási pontot és a kívánt célt a minikukturak@gmail.com címre és szívesen megtervezem az útvonalat. Az újonnan betévedt látogatónak ezeket a cikkeket javaslom…..
Ez a túra kánikulára készült, nem lesz meglátogatandó célpont, csak motorozás, rövid autópálya szakasz után árnyékosabb helyeken. Ezen a túrán a lényegesebb, remélhetőleg még jó minőségű aszfalttal rendelkező szakaszok:- Gomba-Zsámbok- Galgagyörk-Acsa- Galgaguta-Bánk- Kóspallagi út   útvonal:…..
Némi kitérővel a mostani túránk a következő látnivalókat tartalmazza:- II. világháborús emlékmű tankkal, Kamenín, Szlovákia- Károly Róbert híd, Ipolydamásd és Helemba között (átadás 2023.07.28.)- Dunakanyar mindkét oldalról útvonal: https://goo.gl/maps/1pM6mooGGXTJJHER9218 km..
Célpontunk a Rádiómúzeum Tardoson (https://kunymuzeum.hu/radiomuzeum/), persze kanyargós utakat választva. útvonal: https://goo.gl/maps/pUnyGxBMeEBWNh5C9206 km..
A Pilis-Vértes-Gerecse útjain fogunk tekeregni, útközben megtekintve a fémhulladékokból épített Transformers szobrokat Gyermelyen (https://goo.gl/maps/o1dnW5qzFQBnQ74HA). útvonal: https://goo.gl/maps/b4sEZvx2JoLSSJK26204 km..
A Tisza-parti kilátóból (https://tiszakecskeinfo.hu/tiszakecske-kilato/) megtekintjük a Tiszakanyart, majd ellátogatunk a kb 2 km sétát igénylő Nádirigó tanösvényhez (https://www.tiszakecske.hu/latnivalok/nadirigo-tanosveny/magyar-nyelvu-ismerteto/), végül a vastagabb pénztárcájúak megkóstolhatják a…..
Célpontunk az isaszegi Képesfa (http://www.danyikronika.hu/node/6048), majd némi tekergés után a Fási-kert tanösvény (https://goo.gl/maps/wckdBr5WpwzSspAe9), végül nagy kerülővel vissza. útvonal: https://goo.gl/maps/p5WPv7Gi4DWQmDHt6179 km..
Május végén, június elején érdemes meglátogatni a szolnoki rózsakertet a Verseghy parkban (https://www.magyarkincsek.hu/kulonleges-latnivalok/magyar-rozsak-kertje-szolnokon/), útvonal: https://goo.gl/maps/cgpTtmQmP9Sh7KP27263 km..
Célpontjaink az alábbiak, időrendben:- Kőmacska (https://index.hu/kultur/2019/07/16/varpalota_komacska_jatszo_macska_szobor_mi_videkunk_veszprem/)- Papsokai templomrom (https://csodalatosbalaton.hu/latnivalok/muemlekek-szobrok/balatonfured-szent-mihaly-papsoka-templomrom-balatoni-panorama/)- Mámai…..
Célpontunk a Sulyom-tető kilátó (https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2023/01/mar-elvezhetik-a-sulyom-hegyi-kilato-paratlan-panoramajat) és a kétbodonyi Tóparti kápolna (https://kapolnak.hu/hu/nograd-megyei-kapolnak/ketbodony), persze kanyargós utakat választva. útvonal:…..
Célpontunk a Tiszaigari arborétum (http://www.nefag.hu/okoturisztika/tiszaigari-arboretum-es-kulcsoshaz/) és a Pusztakettős (https://menetszel2016.blog.hu/2020/05/05/pusztakettos_240). útvonal: https://goo.gl/maps/RY9ZZXdkGcoHbEcM9339 km..
Gasztro kitérővel célpontunk a romhányi Rákóczi-Törökmogyorófa (https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2017/10/24/300-eve-magasodik-rakoczi-mogyorofaja-romhanyban/), persze kanyargós utakat választva.A sütésrendről itt lehet infót szerezni:…..
Célpontunk a Tisza Tavi Hallépcső (https://gyereatiszatora.hu/project/kiskorei-hallepcso) és a Lábasház kilátó (https://www.termeszetjaro.hu/hu/poi/kilato/labashaz-kilato-kiskoere-/801347804/), persze egy kis kerülővel. útvonal: https://goo.gl/maps/ein1R9Hc4VAY62kM8301 km..
 Célpontunk a Nagycsalomjai öregtemplom (Pusztatemplom) (https://kivancsiturazo.blog.hu/2019/12/24/ezer_evrol_regelo_templom_nagycsalomjan), ehhez egy kis szomszédolás szükséges. útvonal: https://goo.gl/maps/ym7V5bhNw2rgcVq58192 km..
Célpontunk a Monostori híd (https://hu.wikipedia.org/wiki/Monostori_h%C3%ADd) és a Csillag Erőd (https://www.iranykomarom.hu/hu/csillag-erod), persze kanyargós utakat választva. útvonal: https://goo.gl/maps/K6wHGDapzVZDdaCW7251 km..
Célpontunk a Kőrös-Toroknál található Rév kilátó (https://csongradikorostorok.hu/), majd a Serházzugi Holt-Tisza (https://www.csongradertektar.hu/serhazzugi-holt-tisza/), oda-vissza kerülővel. útvonal: https://goo.gl/maps/kC3UjtTG7sXDFovv9328 km..
Célpontunk a Tápióbicskei csata emlékműve (https://www.kozterkep.hu/8388/honved-emlekmu) és a Borzaspusztai romtemplom (https://kapolnak.hu/hu/pest-megyei-kapolnak/bugyi-kapolna). útvonal: https://goo.gl/maps/z64AJXrDEVuHa8rS7151 km..
Ez a túra csak a kanyargós utakról szól. útvonal: https://goo.gl/maps/azZn2TJQWu4LPeVH9250 km..
Célpontunk egy kis kerülővel az Andocsi Nagyboldogasszony-templom (bazilika) és Mária Múzeum (https://www.andocsiszuzanya.hu/). útvonal: https://goo.gl/maps/wQ6ESXKUFUTw5MhY8293 km..
Célpontunk a Tengerészmúzeum (http://www.tengereszmuzeum.hu/hu/), persze kanyargós utakat választva. útvonal: https://goo.gl/maps/yPBaKd1jtprnCqDWA247 km..