Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Harag atya

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Habzsoljuk a pc-s játékokat 2014.01.08 21:21:33
Na, ünnepi leárazások, csomagban árult játékok, humble bundlék megvoltak, gondolom, a blog olvasói közül sokan vettek a napokban egy-két – vagy inkább egy-két tucat – játékot itt-ott, Steamen, GOG-on, meg ahol még volt holiday sale. Aki mondjuk tíznél többet vett, főleg annak…..
A tegnapi nap folyamán a Slashgear jóvoltából napvilágot látott egy két nappal ezelőtti, az Ekoparty bizonsági konferencián készült lent látható felvétel, amin egy Samsung Galaxy S III típusú készüléken hajtanak végre factory resetet úgy, hogy a telefon stock böngészőjével…..
Régenmindenjobbvolt-rovatunk mai adásában elmesélem, hogy nagyjából másfél-kétévente rendszeresen előveszem a Starcraftet, és újra végigjátszom. Kívülről tudom már az összes pálya minden pixelét, hogy Kerrigan mikor mit mond, melyik átvezető animáció melyik pálya után…..
Összességében nekem nincsenek illúzióim a nőknek a játékvilágban betöltött szerepéről, például ezért is indítottam annak idején a heti játékcsaj rovatot. Azt sem gondolom, hogy a játékokban megjelenített erőszaknak jelentősége lenne az elszaporodónak mondott erőszakos…..
IDDQD A game over halála 2012.03.06 07:36:00
Minap meséltem Tylernek, hogy felhúztam magam egy XBLA-játékon. Letöltöttem a Radiant Silvergun remake-jét, és kipróbáltam, de már a második pályán meghaltam – és utána kezdhettem az egészet elölről. Mire Tyler szeme felcsillant, mintha Mariót látta volna Zeldával…..
Harag atya 2012.03.06 13:45:29
@vargatom: +1

Amire rafuggtem, az a FF XIII PS3-on. Persze, save, checkpoint, ilyesmi, de ha a foszereplot (vagy a leadert) kiutik a harcban (es o az egyetlen, akit nem lehet resselni), akkor rab...uktal a limbolecre. Eleg trukkos neha, eleg kemeny, es ott szepen ugye kozli is veled, hogy Game Over baratom, kezd elolrol. Es annyira merev hasznavehetetlen a harcrendszere, hogy a kontrollerrel utlegelem neha magam, hogy ennyire agybajos rendszert hogy lehet kitalalni. Na mindegy, nehez, szivat (kivaltkepp, hogy vannak olyan szornyek, amik csak egy karakterre fokuszalnak), de visszajossz magadat buntetni, mert nehez, es szokni kell, bele kell tanulni, es a harcokat ki is ertekeli durvan, es egy jobb, okosabb megoldas utan szepen kozli veled, hogy ez egy 0 pontot ero harc volt, akkor megint agybajt kapsz.

A keletiek nem banjak a mazochizmust, ugy latom. Tipikusan onnan jonnek az ilyen kerulj el hatcsillio raketat, lovedeket, villamot, kiscicat programok is, nem?

Tehat (mint a jatekiparban annyiszor - szerintem) meg lehet talalni a kello kihivast, a game overt, csak kelet fele kell vigyazo szemeinket vetni. Szerintem.

En meg a kodokat gyuloltem a legjobban, szivesebben rajzolok terkepeket, mint bargyu karaktersorokat vetni papirra, csak azert, mert nem fogom tudni megjegyezni.

(Ugye a dolog pikanteriaja ezzel a progival, hogy hiaba tanultal meg harom-negy nagyot sebzo varazslatot, ha healernek van beallitva a karakter, akkor csak a healer agon tanult spellekhez fer hozza. Ha nem heal, akkor levernek pikk-pakk, ha heal, akkor leesik a dps, ugyhogy ritmusjateknak is kituno, mert ugye folyton valtogatni kell a role-okat.)
IDDQD Heti retro: Antiriad 2012.02.09 08:30:00
Metroidvania – ezzel az izzadságszagú szóval jellemzi az angol szaksajtó azt az irányzatot, ami a nyolcvanas évek közepén bontakozott ki, és aminek olyan prominensei voltak, mint a Metroid és a Castlevania. Erre az irányzatra az volt jellemző, hogy a „menj jobbra és ölj meg…..
Az American Horror Story készítői az eddigi teaserek (lesz egy hosszabb még ma) és a most látható plakát alapján rámennek a wtf-faktorra, csak aztán nehogy túl sok legyen a fura, különc karakter és kevés a sztori. A terhes nő felé nyújtózó latexruhás másik mindenesetre elég…..
Szeretem a Doomot, nem kicsit. A folytatását pláne. A Doom II, az nekem életem legszebb évei, az első pc-m, amin elfutott, éjszakai mészárlások a kolesz 302-es szobájában, egy epic respawnszéria Laja shotgunja előtt, túlórázás helyetti deathmatchek az első munkahelyemen. Nem…..
Harag atya 2011.08.03 15:11:42
En is friss boxos vagyok, es nekem a Halo 3 - Halo ODST - Halo Reach szepen ott figyel (bar az ODST alatt neha olyan depis az egesz, hogy leszurnam magam a fenykarddal, bar a Reachet szenne toltam, az ODST-t nagyon utalom emiatt), az elejen arra gondoltam, hogy a Halo I nem okozott gondot PC-n sosem. Itt meg, a sztori, a keret mas, szebb a grafika, vegulis ugyanaz a program, es szivas van. Aztan a Gears of War 2 alatt nagyon megszoktam, (nekem a GoW2 a Stoki Doom2je). Sot, ott olyan jo erzes, hogy az ember tenyleg huzza a ravaszt, hogy valahogy megnyugtat, es azon kapjuk magam a lakotarssal, hogy orditva-vicsorogva henteljuk a nepet. Aztan a Halo-k is szepen atjottek, vegigtoltam mindet, tobbszor is (az ODST kivetelevel).
Egyetlen gondom a balfek rasegites, mert mindig tulrantom, a masik a precizitas megkerdojelezhetosege. Egyszeruen nem vagyok vele pontos, egerrel meg egy CS waron nem tudtam hibazni.
A masik, az a guggolas. Na, azt gyulolom. (Bal joy lenyomva tart) Nem, es nem es nem megy!
De: Fable meg h'n's RPG johet rajta, nagyon kiraly, ahogy remeg a kontroller a kezedben.
Aztan tegnap megjott a Witcher 2 Premium edition meg a Dragon Age II (PC mindketto). A Witchert meg nem probaltam ki (csak nagyon olcso volt a Tesco Entertainmentnel £24.50 ha jol emlekszem, meg szep, hogy johet), a Dragon Age I-et meg most maxoltam ki, es azt tudom, hogy ki is jott X360-ra.
Azt el se merem kepzelni, hogy milyen kontrollerrel (skillek hasznalata, pause, ellenfel kijelolese)...
Be kell latnod, Stoki, hogy mindenre nem OPTIMALIS a kontroller (Halo Wars elmenyek?), neha meg nem is hianyzik az eger vagy a billentyuzet. De az igaz, hogy a DoomII-vel szerencsed van, mert ott ha eltalalod a vizszintes iranyt, utanna a program raigazitja a lovedeket a kivant magassagra.
Harag atya 2011.08.03 21:49:17
@Stöki: Ja, ne hari, nekem olyan ize volt az utolso bekezdesnek, mintha kontroller-aktivista lennel, egy igazi jogvedo anti troll harcos. :)

Es meg valami:
"egérrel-billentyűzettel nehezen tudtam volna olyan, ókori római kéjenceket megszégyenítő, kanapén fetrengős pózban végigtolni a játékot, mint ahogy tettem."

Gyakorlas kerdese, a WoW mellett sokmindent tanultam... :)

Na, elnezest megegyszer.

Es volna itt meg valami: jovore Kinecttel is vegigtolod?
Harag atya 2011.08.04 18:50:52
@taleskenis: Termeszetesen WotLK alatt ertendo, az uj raidekben annyit kell rohangalni, hogy azt mar nem vallalom be, meg annyira intenzivek a raidbossok, hogy raidhealkent (meg off off-tankhealkent) inkabb ugy nezhetek ki, mint egy zongorista, amikor a loot felpattanasaig billentyuzeten ketkezzel (jobbal idonkent kivaltva az egerre) tolom.

@Lurian: a GoW II jo trening, ott meg lehet tanulni elni a kontrollerrel, bar az eleje roham-shotival-csipobol-gyomorra kombokkal telt, a fold alatti palyan, mikor mesterloveszkedni lehet, es ugye szamoljak, akkor mar hardban is szepen jottek a fejesek. Az igaz viszont, hogy Xlive-on csak a coop temakkal tolom, mert pvp-ben elkalapalnak rohadtul. De miutan hugommal 5 evig csak coop ment a CnC: Generals, a Dio II es a tobbi, nekem a pvp valahogy nem adja amugy sem.

Amugy meg az Xbox 360 nagyon bejott. Most vettem meg egy logikai HoMnM reszt, ott nem reflexbol kell tolni, igy ott nem zavart egyaltalan.

Ami engem az XB360-ban zavar, hogy nincs eleg splitscreen tema sajnos, bar ha valaki tud jot, akkor varom.
A Variety pár perce kürtölte világgá, hogy Charlie Sheen megegyezett a Lionsgate Televisionnel (ők gyártják a Weeds-et is) és valóban lesz neki új sorozata, egy sitcom ráadásul, ami a 2003-as Anger Management (Ki nevel a végén?) című Jack Nicholson-Adam Sandler film alapján…..
(Üdvözöljétek a blogban új szerzőnket, Tylert, akinek a nevével már találkozhattatok több játéklapban is. Az IDDQD-n olyan posztokat fog megírni, amik egy magazinból kilógnának, illetve valószínűleg a konzolpiac wtf-jeiről is sűrűn írogat majd.) Szomorú lenne, ha Peter…..
Harag atya 2011.06.30 17:23:30
@Dester: @flea: Engem is mindig felidegesit, meg ha valami ertelmeset akar is irni, egyszeruen kiborit, el se olvasom. Egy kis hulyegyerek, de igen, nem igy kellene kitunni a tomegbol. Az a program, ha maga irta, mar teljesitmeny, csak nem ilyenekbe kellene olni az idot.

ON:
Nekem az alapjatekok nagyon tetszettek... DK, B&W, Fable, folytatasokban eleg gyenge a fiu (Pl. B&W 2), habar voltak jobb folytatasok (DK2, Fable II).

Miutan tobb jol sikerult programjuk volt, mint rossz, igy azert a szememben eleg jo a srac, es mindig volt valami uj, amire ra lehetett kattanni.
Fél évig készült Reg Bailey, a keresztény Anyák Egyesületének elnöke által jegyzett jelentés, ami keményen megszigorítaná a gyerekeknek szóló reklámokat és médiatartalmakat. A brit kormányzat komolyan vette az ajánlásokat, Sarah Teather gyerekügyi miniszter nyilatkozatában…..
Harag atya 2011.06.08 17:01:57
@Messias: Nekem az a bajom, hogy te is radikalis vagy, akarmit mondasz. Egy gyereknek pontosan azert kell megmutatni, hogy masok hova kerulnek, kerulhetnek, hogy jarhatnak, hogy megertsek, felkeszuljenek. Messias egy dilettans lelkileg fejletlen balfasz vagy. Ennyi. Pont a te gyerekedet lehet majd nelkuled eladni kilora, mert egy retket nevelsz belole.

Tudod, baszod, az, hogy eltakarod elole, meddig fog mukodni? 18 eves koraig? Utanna nem tudjak eladni kurvanak, vagy hoppa, megis? En szivesebben nezek 18+ eveseket, mint 12-13-at. De tudod, en elmondom a gyereknek, hogy nezd, igy is lehet csinalni, megmutatni neki, hogy a kibaszott csillogas mogott mi van, mi tortenhet vele. Hogy nagyobb veszelye van. Hogy elveszthet mindent es mindenkit, amit szeret. Anyam, mikor elmondta, hogy ne nyuljak a konnektorba, mert megraz, es meghalhatok, utanna sosem nyultam konnektorba. A felelem jo. Ha te ilyen elbaszott gyereket akarsz, akit 18 eves kora utan atvernek, lenyomnak az eletben, mint egy belyeget, akkor hajra. A gyerek intelligenciaja nem alabecsulendo teny, annak a nevelesben kepviselt szerepe oriasi, felfogjak, hogy mi a tet.

A tiltassal, eltakarassal, csak annyit ersz el, hogy bedol majd minden sracnak. Jol lattam nem egyszer, hogy ez a fajta zealotizmus mive fajul. Nem egy ilyen vaknak nevelt no vegezte mar szegyenszemre az agyamban, fel se fogta, hogy nem gondolkodom egyetlen ejszakanal tobbre.

Es tudod mit? Kurvara elvezik a ferfiak, hogy vannak ilyen szende bambacskak is! Mert fel kell fogni, hogy a gyerek csak akkor fejlodik jol ha latja (nem feltetlen szemelyesen eli meg) hogy vannak rossz, nagyon rossz dontesek, es mennyire megbunhodhet erte, meg vannak jo, nagyon jo dolgok, es a rendes elethez jo adag ravaszsag kell.

Arrol meg nem beszelve, hogy aki fogekonyabb a nem eppen vallasi ertekekre, nevelheted ameddig akarod, ha leveszed rola a kezed, vege a dalnak.

Veled ellentetben hozzam, a gyerekhez meg leultek beszelni a szulok, es elmondtak, hogy mennek a dolgok az eletben. Es bar keresztenyek, ok racionalis ervekkel elmondtak, a tapasztalatuk alapjan, hogy mire figyeljek, merre erdemes indulnom.

Grat.
comment:com Hírek kávé mellé 2011.06.02 09:30:00
The World According to Paris címmel új reality-be vágta műhaját Paris Hilton. A cél: bebizonyítani, hogy több esze van, mint VV Giginek.Cobie Smulders (HIMYM) elvakult Canucks-rajongó, és most, hogy kedvenc csapata a Stanley Kupa döntőjében vitézkedik a Bruins ellen (az első meccset…..
Harag atya 2011.06.02 12:55:54
@FayeFaye: Mar latom is a Balaton Shore-t, vagy a Parasznya Shore-t az RTL-en. :)

De a VV5 jelentkezok szama alapjan biztos lenne oda is jatekos, sot. Palinkat nezenenk el utanuk, ilyesmi.
Tegnapelőtt volt egy éve, hogy a Lost egy sok vitát kiváltó sorozatzáróval végleg elköszönt a képernyőktől, a rajongók egy része azóta sem bocsátotta meg Damon Lindelof és Carlton Cuse gyávának tűnő sorzatlezárását, mások szemébe pedig még mindig könny szökik, az…..
Harag atya 2011.05.27 02:40:03
Tegnap este a 2K Games a következő sajtóközleménnyel szórta meg a világot: Media Advisory2K Games and Gearbox Software Announce Duke Nukem Forever® Has "Gone Gold" Vaporware no more! Gaming's most legendary hero makes his triumphant return this June New York, NY – May…..
Anno már beszámoltunk a Smithsonian intézet készülő videojáték-történelmi kiállításáról, ahol a játékokat mint művészeti ágat mutatják be. A kiállítás ugyan csak 2012-ben nyit, de most megint van okunk írni róla, véget ért ugyanis a hatalmas szavazós kampány, amiben…..
IDDQD A Valve titka 2011.04.24 11:35:41
Miért lett olyan nagy királyság a Portal 2, amilyen? Miben van olyan mennyiségű cukor és koffein, hogy működtessen egy egész játékfejlesztő céget? Miért készül a Half-Life 2 Episode 3 százhúsz évig? Mitől van olyan jó húsban Gabe Newell? A válasz az összes kínzó…..
Harag atya 2011.04.27 20:00:16
@algi: Jahh, felreertettem. De attol tartok, hogy az ep3-al lezarnak mindent, es nem lesz HL3. :( Pedig...

Mondjuk a vegere brutalisan jo az osszes HL2. Az alapjatek vegen, mikor vegre szetvertem a portalt, es befagy az ido, olyat vertem az asztalra, es uvoltottem hogy mit kezdenek G-Man anyjaval, hogy megijedtek a kolis szobatarsak. Szoval rendben volt az, csak nalam a para-meter kicsit alacsonyabbra kerult, mint az elso resznel. Meg emlekszem, milyen hatassal volt ram, mikor az Opposing Force elejen szep lassan odavanszorog a zombi, es elkezdi utni az uveget, nalam meg semmi. Hm. Meg ugye regebben a grafika se mutatott annyit, de jobban dolgozhatott a fantaziam :)

Az utcai harcok a HL2-ben, csapatmozgatas csak amennyi nem zavaro, korrekt AI tamogatas, na, az tenyleg gerillaharc.

Remelem, sose hagyja abba a HL-t a Valve, vagy kuldok valami csunyat annak a dagadt Gabe-nek.