Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DocBulywood

12 bejegyzést írt és 1363 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Szégyellik, hogy elvesztették a munkájukat, csődbe ment a házasságuk, vagy adósságaik vannak. Feladják identitásukat, a névtelenségben keresnek menedéket. Lena Mauger és Stéphane Remael francia író és fotós szerzőpáros a The Vanished: The Evapored People of Japan című könyvükben írnak azokról az…..
DocBulywood 2020.07.22 16:17:15
@ComLo: Nem a tárgy megvétele a "nehéz", hanem a fenntartása.
Sokan azt hiszik, hogy kiköhögik a verda árát, oszt' csak tankolni kell bele, a többi le van kakilva.

Ezt nézd - pontosabban hallgasd - végig, mert amit mond benne az egyik emberke, az sokakra - a "valakikre" 1000%-san igaz:

www.youtube.com/watch?v=8p0VxBeymds

Aztán ezt is érdemes megnézi, direkt rátettem az időpontot:

www.youtube.com/watch?v=IFBGRG-BTg8#t=21m53s

Fokozottan igaz ez az autósok 80%-ra.
  A héber Biblia szerkesztését a legtöbb forrás szerint Ezra (Ezsdrás) próféta idejében a Nagy Gyülekezet férfijai végezték, azaz ekkor derült ki mely könyvek kerülhetnek be a Biblia kánonjába. A végleges lista 24 könyvből áll, melyek szentségbéli különbségéről ITT írtam. Számos érdekes könyv…..
Rengeteg magyar dolgozik Ausztriában, van, aki ingázik, akad, aki kiköltözött közülük. Nekik (és a külföldi munkavállalást még csak tervezőknek) sem mindegy, mi vár rájuk, amikor nyugdíjba mennek, így különösen érdekes lehet Tamás írása, amely az osztrák nyugdíjrendszert mutatja be...
DocBulywood 2020.05.12 20:36:08
@deppate frog:

"En akkor is összehuznam a nadragszijat, hogy osztrak foldon nyugdijaskodhassak inkabb."

Miért osztrák földön nyugdíjaskodnál inkább?

Izé: miért inkább osztrák földön nyugdíjaskodnál?
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Munkahelyi terror blog olvasók! Mivel teljesen aktuális és friss a történetem, ezért arra gondoltam, hogy megosztom veletek. A koronavírus-járvány a mindennapok része lett nálunk, a munkahelyen is komoly…..
DocBulywood 2020.04.19 21:27:27
Na tessék:

karrierplusz.jobline.hu/palyakezdoknek/20200115_8_titok_amit_a_HResek_sosem_arulnanak_el_#

Idézek, hátha elnyeli a net ezt az irományt:

„Ne ess túlzásokba a kulcsszavakkal”

Nem azt mondjuk, hogy többé ne tegyél kulcsszavakat az önéletrajzodba, inkább csak azt, hogy ne akarj okosabbnak tűnni annál, amilyen vagy. A kiválasztók nem arra kíváncsiak, milyen szakszavakat és menő kifejezéseket ismersz, sokkal inkább a személyiségedre kíváncsiak, illetve arra, mennyire vagy szenvedélyes a munkád iránt.

Na még egyet:

„Már odaadtuk a munkát egy belső emberünknek”

Sajnálatos módon teljesen legális és bevett szokás olyan helyet meghirdetni, amit szinte biztos, hogy belső emberrel töltenek be. Néhány kutatás is alátámasztja, hogy a belső felvétel jobb teljesítményt generál, mint a külső. Ugyanakkor ezek a fantom álláshelyek igazán bosszantóak, amikor állást keresünk. Ne várd el a HR-estől, hogy azt mondja „szép próbálkozás volt, de sajnos már betöltöttük a pozíciót”, inkább szedd össze magadat, és tekints bizakodón a jövőbe.

A többit nem teszem be, olvassátok végig.

Szóval taknyosra szopatják az embert, ez a lényeg: nem az számít, értesz-e hozzá, hanem milyen ember vagy.
Az utóbbi 10 évben először néz szembe Orbán Viktor kormánya egy olyan kihívással, mely egyelőre megoldhatatlan feladat elé állítja. A kormányfő érzékelhetően retteg attól, hogy népszerűtlen intézkedéseket kelljen meghoznia a koronavírus okozta válság kezelése miatt. A most tapasztalható kormányzati…..
Tisztelt Mt! A legújabb hülye divat Munkáltatói oldalról: referencia kérés.Szerintem szokjatok le róla, a saját érdeketekben! Magyarországon sokszor úgy érzi magát az ember, mintha már meg is érkezett volna a Hülyék paradicsomába (már aki látta ezt a jó kis filmet / aki még nem, annak javaslom,…..
Munkahelyi (T)error Az SSC világa 2018.06.08 06:00:00
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Kedves Munkahelyi Terror! A volt munkahelyemen tapasztalt szokatlan változások miatt kezdtem a levélbe, eredetileg korrupciós leleplezésnek indult, de annak még sovány.. A dolog közepébe vágok,…..
DocBulywood 2019.07.27 21:19:28
@Őrült Ló Nagyfőnök:

A kérdés jó. Ennek analógiájára felhozhatnám, h a szemünket kilopja a felcsótány és mégis, a pofánkba röhög.

Csak pár egyetemista emelgette a telefonját az Erzsébet-hídon a netadó miatt, persze a többi aprócska adó az nem zavarta az értelmiséget... izé, értelmisegg. Szerintem így már helyes.

Szóval azért nem, mert egy fecske nem csinál nyarat. Mindenki vár a másikra, mert ha tetszik, ha nem, magyarok vagyunk.

És mi, magyarok, képtelenek vagyunk az összefogásra.

Nem hiszem, h tévedek! Hiszen pl 1920-ban az egész ország hagyta, h letegyék a határköveket. Semmi akciózás, ellenállás nem volt. Senki nem ment lövöldözni, gerillaharcoskodni, mindenki csak sopánkodott, sóhajtozott.

Ez van.
DocBulywood 2020.02.07 22:07:59
@Őrült Ló Nagyfőnök:

Ezeket a kérdéseket - mondjon 3 jó és 3 rossz tulajdonságot magáról - nem azért kapod, mert érdekli a HR-es tyúkot (a Humán elháRítót) a válaszod! Dehogy! Arra kíváncsiak, egyáltalán válaszolsz-e rá? Mindegy milyen blődséget mondasz:

- Az első jó tulajdonságom az, hogy pontosan beérek a munkahelyemre. A második, hogy többnyire mindenkivel megtalálom a közös hangot, és a harmadik jó tulajdonságom, mindig pozitív energiát sugárzok.

- Mondjon 3 rossz tulajdonságot!

- Hétvégén néha késő délelőttig alszom. Nem szoktam kivasalni a zsebkendőimet és az autómosással órákig tudok foglalkozni, mert fontosnak tartom, hogy mindig újszerűnek tűnjön az autóm.

Látod, ezek blődségek és mégis ki tudod vágni magad ezzekkel.

- És miért szeretne nálunk dolgozni?
- Mert izgalmas a munka, tele kihívással, lehet tanulni, fejlődni, ami hosszabb távon a cégnek és nekem is, tehát egymás számára hasznos lehet.

Ez pont olyan, mint amikor megkérdeznek, hogy vagy? Esetleg a kutyát érdekli, mást nem - mivel nem látja, hogy vérzel / sántítasz, feltételezi, csak a szokásos magyar sirámod van. Kevés pénz, sokba kerülő asszony, visszapofázó kölkök. Ezzel meg a többség úgyis mindennap találkozik, szóval magasról tesz rá, mi van veled.

@Valakiateleprol:

A saját nyugdíjra akkor van esélyed, ha évente három-négy havi fizetésed berakod a nyesz meg mittomén' még milyen számlákra. Csak mi a garancia arra, hogy ezt mondjuk 15 éven keresztül megteszed?

Mondjuk nem egészen értem: tele vannak a kocsmák, tele vannak a mozik - most néztem, a szinemacicibe 1950 forint a jegy! Elmész egy lyukkal, nyilván köll kóla, meg kukorica, mert disznóhizlaldában érzi magát a legjobban és máris elkúrtál alsó hangon egy Szent Pistit. (Valami fasságra még biztosan szüksége van, máskülönben nem érzi, hogy "szereted".)
Szóval nem értem, ha többség egyik napról a másikra él, akkor mitől vannak tele a bevásárlóközpontok, mitől nő a tüzelőanyagfogyasztás - parasztosan: üzemanyag, bár annak köze sincs az üzemeltetéshez -, évről évre több és több sztrádamatrica fogy, a Balaton üvegre tolva, a karácsonyi / szilveszteri időszakban a velnyessz-szállodák koppon... na, mindegy. Valaki hazudik. Vagy mindenki lop, csak én vagyok a hülye?!
Ezt a gépet Rákoskeresztúron, a panelházaknál "találtam", de csak most sikerült tápot szerezni, hogy végre ki is tudtam próbálni, működik-e egyáltalán. A gép egy nagy halom PC-s klaviatúra között hevert egy kupacban. Mellette a lomis serényen dolgozott a fejszéjével. Gondoltam,…..
DocBulywood 2020.01.01 16:47:03
@leonsio:

Ezen tudok segíteni... tőlem vetted anno az XM1541-et, most már TVC-s kábel is van a repertoárban.
Az előző részben felvázolt, a dízel üzemű és teljesen elektromos hajtás közötti kis szén-dioxid kibocsátás szempontjából kis különbség felvetésére rövidesen megjött a válasz a Financial Times hasábjain. A VW által publikált adatok szerint az elektromos eGolf és a dízel motorral felszerelt változat…..
DocBulywood 2019.12.24 18:00:19
Bp-i vagyok, más nézőpontot szeretnék felvetni a kibocsátás-hiszti végett.

Gyerekek, tegye fel a kezét, aki minden egyes áldott munkanapon a dugóban egyedül ül az autójában, várva, h zöldre váltson a lámpa.

Oké.

Most közületek - akik az imént feltették a kezüket -, azok tegyék fel a kezüket, akiknek az autó ilyen szintű használata olyan létszükséglet, mint a levegővétel.

Na ezt nem hiszem el, b+.

Ja, tudom, koszos, késik, nincs busz / villamos / troli a környékeden, a kölköket oviba / iskolába / egyetemre kell hurcibálni déj báj déj.

Nos, hacsak nem autista / szellemileg visszamaradott / < 12 éves a kölök, egyedül is el tud sétálni az 5 sarokra / 3 buszmegállónyira lévő iskolába. Ha messzebb kell mennie, bizony bérletet kell neki venni - 3450Ft / hó -, és 20 perccel korábban kelnie, h eljusson a suliba.

No, a kölköket letudtuk.

Gondolom a két felnőtt meg manager, aki nem jelenhet meg autó nélkül a mélygarázsban / a ződségespult' mögött, mindenképpen mutatnia kell, bizony neki telt autóra is. A fenntartását most hanyagoljuk, nem azokkal kell foglalkozni, akik havi 2000ft-ért csepegtetik az éltető tüzelőanyagot a tankba, pedig ők is vannak jó páran.

Szóval a dugóban dekkoló majmok 90%-nak semmi szüksége sincs az autóra, csak kényelmesek az urak / hölgyek.

Azt nem számolják bele, h havi szinten mennyit kopik a kuplung, a fék, ennek is van költsége, arról nem is beszélve, h mennyi órát(!!!) töltenek hasznos tevékenység nélkül a dugóban ücsörögve.
A 80-as években és korábban születettek még bizonyára emlékeznek arra, hogy nyugati autót sokszor csak magazinokban, filmekben láthattunk, vagy nyaralás alkalmával, amikor a Balaton melletti kempingek megteltek a holland, NSZK és osztrák turisták autóival. Megcsodáltuk, körbejártuk őket, megnéztük,…..
Foglalkoztunk már vele itt a Karakteren nagy általánosságban, hogy mit jelent helyes és helytelen; hogyan ítéljük meg a téves (vagy annak vélt) alakokat. Ideje azonban a konkrétumok vizeire evezni, és kiemelni néhány példát. Mi az, ami engem a legjobban fölbosszant, ha szövegeket hallok és olvasok?…..
DocBulywood 2019.03.15 17:37:33
@Byk001:

Bp-i vagyok, nem vidéki, tehát nem azt szoktam meg.

Az önnek meg nem kell, hiszen a szemedbe néznek - gondolom nem csak odavetik...

@ételizésítő:

Pedig igen de.

Mindenesetre örvendetes, h a helyesírásomba tudtál belekötni, érdemi reflektálást nélkülözvén. Gratulálok!

@Csöncsön:

Ez a nincs időm kimondani, h kívánok, háááát...

Ha nagyon sietsz, miért nem csak annyit mondasz akkor neki: Csá!

Szótagszám szempontjából máris 50%-ot spóroltál.

Sőt, 100%-ot is spórolhatsz, ha csak biccentesz a másik felé, köszönés végett és meg sem kell szólalnod, így rengeteg időt megspórolván.

Nem gondolod?
Olvastam ezt a cikket még tavaly :) és elég pesszimistának érzem a HR-szakma legnagyobbjainak többségét. Hiszem, hogy megoldás is van, és hogy az ilyen szintű vezetők ezeket a megoldásokat látják, tudják, sőt a cikkben is említenek nagyon jó példákat. Mentoring, szervezett beilleszkedési segítség az…..
DocBulywood 2019.01.05 14:09:09
Úgy látszik, a történelem tényleg ismétli önmagát: szokáshoz híven a munkavállaló legyen fiatal és mindenhez értsen.

Tessék, még 2013-ból egy álláshirdetés:

Cégünk online portálok üzemeltetésével, valamint online marketinggel foglalkozik. Irodánk a XIII. kerületben, a Tátra utcában található, csapatunk fiatalos, családias.

Három már létező online weboldalt üzemeltetünk, fejlesztünk folyamatosan, nem szeretnénk lemaradni és szeretnénk mindhárom oldalon elérni, hogy a mai technológiai megoldásokat tekintve a legmagasabb szinten, a lehetőségekhez mérten teljesen automatikusan, de a felhasználók igényeit teljes mértékben kielégítve működjenek. Ehhez keresünk új kollégát az alábbi pozícióba:

Informatikus / programozó

Várunk egy olyan munkatársat, aki megalkotja azt, amit mi megálmodunk. Felhasználóbarát szemléletmóddal, valamint a hibalehetőségek teljes kizárásával képes önállóan programozni, vagy akár rendszert tervezni.

Értékeljük, ha az új munkatársunknak van tapasztalata a mai kor legerősebb információs technológiai eszközeiről és módszereiről, esetleg fel tudja mérni, hogy ezen a piacon mit milyen irányban érdemes fejleszteni. Olyan informatikus/programozó-t keresünk, aki saját tesztelést követően úgy adja át munkáját, hogy abban már alapvető hibák nem jelennek meg.

Elvárások:

Online rendszertervezés – fejlesztés – programozás: HTML, CSS, Javascript, PHP, SQL adatbázis tudás, AJAX, jQuery, ezen belül az SQL adatbázis átfogó, mély ismerete, CMS tapasztalat kiemelt jelentősége
Keresőoptimalizálás, SEO tapasztalatok, szemlélet
Referenciamunkák

Előny:

Design ismeretek: Photoshop / Gimp kezelése
Mobilfejlesztési tapasztalat (referenciákkal)
Webszerver konfiguráció
Rendszertervezési tapasztalat: követelmény specifikáció, programozási tervezés
Angol- és/vagy németnyelv-tudás
Smarty ismerete
Számlaképesség

Innovatív csapatjátékost keresünk, aki fel tudja mérni, hogy ezen a piacon aki lemarad, az kimarad!

Ha állásajánlatunk felkeltette érdeklődését és úgy érzi, hogy tudása megfelel a leírtaknak, várjuk jelentkezését az alábbi e-mail címen:

...

(Tegye fel a kezét az, akinek mindez a kisujjában van.)
Nézzük, melyik bejelentések voltak a legnépszerűbbek az idén Budapesten. Népszerűség alatt mi most azt értjük, hogy az év folyamán eddig ezeket a bejelentéseket nézegették a legtöbbet a Jarokelo.hu oldal látogatói. Van itt minden: városképrontó hotelhomlokzat, járdára parkolás, kutyapártos…..
DocBulywood 2018.12.28 19:33:11
@midnightcoder2:

1. Mivel itassa fel a kutyája húgyát? Mondjuk nem ártana rászoktatni a blökit, pl a csatornába / a közelébe pössentsen.

2. Hajléktalan - holocaust indul. A börtöntől már csak egy ugrás. Egyébként mennyi nyilvános illemhely van? És mennyi is üzemel ezekből? Nem csak a hajléktalanoknak kell pössenteniük, mondjuk erre rájöhetnének, amikor kaja-tea osztás van. Ja, meg kakilniuk is kell.

3. Goto 2.

4. Egyetértünk. Sikerágazat nálunk a szemétszállítás számlázása is.

5. Érdekes, Bécsben nem sok ilyet látni. Vajon miért nem?

6. Hát igen, nem foltozgatni kéne, hanem felmarni, rendesen megcsinálni az alját, majd leaszfaltozni. Nálunk még erre sem képesek. Mondjuk a csatornafedelek 3D-s beépítésével világhírűek vagyunk, máris dagad a mellyem tőle! Ja, nem...

7. No comment.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
DocBulywood 2018.12.14 20:26:19
@Bobby Newmark:

Hát elég béna a robotok hangja az első részhez képest, az biztos.

A másik, ami szerintem zavaró lehet, hogy ha elhalálozik az ember az adott szobában, az a képernyő effekt teljesen felesleges, legalábbis engem zavar.

Mindenesetre modernebbnek hat az első rész, mintha hires grafikája lenne és nem multicolor.
DocBulywood 2018.12.17 20:33:59
@Bobby Newmark:

Gyári verzióval játszottál? Mert abban 100%, h a képernyőn alul a leesés hangja megegyezik az első részével.

Igen, az igaz, h nem túl jó ötlet a kazettázás. 8 toronyban 2 zene megegyezik - és borzasztó bénán szólnak a zenék, könyörgöm, a Last Ninja zenéje szimfónia hozzá képest!

Az első rész teljesen jól áttekinthető, ezzel is egyetértek. Nekem viszont tetszett az ál 3D-s megvalósítás, bár a lila-kék és még ki tudja milyen agyament színkombinációk engem is zavartak.

Viszont a liftes robot nagyon jó ötlet volt, ellenben kár volt kicserélni az elektromos kisüléses robotlövést arra a bénára. Mellesleg a lövés hangja is egy kalap... szamóca lett.

Nekem sem sikerült végig vinnem, valamilyen törésem lehetett. Órákig tartott, menteni nem tudtam benne, plusz mintha egy-két toronyban nem lett volna meg a megfelelő szám a kipörgetéshez.

Mindegy, azóta emulátoron végig vittem. Nem okozott akkora élményt, mint anno az eredeti vason. Az első része viszont még mindig fényévekkel jobb nála - áttekinthetőbb, nincsenek zavaró színösszeállítások.
Tegnap szintet léptünk. Elfogadták a rabszolgatörvényt súlyos visszaélések ellenére, majd a tüntetőkre bőkezűen szórták az áldást paprikasprayt. Gulyás Gergely előtúrt valami rákosista kisokost, és az alkalomhoz igazodva a tüntetést törvénytelennek minősítette, az ellenzéket nevetségesnek, a…..
A mai bejegyzésben elsősorban sematikus ábrák és térképek lesznek, szöveg kevésbé, így az erre érzékeny olvasóim nyugodtan kihagyhatják.Már rengetegszer írtam, de ezt nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy Kínában az infrastruktúra fejlődése egészen elképesztő méreteket öltött az elmúlt évtizedekben, s…..
Számos érvem van rá, hogy miért érdemes bevetni a bujaságra kódolt bábukat. A kuncsaftok pontosan azt kapják, amire vágynak, ráadásul senkinek nem esik bántódása...
DocBulywood 2018.10.03 22:46:22
@maxval balcán bircaman:

Pláne, ha nem áll fel neki.
Amikor arra gondolsz, hogy mi az, amitől vonzódsz a másikhoz, mi jut először eszedbe? Míg a legtöbben automatikusan azt válaszoljuk, hogy a másik mosolya, arca, szeme színe, öltözködése az, ami lázba hoz, vannak azonban olyanok, akik nem ezekre az összetevőkre koncentrálnak a partner…..
Három (3.). Ez a Hangyász jelenlegi motorjának a sorszáma. Pont kettővel több az ideálisnál, ugyanakkor a magyar igazság alapmennyisége. Nekem is émelyítő, de kitúrtam: az első motor 2010 májusában érkezett meg egy raklapon egy brit bontóból, miután valaki porrá törte a 2003-as Nissan 350Z-t,…..
Elhanyagolt, gazos sír a helyi Dillinka temetőben. 1969-ben váltották ki, jövőre le is jár. Nem gondozza senki, az utolsó véset 2003-as. Azt hihetnénk, hogy akkor temettek ide utoljára, de az igazság más. A sírkő mellett, a földbe szúrva, van egy félig korhadt fejfa, melyen nincs névtábla. Megehette…..