Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Olajfa

37 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Bízzál az Úrban teljes szívből és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon engedelmeskedj neki és ő egyengetni fogja ösvényeidet." (Példabeszédek 3:5-6) Lehet, hogy most éppen zsákutcába kerültél - anyagilag, érzelmileg vagy egy kapcsolatodban. De továbbra is bíznod kell Istenben, és hitben…..
"Ami nem látható belőle: örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük." (Róm 1,20) Imádságaid gyümölcsözősége nem attól függ, hogy mennyit tudsz az imádságról, hanem attól, hogy mennyit tudsz Istenről. Minél…..
”És senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. Azt törekedjetek megvalósítani magatokban, ami Krisztus Jézusban is megvolt." Filippi 2,4-5  Amikor valakihez közeledsz, hogy megoldj egy konfliktust, először is be kell vallanod, hogy te is részese vagy a problémának. Ezután meg…..
„De az Úr mellettem állt, és erőt adott nekem, hogy az örömhírt teljes egészében hirdethessem, hogy minden pogány hallhassa. És megmentett a biztos haláltól.” (2Timteus 4,17 NLT fordítás)  Amikor magányos vagy, hol van Isten? Ő ott van, ahol mindig is volt - melletted. Veled van, még akkor is, ha…..
"Ha azért ti ... tudtok fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad a ti mennyei Atyátok jókat azoknak, akik kérnek tőle!"(Máté 7,11) Minden Istentől származik. Ő teremtett mindent, amit a világban látsz - és mindent, amit nem látsz, itt és az egész világegyetemben. Mindenben Istentől, a…..
 "Mindezt azért tette, hogy az emberek keressék Istent, kinyújtsák a kezüket utána, és talán meg is találják. Pedig nincs messze egyikünktől sem." (Apostolok Cselekedetei 17:27) Az Apostolok Cselekedetei 17. fejezetében Pál tanította az athéniakat. Valami ilyesmit mondott: „Isten nem egy…..
"Hiszen az Isten országa nem evés és ivás, hanem igazság, békesség és a Szentlélekben való öröm." (Róma 14,17) Mit veszítesz el a legkönnyebben? A szemüveged? A kulcsaidat? Az eszedet? Mindezeket a dolgokat könnyű elveszíteni, de a legkönnyebben az örömünk vész el. Elveszítheted egyetlen…..
"Keressétek először Isten országát és az ő akaratát. Akkor minden más szükségletetek is teljesülni fog." (Máté 6,33 NCV fordítás) Ha igazán kiegyensúlyozott életet akarsz élni, akkor a történelemben csak egyetlen személyt tekinthetsz példaképednek: Jézust. Ha őt helyezed életed középpontjába, az…..
"Éljétek tehát az életet kellő felelősségtudattal, ne úgy, mint azok, akik nem ismerik az élet értelmét és célját, hanem mint azok, akik ismerik." (Efézus 5,15 Phillips fordítás) Neked és nekem sok nagyszerű képességünk van. Néhányunknak a matematika, másoknak a számítógép megjavítása, vagy a…..
"Az Úr nem azt nézi, amit az ember. Mert az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van." 1Sámuel 16,7 Az emberi élet feltárja Isten célját és megmutatja Isten dicsőségét - ezért mindig védenünk kell az élet szentségét! Nem számít, hogy honnan jöttél, vagy hogy ki…..
"Ha megpróbálsz ragaszkodni az életedhez, el fogod veszíteni. De ha feladod az életedet értem és az örömhírért, akkor megmented." (Márk 8,35 NLT fordítás) Honnan tudod, hogy a saját álmodért, vagy Isten álmáért élsz? Talán azt hiszed, hogy Isten arra teremtett, hogy felkelj, elmenj dolgozni,…..
"Milyen jó hálát adni az Úrnak, és zengeni neved dicséretét, ó Felséges, hirdetni reggel szeretetedet, hűségedet minden éjjel." (Zsolt 92,1-2) Isten szeret második esélyt adni. Gondoljunk csak Jónásra. Isten azt a küldetést adta neki, hogy mondja meg Ninive népének, hogy térjenek meg. Jónás…..
"Mivel Jézus feltámadt a halálból, ezért vadonatúj életet kaptunk, és mindenünk megvan, amiért élhetünk, beleértve a mennyei jövőt is - és ez a jövő most kezdődik!" 1Péter 1:3-4 (MSG fordítás) A félelem nem új dolog. A kezdetektől fogva velünk van! Ádám első feljegyzett szavai az Édenkertben…..
"Isten mindannyiótoknak különleges képességeket adott; mindenképpen használjátok ezeket egymás segítésére, továbbadva másoknak Isten sokféle áldását."     1 Péter 4:10 (TLB fordítás) Az élet értelme sokkal több, mint a pénz. Amikor a mennybe jutsz, Isten nem fogja megkérdezni tőled, hogy "Mennyi…..
"Újuljatok meg lélekben és gondolkozásotokban, és öltözzétek fel az új embert, amely Isten szerint teremtetett igazságban és valóságos szentségben. Azért vessétek el a hazugságot, mondjon mindenki igazat a felebarátjának, mert egymásnak tagjai vagyunk." (Efézus 4:23-25) Ahhoz, hogy megváltoztasd…..
"Az, hogy Jézust megismertük, igen nagy kincs! Ezt a kincset azonban "cserépkorsóban", vagyis emberi testünkben hordozzuk. Így azután jól látható, hogy ez a mindennél nagyobb erő Istentől származik, nem pedig tőlünk." 2 Korinthus 4,7 (NCV fordítás) Mindig el fogsz bátortalanodni, ha szuperhős…..
"És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket." (Jn 8,32) Sok olyan dolog van, ami igaz, mégsem tesz szabaddá. Megtanulhatod, hogyan kell számítógépet programozni, de az még nem fog téged szabaddá tenni. Elolvashatod az összes legújabb önsegítő könyvet, de az sem fog…..
"Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni." Zsid 11,6 Inkább valami nagyot próbálok megtenni az életemben, még ha el is bukok, minthogy semmit se tegyek, de azt sikeresen. Mégis a legtöbb ember az utóbbit választja! Csak sodródnak az életben. Nincsenek céljaik. Nem célozzák meg a holdat,…..
"Csillapodjál le az Úrban és várjad őt; ne bosszankodjál arra, akinek útja szerencsés."  Zsoltárok 37,7 (Rev. Károli) Amikor bosszankodsz, akkor stresszes, nyugtalan és türelmetlen leszel. Azért aggódsz, mert a dolgok túl gyorsan történnek és nem tudod kezelni a változást, vagy azért, mert a…..
"Letipornak, de újra felkelünk és folytatjuk tovább."  2Korinthus 4,9 (TLB fordítás) Ha voltál már valaha versenyen, akkor hallottad, ahogy a nézők azt kiabálják: "Csak így tovább!", hogy motiválják a sportolókat. Ez azok számára is nagyszerű tanács, akik érzelmileg, szellemileg vagy lelkileg…..
Fogadjátok el egymást, ahogyan Krisztus is elfogadott benneteket, és szolgálja ez is Isten dicsőségét! (Róma 15,7) Amit Isten tesz érted, azt akarja, hogy te is tedd meg másokért. Isten feltétel nélkül elfogad téged. Ez nem azt jelenti, hogy minden tettedet helyesli, de elfogad téged,…..
"A szeretet soha nem adja fel, soha nem veszíti el a hitét, mindig remél és minden körülmények között kitart."  (1Kor 13,7 NLT fordítás)  A tartós szeretet állhatatos. Eltökélt, tevékeny és elszánt. Kitart a legrosszabban is és nem adja fel a kapcsolatot. Ez a szeretet makacs. Egy kapcsolat…..
"Mindenkinek adjátok meg a tiszteletet" (1Péter 2:17) Jézushoz hasonlóan szeretni azt jelenti, hogy úgy értékelsz másokat, ahogyan Jézus értékel téged. A király gyermeke vagy! Isten teremtett téged és Krisztus meghalt érted! A Biblia azt mondja Péter apostol első levelében, az első fejezet…..
"Többen is rászóltak, hogy hallgasson, ő azonban annál inkább kiáltozott: Dávid Fia, könyörülj rajtam!" (Márk 10,48) Amikor hittel telve újra akarod kezdeni életedet, akkor szembe fogsz találkozni a félelmeiddel. De, ne engedd, hogy azok irányítsanak! A félelem képes lebénítani, megakadályozza,…..
"Aki pletykál, elárulja a bizalmat, de a megbízható ember megőrzi a titkot." Példabeszédek 11,13 (NIV fordítás) Hajlamosak vagyunk úgy gondolni a pletykára, mint a "kis" bűnök egyikére. De amikor Isten a pletykáról beszél, ugyanazon a listán említi, mint a szexuális erkölcstelenséget vagy a…..