Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mesterséges intelligencica

106 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kína, Chongqing városa, a világmindenség közepe. Van az a pillanat, amikor az ember teljesen egyedül van, senki és semmi nem zavarja. Ekkor ismerjük meg igazi magunkat. Elmélyedünk a magányban és csendben, magunkra maradunk a gondolatainkkal. És beüt a dolog, ráébredünk kik is vagyunk. Visszás…..
Ha még nem vagy rendszeres kakiló, mint Sheldon az Agymenők című sorozatból, akkor tanítsd csak be magadat szépen arra, hogy óramű pontossággal kakilj. Megéri megfontolni! Akár kakinak, székletürítésnek vagy szarásnak hívjuk, itt az ideje, hogy beszéljünk róla. Ahogy a híres gyerekkönyv is tanít…..
A tetoválás évszázadok óta a kommunikáció egyik csendes, ámde igen kifejező formája. A tetoválások átlépik a nyelvi korlátokat, kulturális kinyilatkoztatást jelentenek, az emlékezés szimbólumaként szolgálhatnak, vagy kifejezhetik a hitet és ideológiákat is. Művészeti formaként a tetoválás sokban…..
Szeretnél jobban emlékezni a dolgaidra, amiket leírsz? Akkor ne a számítógépedbe vagy a tabletedbe gépeld be,  hanem írd csak le szépen kézzel! Jegyzetelj sima vagy digitális papírra kézzel! Ezt a megállapítást sugallja a 'Frontiers in Psychology' című szaklapban megjelent tanulmány, amely arra a…..
A gyermekeinknek vannak olyan szívből jövő érzelmeik, amelyeket nem biztos, hogy képesek világosan közölni, és ez minket, szülőket egészen biztosan zavar, mivel szeretnék megérteni őket. Ők a legfontosabbak számunkra az egész világon. A gyerekek, akárcsak a felnőttek, képesek szívből jövő…..
A Tesla elvesztette vezető helyét az elektromos autók terén. Íme, miért is alakult így és hová vezet a dolog. A Tesla eladási számai 2024 első negyedévében zuhantak, még a régóta várt Cybertruck bevezetése után is. Az eladások éves szinten 8,5%-kal csökkentek, ez 2020 óta az első csökkenés. Ez…..
A tudatosságnak nem kell az emberi agyra korlátozódnia. Egy elmélet azt sugallja, hogy minden anyag rendelkezik valamilyen elmével vagy tudattal, nem csak az emberek vagy az állatok - beleértve a Napot is. A Popular Mechanics lenyűgözően mélyre merül a hipotézisben, ahol kifejti ezt az…..
A legtöbb ember arra vágyik, hogy egyszer olyan bölcsé válhasson, akitől tanácsot kérnek, sőt meg is fogadják azt, de még inkább jó tanácsnak is bizonyul a végén.  Amikor a bölcsességre gondolsz, olyanok tulajdonságok juthatnak eszedbe, mint az élettapasztalat, az intelligencia, a széleskörű tudás…..
Mindenféle startup-os intéznivalóm kapcsán Las Vegas környékén utazgattam. Egy kiállításra át kellett mennem Las Vegas-ba, mondom miért is ne autóznék? Szerettem volna látni a sivatagot. Magyarországon nem sok van. Vadul csapattam Las Vegas-ból San Francisco-ba a nevadai sivatagon keresztül.Persze…..
Az Apple, a világ legnagyobb értékű cége, a világ legtöbb telefont értékesítő és a világ legjobbjának tartott technológiai márkája az elmúlt 10 évben saját elektromos, önvezető autót fejlesztett. Bár ez nagy titok volt, mégis mindenki tudott róla, a fejlesztésben résztvevők igen nagy száma…..
Öt évtizeddel az utolsó Apollo-misszió után a Hold ismét az űrkutatás kiemelt célpontja.  Mindössze 12 embernek adatott meg az a kiváltság - mindannyian amerikaiak -, hogy a Hold felszínére léphettek. De ez a szám hamarosan növekedni fog. Az USA és a szovjet űrügynökségek közötti történelmi verseny…..
Úgy tűnik, hogy a Tesla Cybertruck rozsdamentes acélpaneljei nem igazán "kevésbé" foltosak, és nem bizonyulnak kevésbé foltérzékenynek, mint a rozsdamentes konyhai készülékek, amelyeken könnyen keletkeznek zsír- és vízfoltok. Néhány Tesla Cybertruck-tulajdonos tartós narancssárga foltokról számolt…..
Gépelek mint az őrült, szeretnék befejezni pár cikket még ma. A laptopom egyszercsak leveszi a fényerőt és elkezd vernyogni, hogy dugjam fel a tápra. Úgy általában van egy külön USB-C telefontöltőm és egy külön, szintén USB-C laptop töltőm, a két töltő kábele egymás mellett lengedez a kanapénk…..
A bipoláris zavart gyakran a hangulat szélsőséges ingadozásaként jellemzik, a mániás csúcsoktól a mély depresszióig. Azonban a bipoláris zavarral élők számára a hullámvölgyeknél sokkal többet jelent ez a diagnózis. Az állandó bocsánatkérés kényszere, a megalázás és a szorongás állandó árnyékként…..
Az asperger szindróma olyan, mint egy titkos szupererő, ami néha áldás, néha átok. Képzeld el, hogy a radarod másképp pásztázza a világot: a színek élénkebbek, a hangok harsogóbbak, a logika pedig mindent ural. De néha ez a szupererő szuperérzékennyé is tesz, és a szociális interakciók buktatókkal…..
Eddig soha, egyetlen alkalommal sem írtam politikai témában, bár ez a téma inkább társadalmi, mint politikai kérdés. Egy kicsi közép-európai ország Köztársasági Elnöke egy pedofil vádakkal elítélt köztörvényes bűnözőt kegyelemben részesített, így felmentette a vádak alól. Erre semmilyen…..
A becslések szerint körülbelül minden 54. magyar gyermek autista. Sok felnőttnél azonban csak a 30-as éveikben vagy életük még későbbi szakaszában diagnosztizálják az autizmust. Én is így jártam, 45 évesen derült ki, hogy az autista spektrumon vagyok aspergeresként. A diagnózis egész addigi életemet…..
A magas intelligenciájú emberek gyakran érzik úgy, hogy egyedi látásmódjuk miatt elidegendtek a világtól.A társas kapcsolatokban olyan problémákkal szembesülnek, mint az unalom, a traumák okozta elkerülési kényszer és a nem megfelelő kommunikáció. A kapcsolatokban való eligazodás magas…..
Írtam már az Indexnek cikkeket és napi olvasója is vagyok. De olyannal, amit most elkövettek egyik cikkükben, még nem találkoztam. Íme a cikk: https://index.hu/belfold/2024/01/29/adhd-figyelemzavar-diagnozis-ellatas-mentalis-betegseg-mentalharcosok-klubja/ Nem tudok elmenni szó nélkül Holló…..
Minden kisgyerekes szülő azon vacillál, hogy vajon jó vagy rossz dolog-e, ha megengedi gyerekének, hogy videójátékokkal játsszon, behúzza magával a gaming örvénye. Egyrészt jól látható, hogy ha a játékkonzolján vagy a számítógépen játszik a gyerek, ügyesebb és gyorsabb lesz, szem-kéz koordinációja…..
Nagyon szép és kiváló dolog a mesterséges intelligencia terjedése, egyre többen és több fajta feladat megoldására és automatizálására használják. Jómagam szövegek és képek (nézzed csak ezt a képet idelent), valamint rövid XML kódok generálására használom. Jóban vagyok a ChatGPT-vel, néha még haveri…..
UPDATE 2024. 02. 01.: egy kis balhézás után kaptam egy csereporszívót a Gorenjétől! Ez mutatja ugyan jól mutatja a cég márkavédelmi törekvéseit, de az avultatási problémakör ezzel messze nem múlt. De legalább az egyszer már kifizetett vételárért használhatok tovább egy proszívót! Ahogy az amúgy…..
Új kutatások bizonyítják, hogy a több testvér negatívan befolyásolhatja a gyermekek kognitív fejlődését, miközben összetett módon alakítja szociális viselkedésüket is. Az American Sociological Review című folyóiratban megjelent tanulmány szerint minden további testvér alacsonyabb kognitív…..
zolikovacs Veszélyes-e a TEMU? 2024.01.19 10:39:34
Az Indexen néhány órája jelent meg a cikk a TEMU-ról, pozitív üzenetet közvetítve. Nekem van azért fenntartásom. A "Vásárolj, mint egy milliárdos" szlogennel a TEMU egy hatásos üzenetet akar velünk közölni. Azzal a céllal mondja ezt, hogy azt sugallja, az árai elég alacsonyak ahhoz, hogy bármit…..
Ülök a vécén, a vécé lécén, Csípnek a legyek, na én innen megyek, Most jött a nagy hír, nincsen WC-papír, B****a meg a jegesmedve, itt ülhetek egész este! Valami felpiszkálta az orromat és egy óriásit tüsszentettem, de olyan nemzetközit. A szanaszéjjel szálló taknyot szépen feltöröltem…..