Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Olajfa

27 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Ha megpróbálsz ragaszkodni az életedhez, el fogod veszíteni. De ha feladod az életedet értem és az örömhírért, akkor megmented." (Márk 8,35 NLT fordítás) Honnan tudod, hogy a saját álmodért, vagy Isten álmáért élsz? Talán azt hiszed, hogy Isten arra teremtett, hogy felkelj, elmenj dolgozni,…..
"Milyen jó hálát adni az Úrnak, és zengeni neved dicséretét, ó Felséges, hirdetni reggel szeretetedet, hűségedet minden éjjel." (Zsolt 92,1-2) Isten szeret második esélyt adni. Gondoljunk csak Jónásra. Isten azt a küldetést adta neki, hogy mondja meg Ninive népének, hogy térjenek meg. Jónás…..
"Mivel Jézus feltámadt a halálból, ezért vadonatúj életet kaptunk, és mindenünk megvan, amiért élhetünk, beleértve a mennyei jövőt is - és ez a jövő most kezdődik!" 1Péter 1:3-4 (MSG fordítás) A félelem nem új dolog. A kezdetektől fogva velünk van! Ádám első feljegyzett szavai az Édenkertben…..
"Isten mindannyiótoknak különleges képességeket adott; mindenképpen használjátok ezeket egymás segítésére, továbbadva másoknak Isten sokféle áldását."     1 Péter 4:10 (TLB fordítás) Az élet értelme sokkal több, mint a pénz. Amikor a mennybe jutsz, Isten nem fogja megkérdezni tőled, hogy "Mennyi…..
"Újuljatok meg lélekben és gondolkozásotokban, és öltözzétek fel az új embert, amely Isten szerint teremtetett igazságban és valóságos szentségben. Azért vessétek el a hazugságot, mondjon mindenki igazat a felebarátjának, mert egymásnak tagjai vagyunk." (Efézus 4:23-25) Ahhoz, hogy megváltoztasd…..
"Az, hogy Jézust megismertük, igen nagy kincs! Ezt a kincset azonban "cserépkorsóban", vagyis emberi testünkben hordozzuk. Így azután jól látható, hogy ez a mindennél nagyobb erő Istentől származik, nem pedig tőlünk." 2 Korinthus 4,7 (NCV fordítás) Mindig el fogsz bátortalanodni, ha szuperhős…..
"És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket." (Jn 8,32) Sok olyan dolog van, ami igaz, mégsem tesz szabaddá. Megtanulhatod, hogyan kell számítógépet programozni, de az még nem fog téged szabaddá tenni. Elolvashatod az összes legújabb önsegítő könyvet, de az sem fog…..
"Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni." Zsid 11,6 Inkább valami nagyot próbálok megtenni az életemben, még ha el is bukok, minthogy semmit se tegyek, de azt sikeresen. Mégis a legtöbb ember az utóbbit választja! Csak sodródnak az életben. Nincsenek céljaik. Nem célozzák meg a holdat,…..
"Csillapodjál le az Úrban és várjad őt; ne bosszankodjál arra, akinek útja szerencsés."  Zsoltárok 37,7 (Rev. Károli) Amikor bosszankodsz, akkor stresszes, nyugtalan és türelmetlen leszel. Azért aggódsz, mert a dolgok túl gyorsan történnek és nem tudod kezelni a változást, vagy azért, mert a…..
"Letipornak, de újra felkelünk és folytatjuk tovább."  2Korinthus 4,9 (TLB fordítás) Ha voltál már valaha versenyen, akkor hallottad, ahogy a nézők azt kiabálják: "Csak így tovább!", hogy motiválják a sportolókat. Ez azok számára is nagyszerű tanács, akik érzelmileg, szellemileg vagy lelkileg…..
Fogadjátok el egymást, ahogyan Krisztus is elfogadott benneteket, és szolgálja ez is Isten dicsőségét! (Róma 15,7) Amit Isten tesz érted, azt akarja, hogy te is tedd meg másokért. Isten feltétel nélkül elfogad téged. Ez nem azt jelenti, hogy minden tettedet helyesli, de elfogad téged,…..
"A szeretet soha nem adja fel, soha nem veszíti el a hitét, mindig remél és minden körülmények között kitart."  (1Kor 13,7 NLT fordítás)  A tartós szeretet állhatatos. Eltökélt, tevékeny és elszánt. Kitart a legrosszabban is és nem adja fel a kapcsolatot. Ez a szeretet makacs. Egy kapcsolat…..
"Mindenkinek adjátok meg a tiszteletet" (1Péter 2:17) Jézushoz hasonlóan szeretni azt jelenti, hogy úgy értékelsz másokat, ahogyan Jézus értékel téged. A király gyermeke vagy! Isten teremtett téged és Krisztus meghalt érted! A Biblia azt mondja Péter apostol első levelében, az első fejezet…..
"Többen is rászóltak, hogy hallgasson, ő azonban annál inkább kiáltozott: Dávid Fia, könyörülj rajtam!" (Márk 10,48) Amikor hittel telve újra akarod kezdeni életedet, akkor szembe fogsz találkozni a félelmeiddel. De, ne engedd, hogy azok irányítsanak! A félelem képes lebénítani, megakadályozza,…..
"Aki pletykál, elárulja a bizalmat, de a megbízható ember megőrzi a titkot." Példabeszédek 11,13 (NIV fordítás) Hajlamosak vagyunk úgy gondolni a pletykára, mint a "kis" bűnök egyikére. De amikor Isten a pletykáról beszél, ugyanazon a listán említi, mint a szexuális erkölcstelenséget vagy a…..
"Szenteljetek különleges figyelmet azoknak, akik Isten családjába tartoznak." Galata 6,10 (NCV fordítás)  A Biblia azt mondja a Galata 6,10-ben, hogy "Szenteljetek különleges figyelmet azoknak, akik Isten családjába tartoznak." (NCV fordítás) Miért kapnak az Isten családjában lévő emberek…..
"Mindannyiótoknak a szívetekben kell eldöntenetek, hogy mennyit adtok. Ne adjatok vonakodva, vagy nyomás miatt. Mert Isten azt szereti, aki jókedvűen ad." 2Korinthus 9,7 (NLT fordítás) Milyen kellene, hogy legyen az adakozáshoz való hozzáállásod Isten szerint? A szívedben kezdődik. Istent sokkal…..
"Azáltal engedelmeskedtek igazán a Krisztus törvényének, ha egymást segítitek a bajokban." Gal 6,2 (NCV fordítás) A keresztények sokat beszélnek a közösségről. De ez a szó különböző dolgokat is jelenthet, kezdve az istentisztelet előtti egyszerű köszönéstől a közös szolgálatig egy missziós úton.…..
"Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát." Máté 7,24 A ház alapja határozza meg, hogy mekkora lehet maga a ház. Nem építhetsz nagy házat kicsi vagy rossz alapra. Bármikor összeomolhat.  Ugyanez igaz a te…..
"Szavad megértése világosságot hoz az ember gondolkodásában." Zsoltárok 119,130 (CEV fordítás) Mindenkinek szüksége van fényre. Fizikai fényre van szükséged ahhoz, hogy lásd a körülötted lévő világot és ne ütközz bele dolgokba. Isten világosságot szeretne biztosítani a szavain keresztül a…..
"Hogyan tarthatja tisztán életútját az ifjú? Úgy, hogy megtartja igédet." (Zsolt 119,9) A mai kultúrák, szerte a világon a megjelenés és az önmagukról alkotott kép megszállottjai. Rohannak, felületesek, csalnak. Nem tartják be az ígéreteiket. Úgy tesznek, mintha valaki egészen mások lennének,…..
"Aki szelíden válaszol, lecsendesíti a haragot, a sértő, kemény beszéd pedig felszítja." Példabeszédek 15,1 (EFO) Észrevetted, hogy mi, emberek hajlamosak vagyunk mások érzelmeit átvenni, különösen, ha közvetlenül velük szemben ülünk vagy állunk? Ezt azért tesszük, mert az agyunkban tükörneuronok…..
"Bolond az az ember, aki önmagában bízik! De biztonságban vannak, akik Isten bölcsességével élnek." Pédabeszédek 28,26 (TLB fordítás) Ebben a sorozatban arról tanulunk, hogyan vezet Isten a hit 6 szakaszán át - álom, döntés, késlekedés, nehézség, zsákutca, szabadulás - életünk során újra és újra…..
Napi remény Mi lassít le? 2023.04.02 03:00:00
„Meg kell szabadulnunk mindentől, ami lelassít bennünket, különösen a bűntől, ami nem engedi, hogy tovább haladjunk. El kell határoznunk, hogy végig futjuk az előttünk lévő pályát. Jézusra kell szegezzük a tekintetünket, aki vezet minket és teljessé teszi a hitünket.” (Zsidókhoz írt levél 12,1-2…..
„Minden szabad nekem, de nem minden használ.” 1Korintus 6,1 Ha mozgástérhez szeretnél jutni az életedben, akkor időnként szükséges, hogy lefaragj a tevékenységeidből. Az egyik dolog, ami számomra kikapcsolódást jelent, a rózsáim gondozása. Megtanultam, hogyha szeretném, hogy nyíljanak a rózsáim…..