Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Comenius2.0

4 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kirekesztés, fizikai bántalmazás, érzelmi terror, zsarolás, gúnyolódás, minősítés, megfélemlítés, bűntudatkeltés, álhírterjesztés, internetes zaklatás. A sort lehetne még folytatni, ez csak néhány formája az iskolákban egyre gyakoribb bántalmazásnak. Sokan azzal védekeznek, hogy amikor mi gyerekek…..
Az Unicef kutatásai szerint a világon 7 serdülőből 1 valamilyen mentális betegségben szenved, a mentális problémaik 40%-a köthető szorongáshoz és depresszióhoz, a 15-19 évesek körében Kelet-Európában az öngyilkosság a 4. vezető halál ok. Félelmetes számok, még akkor is, ha nincs ilyen korú…..
Valamikor szeptemberben kezdődött. Már pont két hét eltelt az új tanévből, amikor azt vettem észre, hogy a szorgalmas és kreatív gyerekem szeméből kezd eltűnni a fény. Nem értettem mi történik, a leterheltségében nem volt változás, mert szinte egész nyáron volt programja, de az érdeklődése és a…..
Amikor kicsi voltam és a nagyszüleim az Ő gyermekkorukról meséltek, a történetekben volt egy közös pont, mégpedig, hogy úgy beszéltek a tanítóról, mint a falu egyik tiszteletre méltó embere a pap mellett. Nem tudom, hogy jutottunk el alig 100 év alatt oda, hogy ma már csak a nemzet napszámosaként…..