Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HavasiG

0 bejegyzést írt és 273 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy kicsit személyesebb jellegű írás lesz, de azért megmarad a szerepjátékos blog keretein belül. Viszont úgy érzem, érdemes nyilvánosan kiadnom magamból, mert talán más is jár hasonló cipőben, mint én. Nekem jól jött volna, ha valaki beszél nekem ilyesmiről. A mai poszt témája egyrészt, hogy…..
HavasiG 2022.07.17 15:18:06
@Xinaf: Nekem az életút a rossz Rúnás beidegződés miatt az unalmas, sznob játékot jelenti, ahol egy 8-10 órás játékülés fő attrakciója, hogy sikerül lealkudni a nyúllábas kést a kereskedőnél 3 rézről 2 rézre és most aztán megmutattuk A Szerepjátékot! Mindezt persze legalább 4 órában lejátszva, egy kockadobás nélkül, mert a szociális képzettségek megléte és használata Főbenjáró Bűn!

Ezzel szemben a kampány lehet nagyon változatos, akár A Gyűrűk Ura - szerű, folyamatos történet egy nagyívű történettel és nagyerejű főgonosszal, de lehet akár Conan-szerű pikareszk mese is, ahol a szereplők ugyan azok, a kalandok viszont nem függnek össze, legfeljebb annyira, hogy 2-3 játékülés lejátszani egy kalandot.

Mi 2-3 hetente játszunk, jellemzően kampányt. Ennek a fő oka az, hogy senki sem tudja kiélni magát egy karakterben 1-1 alkalommal. Persze, néha nehéz előszedni, hogy mi is történt három hete, ha pedig valami hónapokkal ezelőtti dologra kell emlékezni, akkor nem árt a játékosi és mesélői jegyzetek megléte.

Minden esetre nem lehetetlen, de el kell engedni, hogy azt az aktivitást és intenzitást várjuk, mint fiatal korunkban, amikor volt idő 2-3 alkalommal játszani egy héten, egy játékalkalom pedig nem 4-5 óra volt, hanem 8-16. :)
Már mindenféle évből mutattam nektek katalógusokat, de érdekes módon a jó kis 90-es eddig kimaradt. Pedig ez az év eléggé kiemelkedő volt szinte minden témában. Ez egy európai, többnyelvű, kisméretű katalógus és a kor legmenőbb készleteit mutatja. Innen azért tényleg nehéz lehetett mondjuk…..
HavasiG 2018.08.22 11:22:04
@Anak:
Igen, ismerem az Elves vonalat, van is a lányomnak elég. ;) Mondjuk azt nem szeretem bennük, hogy egyre több olyan szett van, ami nem egy nagyobb épület vagy jármű, hanem sok kis összerakható bizbasz. Sunyi megoldásnak tartom.
Épp ezért nem bánnám, ha lenne néhány klasszikusabb vonal. Lassan eljutok arra a szintre, hogy Wish-ről kell Building Blocks / LEPIN szetteket rendelni, mert érdekesebbek mint a LEGO saját, főleg licenszelt darabjai.

@Tota12:
Nekem a licenszelt cuccok nem jönnek be. Szépek-szépek de a licensz jelentette plussz árban nem látom a hozzáadott értéket. A korábbi űrös cuccaik, amik a fönti katalógusban is vannak, szerintem sokkal fantáziadúsabbak, mint a Star Wars cuccok. Az ember képzelete is szabadabban szárnyal, mint a címekhez kötött daraboknál.
"Heti 4x sportolsz? Úristen, hogy fér bele az idődbe?" - számtalanszor kaptam meg ezt a kérdést ismerőseimtől, barátaimtól. Őszintén szólva amíg nem kérdezgettek erről, addig nem is gondolkoztam ezen a kérdésen. Természetesnek tűnt, azt gondoltam ez tök normális, hisz így nőttem fel. Én már…..
HavasiG 2017.04.08 10:04:20
@Viktória Perger: Ha 26 évesen - vagy általánosságban, mivel nem korfüggő ;) - valakinek csak annyi dolga van, hogy dolgozzon a megélhetésért, annak legalább 3 hobbi jellegű dolog be kell hogy férjen, változó intenzitással nyilván.

Ha ebben nincs benne a sport, testmozgáz, akkor nem is akarja igazán, csak kifogás a "nincs időm".

Gyermek nem kell mindenkinek. Szerintem buli a gyereknevelés, de ez az én hozzáállásom. Sok időt vesz el, de mondjuk azt, hogy ez a fő hobbim. :)

Emellett befér még heti 2 fix időpontos edzés, meg 2-3 egyéni (este 8-9 után, mikor alszik a család). Ráadásként a cimborákkal is van 2-3 hetente hétköznap este összeülős program.

Ha ez nekem így összejön, pedig a gyerkőcöt is vinni kell ide-oda, 8 óra munkaidőm is van, akkor minden más csak kifogás. ;)
Mindenkinek ismerősek a "hagyományos" fantasy-k: középkori harci stílus, lovagok és királyok, arisztokrácia és aljanép, mágia és különleges lények. Ebben a világban semmi keresnivalója a lőpornak. Vagy mégis? Brian McClellan bebizonyítja, hogy mennyire rosszul gondolták a hagyományos fantasy…..
Előző héten néztem meg a moziban a Doctor Strange filmet, amely nagy hatással volt rám és rájöttem, hogy az alkotók célja tudatosan vagy tudattalanul az volt, hogy közelebb hozzák az embereket a keleti kultúrához, amely nem is sikerült rosszul. SPOILER VESZÉLY a továbbiakban, aki még nem látta a…..
HavasiG 2016.11.12 01:13:13
Ha egy üzlet beindul... akkor elárasztják a magyar mozikat a DVD-re szánt Barbie-filmek, melyek között a soron következő kevésbé nyomasztó, mint egy Nolan-film, de legalább annyira tűnik műanyagnak, mint egy... játékbaba? A mese magyar hangjai a következők, okulásotokra...
Unod már a Monopolyt és az Betűtorony sem köt le igazán? Szeretnél valamit, amiben kicsit többet kell stratégiázni, mint Az élet játékában? Ne keress tovább, itt van tíz olyan társasjáték, amik túlmutatnak a monoton kockadobáláson és amiket bárki bátran kipróbálhat!..
Miközben a kritikusok és a szakma díjainak tömkelegében haladunk előre az Oscar felé a Spotlight - Mad Max: Fury Road - The Big Short hármasfogat abszolút hegemóniájával, Hollywood kikérte a közönség véleményét is, a nép pedig szavazott; tegnap este átadták az év legnagyobb közönség-kedvenceinek…..
HavasiG 2016.01.09 09:37:35
@tjunior: Az inside out nem volt könnyen emészthető. Én a hat éves lányommal láttam, neki nem igazán jött át, de sok felnőttnek sem. A Minions (magyar fordítás sicc!) gagyi, de egyszerű, könnyen emészthető.

Az FF7 sikere egyszerű: bejáratott cím, keveset vállal, de azt maximálisan hozza, így nem okoz csalódást.
Az írás spoilermentes! Tök fölösleges lenne elpofázni, hogy a Star Wars univerzum milyen meghatározó szegmensét képezi/képezte a popkultúrának évtizedeken keresztül, hiszen úgyis tudja mindenki. A Star Trek-et is felélesztő, és új köntösbe helyező JJ Abrams-en tehát nagy…..
HavasiG 2015.12.20 12:33:37
@TothLali: Mert ha én pl előre tudom, hogy ugyan az a sztori, mint az EP4-ben (csak kevésbé érdekes szereplőkkel), akkor nem nézem meg moziban, csak majd otthon, letöltve...

A főszereplők szerintem borzasztó gyengék, egyiket sem szeretette meg velem a film, nem drukkoltam egyiknek sem. A maszkos gonosz meg annyira gyenge, hogy még Darth Maul is karakteresebb volt nála (pedig eddig nálam ő volt a legunalmasabb SW gonosz), azon szurkoltam, hogy vágják le a francba a film végén, akkor talán kapunk valami érdekesebbet a következő filmre.

Nem volt menthetetlenül rossz film, sőt, ha egy sorozat pilot-ja lenne, akkor várnám a következő részt jövő héten. Mozifilmként azonban, ahol két évet kell várni és ismét ~130 perc lesz a történetre, nekem nem működött.

Tudnék még írni tucatnyi zavaró/bosszantó dolgot, de az spoiler lenne, így nem teszem.
HavasiG 2015.12.20 12:41:43
@Void Bunkoid: 1977 óta eltelt majdnem 40 év. Akkor a hihetetlen látványvilág tudta feledtetni az egyszerű történetet és faék párbeszédeket. (Sokat segítettek a karakteres fő- és mellékszereplők, ami az EP7-ből szintén hiányzik.)

Ma pont egy No.1. mozi-franchise legújabb filmjének kellene megmutatni, hogy mennyit fejlődött a filmipar az elmúlt évtizedekben és nem csak technológiában, hanem forgatókönyvben, dialógusírásban.

Ez a film egy tisztességes iparosmunka: szép teljesítmény egy Fast&Furious esetén, de egy SW-nél nagyon kevés.
A bejegyzés SPOILERES lehet! Javában zajlanak a Doctor Strange Scott Derrickson dirigálta munkálatai Nepálban. A globalizációnak hála(?) még az ilyen távoli helyszíneken is akadnak lesifotósok, valamint internetkapcsolat, így a 2016. november 4-én esedékes bemutatójú képregényfilmről az első…..
Indításként íme egy nemrég napvilágot látott, szemet gyönyörködtető IMAX-poszter, a folytatásban pedig megtaláljátok a Twitteren éppen csak megjelent, legújabb karakterplakátokat (amint lehetőség lesz rá, frissítem a képeket jobb minőségű, nagyobb felbontású…..
Naná, hogy nálunk nagyot kaszált Az utolsó boszorkányvadász: a háromnapos, őszi szünetet kezdő hétvégén megint nagyon sokan mentek moziba, és bár a Hotel Transylvania 2.-t nem tudta leszorítani az élről Vin Diesel nagy rakás... máglyája, egészen közel került hozzá, egész sok eladott jeggyel. Jól…..
Idén 10 éves a blog, ezt tudjátok, és mi most azon merengtünk el, hogy amik akkor voltak 10 évesek, azok ma már 20 évesek. Bizony. A merengést követően nyomban meg is szavaztuk a 20 legjobbat 1995-ből, minekutána arra kellett rájönnünk, hogy ez az egyik legszínesebb esztendő volt, amit fel tudunk…..
Az írás csekély mennyiségű SPOILERT tartalmaz! Pétert (Levi Miller) az édesanyja csecsemőkorában egy lelencháznál hagyja, így a felcseperedő legényke az árvák keserű kenyerét kénytelen enni a szívtelen Barnabás főnökasszony (Kathy Burke) zsarnoki uralma alatt. A rosszcsont…..
Azt gondolod, hogy nehéz egy filmet a bemutatása előtt kritizálni? Ha igen, nincs igazad. A Star Wars legújabb epizódjával kapcsolatban már bőven rendelkezünk elég információval ahhoz, hogy összerakjuk a történetet, következtessünk a látványvilágra, legyen néhány elég jól…..
HavasiG 2015.10.21 13:12:21
@PongLenis:

Az MCU-ban (ellentétben az eredeti képregényes eredettel) az asgardiak nem istenek, hanem nagyerejű földönkívüli lények, akiknek a mágiája ultramodern, a földitől eltérő technológia.

Ha Thor-t tisztelhették a skandinávok istenként, akkor mi zárja ki, hogy a keleti sidekick meg a kínaiaknál mutatkozzon mondjuk Sun Wukong-ként? Szabadidejükben pedig röhögnek az "űrállomásukon" ülve az emberi hülyeségen.

Ami az SW-t illeti, csak az eredeti rohamosztagosok voltak klónok, az eredeti trilógia (IV-VI) már toborozták őket. Az EP4-ben Leila sem azt mondja Luke-nak, mikor meglátja a cellában, hogy "Dik'má de alacsony klón vagy!" hanem olyasmit, hogy "Törpéket is bevesznek rohamosztagosnak?"

Jó lesz az a film. Nyilván nem csinál mozitörténelmet, de nézhető lesz, kellemes két órás szórakozás.
A sejtelmes teasert követően az események durvára fordulnak A visszatérő első hivatalos előzetesében. ..
Az HBO saját gyártású sorozatainak sorában ismét egy magyar: az Aranyélet, ahogy az előzetesből is látszik, egy nem éppen gondtalan família életébe – és halálába? – enged majd betekintést Dyga Zsombor (Köntörfalak) és Mátyássy Áron (Víkend) felügyeletével. 8 rész,…..
HavasiG 2015.09.01 08:01:19
Hölgyeim és uraim, a lapozás után íme Callum Lynch! Nem véletlen, ha a játék rajongói a név hallatán csak pislognak, mivel népszerű sorozat csak a mozgóképes adaptáció alapjául szolgál: a Michael Fassbender által megformált főhős egy forradalmi technológiával hozzáfér a genetikai emlékezetéhez, és…..
Ha nem sokat mond ez a cím, nem csoda: a Disney most már a kevéssé ismert és kedvelt rajzfilmjeinek élőszereplőssé dolgozásánál jár. A nálunk moziban sem játszott A kőbeszúrt kard az Arthur-mondakörből merít, s mint ilyen, nem lesz konkurencia nélküli az eljövendő pár…..
Bár a Warner legutóbbi bejelentése értelmében a Pán csak ősszel repül be a mozivásznakra, megérkezett a következő előzetese, ami talán kezd meggyőzni arról, hogy a csillivilli külsőségeket veretes alakítások ellensúlyozhatják. (Ilyen illusztris szereplőgárda láttán mondjuk…..
Túl vagyunk az E3 legizgalmasabb percein: az elmúlt napokban a világ legjobban eleresztett játékfejlesztői és kiadói Los Angelesben mutatták be, mivel is fogjuk koptatni a következő évben kontrollereinket. Két nap ugyan hátra van az egyre komolyabb gondokkal küzdő, de még mindig a…..