Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kapitány Attis

2 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdvözlöm a kedves olvasókat! Idén is megrendezésre került az Ikarus Piknik névre hallgató rendezvény, Ráckevén, Balian Modell szervezésével. Immáron több járművel és érdeklődővel futottok össze az oda látogató emberek. A közel 40 éves járművek a kemping részen foglaltak helyet, ahol szépen…..
Elég Legyen elég a MÁV-ból! 2023.02.15 21:44:22
Neked eleged van már a MÁV-ból? Személy szerint nekem már elegem van a Magyar Államvasutakból (MÁV). A sok fejetlen döntéstől kezdve az utasok nem törődéséig. Hol vannak azok a fejlesztések, hogy a fecske szerelvényeket egyéb fővonalakról eltüntessük? 2020. márciusában elindult az első KISS…..
Kapitány Attis 2023.02.16 17:31:29
@gigabursch:
Üdvözlöm!
Na hát nekem egy dologra már van megoldási javaslatom! Ez nem más mint, hogy a járművek át/vissza helyezése.
Az összes olyan KISS motorvonatot ami nem az elővárosi vonalon közlekedik (pl.:100a) azokat mind a 100a és a 120a vasútvonalra rakni, hogy a régi magaspadlós, nem légkondis vonatot eltüntessük ezen vonalakról. Ez a MÁV-nak semmi forintjába nem kerül. A többi vonalon ahová "kellett" a KISS oda meg több kocsis vonatösszeállítással pótolni a KISS helyét vagy FLIRT motorvonatot berakni össze csatolva. (3 csatolással tudnak közlekedni a FLIRT-ek)
Ez a legfontosabb, hogy a MÁV megtegye, mert eddig amit igért 2020-ban nem tartotta be! (Szájából p...át csinált.)

Járműbeszerzés: A DB (Deutsche Bahn) Annyi mozdonyt leselejtezett (tudomásom szerint dízel mozdonyokat), mondjuk ezeket megvásárolhatták volna tőlük és mondjuk a Csörgő/Hörgő mozdonyokat ki lehetett volna velük cserélni. Ha erre nem volt volna keret, akkor csak egy pályázatot kellet volna kiírni.

Kocsi felújítás: Ahogy lehet látni a MÁV elkezdte felújítani egyéb kocsiját. (pl.: Bdmpee, Halberstadti)
Az utóbbiból csak külsőleg kapott egy ráncfelvarrást. Kérdem én! Miért nem lehetne ezekben mondjuk légkondit beleszerelni? Nem kell nagy kapacitású, elég annyi, hogy ne melegebb legyen a kocsiban, mint kint. Fecske kocsiról ne is beszéljünk.

50 megújuló állomás és megállóhely: Sok-sok állomás illetve megállóhely kapott egy kis felújítást. Bár Zugló vasúti megállóhely nem lett akadály mentes. De szerintem vegyük elő Kőbánya alsó mh.-nél kb. 2019-2020-ban kezdődtek a felújítások. A tetőszerkezetet sikerült felújítani, de azon kívül semmit. A buszállómás felöl az állomás épületben nem lehet bejutni, mert építési terület. (Amikor én ott vagyok sosem látok ott munkálatokat.) A mai nap 2023.02.16-án is pont ugyan úgy néz ki. Félbe hagyott, nem át adott állomás épület. Hova tűnt a pénz? Ugyan ez amúgy Kőbánya Kispest állomás.
Persze tudok:Covid-19, most meg az infláció. De várjunk csak! A MÁV most drukkolt elő valami új dologgal nem? De, "UTASELLÁTÓ FALATOZÓ" Mondjuk ezt a pénzt belelehetett volna ölni Kőbánya alsó megállóhely befejezésébe! Gondolom én.

Kb. egyenlőre ennyi a mondókám.

Üdv: Attis
Kapitány Attis 2023.02.16 17:34:18
@Nzoltan:
Üdvözlöm!

A MÁV-on belül befolyásolja a pénz hova tételét. Nem mindegy, hogy a pénzemből csinálok valami hülyeséget vagy valami jóra fordítom!

Pl: Utasellátó falatozó helyet Kőbánya alsó befejezése.
Nem jobban hangzik? Szerintem de!
Kapitány Attis 2023.02.16 18:07:01
@Androsz:
Üdvözletem!

Amit leírtál abban igazad van! De en akkor se tudok megbékélni a falatozóval, ha egy állomás meg felbe van hagyva. Szerintem elsőnek azokat kéne befejezni a MÁV-nak amiket félbe hagyott utána majd a falatozót és sok mást.