Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Purkald Kriszta

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Purkald Kriszta Másnak lenni más? 2023.05.23 10:10:13
Van az az unalmas – egyesek szerint üres – sztereotip mondat, hogy: Minden ember más. De én minden nap úgy fekszem le aludni, hogy ezt a mondatot senki nem tudja megcáfolni. És engem ez nem zavar. Sőt! Szerintem ez csodálatos jellegzetessége az élővilágunknak. Hiszem, hogy minden élőlény is más, nem…..
Ez az egyetlen olyan tevékenység, ahol helye van minden bőrszínnek, nemiségnek, nemzetnek, kultúrának, intelligenciának, és amit szinte mindenki ért és ismer. Valami olyan, ami az egész világot össze tudja hozni azonos célokért, pedig manapság ez már igen ritka...
Purkald Kriszta Nem vagy lusta! 2023.05.02 15:43:46
Sokan megköveznének talán azért a mondatért, amit ide mindjárt leírok, de én bárkivel szívesen vitába szállok a témát illetően: meggyőződésem – és ezt tapasztalom a kutatásaim és az emberekkel való foglalkozásaim kapcsán is –, hogy az a szó, hogy lusta teljesen feleslegesen félrevezető szó, és…..
Mit is jelent az, hogy kövér vagyok? Mihez képest vagyok duci vagy túlsúlyos? És vajon miért? Miért nem akarunk jobban lenni? Egyáltalán most rosszul vagyunk-e? Ha én szeretem így a testemet, és mondjuk még a párom is szereti, sőt erre kattan a szerelmem, akkor minek fogynék le?..
Ne döntsd el a gyerek helyett, hogy mi lesz belőle! Nem hibája senkinek, ha nem lesz sztár, de a te hibád, ha a sikerre való éhséged miatt figyelmetlen és elnyomó szülőként megzavarod a fejlődésben és lelki nyomorékká teszed!..
Ha valaki szerinted lusta, vagy ha te magadról ezt hiszed, esetleg ezt mondják neked rólad, akkor vizsgáljuk meg, hogy miért nem akarod csinálni azt, amit elvileg kellene...
Purkald Kriszta Kiért élsz? 2023.03.06 13:03:29
Manapság sokkal nehezebb tisztességesen és boldogan élni, mint régen. Milyen régen? Nagyon régen… Vajon egyszerűbb volt élni olyan korokban, amikor még elegendő volt felfogni, hogy egy adott közösség miért jelölt ki egy adott értékrendet, mint követendő példa? Ha nem is fogtuk fel, de követtük, és…..
Sokan sokszor beszélnek a házasságról, de vajon miről is szól ez a kapcsolódás? Halálunkig tartó szerelem? Gazdasági döntés? Gyermekvállalás miatti kapcsolódási kényszer? A holtodiglan holtomiglan tartó eskü sokak szerint csak illúzió, vagy egy olyan kaland, amiben bebizonyosodhat, hogy ki tud-e…..
Szeretnéd rugalmasabban kezelni a változásokat? Jut belőle bőven az életünkben. Ahhoz, hogy ne ess szét, akármi is alakul másként, mint tervezted, érdemes megérteni, hogy mi zajlik le benned, amikor változást észlelsz...