Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anya az ANYA

47 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
         Bonyolultak a törvények ,jogszabályok , rendeletek,bizonyos szerződések . Sokan nehezen boldogulnak ezekben a témákban ,bevallom én is . Kellően kipihent kell hogy legyek hogy neki üljek ,egy hivatalos levelet ,papírt megírni . Most épp -megint- a család támogatás rendszerével gyűlt meg a…..
     Változik a világ ez tény ,és elfogadható is lenne ha nem a rossz irányba változna . Az emberi közöny és nem törödömség már már a tetőfokára hág . Az időjárásról nem is beszélve április közepén látom a kosza májusi cserebogarakat ,az orgona kínyiott ,sőt nyílik el lassan ,pedig az én…..
        Már egy hónapja ,vagy több hogy ,nem írtam már bejegyzést aminek az az oka hogy nem csak a gyerekek ,de én is egyfolytában betegek vagyunk . Január 2.-3. hete óta benne vagyunk egy ,egy ilyen betegség spirálba januárban a gyerekek talán 10 napot mentek óviban ,de márciusban se sokkal többet…..
Igyekszem az háztartásomat minél kevesebb hulladék termeléssel vezetni ,több kevesebb sikerrel . Húsvét közeledtével összeszedtem pár dolgot hogy is lehet a húsvét is környezet tudatos ,csak egy kis odafigyelés kell hozzá. Legalapvetőbb a tojás festés, mint régen nagyanyáink, dédanyaink a…..
     Azt mondom/írom,  a rendezett élettér és a környezet tudatos életmód összefügg . Most ezt szeretném nektek bemutatni hogyan és miként függenek össze a dolgok. Központi helységnek számít az életünkben  a kamra/spájz (is),akinek nincs ilyen annak is van egy szekrénye  ahol ezeket a fajtájú…..
  Következő hadszíntér       Fürdőszoba után a konyha következzen ahol az asszonyok a legtöbb időt töltik ahol szeretettel készítik el a családjuk számára az ételeket. Nekem évekkel ezelőtt lehetőségem volt a saját házunkba egy új konyha kialakítását megvalósítani ,igaz adott volt a helye így túl…..
         Január eleje óta fő elfoglaltságom -minden más egyéb kötelezettségem mellett - a napi szelektálás . Úgy ahogy jól haladok ,korábban írtam róla hogy az a tervem hogy a hányadika  van épp a naptárban annyi tárgytól szabadulok meg a házban . Persze csak is olyantól ami már nem tölti be…..
     Fürdőszobával kezdtem a szelektálást rendszerezést ,mondván az a legkisebb helységünk ,így ott van a legkevesebb holmink . Esősorban inkább  csak általánosságban írok a szempontokról mi szerint is lehet haladni milyen szempontokat érdemes figyelembe venni hisz sokféle méretben léteznek…..
Rövid összefoglaló  A karácsony nagyjából úgy telt ahogy terveztem túl sokat nem voltunk itthon ,végig látogattuk a rokonokat ,gyerekek jókat játszottak mindenhol . Igaz Adél kislányom sehol nem szólalt meg ,csak suttogót ,de azt is csak nekünk szülőknek.  Szilveszter is csendesen telt két…..
                Két hete hétvégén mikor férjemmel beszélgettünk Video chat-en akkor így megjegyezte valami kapcsán hogy jövő héten meg már akkor indul haza ... Én meg teljesen megzavarodva mi az hogy már jövő héten (22.-én )hát ,még legalább 3 hét karácsonyig...aztán néztem a naptárat ,és…..
Anyaság a köbön Minimalizmus 2023.12.19 09:53:00
Feleségként és 3 gyermekes anyaként rákellett jönnöm hogy temérdek sok a holmink . Sok ruha a szekrényekbe, sok edény ,tányér és még több műanyag kistál és pohár a gyerekeknek a konyhaszekrénybe ,fürdőben a sok kence ,tisztitó-szer ,na és a szobákba a sok-sok játék .És úgy igazán nem sok mindennek…..
Immáron 2 éve vagy egy teljesen hófehér szoba macskánk ... Hát mondanom se kell meg vagyunk vele áldva  Az elejétől kezdve - 4 hónapos korától van nálunk -  az az átkozott macska hiába kap meg mindent ,folyamatosan kiszökne, és sajnos szökik is ,már lesből futva rohanva vágtat ki résnyire nyitott…..
Közepébe vágva December elsején randiztam a férjemmel " fél úton" . Egy héttel korábban egy beszélgetésünk alkalmával arra jutottunk hogy a gyerekek tudta nélkül ki megyek elé Pandorfba ,közösen vásárolunk ,és estére együtt érünk haza . Vasárnap meg megy vissza ,mert aznap éjjel már dolgozik .Ez…..
Az elmúlt 2-3 hétben a falu adventi vásárára készültem ugyan is a gyerekeim iskolája, illetve óvodájuk is részt vesz rajta ,amire a szülők biztosítják az eladható árut ,és a bevétellel az iskola illetve az óvoda lesz támogatva . Hát igen 3 gyerekem van így kellet mivel készülnöm. Sok szabad időmet…..
Anyaság a köbön Gyász idő 2023.11.17 17:12:17
        Egy hete, pénteken  volt a nagymamám temetése. Én már kora délelőtt elmentem apumhoz ,ami másfél órás buszozást jelentett egy átszállással megszakítva. Viszonylag zökkenő mentes volt az egész ,és szép már amennyire szép lehet, fél-1 órába belesűrítve egy végső búcsúzás .   Meglepetések…..
Úgy vélem mindig is rossz volt az időbeosztásom ,de a napi rutin is hiányzik az életemből ,és ezáltal a gyerekek életéből is ,nagy vonalakban azért meg van ,de sokszor érzem azt jó lene kicsit jobb időbeosztás ,és napi rutin mit mikor miután, túl laza ... nos ezen dolgozom.... Kikapcsolódni is…..
        Nem titok ,férjem a pénzügyi gondjaink miatt ment ki Németországba dolgozni ,immáron egy éve . Sajnos még elég sok gödör ,és kátyú van előttünk ,és még a végét se látjuk mikortól leszünk kint a gödörből ,és  fogynak el a hiteleink. Mert a megélhetés csak egyre nehezebb ,és bizony mikor…..
Anyaság a köbön Veszteségek 2023.11.04 08:30:00
         Na nem azért veszem ezt a témát pont most elő mert hallottak napja volt ,hanem sajnos azért mert a napokban a családunknál "járt" a halál ,és az utolsó nagymamámat vitte magával .     Elég nehezen viselem az egész halál témát ,hisz még a kedvenc sorozat szereplőm halálán is tudok sírni még…..
           Szerda késő délután érkezett meg a férjecském csütörtöki napot a mindenféle ügyek intézésére hagytuk meg ,vásárolni voltunk ,itthoni házkörüli munkákat végeztettem el vele .Pénteken délelőtt indultunk egyenesen Szentendrére ,a Skanzent terveztünk megnézni .  Férjem mint előre látó ember…..
              Nyáron szerettünk volna férjemmel elmenni kettesben legalább egy éjszaka - két napra kettesben kikapcsolódni ,de nem jött össze többek közt mert nem volt elég szabadsága az Uramnak ,na meg eltörtem a kezem ,így napoltuk  dolgot ,és most fogunk menni majd október közepén .      …..
Rég nem írtam bejegyzést ,aminek több oka is van .             A legfőbb oka pedig hogy mióta felmondtam most már lassan 5 hete gyakorlatilag fáradtabb vagyok mint mikor dolgoztam .Nem is értem ,később is kelek itthon vagyok a saját tempómban végzem amit elterveztem aznapra egy délutáni fél órás…..
         Mint már korábbi bejegyzéseimben írtam arról mennyire hátrányban is vagyok jelenleg anyaként a munkaerőpiacon ,az  elmúlt időszak ezt gyakorlatban nagyon is bizonyította számomra .Az elmúlt fél évben visszamentem korábbi munkahelyemre 4 órában dolgozni .Nem volt ez a fél év egyszerű.    …..
Hiába a törött ,begipszelt kéz a nyár dübörög tovább és érik minden folyamatosan ,és azok nem várnak ,kezdeni kell velük valamit ha nem akarom hogy kárba vesszen. Apukám meglepett egy zacskó uborkával ,azt anyukám segített elrakni ,így lett 5 üveg savanyúságunk ,nem sok de több mint semmi .…..
Idén mentünk el előszőr 5 fős családként egy mini nyaralásra Ezt szeretném összefoglalni ebben a bejegyzésben . Nos nem is mi lennénk ,vagy leginkább én ha minden úgy sikerült volna ahogy elterveztem .Hétfőn indultunk,14 órára kellett a szállásra érnünk ,tőlünk az út kb 1,40 perc ,ami nem volt…..
      Mindig is voltak kisebb medencéink a gyerekeknek ,de az idei amire beruháztunk számomra teljese új, már mint hogy vegyszerezni kell ,vízforgatója van ez nekem új terület.         Nagy lányom kívánsága volt a medence elsősorban ,és bár anyagilag nehezen fért bele -és nincs is minden hozzá…..