Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Darius1

449 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mitológia Az óriások földjén 2024.05.12 18:42:50
Thor és Loki egy kecskék által vontatott szekéren haladtak a messzi Észak földjein. Estére betértek egy ember házához, ahol szállást kértek éjszakára.  Thor ezután  vacsorát készített a kecskéiből. Levágta mindegyiket, megnyúzta őket, majd  a húsukat üstökbe tette. Miután elkészült az étel, Thor és…..
Mitológia A frigyláda 2024.05.11 11:35:50
A frigyláda  a Biblia Kivonulás című könyvében szerepel először, amely azokat a kőtáblákat tartalmazza, amelyekre a Tízparancsolat rá volt írva. A Kivonulás könyve, a Számok könyve és a Héberekhez írt levél némely hagyományos értelmezése szerint a bárka tartalmazta Áron kivirágzott botját , a manna…..
Mitológia Cid története 2024.05.09 18:15:13
 Cid legendás életét számtalan krónika dolgozta fel latin, spanyol, sőt arab nyelven is.  mórok elleni felszabadító háború, a rekonkviszta hadvezére, nagyon sok spanyol monda hőse, akinek alakját a költészet is híressé tette. Valójában a saját javára harcolt, aki zsoldosként hivatásos katonává vált,…..
Mitológia A reiki 2024.05.08 13:51:55
A reiki japán szó jelentése az egyetemes életerő energiája. Az alapszót két összetevőjére bontva - Rei és Ki- a japán ábécé jeleinek definíciója szerint a Rei kozmikus szellemiség, misztikus erő és eszencia. A ki a létfontosságú életerő energiája, amely a kínai akupunktúrában használatos chi-hez, a…..
 A kínai nagy fal a világ nyolc modern csodájának egyikeként  sok szép legenda és történet forrása. A közhiedelemmel ellentétben szabad szemmel nem látható az űrből, még húsz kilométerrel a föld felett is nehéz észrevenni. Huang-ti, az első kínai császár legmegbízhatóbb hadvezére  parancsot kapott,…..
Mitológia Hermész Triszmegisztosz 2024.05.06 12:08:58
Az ókori egyiptomiak a kémiai műveletekhez, ahogyan minden más fontos tevékenységhez is, varázsigéket társítottak. Ha összevetjük a három tényt, hogy az egyiptomiak aranyérccel és más fémekkel foglalkoztak, mindezeket titokban tartották és mágikus jelleggel ruházták fel, közelebb kerülünk az…..
Mitológia A megszállott apáca 2024.05.05 16:09:22
Madeleine Bavent 1607-ben született a franciaországi Rouen-ben. Kilenc évesen elvesztette anyját, így árva maradt. Három év múlva a város egyik kereskedőnőjének dolgozott. A David atya néven ismert ferences rendi szerzetes gyakran betért a boltba, aki főként apácáknak szánt ruhák készítésével…..
Mitológia A Tisza folyó mondái 2024.05.04 12:27:06
Kárpátaljai mondák A Tisza kanyargós folyamáról,  a Kárpátok hegyeihez hasonlóan, nemcsak egyetlen legenda mesél. A szeszélyes folyó forrásának történetét sokféleképpen próbálták megmagyarázni a régi korok emberei. A Fekete-Tisza és a Fehér-Tisza Rahó közelében folyik össze, Ukrajna területén.…..
Mitológia A Bor-erdő rejtélyei 2024.05.03 09:53:01
A Branisovsky-erdő vagy röviden  Bor-erdő több titokzatos esemény néma tanúja Dél-Csehország közepén, Ceské Budejovice közelében. A bor cseh nyelven fenyőt jelent, azonban a területen belül több más fafajta is megtalálható, északkeleti részét fenyőkkel vegyes tölgyerdők alkotják. Paranormális…..
 A görög tragédia a Dionüszosz isten körüli szertartásokból, szatíroknak öltözött emberek karénekéből alakult ki. Tehát a szatírok kara is kecskebőrt öltött magára, és ezért nevezték ezt az éneket kecskebak-éneknek, tragoedia-nak. A szó a görög trogos (kecskebak) és ode (ének) kifejezésekből áll. A…..
  A havasi gyopár számos országban védett növény, leginkább az Alpok területén belül, habár maga a növény Szibériában és Ázsia más tájain őshonos. A fiatal férfiak gyakran a legveszélyesebb ösvényeken mászták meg az Alpokat, hogy legalább egy szál havasi gyopárt vihessenek haza a kedvesüknek, így a…..
Mitológia A gonosz törzsfőnök 2024.04.30 16:37:57
Szamoai történet Tigilau törzsfőnök egy olyan törvényt hozott, melynek értelmében minden fiúgyermeket meg kell ölni, ugyanakkor minden lánynak életben kell maradnia. Ennek az volt az oka valójában, hogy Tigilau attól tartott, születhet egy olyan fiú a törzs valamelyik asszonyától, aki  szebb lesz…..
A Pantanal Brazília nagy kiterjedésű mocsara, amely az átalakulás földje. A nedves évszak során kiárad, ekkor területének több mint 80%-a víz alá kerül. Ilyen  természeti változások közepette nem meglepő, hogy a Pantanal mentén élő őslakos népek sok mítoszukba és legendájukba beépítették a mágikus…..
A pánspermiának nevezett elmélet szerint a különböző életformák új bolygókra is áttelepülhetnek, ha meteorokon jutnak el oda. Az új kutatás ütemtervet dolgozott ki arra vonatkozóan, hogy hol tartózkodhatnak ezek a feltételezett, bolygók között  közlekedő idegenek. A modern kutatások arra a…..
Mitológia Az üvegszemű szellem 2024.04.27 19:36:04
A hírek szerint Maroussi temetőjében, Athén külvárosában egy fehér ruhás szőke hajú lány szelleme kísért. Akik látták őt és közelebb mentek hozzá, azt is észrevették rajta, hogy szemei üvegből voltak. Ez a szellem azonban nemcsak a temetőben, hanem Maroussi tágabb környékén is megmutatta magát. A…..
Mitológia A Fundudzi-tó legendái 2024.04.26 10:49:49
A Dél-afrikai Köztársaság északi részén, Limpopo tartományban fekszik a Fundudzi-tó a Soutpansberg-hegységben. Ez az ország egyetlen olyan tava, amelyet földcsuszamlás hozott létre. Azonban nemcsak a tó, hanem a körülötte lévő erdő is tele van rejtélyekkel. A közhiedelemben az járja, hogy szellemek…..
 A földönkívüliek általi marhacsonkítások esetei viszonylag közismertek, azonban nemcsak állatok váltak a gyilkosságok alanyaivá, hanem emberek is. A műveleteket szakszerűen hajtották végre, a testeket teljesen kivéreztették. A szervek eltávolítása lézerszerű pontossággal történt meg, a csontok…..
Mitológia A gévaudan-i vérfarkas 2024.04.24 18:38:35
1764 és -67 között a közép-franciaországi Gevaudan régiót egy fenevad tartotta félelemben, amely több mint 130 paraszt, többségükben nők és gyermekek halálát okozta.  Ritkán zsákmányolt háziállatokat, mivel az emberek húsát  részesítette előnyben. Az első gyilkosság 1764. június 30-án történt, ezen…..
Furcsa tavak és sivatagok, gyógyító kövek, rejtélyes rajzok a sztyeppén, amelyek csak nagy magasságból láthatóak: Kazahsztánban sok olyan hely van, amelyet a modern tudomány nem tud megmagyarázni, viszont a legendák már évszázadok óta tanúskodnak létezésükről. Barsakelmes-sziget A sziget…..
Mitológia A száműzött 2024.04.22 16:37:02
Március idusán volt Anna Perina ünnepe Rómában. Nem messze a Tiberis partjától  mulatott ezen a napon a nép, mindenki a maga párjával a fűben heverészve. Leginkább a szabad ég alatt töltötték a napot, de voltak olyanok is, akik sátrat vertek vagy lombos ágakból kunyhót építettek. Eközben annyi éve…..
Mitológia Adonisz 2024.04.22 12:04:56
Adonisz neve minden bizonnyal föníciai eredetű. Ezt a történetet dolgozták fel a görögök, később pedig a rómaiak. Valójában a föníciai mítoszt egyetlen szerző sem közvetítette.  Az asszír istennőről című értekezés pedig, amelyet a római idők görög történetírójának, Lucianus-nak tulajdonítanak, az…..
Mitológia Drakonidák 2024.04.21 13:33:57
A gyíkemberek fajának leírásakor eredetként egyaránt szóba kerül a Föld és más csillagrendszerek is. A drakonidák a feltevések szerint a Sárkány-csillagképben található egyik csillagról, a Thuban-ról érkeztek. Világnézetük szerint a Tejút galaxis legelőször létrejött fajai, akik biológiai úton…..
A montenegrói Durmitor Nemzeti Parkban szinte minden megtalálható: magas hegycsúcsok, fennsíkok, gleccservölgyek, tiszta vizű tavak, széles erdők, virágos rétek és legelők. Nem hiányoznak azonban a karsztos kőzetekből álló felszíni formák sem, így több vínyelő és mély szinhole keletkezett a…..
Mitológia A felhők urai 2024.04.19 13:18:30
A szerb mitológiában  a zduhach  és a vetrovnjak képes feltartóztatni a pusztító időjárási viszonyokat, mint például a jégesőt és a vihart.  A Balkán más részein a sárkányemberekről ugyanezt hitték. Az a hiedelem járta, hogy ezeknek az embereknek a lelke álmában elhagyhatta testüket, hogy…..
Mitológia A Vatikán rejtélyei 2024.04.18 17:50:54
A  Vatikán annak ellenére, hogy a bolygó legkisebb állama, egyedülálló szerepet tölt be az emberiség történelmében és kultúrájában, valamint a pápaság székhelye. Ezzel együtt azonban  megvannak a maga sötét titkai is. Az emberek mindig kíváncsiak lesznek arra, hogy éppen milyen titkos vallási…..