Regisztráció Blogot indítok
Adatok
papamaci1

0 bejegyzést írt és 968 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdvözöljük a szocializmus arany korszakában! Kiárusítottuk szlovák koronánkat olyan EU-s gazdasági problémák miatt, amelyet nem mi okoztunk, de mindennapi munkánkkal nekünk kell érte fizetnünk - így lázadnak a szlovákok az euro ellen, és nemrég már az egyik kormánypárt…..
papamaci1 2010.12.30 11:49:22
@csoko20: A devizahitellel egy baj volt. Nem kellett volna felvenni. Lehetett volna - mondjuk-magyar forintban eladósodni . Akár.
papamaci1 2010.12.30 11:51:04
@roki: Képtelenek leszünk 20 év múlva bevezetni az eurót. Hát persze. Már csak azért se, mert addigra nem lesz EU....
ProgBlog Félelmek és hipotézisek 2010.12.28 09:27:00
„A kormánnyal szemben, egy-egy jogszabállyal kapcsolatban megfogalmazódó bírálatok csupán félelmek, s általában nem a törvény normaszövege okozza az ellenkezéseket, hanem az abból levont különböző hipotézisek. Legyen szó a Költségvetési Tanácsról, amely hatásköreit…..
Mandiner blog Reni, a rabolónő 2010.12.21 11:31:00
   „És nyert Rabló Reni. :)" - írta a Facebookra az egyik erdélyi humorista a Megasztár döntője után. Talán kell ez a nyegle és felszabadult humor ahhoz, hogy oldjuk azt a görcsöt, ami Renáta győzelme után az agyhalál különös megnyilvánulásait eredményezte…..
 Akár koalíciós feszültséghez is vezethet a szombati tisztújítás a KDNP-ben. A kisebbik kormánypártban felerősödtek a Semjén Zsoltot és a Fidesszel való szövetséget bíráló hangok. A kereszténydemokraták belső ellenzékének azonban fel kellene ismernie, hogy pártjuk…..
Sok mindenki megkönnyebbült tegnap este. "Ezt nem hiszem el, bazdmeg!" - mondta pl. Kökény Attila, amikor kiderült, hogy (a Megasztár 5 történetében valószínűleg először) nem Szíj Melinda kapta a legtöbb szavazatot, hanem ő (Szájról jól olvasók erősítsenek meg, hogy…..
Most, hogy megint brutálisan leminősítették az országot, az országgal a zembereket, hirtelen fura gondolatom támadt. Egy egészen szimpla eseménysort vízionálok, aminek a plauzabilitása meglehetősen alcsony volt eddig, de szerintem egyre izgalmasabban alakulnak az…..
Néhány napja nyolc közgazdász  - Bauer Tamás, Békesi László, Bokros Lajos, Csillag István, Mihályi Péter, Petschnig Mária Zita, Simonovits András, Soós Károly Attila - közös nyilatkozatot adott ki, amelyben arra bíztatják a magánnyugdíj-pénztárak tagjait: „Tartsanak…..
papamaci1 2010.12.04 12:53:45
@ZX: 40 év szolgálat után nominálisan több a nyugdíjad, mint a fizetésed.Ez már most is így van. Nézzed meg a vonatkozó táblázatokat...
papamaci1 2010.12.04 13:03:33
@subtotal: Csak a 4. pontra válaszolok.

Te tényleg elhiszed azok szavát akik száz éve ígérnek szocialista sőt kommunista társadalmat és egyik ígéretüket se váltották valóra ?

Te tényleg elhiszed hogy ők -a komprádor burzsoázia - nem a pénzszivattyú fenntartásában érdekeltek ?

Azoknak az embereknek hiszel akik a további IMF-hitel felvételeket, a további eladósodást, mondhatni az "adósrabszolgaságot" támogatták ?

Akik személyükben érdekeltek a mnyp-k vezetésében ?
papamaci1 2010.12.04 13:07:53
@ZX: Nincs egy összegben ? Akkor spórolj ! :-) Fél évenkét vehetsz egy egy festményt, antik bútort, stb.
A termőföld értéke pld.(az előbb elfelejtettem) 10 év alatt 90%-al nőtt...
 Érdekes „tanulmánnyal” lépett be közvetlenül is a nyugdíjvitába a minap a Századvég Gazdaságkutató Zrt.. A cég, amelynek fő feladata állítólag „a magas szakmai színvonalat képviselő, tudományos igényű, gazdasági és társadalmi jellegű kutatások…..
Sokakat érdekel manapság a kérdés, és a 3 millió pénzügyi analfabéta országában, azt látom, hogy a kérdés súlyához mérten gyakorlatilag a média hanyagolja ezen kérdés boncolgatását. Értem én hogy a RTL-en inkább Benkő faszával kell foglalkozni, a TV2-n meg Tolvai Renáta…..
papamaci1 2010.12.02 17:50:02
@rockjano_: Nem hagyják ? Vásárolj aranyat, ékszert, festményt. A magántőkés tényleg a TE érdekedet szolgálja ? Akkor évente költsd el a hozamot, az a tuti...

Az állam meg azért FOG neked fizetni mert el akarja kerülni a zavargásokat, a lángoló autókat, kifosztott árúházakat, egyszóval a FORRADALMAT....
papamaci1 2010.12.02 18:05:24
@isti77: REÁLIÁK !

Vegyél aranyat, műkincset, festményt, földet, vizet, levegőt ! Bármi reálisan létező, általad de facto fizikailag hasznosítható,vagy az emberek által értékesnek elismer tárgyat....
Nem tudom, hogy ti már láttatok-e közelről igazán agyonplasztikázott nőt élőben, nem pedig fotókon. És persze nem egy mellműtétre gondolok, hanem arcplasztikára. Arra, amikor az orr természetellenesen elvékonyodott, van két fura pukli az arccsonton (a feltöltés miatt) és…..
papamaci1 2010.12.01 12:49:51
Tényleg ne! Nekem ez az új nyugdíjrendszer nagyon tetszik. Nem, hülye leszek visszalépni az államiba, inkább “társadalmon kívüli” leszek, ahogy Matolcsy megfogalmazta, egy fekete bárány. Megtartom magamnak a 10%-ot, befektetem, és majd abból tengetem nyugdíjas éveimet -…..
w Davaj csaszi 2010.11.25 00:09:00
Egyszer még választást is lehetett nyerni azzal a csekkel, amin a nyugdíjasoktól állítólag elvett 19 ezer forint szerepelt. Az akkori váltópárt lobogtatta, harsányan hirdetve, hogy ők majd megadják, amit a Fidesz nem - mert amúgy az a pénzt nem elvették, csak nem adták meg az…..
Nem is tudom, hogy mi a botrányosabb: hogy Stohl Andrásnak egy karambol és egy elvonókúra után, de a jogerős bírósági ítélet előtt még van pofája dolgozni, vagy, hogy Benkő Dániel főállású faszpengető a Való világban az első adandó alkalommal megmutatta, hogy miért is…..
Ha a FASz nem is szó szerint értendő, 2010-re a magyar politikai paletta mélyen átalakult, a megszokott és régen megunt ellentétek közül sok értelmét vesztette. Ilyen a nemzet kapcsán folytatott szánalmas civakodás, melynek során csak nacionalista fenevadak vagy kozmopolita…..
Bevallom, eddig mazochizmusnak gondoltam az új Alkotmánnyal kapcsolatos írásokat, főképpen iratokat olvasni. Egész a mai napig, ma, a Hírszerzőn megjelent cikk elolvasásakor rájöttem, hogy ez nem mazochizmus, hanem szórakozás. Ennek a cikknek a hatására belevágtam, el is olvastam az…..
papamaci1 2010.11.13 10:29:31
@bierkamp: Mellesleg a kétharmados többség feljogosítana bárkit az államforma megváltoztatására is.

De kérdezem: Anglia, Norvégia, Svédország,Dánia,Spanyolország, Japán nem demokratikus államok ? Ugyanis mindegyikben van uralkodó, Japánban egyenesen császár....

TETSZETTEK VOLNA nyolc évig úgy kormányozni, hogy a FIDESZ-nek ne legyen kétharmada....
Az elmlult két hétben olyat láttunk, amit még soha: a Fideszben folyó viták a nyilvánosság elé kerültek. Ha nem is annyira élesen, mint amennyire az MSZP-ben vagy a néhai SZDSZ-ben szoktak, de egy egységfrontra törekvő Fideszben ilyet rég nem láthatunk.Rögtön kapásból három…..
Tiszta Beszéd Bér/feszültség 2010.11.05 16:54:00
 Ha konkrétan nem is fogalmazódik meg a kérdés, valahol mindannyiunkat foglalkoztat, hogyan lehetséges az, hogy Magyarországon időben ugyanannyit dolgozik az ember és minden ugyanannyiba vagy többe kerül, mint a Lajtán túl, mégis töredékét keresi a munkavállaló, mint a francia…..