Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ferencz Attila Norbert

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tovább robog a román haderőfejlesztés. Cikkünk első részében bemutatásra került azoknak a lépéseknek egy része, amelyek azt a célt szolgálják, hogy Románia hadereje mindinkább ütőképesebb legyen. Az első rész publikálása, vagyis február 22 óta több helyen is olvasni lehetett, hogy a román…..
Vasárnap, azaz 2023. április 2-án zajlottak a finn parlamenti választások. A hivatalos eredmények szerint a választásokat két jobboldali formáció nyerte. A jelenlegi miniszterelnök, Sanna Marin pártja csak a harmadik lett, így nagy valószínűséggel nem a szociáldemokrata politikus lesz Finnország…..
A Kárpát-medencében az anyaországi és határon túli magyarság kérdése kisebb-nagyobb megszakításokkal, de kiemelt jelentőséggel bírt és bír mindmáig. Trianon után a külhoni magyaroknak különböző csatornákat kellett találniuk ahhoz, hogy kapcsolatban maradhassanak a csonkahonban maradt…..
Ebben az évben több olyan országban is választásokat tartanak, amelyek eredményei Magyarország számára is fontosak. A valószínűleg ősszel megtartandó lengyelországi választások azonban különösen érintik Magyarországot, több szempontból is. Az ezer éves lengyel-magyar barátságot az egy évvel ezelőtt…..
F-16 Fighting Falcon többcélú vadászbombázók a Román Légierő kötelékében. Forrás: Ziarul Financiar Az elmúlt időszakban egyre többször lehetett olvasni a hazai és külföldi sajtóban arról, hogy Románia milyen hadászati eszközöket szerzett be, illetve tervez beszerezni. A legújabb ilyen irányú…..
Január 17-én érkeztek meg a román légierő Bukarest mellett található otopeni-i repterére a Németországból küldött E-3A AWACS (Airborne Warning and Control System) felderítő repülőgépek. A repülők a NATO Airborne Early Warning & Control Force (AEW&CF) kötelékébe tartoznak, és eddig többnyire…..