Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Almaspite

0 bejegyzést írt és 1216 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Hartay hácsé Csaba - Fluor Tomival már 7000 liké fölött, az egyéni filmkezdésekkel meg ki tudja, hol. És most már hivatalosan is Szép Verseket ír. De hát ez mind semmi ahhoz képest, hogy itt publikál rendszeresen :) köszönjük! A telóbuziA telóbuzit Malicsák Petinek…..
Almaspite 2011.06.02 19:31:20
É@Brother Love: Én ilyenkor látványosan előkotrok a táskám aljából egy fülhallgatót és belógatom a cigányhifiző jószág orra elé, azzal, hogy Tessék, látom otthonfelejtetted a saját fülesedet... A többség általában veszi a lapot és lehalkítja. Bááár, egyszer-kétszer már végig kellett játszanom az egész színházat, a parasztgyerek azt válaszolja, hogy nem hagyta otthon, nála is van, ekkor ráordítok, de úgy, hogy leég a haja: AKKOR MEG MIÉRT NEM HASZNÁLOD, BAZDMEG?!?!?
Almaspite 2019.08.12 16:37:54
@Destephano Winter: Te most komolyan egy NYOLC ÉVES poszthoz szóltál hozzá?!?
A Homár kisíján lefotózta a kamikáze berepülő pilótát szerda koraeste Budapest egén, akit röviddel ezután fel is jelentettek emailben gyermekpermetezésért: Egy átdolgozott nap után párommal kivittük a gyereket a játszótérre, hogy "hadd homokozzon". No ekkor olyasmi…..
Almaspite 2018.05.23 22:07:55
@EvandEra: Az az apró részlet nem tudom, feltűnt-e neked, hogy egy több, mint tíz éves hozzászólásra reagáltál?

A fészbuk NEM hivatalos információforrás. A Magyar Közlöny az az. Három országos napilap az az.
Amikor eltört a wc-lehúzó műanyag karja, az öntudatos lány több szerelőt is felhív. Háromból kettő azt mondja neki, hogy nem kapható, javíthatatlan. A harmadik meg - láss csodát - jött és hozta a filléres alkatrészt. Az első két szaki vajon tényleg nem volt képben azzal, hogy igenis kapható ez a…..
Az alábbi sztoriban több problémás pont is van, mégha nem is egyformán súlyosak. Eleve egy bádogdobozt  kihajítani az ablakon nem túl dicséretes, bármilyen szép ívet is sikerül leírni vele landolás előtt. Másrészt ugye kizárt, hogy a MÁV szabályzata megengedje az alkoholfogyasztást…..
Almaspite 2016.04.27 18:34:46
Mondjuk ez a két logó valóban hasonlít. Amikor alig háromszázzal vánszorog a német InterSziti Expressz, én sem tudnám megkülönböztetni, hogy melyik volt az ablak előtt elsuhanó dobozon:

www.historiasdecracks.com/wp-content/uploads/2011/03/pepsi-1950a.jpg

www.trademagazin.hu/wp-content/uploads/2014/04/Kobanyai.jpg

Úgy tudom üditő ital - vagy ahogy az oroszok mondják, nápítok - fogyasztása nem tilos még akkor sem, amikor géperejű járóművet vezet az ember.

(Bár ez kissé sarkított példa, mert az oroszok a vodkát is üdítő italként fogyasztják.)
Talán már elég idő telt el ahhoz, hogy a blogolás feneketlen kútjába történő visszazuhanás réme nélkül illesszek a ide egy új posztot. Az alkalom különleges és rendhagyó: a Szín Folt Cafe podcast kért meg arra, hogy könnyes szemmel beszélgessek velük a legóról…..
Almaspite 2016.04.10 18:52:36
@Gerberus: Az egy szarfoshúgyszar! Most írtak le újra egy 2011-es Kockagyár postot!

Vicc!

:-D
"Van egy 7 hónapos autóm, amit csak 3 hónapig láttam". Hú, de mérges lennék Tamás helyében.  Tisztelt Tékozló Homár, Az én történetem nem egy ebédről, vagy egy ki nem szállított webáruházi rendelésről szól, hanem egy 7 milliós rosszul sikerült autóvásárlásról. Kérem publikálják! Nissan ígéret…..
Olvasom a mikroprocesszor atyjáról írott cikkeket. Némelyik jobban sikerült, mint amilyet képes volnék megfogalmazni róla, irigység helyett azonban inkább elégedetlenséget érzek. Két mozzanatot hiányolok a nekrológokból. Az egyik az, hogy a szerzők szőrmentén érintik a zsidóságát, a másik pedig,…..
Almaspite 2016.03.24 11:52:18
5.g & Rammjaeger83 Hivatásos és műkedvelő körökben egyaránt nagy népszerűségnek örvend annak kimerítő taglalása, hogy a bevándorlók / migránsok / menekültek (nem kívánt törlendő) okolhatóak-e a közelmúlt erőszakos cselekményeiért, rejtőzködnek-e közöttük terroristák és úgy általában biztonsági…..
Almaspite 2016.03.20 22:22:23
@Gorbacsov homlokán a májfolt: "szíriuszi zsidó gyíkemberek"

ROTFL LOL!

Ha lenne lehetőség aláírást betenni, mint egyes fórumokban, tuti ez lenne!
A futballrajongók számára az év vége, a briteket leszámítva, mindig uborkaszezonnak számít Európában. Ezért volt nagy öröm számunkra, hogy A FutballKutató - Football-Explorer official egy zaftos bakira hívta fel a figyelmünket. Biztosan emlékeztek a Nincs kettő négy nélkül…..
Sokakhoz hasonlóan jómagam sem tudok túlzottan objektívan beszélni a Star Wars-ról, hiszen a régi trilógia volt az első három VHS-kazetta, amelyet megtekinthettem. Noha az elején még kicsit kapkodtam a fejem az események láttán, miután sikerült elkapnom a fonalat, onnantól már…..
Almaspite 2015.12.02 16:08:12
@Fincherista: Hát őőő... Közismert tény, hogy Lucas 1979. után, a filmek bemutatója után elment egy körútra, mintegy író-olvasó találkozóra és lehetett tőle kérdezni. Akkor Lucas elmondta, hogy miképp képzelte az unvierzuma működését. Elmondta, hogy miképp álmodta meg a lasserkardot hajtó kristályt, a járművek lebegését lehetővé tevő úgynevezett repulzor-hajtóművet, az erőtér-alapú pajzsokat, a fegyvereket, amikben a színes cucc nem is lézer, hanem igazándiból gáz. Elmondta azokat a háttértörténeteket, amiket a filmekben nem bont ki részletesebben. Háttér-okokat, érdekeket, összefüggéseket. Volt néhány elvetemült rajongó, akik ezek alatt a körutak alatt végig mentek Lucas után és elmentek a legutolsó koszos texasi kisváros könyvtárában rendezett találkozóra is - és megállás nélkül szorgalmasan jegyzeteltek. Így tett például a kolléga által említett Timothy Zahn is. Azt a sztorit, amit megírt, azt tulajdonképpen Lucas találta ki és mondta el pár szóban. Timothy Zahn csak kerekített köré egy kissé dagályosabb, hatszáz oldalas könyvet. Nyilván ezért van benne a fülszövegben: George Lucas történetei alapján. Namármost ha a Dizney törli a korábban a Lucas Arts által jóváhagyott hivatalos kánont, akkor jogos a pár hozzászólással ezelőtt feltett kérdés, hogy hol a történet iránti szeretet részükről? Hová tűnt Lucas vétójoga, külön kikötött szakértői beleszólási joga a további részek rendezésébe, mely jogok bele voltak foglalva a négymiliárdos szerződésbe? Le van írva fehéren-feketén, hogy járnak neki ezek a jogok, hogy felügyelhesse: ne legyen ütközés a korábbi kánonnal. Erre a Dizney egyszerűen nem engedi a forgatás közelébe. Szép. És te még véded őket.

Az ellentmondás jogos, hogy nem lehet valamit úgy szeretni, hogy megszerzem és kiírtok belőle mindent, ami ellentétes a terveimmel. Az valóban nem alázat és szeretet.

(Csak azért szóltam hozzá, hogy ezeket tisztázzuk, nem akarok flém-háborút.)
KatPol Blog Álomhajó 2015.09.24 06:30:00
A történelmi emlékezet egyik leglátványosabb, mondhatni népművészeti formája a haditechnikai eszközök makettezése. Szerkesztőségünk is bepillantást nyert ebbe a közelmúltban, amikor meghívót kaptunk egy legokiállításra, amely a KÖKI Terminálban került megrendezésre, és ahol a meghívás tárgyát képező…..
Almaspite 2015.09.24 11:35:32
@wape: Mellesleg igen, látták. Személyesen voltak kint a Lego Hungáriától.

:-)
Találkozzunk, beszélgessünk, bulizzunk! Kinek mikor lenne jó? A tavalyi helyszín (2014. október 11. Katpol-Lemil közös buli, Budapest, Nagykörút) megfelelő-e?  Köszi, hogy szavazol és hogy eljössz...
Harcostársak! Egyik Alapító Atyával úgy beszéltük meg, hogy októberben remek alkalom nyílik a személyes kapcsolatok ápolására, fejlesztésére, vagy tönkretételére. Esetleg, talán 2014. október 11., szombat megfelel az Úri Közönségnek a tartalmas…..
Két darab golyólyuggatta Aeroflot repülőgép, türkizkék tenger és pálmafák, vajon hol járunk?   Természetesen Grenadában, ahol az USA egyrészt visszaszerezte Vietnámban igencsak megtépázott katonai hírnevét egy sikeres és villámgyors akcióval, valamint gyorsan megmutatta a karibi államoknak, hogy…..
Almaspite 2015.07.27 00:16:01
@Carradine a gardróbszekrényben: Gondolom a post szerzője az angol raghead kifejezésből indult ki. Hát igen, ez a különbség a szóról szóra történő fordítás és a műfordítás közt. Az elegánsabb műfordításkor megnézzük, hogy nincs-é véletlenül valami magyar kifejezés erre? (Amúgy itt a magyar ugaron én szintén az abroszfejűt ismertem.)
A magyar mentalitásra oly jellemző féktelen düh és a kiúttalanságért mindig másokat hibáztató bosszúvágy is szerepet játszik abban, hogy megvernek egy köztévés újságírót. A rossz hír hozóját a középkorban tángálták el utoljára. Pedig Borsa Miklós hír- és nem…..
B)..
Almaspite 2015.01.09 19:14:07
@ROTFL Manó: Nem látod a két főutcát a cédétokon? Azt szórja le hülye feketeinges, mert inkább a cédé borítóját nézi! A fehér inges kezében a kártya az adagolást segíti és azért bukik a földre, hogy mentse a menthetőt!
A Nyugat fölényét egyetlen robusztus elv adja: az (egoizmustól megkülönböztetendő) individualizmus. Más néven, a szabadság. A szabadság képes létrehozni egyfelől a rend (hol éppen romló, hol javuló, dinamikus) állapotát, másfelől a legkreatívabb, a legnagyobb hozzáadott…..
Almaspite 2014.07.29 00:13:30
@egyetmondok: De akkor ez a köztulajdon/állami tulajdon hogy a rákban van összhangban a társadalmi szerződéssel, hogy MI A NÉP, az emberek közössége az állam? Nevezhetjük osztatlan közös tulajdonnak is, de csak azért, mert a tulajdoni lapra nem fér fel tízmillió név.
szirszarjaim Álommeló 2014.07.28 08:00:00
Komolyan, tegye fel a kezét az a férfiember, aki kisgyerekkorában nem akart legalább egyszer kukás lenni! Persze, ez közhely, de azt személyesen tapasztalom, hogy mennyire igaz, minden hétfő és csütörtök reggel Milánnal nekünk jelenésünk van az ablaknál, amikor meghalljuk a…..
  Tisztelt Munkahelyi terror!   4 és fél évig dolgoztam egy Cégnél.2013-ból áthoztam 27 szabadnapot.Tisztességesen bejártam dolgozni 40 asszonyért voltam felelős az értékelésem 4-es 5-ös volt .A dolgozóimmal kialakítottam egy olyan munka kapcsolatot, hogy mindenben…..
Almaspite 2014.07.26 16:47:23
@Blogger Géza: Jó, bakker, gondoskodott is, csak aki helyettesítette, AZ hibázott! De ezért nehogy már őt rugják ki!
Subba 15 perc hírnév 2014.07.25 10:00:00
Uborkaszezon on! Ha már tényleg sehogy sem tudod elérni, hogy írjanak rólad a lapok, akkor mutogasd a gennyes kezed a Blikkben. Aztán takard is vele gyorsan a sebed, hogy ne okádjon senki! ..
Elérkeztünk évadzáró podcastünkhöz, melynek témája kettős. A műsor első részében a Transformers franchise-zal kapcsolatban borzasztóan igazságtalan Mr. Rabbit tesz fel kérdéseket az alakváltós képregényekkel szemben legalább annyira elfogult Dr. Hardlovenak, aki igyekszik…..
O.o ..
Almaspite 2014.06.27 12:47:34
@Boros Regina: Ha én kikérem magamnak, hogy engem ne ázsiaizzon le (mert valóban nem vagyok az), akkor ettől miért vagyok fasiszta, rasszista féreg? Ugyan magyarázd már el észérvekkel - ha tudod!
Almaspite 2014.06.27 13:55:01
@Boros Regina: Ha az országról énekelt, akkor ebben a halmazban egyelőre én is benne vagyok, ezért vettem magamra. De akár hiszed, akár nem, mi is tanultunk verselemzést, értjük a szöveg finom célzásait és össze tudjuk kötni a fővajda azon kijelentésével, amiben fél-ázsiaiaknak nevezett minket. Nem a szöveget kell megmagyaráznod, hanem azt a helyzetet, hogy miképp veszik a jogot arra, hogy akárminek nevezzenek minket?!? Á, nincs kedvem veled vitatkozni, inkább takarodj vissza főzni a gasztroblogodra, vagy dugasd meg magad valami öngyilkosjelölttel a konyhapulton, hogy visszajöjjön az életkedved, mert ahogy röptében beleolvastam a blogodba, elég búvalbaszott vagy amúgy is. Nem kell itt önjelölt geszti/kissebségvédőként tetszelegned és hangulatot keltened, mert egyrészt minket nem hatsz meg, nem győzöl meg, nem fogjuk miattad lesütni a szemünket, csak mert nem tetszik nekünk ez a fos és ha nem vigyázol, nagyon hamar elküldünk nagyon udvariatlanul tudodhova.
Almaspite 2014.06.27 17:37:23
@ergerberger: Érdekes, hogy pld. Molnár Ferenc, a Pál utcai fiúk c. művében még azt írta, hogy - idézem - "nekünk, nyugat-európai embereknek".

Ő 1907-ben még tudta, hogy hova tartozunk?

Annyira azért nem volt jelentős a tektonikus mozgás az elmúlt száz évben, hogy alattunk az ország áttolódott volna Ázsiába.

Különben is, a tököm tele van ezzel a köpönyegforgató politizálással! 1989-ben hogy is volt? A megszálló szovjet tankok lánctalpai végre jó irányba szántják a szent magyar anyaföldet? Végre hazamentek! Nyugat, ölelj a kebledre minket!

Most meg a hazaküldött oroszok építsenek nekünk még két blokkot. Aha.

Ergerberger! Bazd meg! Én csak a következetességet kérem számon a köpönyegforgató politikusainktól, ezért tiltakozok most az ellen, hogy a keleti nyitás égisze alatt le lettünk ázsiaizva!

Erre szerinted ez a természetes, ösztönös ellenálló mentalitás (1) ázsiai és (2) antiszemita. Érdekes érvelés.

Én csak szeretnék nyugat maradni, ahogy Molnár Ferenc írta 1907-ben! Ahol 1945. előtt voltunk! Ahova 1989-ben - talán - visszatértünk.
Tematikai maki.         Mentor...
Almaspite 2014.04.29 14:16:23
@Fluffer: Hát, könnyen lehet, hogy azért nem találod viccesnek, mert tényleg nem vicces.
Szerintem a Us Airways egy életre kikapcsolja az auromatic response-t, miután ezt a kép került ki randomban a twitterükön:  De persze lehet, hogy tévedek. Lololololol. Ja, vigyázz mert a poszt nyomokban pinát tartalmaz B)..
Almaspite 2014.04.15 14:36:00
@ROTFL Manó: Hát lehet, hogy Vonyarcvashegy már csak HUNGeryson előbőrére fért rá és ha hátrahúzza a fitymáját, akkor előbukkan mögüle Gyenesdiás...