Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andie

0 bejegyzést írt és 281 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bogojnak ha jól nézem, a második beküldése kerül ki a blogra, és mivel áll még tőle sorban, senki meg nem menti az RJB-vé válástól hamarost (remélhetőleg). Most néztem az Agymenők (The Big Bang Theory - a világ egyik legjobb sorozata:-) 4. évadának utolsó részét. szokás…..
Ez valójában teljesen érvényes találat, egyáltalán nem véleményes. Azért mégis a véleményes hétvégén teszem ki, mert kezdem úgy érezni, hogy a Blikkben és hasonló sajtótermékekben megjelenő félrefordításokra vadászati tilalmat kellene bejelenteni. Ugyanis ha egy profi…..
andie 2012.09.29 13:09:48
@vitézlővitéznő: a blikk olvasó meg a szendvicsbár nem éppen egy világban élnek, szerintem.
a fánk kell ide, jól mondja a posztoló
Seth greven rövidítéshalmozó leiterszpotterünk sportos találata következik. Illetve az ismerőséé. Egy ismerősömtől "hallottam" a következőt: How i met your mothert nézek. Az a rész van, amikor Robin Torontoban kávét rendel, és kérdezi az eladó csaj, hogy látta-e a…..
andie 2012.09.27 16:16:21
@krisk!: köszi. :)
andie 2012.09.27 16:21:12
@Mr. Pither: :)
Hála a hibafelvetésnek, találtam egy jó kis oldalt, és mivel a sorozat megy tovább, még jól jöhet.
andie 2012.09.27 16:22:28
Három hónap Fúrunk 2010.06.28 09:59:00
 Képet, karnist, tartót, kismittudoménmit. Mindent a helyére. El sem hiszem, hogy már itt tartunk!A gyerekszobába felkerülnek végre a hőn áhított babakék polcok, a konyhában végre nem a mosogató mellett lesz a mosógatószivacs, hanem lesz egy külön kis polc, amire fel tudom…..
 Majdnem sikerült belefutnom egy pofás kis átverésbe. Történt, hogy felhívtak a mobilomon és egy igen kedvezményes hosszú hétvégés pihenést ajánlottak nekem Zalacsányban a Batthyány Villaparkban.  ..
Megint szerda, megint szinkron. Ezúttal talán egy kicsit kevésbé "támadható" emberhez nyúlunk, de persze a netes társadalom kiszámíthatatlan, úgyhogy nyilván lesz olyan, aki szerint a hangmérnökök mételyezik meg az egész magyar szinkront. Viszont hangsúlyosan felhívjuk a…..
andie 2010.05.13 15:31:07
@beketamas: Szia Tomi! Nagyon jó írás, végre megkaptam a háttérinfókat mindahhoz, amit láttam! :-)
  Na tessék már megint szerda van :-) A szinkronrendezés kivesézése után újabb áldozatot találtam, de egyelőre összességében úgy értékelem, hogy néhány bitangot leszámítva viszonylag kíméletesek voltatok a kommentekben. Nem mintha cenzúra lenne, csak meg kell mondanom,…..
andie 2010.05.05 22:24:05
Én néha a magyar szerzők könyveit olvasva érzem azt, hogy, hát, ennek a mondatnak a fordítása elég szerencsétlenül sikerült. :-)

@balage_81:
"én magára a script lefordítására gondolok. azt ugyanúgy meg tudnám csinálni itthon, mint egy angol szakos egyetemista vagy fordító."
Ez elég érdekes felvetés. Kép nélkül, csak a scriptet? A felét lehetne kidobni, újraírni. Tudom, próbáltam, azt hittem, időt nyerek, de egyetlen alkalom elég volt, hogy lássam, ez dőreség. :-)
andie 2010.05.05 22:26:48
@dócziorsi: Ja, és ha szinkront nézek, fejben javítok (időjárás jelentésben: nemzeti térkép :-D), ha eredetit, fejben fordítok. Elég fárasztó. :-)
andie 2010.05.05 22:40:22
@dócziorsi: hallottam olyan "régi motorosról", aki rendre kép nélkül, 1 éjszaka alatt megír egy 1,5 órás filmet, utálják is érte, állítólag. :-P
És akkor ismét jó ebédhez szóljon a folytatás:A Comedy Centralnak dolgozni egyébként is kegyelmi állapot: nem csak hogy emberszámba veszik a fordítókat, de szem előtt tartják az érdekeit, nem akarják agyonhajszolni őket, jó kapcsolatot ápolnak velük, kvázi kis közösséggé…..
andie 2010.05.05 15:36:17
@Agent Vero: a gondolat jó, én is szoktam színesíteni így, és pl. az én fülemnek a nyüzüge semmivel sem ismertebb, mint a nyipászta, ezért jó, hogy szóltak, hogy "emmegmi?" :-D
andie 2010.05.05 22:28:28
@petya.bacsi: jaj, nem szabad ilyet mondani, de Sheldont talán tényleg nem tudnám megszokni magyarul. :-P
A kevéssé jól tájékozódó nő hajlamos eltévedni. Leggyakoribb előfordulási helye pont ellenkező irányban van ahhoz képest, mint ahol lennie kéne, és olyan távolságban, hogy esélye se legyen visszatalálni. Éppen ezért a tájékozódási képességet nem igazán birtokló nő nem…..
A Jóbarátok félrefordításaiból nem tudunk kifogyni. semiambidextrous mentegeti magát beküldése elején, de szerintem ez ugyanúgy totális félrefordítás, mint bármelyik klasszikus:Tudom, hogy első ránézésre nem nagy dolog, de ez annyira bosszantó, hogy nem boldogulnak az angol…..
1. lépés: TerepszemleA csúnya lány házibuliba indul. Vagy meghívták, vagy a barátnőjét hívták meg, és ő hozzácsapódott, mindegy, megjelenik. Ezek után elvegyül (= láthatatlanná válik, fotelbe kucorodik), és hesszelni kezdi a pasifelhozatalt, hátha ez alkalommal végre…..
Mekkora balhé lesz ebből is megint... Vagy egy éve nem küldött andie félrefordítást, de ezzel most szerintem rendesen felkavarjuk majd a kedélyeket:Engem most ért el a Szex és New York láz, és már túl vagyok 60 részen, de  nem tudok rájönni valamire.Minden rész elején…..
SMS-ek:Ha könnycsepp lennél, sosem sírnék, nehogy elveszítselek. Ameddig szeretsz, én addig élek. De kérlek szeress, mert meghalni félek. Ha látnád szemem csillogását, hallanád a szívem dobbanását, ha tudnád mit érzek irántad, elhinnéd akkor, hogy mennyire imádlak. Reggel nem…..
andie 2010.01.04 20:38:32
Írományok gyűjteménye Élet 2009.07.27 21:28:43
Játszuk el, kicsit hogy egy cseppet sem számít, mindig van másik. Játszuk el, hogy már rég készültünk erre a különös útra. Játszuk el, hogy nincs semmi amit máshogy jobb lett volna kicsit Ingyen kaptuk mit becsüljünk rajta. Kártya fordulj. Játszuk el...
andie 2009.07.29 10:01:16
andie 2009.12.13 16:51:51
*odabaszó    Töredelmesen be kell vallanom, hogy mostanában nem volt időm posztot írni egyéb irányú elfoglaltságaim és az ugrásszerűen megnövekedett munkahelyi kötelezettségeknek való elégtétel miatt. De hát az nem létezik, hogy én három napnál ritkábban…..
A mai téma azt gondolom, nem szorul túl részletes magyarázatra, elég, ha megtekintjük a poszthoz mellékelt ábrát. Hangsúlyozom, nem azt állítom, hogy az alábbi képen szereplő közéleti személyiségek buták, csupán azt kívánom érzékeltetni, hogy a szemüveg a…..
- Jó napot kívánok! Itt kell megtanulni autót vezetni?- Üdvözlöm. Nem kell, de ha már itt van, gondolom azért jött, mert szeretne.- Hát igazából nekem csak mondták, hogy jöjjek, de azért biztos jó lesz.- Foglaljon helyet.Helyet foglal, és előveszi a direkt erre az alkalomra…..
andie 2009.11.19 15:44:05
@Modor Tibi: én pl. elsőre átmentem. Az oktató az a fajta férfi, aki ráérzett, hogy kell kezelni a hisztijeimet.
Aztán sokáig nem vezettem, de a munkahelyemen olyan projektet kaptam, hogy hetente többször kellett más-más városba menni. Kollégám szintén az a típus, aki tudta kezelni a hisztijeimet, így másodszor is megtanultam vezetni. :-)
A parfüm? Hát az valami csodás dolog! Egyszerre öltöztet és vetkőztet, felpezsdíti az érzékeket, önbizalmat ad. Ha magunkra fújjuk, egy teljesen új világ tárul elénk. Egy új világ színekkel, ízekkel, de legfőképpen illatokkal és benyomásokkal. Elbűvöl, elvarázsol, és a…..
Huszonöt Negyedszáz tévhit ismertetése után blogom újabb mérföldkőhöz érkezett, a mai téma ugyanis az első olyan, amely olvasói megrendelésre készült (köszönet MegaBrutal-nak!).A félreértések elkerülése végett szeretném jelezni, hogy kizárólag olyan olvasói javaslatokat…..
andie 2009.11.15 08:47:12
@MegaBrutal: na, akkor segítsetek nekem.
miből kéne észrevenni, hogy újra kell telepíteni a windows-t? (láma vagyok? :-D )
(egy éves a gép, adták vele a vistát)
andie 2009.11.16 22:16:27
@MegaBrutal: köszönöm, ez kimerítő volt.
Lassulás érezhető, de nem egyértelmű, mert van amikor meg nem lassú. :-P
egy töredezettségmentesítés kéne max. :-)

Még egy kérdés: úgy van Vista a gépen, hogy nem kellett telepíteni. Ezt elveszítem, ha újra akarnék telepíteni?
(Amúgy nem vagyok hülye a gépekhez, de eddig ezzel nem foglalkoztam.)
 Jó-jó, tudom, hogy kicsit erőltetett a cím, de ezt a témát valahogy be kellett szorítanom blogom keretei közé. Egy ilyen cikk megírása előtt egy oknyomozó újságíró valószínűleg hajléktalannak álcázva magát megfigyelné egy girosz-büfé átlagos napját nyitástól…..
    Most egyelőre ne keressük az okokat és a miérteket. A lényeg, a végkövetkeztetés, a summázat, hogy a szimpatikus, fiatal pár úgy dönt, összeköti egymással az életét. Kitűzve a jeles nap dátuma, minden klappol, a vendégsereg száma is közelít a véglegeshez (a…..
    Minden ott romlott el, hogy az Édenben almafa volt és nem söröshordó.- Ádáám, ma van a gyümölcsnap a diétámban, és az összes gyümölcs elfogyott!- Akkor talán ma ne tarts gyümölcsnapot.- Hogy mondhatsz ilyet? Azt nem lehet, teljesen fel fog borulni az…..
Egy korai munkámban próbáltam már kifejezni, mennyire szánom azokat az embereket, akik tudatosan választott külsőségek révén (öltözék, frizura stb.) kívánnak egyéniséggé válni. Mai posztom egy ezzel közeli rokonságban álló jelenséggel foglalkozik.Sokak számára ismerős…..
andie 2009.11.12 13:56:36
@misbelief:
elárulok valamit:
tévhiteket CSAK objektív tényekkel lehet cáfolni. ezért volt jó az órás poszt. de valahányszor csakis szubjektív módon írsz valamiről, sose lesz igazad, és magadra rántod a népharagot.
tény, hogy így több a komment, de akkor viseld méltósággal.
andie 2009.11.12 14:56:05
@rou: jaj, istenem, ez a kaptam volna apámtól 2 sallert típusú érvelés...
és ha ma ez a trendi, akkor biza nem is a gyerekekkel van a gond, hanem a mai apákkal?
akik ahelyett, hogy lekevernének 2 sallert, talán még emlékeznek rá, hogy ugyanezt csinálták, és nem tekintik uralmuk alá hajtandó baromnak a gyermeküket, hanem próbálnak vele békében együtt élni...
andie 2009.11.12 17:28:42
@Zabalint: jó meglátás! :)
mérnök vagyok (hint), a világot időnként elég szélsőséges szemüvegen (hint) keresztül nézem, de van egy-két dolog ami talán másoknak is szemet szúrt már. ilyen volt a klasszikus sütis eszmefuttatás, ami pár embernél ékszíjat szakított, aminek örülök, mert volt értelme :)…..
andie 2009.11.01 17:05:05