Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Taiskelden

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A műholdak közül elég sok űrszemétként végzi, amiből már most rengeteg kering szeretett bolygónk körül, veszélyeztetve az orbitális pályán keringő objektumokat. Napjaink PDA készülékei közül sokan felveszik a műholdakkal a versenyt processzor teljesítmény, szenzorok,…..
Mindjárt kezdődik a könyvhét, és a néhányan a kortárs irodalom jelesei közül - a Magvető kiadó által képviselve -  egyszerre publikálják anyagaikat papíron és elektronikusan.Idézet a sajtóközleményből:„Az ország kiemelkedő alkotóinak döntése szimbolikusan is…..
Taiskelden 2010.06.02 23:25:49
@Dworkyll: O'Reilly könyveket szoktam vásárolni, ők valahogy megengedhetik maguknak, hogy DRM-mentes EPUB-ban, PRC-ben, PDF-ben és androidos alkalmazásban terjesszék a könyveiket. Mások vajh' miért nem?
Az intro intrójaA minap megint összejött a lehetőség, hogy egy iPadet nyüstölhessek, ezúttal a percek helyett óráim voltak, sőt még tesztanyagokat is sikerült fölcsempészni a vasra. Így aztán rutinos olvasó-tesztelőként tapicskolhattam abban a lehetőség-áradatban, amit ez a…..
Egy hete már megírtam első benyomásaimat az újonnan beszerzett HTC Desire-ról. Azonban szükség volt még egy hétre, hogy részletesebb és biztosabb tapasztalatokkal rendelkezzek új okostelefonomról. Nézzük akkor, hogy mik voltak a szempontok. És miért döntenek a geekek egymás után…..
Kezdjük az elején: nuk. Így egyszerűen, rövid u-val. (Valójában a magyar o és u hang közötti magánhangzó.) (A képekre kattintva azok új ablakban teljes, néha megdöbbentően nagy méretben jelennek meg. A cikk végén az összes képről részletes leírás és külön hivatkozás…..
Taiskelden 2010.02.19 01:15:06
@Professzore: Köszönöm a képeket, így már sokkal szimpatikusabb az eszköz :) A teszt során a legújabb szoftver volt a készüléken? Az 1.2 állítólag sokat javított mindenen.

[OFF]Eladtam a PRS-600-at, nem tudtam olyan fényviszonyokat teremteni, ami mellett olvasni tudtam volna rajta. Viszont nagyon hiányzik valami olvasásra alkalmas eszköz, a Nook egy erős befutó eddig, ha más nem, a hackelhetőség miatt.[/OFF]
Taiskelden 2010.02.19 10:07:25
@Dworkyll: Miért ne? Ha éppen unatkozom, és nem olvasni akarok, akkor szeretek tákolni. Mondjuk a NookDevs nem túl bőbeszédű a témában ("használd az Android SDK-t!"), de mégiscsak Androidról van szó, talán nem túl bonyolult az e-inkre fejlesztés.

Az OpenInkpotot elég jól ismerem, amíg Bebookom volt használtam is néha, meg volt is összerakott fejlesztőkörnyezetem, bár Hello Worldnél többet nem fordítottam át. V3-at nem igazán akarok újra, a Hanvon N516 pedig eléggé leszerepelt minden teszten hardveresen is (ezen a két eszközön fut az OI).

Az Onyx tényleg jól és jónak néz ki, de az árán vagy átsiklottam, vagy még a Netkorzó se írta. Se a beszerezhetőségét... Ha már 100k-t kéne költeni rá, akkor inkább Kindle DX az Amazontól rendelve (ki tudnám használni a nagy képernyőt).
Taiskelden 2010.02.19 10:51:04
@Professzore: Így utólag bocs a hülye kérdésekért, most látom, hogy a tesztben mindez le volt írva, csak átsiklottam fölöttük tegnap munka közben. És köszi a válaszokat ismét.
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
Taiskelden 2010.02.18 12:35:52
www.engadget.com/2010/02/17/irex-dr-800sg-e-reader-now-shipping-via-bestbuy-com/

Méghozzá nagyon jó áron az IREX boltjához képest, laza 400 dollár. Vajon Magyarországra hogy lehetne megoldani a postázást?

A Best Buy csak US címekre postáz.
Mióta megjött a Sony PRS-600-am, tele vagyok papírkönyvekkel, így kellett egy kis idő, hogy részletesebb tapasztalatokat szerezzek a Reader hétköznapi használatáról. Jelenleg másfél könyvön vagyok túl, és olvastam otthon, buszon, napfényben és éjszaka is.Az előző olvasómhoz…..
Taiskelden 2010.01.26 19:16:56
@Dworkyll: Én már azzal is ki tudnék békülni, ha annyit kibír egy töltéssel, mint én. Azért az iRexek 4-5 órája nagyon sivár.
Taiskelden 2010.01.26 23:55:12
@Professzore: Huh, és mennyit engednek az ár feléből? Nem akarjátok azt is forszírozni, hogy 200 eurót vegyenek vissza belőle?

Nagyon elkéne már, hogy a kínaiak egy hasonló erejű eszközzel térdre kényszerítsék őket...
Megérkezett a Sony PRS-600. Szokatlanul apró dobozba volt csomagolva, egy USB kábel, egy ráhúzható kis tok, valamint némi minimális dokumentáció társaságában. Az olvasó kibontása után az első gondolatom az volt, hogy "jesszus, ez jég hideg". A Cybook műanyag volt,…..
E-könyv olvasók T. olvasó 2009.12.04 00:20:00
Miként azt annak idején jeleztük, a T csoport is beszállt a magyar villanykönyv piacra. Bevallom, kicsit szkeptikus voltam, mert szeptember végén még csak ismerkedtek a témával. De a karácsonyi láz igencsak szorította őket, és ezért a tartalomterjesztési platform nélkül, a maga…..
Miként azt éles szemű olvtársak jelentették, a Westendben található Sony Centerben valóban fölbukkant néhány új sorozatú, 300-as és 600-as olvasó. Odamentem és beszélgettem az illetékesekkel, hogy miről is van szó.A rossz hír, hogy az akció mögött nem a Sony Hungária áll,…..
Taiskelden 2009.12.07 19:56:44
@Dworkyll: Azért azt nem mondanám, hogy közelről kell nézni. imagerz.com/QFdCWghWClE (sajnos vaku nélkül így sikerült a kép, a vaku fénye igen csalóka lenne).

Azt vettem észre, hogy emellett sokkal érzékenyebb a szórt fényre, ha egy kicsit nagyobb a homály, jobban fakul a kép. De a sebességétől lobog a hajam kitartóan, a szótár meg egy fenomenális feature.

(UI: Nem érdekel valakit egy Bebook?)
Nem volt rossz ez az év, főleg hogy a blog márciusi indulásakor nem gondoltam volna, hogy ennyi izgalmas szerkezet jelenik meg még az idén, és hol van még a karácsony? Sajnos ezek az eszközök a világ elterjedtebb nyelvein beszélő helyeken jelentek meg főleg, a "hatalmas"…..
Kezdetek Amiképpen már fenyegetőztem, a hétvégén fejest ugrottam a Koobe Classic (HanLin V3) kézre eső firmware-jeibe, és megnéztem őket magamnak. Ez alapvetően nagy biztonsággal tehető, mert a bootloadert nem érintik a firmware-rel történő huncutkodások, azaz lehet flashelni…..
Taiskelden 2009.10.27 09:15:18
@Dworkyll: A User's Guide-ban ( openinkpot.org/wiki/0.2/UsersGuide ) látszik, hogy nagyjából mit tud. A két dolog, ami miatt nálam hosszabb ideig volt fenn, az FBReader brutális testreszabhatósága, valamint az, hogy érdekelt programozási szempontból :) Aztán persze eléggé elrettentem az E17-től.

OFF: Most milyen readered van? Egy kicsit komolyabb reader beszerzésén gondolkodom (a 6" nem igazán jó PDF-re), de nem tudom mit vállaljak be. Az iRex cuccokkal van tapasztalatod? :)
Taiskelden 2009.10.27 11:43:40
@Dworkyll: Pongyolán fogalmaztam, az E17 ( www.enlightenment.org/ ) egy grafikus felület Linuxra és társaira, ami az Enlightenment Foundation Library-ra (EFL) épül. Ezt az EFL-t használja az OpenInkpot a saját felületéhez.

Sok PDA-m volt már (VGA felbontású mondjuk nem), anno egy Handspring Visoron kezdtem a könyvolvasást :) Azóta van iPod Touch-om, G1-em, meg az az érzésem, hogy szükségem van a nagyobb képernyőre, illetve az e-inkre, hogy ne folyjon ki a szemem. A Bebook ebből a szempontból elég jó, de nem elég flexibilis (szakirodalomhoz pl.), és mint mondtam, PDF-hez kicsi (amiben pl. a szakirodalmam van).
Csütörtökön megjelent a Gartner jelentése az okostelefonok piacáról. 2008 harmadik negyedévében rekord gyenge volt a növekedés. Világszerte 36,5 millió okostelefont adtak el, csupán 11,5 százalékkal többet, mint egy évvel ezelőtt. Roberta Cozza vezető elemző szerint a globális…..
Indexfórumon találta a Homár ezt a zseniális surmóságot, amivel a T-Mobile kizárólag übertrendi ügyfeleinek kedveskedik, nehogy egy másodpercre is elfelejtsék a multitouch érintőképernyő csillogásától, hogy azért még Magyarországon vannak:Tegnap óta én is iPhone tulajdonos…..