Regisztráció Blogot indítok
Adatok
korxi

0 bejegyzést írt és 1622 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megvannak a sorok is az osztrákok elleni meccsre Rajna (Arany) – Stipsicz, Macaulay, Erdély, Hári, Terbócs – Szirányi, Szabó D., Papp, Bartalis, Magosi – Garát, Tóth G., Csányi, Galanisz, Tóth R. – Horváth, Pozsgai, Mihály, Révész, Vas, Szita...
korxi 2021.04.15 21:12:04
@trollfeeder: ?
a másodikkal nincs probléma
1893. Emberek egy új-zélandi szavazóhelyiség előtt (Tahakopa), a parlamenti választásokon. A világon elsőként itt voksolhattak nők országos választásokon..
korxi 2021.04.13 16:50:09
@kvp: "A Carter fele ajandekrol annyit, hogy a gyerek kapta jutalmul, de csak a foto erejéig volt rajta, ami inkabb PR cellal keszult. "
Ez így teljesen más, és ha így volt, akkor ez így teljesen rendben van, viszont a képaláírás egyáltalán nem ezt tartalmazza.
A Fehérvár a kupakudarc miatt kirúgta Karhulát..
korxi 2021.04.11 09:40:46
@DominiKing: Nem valószínű hogy minden Volán szurkoló ilyen, de ez a fősodor, másrészt a megint kikaptunk de akkor is más kávéházazásoddal te pont ebbe a fősodorba tartozol.
Amivel gyakorlatilag a Fehérvár szurkolóknak az Erste ligás csapattal szembeni vereség utáni paródiáját alakítod.

Párosul ez egyébként egy furcsa tudathasadással is.

Tavaly is, és idén is, amikor a Fehárvár megverte a
Miskolcot az elődöntőben, mindenhonnan jött hogy ez az ebelesség primátusa meg a más kávéház, ismered a szöveget. Bár néhányan megjegyezték hogy a Miskolc többhavi hullámvölgyben, van, most pedig légiósok nélkül, helyettük pedig U21 -esekkel állt ki, az volt a reakció hogy az semmit nem számít, csak hablaty, rá kell nézni az eredményjelzőre, az számít.
Aztán amikor a döntőben a Fehérvár kikap az Erste ligás csapattól, tavaly az egyiktől, idén a másiktól, akkor pedig jön az hogy igen, de ez meg az...ilyenkor már éppcsak nem a jég vizességére a levegő páratartalmára hivatkozik a Volán szurkoló.
Mégegyszer hangsúlyozom: egy nappal azután hogy kuss, igazán csak az eredmény számít, minden más csak magyarázkodás.
Nagyon sajátos lelki jelenség ez.
korxi 2021.04.13 15:08:56
@essze: Nem volt még ilyen korábban, valamint olyan sem, hogy olyannal szemben bukta a kupadöntőt, aki az Erstében/Molban még a döntőbe sem jutott be.
A közelmúltban újra az érdeklődés előterébe került a Naprendszeren túlról érkező 1I/2017 U1, ismertebb nevén az 'Oumuamua. Az első ismert intersztelláris eredetű objektumot felfedezését követően egy ideig üstökösként tartották számon, habár a megfigyelések több furcsaságot is mutattak. Ilyen volt…..
Jövő héten Magyar Kupa final four Debrecenben..
korxi 2021.04.04 13:07:24
@DominiKing: Nem azért nevetnek rajtatok az emberek, mert hol nyertek, hol kikaptok az Erste Ligás csapatokból - mostanában kikaptok - hanem azért nevetnek rajtatok az emberek, mert hol nyertek, hol kikaptok és mindezzel párhuzamosan olyanokat mondogattok, hogy a Fehérvár egy más kávéház.
korxi 2021.04.04 16:58:13
@DominiKing: Számítottam rá hogy ez a hirtelen témaváltás lesz a reakció (az egésznek semmi köze ahhoz hogy én mit csináltam meg mit nem csináltam).
korxi 2021.04.04 20:07:40
@DominiKing: Kár hogy ennek a más kávéházbeli csapatnak az alsóbbrendű kávéházbeliekkel szemben pont a meccsnyerés-rész nem megy a jégkorongból :)
Kezdődhet a 20/21-es Erste Liga-szezon döntője..
korxi 2021.03.30 19:18:12
m4sport.hu/m4-lelato/cikk/2021/03/30/itt-nezheti-eloben-az-erste-liga-dontojenek-elso-merkozeset

Itt lehet nézni, eléggé fapados kivitelben (kommentár, eredmény- és időjelzés nélkül)
Tévés meccsel indulnak az Erste Liga-elődöntők..
korxi 2021.03.14 19:01:58
Manapság, ha nem is rutinszerűen, de szinte futószalagon fedeznek fel más csillagok körül keringő bolygókat. A cikk írásakor több mint 4400 hivatalosan elismert exobolygóról van tudomásunk, és további sok száz jelölt vár megerősítésre. Ez a magas szám főként a már nyugdíjba vonult Kepler-űrtávcsőnek…..
korxi 2021.02.23 14:19:41
@gigabursch: Ja, már két űrben lebegő molekula körül is vannak L pontok. Bár a franc tudja, lehet hogy abban a léptékben máshogy működnek a dolgok.
korxi 2021.02.24 07:55:01
@horrorpornó bábszínház: ó ember bazmeg bazmeg bazmeg
korxi 2021.02.24 08:13:39
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Annyit hallott már hogy a csillagászatban nagy számok vannak, úgyhogy beírt ide 2 milliárdot:))
Itt az ideje egy újabb tematikus Napi érdekesnek! Csak Magyarország, 45 év érdekesebbnél érdekesebb fotókon az MTI Archívumából. 1947. október 5. Fiatal fiú fekszik lekötözve egy kanapén, egy emberrablást imitáló rendőrségi bemutatón. Magyar Fotó: Kovács Géza..
Miskolc-Nagymihály 0-4 Dave Allison: Az elején Kiss Bence bemutatott néhány nagy védést, de a góloknál már túl nagy nyomás helyeződött rá. A lényeg, hogy meg kell tanulnunk, hogy nem szabad összezuhanni, ha valami rossz történik velünk. Mindhárom gólnál hezitáltunk és lassan reagáltunk. De a…..
A The Midnight Sky szinte fű alatt készült és futott be a Netflixre, mint az év szinte egyetlen klasszikus űrhajós "mozija". A többség számára a filmet George Clooney neve fémjelezte, aki a rendezés mellett a főszerepet és az ezzel járó szakállt is elvállalta, az előzetes pedig egy rendkívül…..
korxi 2021.01.15 13:36:45
@gigabursch: Ez a mondat önmagában egy ellentmondás, de ha a "hold" alatt a Holdat érted, akkor az nem bolygó, hanem egy hold:)
korxi 2021.01.15 14:05:16
Amúgy láttam már ezt a filmet, és nem tetszett:)
Nagyjából pont ugyanazok miatt, mint amik a posztban vannak. Meg még van pár ilyen dolog, pl. hogy a szerszámosládával kilibegnek űrsétára, hogy a meteorzápor által szétvert, gyakorlatilag tehát megsemmisült precíziós berendezéseket "megjavítsák" , és az sikerül is. Miközben a realitásban az ISS-hez dokkolt Szojuz oldalát földi irányítás mellett három órán át marcangolták, hogy megtaláljanak és betömjenek egy 2 mm átmérőjű lyukat (azóta amúgy kiderült hogy végülis hogy került oda?).
Ezt követően pedig az űrhajóscsaj visszafelé percekig viccelődik, sőt még énekel is, majd pedig feltűnik neki, hogy őt tulajdonképpen úgy eltalálta egy kő, hogy elvérzik és meghal.
Leginkább persze én is azon röhögtem, hogy a sztori szerint egyszercsak észrevették hogy nahát, van itt a Jupiternek egy emberi életre pont teljesen alkalmas holdja, amin űrruha nélkül lehet mászkálni és lélegezni, és a felszínen mindenben földi körülmények vannak. És ez korábban nem tűnt fel senkinek a világon. Szóval én is tudom hogy sokmindenen át kell siklani, hiszen egy kitalált történetről van szó, de erre már mindenképpen azt mondtam hogy jajj nemá.

De a legrosszabb az egész filmben az embertelen vontatottsága. Szerintem sem attól jó egy film, hogy nem telik el két perc lövöldözés/verekedés/autósüldözés (vagy sci-fi esetén űrcsata) nélkül, de semmi értelme az ellentétes végletnek sem. Szerepe lehet annak is, ha van olyan jelenet, amikor megszakítatlan egy percen át azt kell nézni, hogy a szereplő néz, de az ilyenekkel csínján kell bánni, ne történjen már meg ez 15 -ször egyazon filmben.

Clooney játéka jó volt, a gond azzal volt hogy ő maga volt a rendező is. És hát....azt javasolnám hogy inkább maradjon meg színésznek.
Az ilyen első rendezőkkel, e körben híres színészből lett első rendezőkkel az a baj hogy nagyot akarnak dobni, valami művészfilmességet is belevinni, és valamiért úgy látják hogy "művészfilm" tuti receptje a gyötrelmes vontatottság.
korxi 2021.01.19 18:22:27
@PFreddy: Ja igen, a vontatottság és a funkciótlan jelenetek kb. ugynarról a tőről fakadnak ugyanazt az érzetet eredményezik.
Meggyőződésem egyébként, ezt rontották el az Expanse-nál is az elején, az első 7 részbe telt mire magához tért a sorozat, de ez jelek szerint már későnek bizonyult.
(és most még lesz egy 6. évad, de azzal az Amazon is befejezi)
Majoross Gergely az Érsekújvár vezetőedzője..
korxi 2021.01.14 10:13:23
@DominiKing: ja, tényleg egy kihagyhatatlan clickbait címadást hagyott ki a bolg :)
A MAC HKB máris visszavághat a Brassónak..
korxi 2021.01.12 20:42:07
@DominiKing: Nagyot néztem rajta. Igazából nem is tudom hová tenni az egészet.
korxi 2021.01.11 19:53:24
@DominiKing: Az nem semmi volt amikor a 16 éves gyerek a kékvonalról beverte.
Ezúttal a Trencsén ellen próbálkozhat a DVTK..
korxi 2021.01.09 12:02:49
@DominiKing: Hát mivel egyre rosszabb, az valóban elmondható, hogy korábban nem volt ennyire rossz:)
Egyébként az eleje is pocsék volt, csak akkor volt rá magyarázat (nem volt felkészülés, szezonkezdetkor, sőt már az után estek be az új légiósok, stb.)
De aztán, mivel amerikában szüneteltek a bajnokságok, olyan NHL szerződéssel rendelkező AHL-es játékosok jöttek kölcsönbe, akik ott nem örökre vannak lerakva a farmcsapathoz, hanem olyan szintűek, hogy reális esélyük van a tényleges NHL-re is.
Az lett volna a cél és elképzelés, hogy velük szerezzünk annyi pontot, ami meglapozhatja a rájátszást. De ebből nem lett semmi. Most pedig már elkezdődtek az ottani felkészülési táborok, el is kezdték visszarendelni őket, és a helyükre érkezők már nyilván nem ugyanarról a polcról származnak, plusz elvileg be is kéne még építeni őket.
Szóval az most önmagában érthető lenne, hogy van némi visszaesés, de a gond azzal van, hogy az egész soha nem volt távolról sem annyira jó, mint amilyennek lennie kellett volna, így már akkor látni lehetett hogy ettől a szakmai vezetéstől nem lehet már mit várni, mert majd még ehhez képest lesz rosszabb az egész.
korxi 2021.01.10 16:33:09
@essze: Jogi értelemben, tehát ténylegesen nem létezik olyan hogy "a klub".
Van a focicsapatot működtető Kft., a kosárcsapatot működtető Kft, és van a jégkorongcsapatot működtető Kft.
A foci és a kosárcsapatban (ezek kft.-jében) többségi tulajdonos volt, a jégkorongcsapat kft.-jében nem. Ott Egri a többségi tulajdonos.
Az esztendő végéhez közeledve mindenki összegez és toplistákat készít – így tesz a Csillagvizsgáló Blog is. Ebben bejegyzésében 2020 tíz legjelentősebb csillagászati és űrkutatási eredményét, eseményét és hírét szedtem sorba, akárcsak az elmúlt három évben. Mivel a tudományos eredményeket igen…..
Vay Ádám már nem a Besztercebánya kapusa..
korxi 2021.01.06 15:58:20
@essze: Ott a legvégén az volt a baj, hogy a mi ütőnkön volt a pakk, a védő kibafhatta volna a végtelenbe, de ehelyett üreskapus gólt akart lőni, célzott egy kicsit mert helyezni akarta, viszont az angolok mindezalatt megszerezték tőle és beverték.
Újra felpörgött az űrverseny! Egyre másra olvasni manapság a magáncégek rakétafejlesztéseiről, Kína űrbéli törekvéseiről vagy éppen a NASA új űrhajóiról. Mindezen fejlemények pedig új, távlati célkitűzéseket is magukkal hoztak. Az USA bő fél évszázaddal az Apollo 11 küldetését követően újra…..
korxi 2020.12.20 10:41:23
A 2024 -es dátum nyilvánvalóan irreális a Holdraszállás és pláne a Mars utazás tekintetében.
Ami a Holdat illeti, az irrealitásra csak rátesz egy lapáttal az a posztban is körülmény, hogy nyilvánvalóan az elnökválasztási ciklushoz lett igazítva, de az USA projektjeinél elve alapszabály, hogy ha van egy projekt az induláskor/közzétételkor bejelentett céldátummal, akkor az addig hátralevő időt meg kell szorozni kb. 1,33 -al, és akkor megkapjuk azt az időpontot, amikor LEGKORÁBBAN megtörténhet a dolog.
A Marsnál kicsit más a helyzet. A 2024- nek ott sincs semmi realitása, azt viszont valószínűbbnek tartom, hogy jóval később ugyan, de tényleg Musk fog előbb odaérni. Ezt abból projektálom, hogy eddig hihetetelen dolgokat csinált meg ahhoz képest, mint amiket évekkel korábban várni lehetett a Space-x -től.
Az előadásban ismertetett kolonizációs szintű marsi város víziója viszont nem fog megvalósulni az ő életében sem, aminek több oka is van.
Először is ott van az, ami szintén téma az előadásban: a Marsnak nincs sem a földhöz hasonló légköre, sem ahhoz hasonlítható mágneses tere, így akadály nélkül van kitéve elsősorban a Nap és egyébként a világűr legkülönfélébb hullámhosszú emberre gyilkos sugárzásának. A sci-fiben az ilyen kolóniák mind úgy néznek ki hogy vannak nagy félgömb alakú üvegbúrák, amik alatt van légkör, nő a fű és fa, az emberek pedig egyszerű ruhában sétálgatnak.
Nos ilyen átlátszó búrák létrehozása - bármilyen anygaból - a jelen körülmények között és még jódarabig földi körülmények között sem lehetséges, nem beszélve arról hogy "valahogy" oda kellene szállítani, avagy, valahogy ott legyártani, ahol egy sörösüveg legyártása is problematikus lenne.
Ha mégis megoldható lenne, úgy hogy valamennyire tartsa a nyomást, az még mindig édeskevés lenne, mert a sugárzás ellen is védelmet kellene nyújtania, ami viszont távol áll egy akármilyen masszív üveg/plexi búrától is.
Tehát ha lesz is marsi kolóniakezdemény valamikor, az nem így fog kinézni, hanem bizony jóideig csak úgy lesz lehetséges, hogy az emberek mélyen a talajszint alatt, vagy hegyekbe vájt barlangokban töltik az idejük túlnyomó részét.

És abban sem hiszek, hogy a scifikből ismert kirajzásnak az úgyszintén scifikben leírt tföldi túlnipesedés lenne egyszer a motivációja.
A Föld ugyanis ennyire, vagy ehhez szükséges mértékig távolról sincs túlnépesedve, és sokkal hamarabb fogja kinyírni, avagy kettővel alacsonyabb civilizációs szintre visszavetni magát, minthogy annyira túlnépesedjen, ami ilyesmit tenne szükségessé.
Mert bármilyen furcsán hangzik is - nekem annak tűnt - ha a Föld nevű bolygó teljes jelenlegi emberi népességét egymás mellé állítanánk, akkor mindenki elférne egy Borsod-Abaúj-Zemplén megye nagyságú területen. De nem szorongva, hanem kényelmesen, mindenkire jutna egy négyzetméter. És ez van szétszóródva a Föld teljes szárazföldi felszínén. Hatalmas, határtalanul nagy lakatlan vagy nullához közelítő népsűrűségű területek vannak.
Ha nagyon magas, a mostaninak sokszorosa lesz a túlnépesedés, akkor ezek a területek fognak egyáltalán szóbajönni. Tudom hogy a normálishoz képest nagyon szarok a körülmények az Antarktiszon vagy a Szaharában, de összehasonlíthatatlanul jobbak, mint pl. a Mars felszínén. Így például, ha itt kirakunk egy embert csak úgy, utcai ruhában, nem fog legkésőbb 3 percen belül menthetetlenül meghalni. Mert például van belélegezhető levegő és nincs gyilkos sugárzás, így "legalább" ezekkel nem kell alapból bajlódni.
korxi 2020.12.29 16:46:06
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hidd el, én is tisztában vagyok trivialitásokkal. Tudom hogy nem az túlnépesedés, hogy az emberek nem férnek el egymás mellett.
Amit írtam, hogy hol férne el egymás mellé állítva az összes ember, az inkább csak egy érdekesség volt, nem az volt a mondandóm lényege, nem is kellett volna beleírnom.
Amit mondtam, és mondok most is, hogy a Föld túlnépesedése esetén, mármint azon túlnépesedése esetén, ami reálisan bekövetkezhet valamikor nem megoldás és nem kiút, így nem kolonicációs hajtóerő például a Mars.
A Föld ugyanis nem úgy népesedik túl, hogy hopp, egyszer csak egyszerre túlnépesedik az egész. Túlnépesedett régiók alakulnak ki, és növekednek. Ezzel párhuzamosan pedig vannak/lesznek teljesen lakatlan régiók is. A túlnépesedés esetén ezek fognak egyáltalán szóbakerülni kolonizációs célhelyként. Mert itt az életkörülmények ugyan sokkal pocsékabbak - nem véletlen hogy addig lakatlanok voltak - viszont behozhatatlan versenyelőnyük a Marssal (Holdddal, gázbolygók kőzetholdjaival, stb.) szemben például az, hogy van űrruha/oxigénpalack nélkül is levegő, és nincs gammasugárzás.
Persze elméletileg lehet hogy egyszer ezek is túlnépesednének, illetve ezeknek maximális befogadóképessége megteltével tényleg túlnépesedne a Föld, mint olyan, de ez ténylegesen már nem fog bekövetkezni, mert mire odáig jutnánk, addigra a földi emberi populáció bőven kinyírja magát, de legalábbis visszaveti civilizációját és népesedését.
Továbbá, a Marson a jelenleginél sokszor fejlettebb tudományos-technikai szint mellett, emberfeletti erőfeszítésekkel lehetne csak létrehozni a távolabbi jövőben már csak egy pár ezres állandó és önellátó kolóniát is. De most nagyon nagyvonalú leszek, mondok egymillió főt. Nos egymillió ember elhelyezésével konkrétan semmit nem segítettünk a Föld túlnépesedésén.