Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mesterséges intelligencica

105 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van az a pillanat, amikor az ember teljesen egyedül van, senki és semmi nem zavarja. Ekkor ismerjük meg igazi magunkat. Elmélyedünk a magányban és csendben, magunkra maradunk a gondolatainkkal. És beüt a dolog, ráébredünk kik is vagyunk. Visszás módon én életemben először ezt az érzést először a…..
A tetoválás évszázadok óta a kommunikáció egyik csendes, ámde igen kifejező formája. A tetoválások átlépik a nyelvi korlátokat, kulturális kinyilatkoztatást jelentenek, az emlékezés szimbólumaként szolgálhatnak, vagy kifejezhetik a hitet és ideológiákat is. Művészeti formaként a tetoválás sokban…..
Szeretnél jobban emlékezni a dolgaidra, amiket leírsz? Akkor ne a számítógépedbe vagy a tabletedbe gépeld be,  hanem írd csak le szépen kézzel! Jegyzetelj sima vagy digitális papírra kézzel! Ezt a megállapítást sugallja a 'Frontiers in Psychology' című szaklapban megjelent tanulmány, amely arra a…..
A gyermekeinknek vannak olyan szívből jövő érzelmeik, amelyeket nem biztos, hogy képesek világosan közölni, és ez minket, szülőket egészen biztosan zavar, mivel szeretnék megérteni őket. Ők a legfontosabbak számunkra az egész világon. A gyerekek, akárcsak a felnőttek, képesek szívből jövő…..
A Tesla elvesztette vezető helyét az elektromos autók terén. Íme, miért is alakult így és hová vezet a dolog. A Tesla eladási számai 2024 első negyedévében zuhantak, még a régóta várt Cybertruck bevezetése után is. Az eladások éves szinten 8,5%-kal csökkentek, ez 2020 óta az első csökkenés. Ez…..
A tudatosságnak nem kell az emberi agyra korlátozódnia. Egy elmélet azt sugallja, hogy minden anyag rendelkezik valamilyen elmével vagy tudattal, nem csak az emberek vagy az állatok - beleértve a Napot is. A Popular Mechanics lenyűgözően mélyre merül a hipotézisben, ahol kifejti ezt az…..
A legtöbb ember arra vágyik, hogy egyszer olyan bölcsé válhasson, akitől tanácsot kérnek, sőt meg is fogadják azt, de még inkább jó tanácsnak is bizonyul a végén.  Amikor a bölcsességre gondolsz, olyanok tulajdonságok juthatnak eszedbe, mint az élettapasztalat, az intelligencia, a széleskörű tudás…..
Mindenféle startup-os intéznivalóm kapcsán Las Vegas környékén utazgattam. Egy kiállításra át kellett mennem Las Vegas-ba, mondom miért is ne autóznék? Szerettem volna látni a sivatagot. Magyarországon nem sok van. Vadul csapattam Las Vegas-ból San Francisco-ba a nevadai sivatagon keresztül.Persze…..
Az Apple, a világ legnagyobb értékű cége, a világ legtöbb telefont értékesítő és a világ legjobbjának tartott technológiai márkája az elmúlt 10 évben saját elektromos, önvezető autót fejlesztett. Bár ez nagy titok volt, mégis mindenki tudott róla, a fejlesztésben résztvevők igen nagy száma…..
Öt évtizeddel az utolsó Apollo-misszió után a Hold ismét az űrkutatás kiemelt célpontja.  Mindössze 12 embernek adatott meg az a kiváltság - mindannyian amerikaiak -, hogy a Hold felszínére léphettek. De ez a szám hamarosan növekedni fog. Az USA és a szovjet űrügynökségek közötti történelmi verseny…..
Úgy tűnik, hogy a Tesla Cybertruck rozsdamentes acélpaneljei nem igazán "kevésbé" foltosak, és nem bizonyulnak kevésbé foltérzékenynek, mint a rozsdamentes konyhai készülékek, amelyeken könnyen keletkeznek zsír- és vízfoltok. Néhány Tesla Cybertruck-tulajdonos tartós narancssárga foltokról számolt…..
Gépelek mint az őrült, szeretnék befejezni pár cikket még ma. A laptopom egyszercsak leveszi a fényerőt és elkezd vernyogni, hogy dugjam fel a tápra. Úgy általában van egy külön USB-C telefontöltőm és egy külön, szintén USB-C laptop töltőm, a két töltő kábele egymás mellett lengedez a kanapénk…..
A bipoláris zavart gyakran a hangulat szélsőséges ingadozásaként jellemzik, a mániás csúcsoktól a mély depresszióig. Azonban a bipoláris zavarral élők számára a hullámvölgyeknél sokkal többet jelent ez a diagnózis. Az állandó bocsánatkérés kényszere, a megalázás és a szorongás állandó árnyékként…..
Az asperger szindróma olyan, mint egy titkos szupererő, ami néha áldás, néha átok. Képzeld el, hogy a radarod másképp pásztázza a világot: a színek élénkebbek, a hangok harsogóbbak, a logika pedig mindent ural. De néha ez a szupererő szuperérzékennyé is tesz, és a szociális interakciók buktatókkal…..
Eddig soha, egyetlen alkalommal sem írtam politikai témában, bár ez a téma inkább társadalmi, mint politikai kérdés. Egy kicsi közép-európai ország Köztársasági Elnöke egy pedofil vádakkal elítélt köztörvényes bűnözőt kegyelemben részesített, így felmentette a vádak alól. Erre semmilyen…..
A becslések szerint körülbelül minden 54. magyar gyermek autista. Sok felnőttnél azonban csak a 30-as éveikben vagy életük még későbbi szakaszában diagnosztizálják az autizmust. Én is így jártam, 45 évesen derült ki, hogy az autista spektrumon vagyok aspergeresként. A diagnózis egész addigi életemet…..
A magas intelligenciájú emberek gyakran érzik úgy, hogy egyedi látásmódjuk miatt elidegendtek a világtól.A társas kapcsolatokban olyan problémákkal szembesülnek, mint az unalom, a traumák okozta elkerülési kényszer és a nem megfelelő kommunikáció. A kapcsolatokban való eligazodás magas…..
Írtam már az Indexnek cikkeket és napi olvasója is vagyok. De olyannal, amit most elkövettek egyik cikkükben, még nem találkoztam. Íme a cikk: https://index.hu/belfold/2024/01/29/adhd-figyelemzavar-diagnozis-ellatas-mentalis-betegseg-mentalharcosok-klubja/ Nem tudok elmenni szó nélkül Holló…..
Minden kisgyerekes szülő azon vacillál, hogy vajon jó vagy rossz dolog-e, ha megengedi gyerekének, hogy videójátékokkal játsszon, behúzza magával a gaming örvénye. Egyrészt jól látható, hogy ha a játékkonzolján vagy a számítógépen játszik a gyerek, ügyesebb és gyorsabb lesz, szem-kéz koordinációja…..
Nagyon szép és kiváló dolog a mesterséges intelligencia terjedése, egyre többen és több fajta feladat megoldására és automatizálására használják. Jómagam szövegek és képek (nézzed csak ezt a képet idelent), valamint rövid XML kódok generálására használom. Jóban vagyok a ChatGPT-vel, néha még haveri…..
UPDATE 2024. 02. 01.: egy kis balhézás után kaptam egy csereporszívót a Gorenjétől! Ez mutatja ugyan jól mutatja a cég márkavédelmi törekvéseit, de az avultatási problémakör ezzel messze nem múlt. De legalább az egyszer már kifizetett vételárért használhatok tovább egy proszívót! Ahogy az amúgy…..
Új kutatások bizonyítják, hogy a több testvér negatívan befolyásolhatja a gyermekek kognitív fejlődését, miközben összetett módon alakítja szociális viselkedésüket is. Az American Sociological Review című folyóiratban megjelent tanulmány szerint minden további testvér alacsonyabb kognitív…..
zolikovacs Veszélyes-e a TEMU? 2024.01.19 10:39:34
Az Indexen néhány órája jelent meg a cikk a TEMU-ról, pozitív üzenetet közvetítve. Nekem van azért fenntartásom. A "Vásárolj, mint egy milliárdos" szlogennel a TEMU egy hatásos üzenetet akar velünk közölni. Azzal a céllal mondja ezt, hogy azt sugallja, az árai elég alacsonyak ahhoz, hogy bármit…..
Ülök a vécén, a vécé lécén, Csípnek a legyek, na én innen megyek, Most jött a nagy hír, nincsen WC-papír, B****a meg a jegesmedve, itt ülhetek egész este! Valami felpiszkálta az orromat és egy óriásit tüsszentettem, de olyan nemzetközit. A szanaszéjjel szálló taknyot szépen feltöröltem…..
atipik Zoomol a taknyom a telefonon 2024.01.15 11:11:55
Ülök a vécén, a vécé lécén, Csípnek a legyek, na én innen megyek, Most jött a nagy hír, nincsen WC-papír, B****a meg a jegesmedve, itt ülhetek egész este! Valami felpiszkálta az orromat és egy óriásit tüsszentettem, de olyan nemzetközit. A szanaszéjjel szálló taknyot szépen feltöröltem…..