Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hargita Nándor

1602 bejegyzést írt és 1269 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsit kérdezősködtünk a BKK-nál. A jó hír az, hogy megújul végre a Fehérvári út, ráadásul egészen korrekt, 21. századinak mondható tervek alapján - lesz például végre normális kerékpársáv, lesznek kulturált villamosmegállók (hozzájuk vadiúj spanyol villamosok) és…..
Hargita Nándor 2018.02.11 22:06:31
@L.A.: Sziasztok, meg mindig aktuális a téma mert a Lecke utca és a Hamzsabégi út között rettenes az út állapota - pedig ha megcsinálnák, az bekapcsolná Albertfalvát a főváros bringás tengelyébe.

Egyszerűen semmilyen anyag nincs a neten a hiányzó szakaszról, egy két terv említi hogy "mindjárt megkezdődik". Utána tudnátok járni?

Ugyanitt, a már elkészült szakaszról csak én gondolom azt hogy elég pénz csak a villamos peronokra és a környékükre jutott, mert közöttük rosszabb minőségű a burkolat?
Laufenn, Riken, Saetta? Nem tűnnek híres gumimárkáknak, pedig komoly cégek állnak mögöttük: sorrendben a Hankook, a Michelin és a Bridgestone.  És még van egy pár hasonló példa. De egyáltalán miért vannak itt, és főleg: érdemes-e ilyen gumit venni?..
Hargita Nándor 2017.10.29 08:42:50
@weres: ugyanez, régóta kerestem olyan táblázatot, hogy melyik márka kihez tartozik, köszönet érte!
Az elmúlt hónapokban egy csöndes, ámde fontos váltást figyelhettünk meg a hazai bannerfronton: a Flash temetését. Szépen lassan minden tartalomszolgáltató arra kéri a hirdetőket, ugyan, felejtsék már el a flash hirdetéseket, legyen helyettük html5 vagy kép. Miközben ez a…..
Hargita Nándor 2015.10.21 07:48:30
@Wendriner Piroska sakál és balerina: ezzel probalkozott mar az origo, tul bonyolult volt atproxyzni az image konyvtaron a bannereket.

Az sokkal viccesebb ha reklamblokkolot eszlel a (hir)site akkor letiltja a kepkiszolgalast, kivancsi lennek egy ilyen megoldas A/B tesztelesere, mennyien kapcsolnak ki es mennyien mennenek el a siterol.
Nem vagyok egy nagy chef, de időről időre találok egy-egy ételt ami nagyon megtetszik, elkészítem és tényleg jól sikerül. Nincs elképesztően sok ilyen, de ami van azt szívesen megosztom itt a Sliceandsmile-on. Az első poszt A Pizzáról fog szólni. Sokan sokféleképpen…..
Hargita Nándor 2015.04.08 16:51:54
@saks: az a neve, hogy nyers sonka, a képen is látszik a cucc. te troll. ahogy @henrik_: is írta.

@Sweetshark: az ételnek nem attól lesz jó íze, hogy előre meg van sütve, főzve, fagyasztva, rágva. az olaszparadicsomozás pedig pont azért kell, mert annak van jó íze.

@osgood: az összes hozzávaló beszerezhető a legközelebbi hipermarketben hétfőtől szombatig, nem kell érte zarándokolni.

@Wilhelm_Tell: köszi, kipróbálok egy mozzarellás feltétet is

@teddybear01: ízlés kérdése, én nagyon szeretem, sonkás szendvicsben is.

A sütőtúráztatásra pedig akkor van szükség, ha nincs olyan sütőd, amit fokra beállíthatsz és jelez is, ha elérte.

Azért majd nyissátok meg a poszt utolsó linkjét is.
Nem leszünk spoileresek az első bekezdésben, mert volt gyerekszobánk, de a továbbra csak az klikkoljon, aki már látta a Homeland negyedik évados fináléját. Az évadról azért pár általánosságot elmondunk itt is: jó volt, sokkal jobb, mint a venéz kaland a harmadikban, Carrie, Saul…..
A Windows Phone platform nagyjából 2013 év végéig töretlen fejlődésen ment át. Az év azonos szakaszait figyelve jelentős, akár 100%-os növekedés is megfigyelhető volt. 2014-ben ennél jóval kevésbé rózsás a helyzet. Az eladási számok ugyan továbbra sem csökkennek, ám…..
Megoldódott az Albertfalva utcai álzebra rejtélye. Örömre nincs ok, legalább egy hétig biztosan nem. Az ügy előzménye, hogy szeptember 11-én az általános iskolánál kijelölt gyalogátkelőhely táblát helyeztek ki, pont a suli kapuja előtti korláthoz. Útburkolati jel azonban nem…..
Nos, az Apple szeptemberi bejelentéseiben semmi érdekeset vagy meglepőt nem láthattunk. Kínos, hogy 2014 őszéig örlődtek azon, hogy ellent merjeneke mondani Steve Jobsnak, és ki merjenek-e hozni egy nagyobb kijelzős telefont. Megtették végül. Itt a tepsi méretű iPhone…..
Kedves fotósok! Megjelentek a júniusi háttérképek az Indafotóblogon - itt tudjátok kiválasztani magatoknak az aktuális hónap hangulatához illeszkedő asztali vagy mobil háttérképeket. A kép alatti 16:9 és 4:3 linkekre kattintva lehet lementeni a nagyméretű képeket. Küldj be te…..
A Mai Manó Ház, a Magyarhangya és az Indafotó szervezésében zajló Önarckép sorozat fotópályázat technikai információit tartalmazza ez a poszt. A limitációk megegyeznek az indafotós limitekkel, plusz a szervezők tesznek egy ajánlást a képek méretére. Képfájlok típusai:…..
Hargita Nándor 2014.05.14 11:02:33
@My wine: Szia, igen, a pályázaton indulás feltétele, hogy az indafotós gyűjteménybe helyezd a képet, ehhez az analóg képet be kell szkennelned, és feltöltened hozzánk.
Hargita Nándor 2014.05.30 16:08:37
@UrbánOrsolya: szia, szerintem megteheted hogy egy képbe vágod a három fotódat
charivari A 20 legtutibb esős dal 2014.05.14 15:29:10
Jó kellemetlen esős napok jönnek, így le is csapom a magas labdát és a Conchita cunami után közhelyesen összeszedem a legtutibb dalokat az esőről. Az emberek imádnak az időjárásról beszélni, akkor is, ha nem angolok, így teljesen nyilvánvaló, hogy ha esik, arról zenélni is…..
Vannak a klasszikus, régi sorozatok és vannak a modern nagymenők, amelyek miatt ismét igazán jó dolog egy sorozatban játszani. Azokra a leginkább 2000 környékén és utána indult szériákra gondolok most, amelyek már inkább filmszerűek, és jelenleg uralják az amerikai és európai…..
Sajtófotós válogatásunk negyedik része a Gemencet mutatja be, nagyrészt a tavalyi árvíz idején. A Duna-Dráva Nemzeti Park egyébként is csodálatos, a honlapjukon visszakereshetőek a tavalyi árvíz részletei, itt van az ország legnagyobb fája, egy csomoros fekete nyár, 12 méteres…..
errorokatsedobál emelesz 2014.05.14 17:18:14
hargitanandor 2014.05.14 12:08:44
..
Ambiciózus tervvel állt elő az észt kormány. 2014 április 24-én került elfogadásra a külföldiek számára is elérhető észt e-identitásról szóló koncepció, mely a teljes egészében digitalizált észt közigazgatás és bankszféra előnyeit kihasználva virtuális letelepedésre…..
Hargita Nándor 2014.05.13 15:48:34
2014 januárjában beszóltam twitteren, hogy minek vártam eddig az iPhone tulajdonlással. Elégedettségem a bloggazdát arra késztette, hogy iOS tapasztalatokat elemző vendégposzt írására biztasson. Nem rinyálni akarok (meg különben is szégyenletesen #firstworlproblem), de mit…..
Nyolc részes sorozatunk harmadik része a ködös téma, összesen kilenc képpel, melyek Kiefer Béla, Csótai László, Horváth Ádám, Komka Péter, Mervai Márk munkái.  Az Indafotón tovább nagyítható, kedvencelhető, kommentelhető a válogatás összes képe. Sajtófotó…..
Május elsején indult a Mai Manó Ház, a magyarhangya és az Indafotó közös önarcképkereső-fotópályázata, a Vivian Maier Nyomában című film magyarországi premierje kapcsán. 3-5 képes sorozatokkal lehet nevezni, minden további megkötés nélkül. A poszt születésekor 165 fotó…..
Nyolc részes sorozatunk második részében a 32. Magyar Sajtófotó Kiállítás szervezőivel közösen a 2013-as Sajtófotó Pályázatra beküldött hőlégballonos képekből válogattunk hét fotót. A Képek Mudra László, Csudai Sándor és Szatmári Zoltán munkái. Az Indafotón…..
A 32. Magyar Sajtófotó Kiállítás szervezőivel közösen 8 részes sorozatot indítunk itt az Indafotóblogon, amiben bemutatjuk a 2013-as év Sajtófotó Pályázatra beküldött munkákat bontottuk olyan témákra, amik tetszenek majd az Indafotó közönségének. A szelekció célja:…..
Jó látni, hogy minden hónapban szép számban érdeklődtök a havi háttérképek iránt! A májusi gyűjteményből kiválogattuk és most közzétesszük a legjobbakat - tessék, válasszatok május hónapra asztali és mobil háttereket az indásoktól! Ha szeretnéd a saját fotódat is…..
Hargita Nándor 2014.05.05 10:19:42
@Barangolo: van aki ráírja, van aki nem, nem tehetjük kötelezővé, mert nem lenne olyan jó a végeredmény. esetleg külön ligát lehetne neki csinálni.

@Nagy István.: de szükséges, most változott a módszer, eltekintettem tőle. miért nehéz rátenni? a sablonba csak be kell másolni, ha van photoshopod.
Hargita Nándor 2014.05.05 20:22:49
@Nagy István.: köszönöm, ezt megfontolom!
Indafotóblog Budapest100! 2014.04.28 11:08:48
Az indafotósok Budapest 100 éves házaiban jártak a hétvégén. A Budapest100 programot a Kortárs Építészeti Központi szervezi már negyedik éve - idén olyan épületeket lehetett megnézni, amelyeknek köze volt az 1914-es évhez - ebben az évben kapták építési engedélyüket, vagy…..
Hargita Nándor 2014.04.28 11:56:36
@zoliber: :)

lesz második kör vagy bővítés! bár ezt rögtön ki is rakta a mandiner blogajánlója, ami tök jó forgalmat hoz majd.
Hargita Nándor 2014.04.28 11:57:54
@Hargita Nándor: (persze megnéztem a csoportkép összes profilját, és raktam ki azoktól akiknek volt, de szóljatok rám ha fent vannak a képek)