Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Off The Road

45 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Három napot szántunk Salgótarján és környékére. Első nap bringával indultunk. Táv: 33 km, 700 m szint, 4 óra. Salgótarjánból indultunk, de érdemes akár a Zagyvarónai hűtővíztározóknál parkolni, ahogy a második nap tettük. Zagyvaróna felé vettük az irányt, majd egy hosszú emelkedő végén elértük…..
  Táv 50 km, 500 méter szint, 5,5 óra, kirándulásokkal együtt Ennek a leírásnak az ad apropót, hogy a szlovák oldalon a Duna mellett kényelmesen el lehet jutni Párkánytól Szobig. A Dunakanyar eddig is a kedvencem volt és most már kicsit ki is lehet bővíteni az útvonalat. A nap vonatozással indul…..
Ha valaki nyár elején megkérdezi tudom-e, hogy hol van Uppony, bizony fogalmam sem lett volna. Ma már tudom, hogy az egyik legjobb szállás Upponyban van. Ezen a hétvégén két túrát teljesítettünk a Bükkben. 1. nap: Táv 38 km, 1020 m szint, 5 óra. Ebből azért látszik, hogy fizikailag nem a…..
Táv: 55 km, 1100 méter szint, 6 óra. Ennek a túrának az adta az apropóját, hogy szerettem volna egy túrát, ahol úgy megyek át a Pilisen Tahitótfalutól a Prédikálószékig, hogy nem a legegyszerűbb útvonalon, hanem egy kacskaringósabb, de sokkal érdekesebb helyeken tekerek. A túra Szentendre…..
Kirándulásaink következő állomása a Bükkfennsík és Bükkszentkereszt környéke, melyeket a Hollós-tetői kempingből támadtunk egy nyári hétvégén. Első nap a Bükkfennsík és a Lusta-völgy volt terítéken. Ide a Hollós-tetőt Lillafüreddel összekötő út egy kanyarjából indultunk. Táv 40 km, 880 m szint, 5…..
Tudom, hogy erős az alcím, de mikor fent állsz a kőfejtő peremén és lenézel, akkor pont így érzel. Bélapátfalva Budapesttől 150 km és bő másfél óra odaérni. Egerig gyors az eljutás, onnan kanyargós. Az autót a Tópart utcában tettük le, a kiépített parkolóban. És onnan, ha felnézel, már látod a…..
Bükki túráink következő állomásai egy hétvégébe fértek bele. Így szállást foglaltunk Bánkúton. Ide lehet Miskolc felől  és Mályinka felé is menni.(Ami lehangoló volt az a Mályinka és Bánkút közötti bekötő út minősége.) Táv : 25 km, 670 méter szint, 4,5 óra. Első nap a fennsíkon át elmentünk a…..
Álmomban sem gondoltam volna, hogy a Bükk déli lejtőin is ilyen szép látnivalókat találni. Szomolyán kezdtük barangolásainkat, ahol nagyon érdekes képződményeket láttunk.  Ezek a látnivalók közel vannak egymáshoz, így gyalog is körbe járhatóak. Mi egy kis kilátónál kezdtünk. Ettől 200 méterre a…..
Egy nyarat rászántunk a Bükk bejárására és összesen tíz napot kirándultunk a teljesség igénye nélkül. Remélem minden olvasónk talál magának tetszetős túrahelyszíneket, ahol még nem járt, vagy elment mellette. Nem gondoltam volna, hogy három túrának való látnivaló is van Felsőtárkány…..
Többen leírták már, hogy a Budapest-Balaton kerékpárút Etyek és Gyúró közötti szakasza mennyire nem ideális a szélesebb közönség számára a hosszú és meredek emelkedők miatt. Részben az is probléma, hogy miért a dombság legmagasabb részén hozták át az utat (kb. 255 méter tszf.), és az is, hogy miért…..
Jó kondiban lévő kerékpárosként számtalan úton-módon feljuthatunk Budapest eme ikonikus kilátópontjához, erről némi keresgéléssel simán találni leírásokat. Azonban ha mi nem ebbe a csoportba tartozunk, akkor is van remény! Egy még nem ennyire jó szintelosztású útvonalon több, kevésbbé edzett…..
Több éve létezik egy Mókuskör elnevezésű 25 km-es futó/túraútvonal a Budai hegységben, illetve rögtön három különböző hosszúságban is, a közepesen kívül a Mókuskáknak egy rövidebb, Vérmókusoknak egy hosszabb. Ezek az úgynevezett instant túra útvonalak tipikusan nem a kerékpárosok részére készültek,…..
Táv 9 km, 160 méter szint, 2 óra. Nemrég olvastam a Szakadás-árokról és azonnal kedvet kaptam a teljesítéséhez. Tudom, hogy sok jó túraleírás született róla és nem is akarok velük versenybe szállni sem képileg, sem leírásban. Próbálok egy pár saját szempontot hozzáadni, hátha tudok ezzel másoknak…..
A Budapestet kerülő kisebbik bringakör ezen szakasza észak Pestet kerüli meg, még a Duna túloldaláról, Budakalász Lenfonótól indulva. Első feladatunk feljutni az M0-ás Megyeri-hídjára, eközben viszont máris megállhatunk egy kicsit az Omszki-tó partján a parkban, bár fürdeni nem szabad benne. A…..
A Budapestet kerülő kis bringakör legészakibb szakasza Solymár vasútállomásról indul. Pilisszentiván felé kezdünk a helyi főúton egészen a Szél-hegyi kálváriáig, amely rövid kitérő megéri a kilátás miatt a környező távoli hegyekre. Következő célpontunk a nem túl méretes és nem állandó vízborítású…..
Az a becsípődés, hogy a Duna partjához minél közelebb lehessen bringázni, egy Pest Megyei Piros közben keletkezett, ahol érintettük a Ráckevei-Duna ág egyik partját. Megfogott a nádasokkal tűzdelt, horgász stégekkel határolt Duna part és a napfény megcsillanása a tükörsima vízfelszínen. Ekkor…..
A Budapestet megkerülő kisebbik bringás kör ezen szakasza Biatorbágy vasútállomásáról indul, méghozzá az M1-es autópálya és az 1-es út túlsó felén lévő Katalin-hegy irányába. Fel azért nem tekerünk rá, mert nincs ott semmi, csak eloldalgunk a nyugati lejtőjén, míg ki nem érünk az erdőből. Itt egy…..
A Budapest körüli kisebbik kör ezen szakaszán Budatétény vasútállomásról először nagyjából a buszok útvonalát követve feltekerünk a Tétényi-fennsík keleti széle felé található Mementopark szoborparkhoz. Aki még nem járt itt, az feltétlenül nézze meg, megéri rászánni azt a kis időt. Mivel ez a…..
A nagy budapesti agglomerációs bringakör bejárása után született az ötlet, hogy kéne ebből egy kisebb változat is, amely éppencsak elhagyja a fővárost, amikor épp nem a szélén halad. Egy ilyen körhöz néhány kötöttséget eleve ad az úthálózat és a vasútvonalak elhelyezkedése is, de még így is sikerült…..
A Budapestet kerülő kisebbik kerékpáros kör dél-pesti szakasza Pécel vasútállomástól Budatétény vasútállomásig 52 kilométeren minimális szintemelkedéssel vezet körülbelül fele részben aszfalton, fele részben földutakon. Észak-Pestről viszonylag közismert, hogy két vízfolyása, a Rákos és a Szilas…..
Egy kvázi hegyvidéken keresztül kevés szintet tartalmazó túrát tervezni nem könnyű feladat, még szintvonalas térképek segítségével sem. Sokat lendít rajta, ha magassági színezéses térképet is nézegetünk közben, így hamar kirajzolódik a völgyek rendszere, és jól láthatóvá válnak a nyeregpontok is.…..
Ez a szakasz Piliscsabát és a Budapestet kerülő túrasorozat szobi végpontját köti össze lehetőleg elkerülve az országutakat, de egyaránt a magas hegyeket is. Mivel Szobra csak komppal lehet átjutni Pilismarótról, sokaknak praktikusabb végpont lehet Esztergom, ahol szintén vonatra lehet pattanni. A…..
Ez a szakasz földrajzi elhelyezkedése okán kevésbé látszik érdekesnek, de a távolból, főleg a közeli hegyek tetejéről alig észrevehető lankás dombocskák meglepő módon egész jó kilátóhelyeknek bizonyultak. A túra első szakasza és egyben feladványa Ercsi szebb napokat is megélt vasútállomásáról…..
Táv: Ercsi-Bicske 47 km, 4-5 óra. Baracska-Bicske 32 km, 3-4 óra. A Váli víz Óbaroktól északnyugatra ered és a Dunába folyik. Mi ellentétes irányból közelítjük meg. A túra apropóját az adja, hogy Eu-s pénzből felújították a patak medrét és ehhez létrehoztak egy murvás szervizutat, ami jól…..
Egy bringázás során keveredtem erre a területre és az tetszett meg benne, hogy száraz időben végig lehetett tekerni a patakmederben. Később visszamentem és végigjártam. Sőt a térképbe is belejavítottam, amit az openstreetmap-en találtok. Nekem valamiért becsípődtem ezek a patakok, így olvassátok a…..