Regisztráció Blogot indítok
Adatok
clfo

0 bejegyzést írt és 279 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan már jeleztem Facebookon is párszor, és adásokba is bemondtam, itt is szeretném meghirdetni, hogy pénteken élő felvétele lesz a Checkpointnak, vagyis közönség előtt, a közönséghez meg ti kelletek. Továbbegyenlő: gyertek el! A részletek: Helyszín: EPAM meetup terme (VIII. kerület, Bókay János…..
Biztos van annál kínosabb, mint a reggeli nézettségi táblát böngészve TV2-s programigazgatóként azt látni, hogy egy olyan műsor, amiben az egyik szereplő szerint idén nyáron úszóolimpiát rendeztek Budapesten, a fiatalabb nézők között agyonveri a műsorodat, de mi foglalkozzunk most csak ezzel a kínos…..
Már korábban is többször szembe jött velem az aputest, mint fogalom. Gondoltam egy merészet, és  számolva azzal a következménnyel, hogy esetlegesen felidegesítenek az olvasottak, belenéztem a témába.  Aki esetleg nem tudná, az aputest az a test, ami egy picit már pocakos, picit adott esetben már…..
clfo 2018.05.12 21:08:04
Sajnos teljesen igaz, amit valaki korábban írt, (még!) sokkal-sokkal fontosabb lett a külső, a megjelenés, mint mondjuk egy évtizeddel ezelőtt. Sztem ez elsősorban a közösségi médiának köszönhető (Facebook, Instagram stb.).

Ettől függetlenül, a túlsúly véleményem szerint egészségtelen, semmiféleképpen nem természetes és a szövődményei miatt (pl. magas vérnyomás, májelégtelenség stb.) akár halálos betegségnek is lehetne nevezni.

A túlsúlyért egyrészt felelősségre vonható az egészségtelen táplálkozás.
Azért gondoljunk bele, sokan mondják, hogy a 90-es években az átlag fogyasztó összességében egészségesebb ételekhez jutott hozzá, még ha kevésbé tudatosabban vásárolt, akkor is.

Azóta eltelt majd' 25-30, TÖBB ÉVTIZED, ennyi idő alatt az élelmiszeriparban is rengeteg új dolgot fedeznek fel és vezetnek be, sajnos nem feltétlenül az egészséget szem előtt tartva, inkább a gyors haszont. Ami sajnos egészségtelen és hizlaló ételekhez vezet...

De azt is el kell fogadni, hogy nagyjából olyan 30 körül az ember anyagcseréje lelassul, kevésbé hatékonyan égeti el pl. a zsírt, ezért ugyanannyi táplálék bevitele mondjuk 35 évesen túlsúlyt okoz, 25 évesen nem.

Nagyszüleim háztáji gazdaságból, tök egészségesen étkeztek, mégis komoly túlsúlyuk volt és nem azért, mert egészségtelen volt az étel, amit fogyasztottak: azért, mert egész egyszerűen folyamatosan több kalóriát vittek be a szervezetükbe, mint amennyit elégettek, a maradék pedig zsír, túlsúly formájában eltárolódott.

Heti 3-4 kicsit megterhelőbb, fél órás edzés és/vagy heti 2-3 futás nagyon szépen kordában tudja tartani a dolgokat.

Nem mellékesen még vonzóbb külsőt is eredményez, ha valaki mondjuk csajozás/pasizás miatt akarna jobb alakot...
clfo 2018.05.12 21:33:43
@Innovált kutyák: teljesen igazad van, 32 vagyok, heti 4-5 alkalommal edzek, mostanság 35-45 percet alkalmanként, de már ebben a korban se lehet csak úgy össze-vissza kajálni.

A szomorú igazság az, hogy én már jó pár éve nem eszek annyit, amennyit valójában szeretnék, bármikor szívesen lemenne plusz egy szelet, még egy tányér, még egy adag stb., de NEM.

Úgy mint az élet más területén, a táplálkozásban is muszáj tudatosságot és önfegyelmet vinni.
Reader Utcahosszal Potter előtt 2017.12.15 12:17:49
 Negyvennél is több szerző dolgozott rajta ezerhatszáz év során, három kontinensen.  A Biblia a legek könyve: a legnépszerűbb és egyben legüldözöttebb, az emberiségre a legnagyobb hatással bíró írás. A Szentírás a földön ma domináns nyugati civilizáció alapműve, a zsidó-keresztény kultúrkör…..
 25 év. Egy csettintés és bumm, már ott virít a 25-ös szám a tortádon. Ez egy olyan szám, amikor az ember azért feleszmél, hogy hoppá, hogy rohan az idő, tegnap még csak 22 voltál, nemrég jöttél ki az iskolából. Annyi minden történt és olyan sok minden változott azóta – vagy mégsem? Ilyenkor…..
expressmen Csajozás 2015.08.17 10:38:34
Ha épp nincs barátnőd, több dolgot tehetsz: - meggyőzöd magad, hogy nem is kell - szeretnél egyet, de gőzöd sincs hogyan - épp folyamatban van   Egy-egy nagyobb szakítás után sokszor úgy érezzük, menjen minden nő a picsába. Valóban, egy kapcsolatot meg kell gyászolni, különben kettőt fogsz.…..
Persze ne tessék nagy dolgokra gondolni, inkább csak olyan rajongóknak kikacsintó ínyencfalatokra, mint például egy klasszikus "Mulder és Scully stukkerrel és zseblámpával berúgják a bezárt szoba ajtaját, és körülszaglásznak a kísérteties félhomályban"-típusú…..
„Linge, Linge, azt hiszem, megtörtént” – kiabálta a Führerbunker egyik lakója 1945. április 30-án fél 4-kor Adolf Hitler inasának, Heinz Lingének, miután lövést hallott a náci vezető szobája felől. Pár perccel később a Führer titkára, Martin Bormann néhány…..
clfo 2015.04.29 17:32:15
@sanyix: teljesen egyetértek, a párizsi békeszerződések és a gazdasági válság együttesen vonható felelősségre a történtekért.
Ha nem Hitler balhézik, akkor Sztálin támadott volna.
Ettől függetlenül nyilván egy féreg volt mindkettő.
Az Összezárva Friderikusszal első blikkre egy olyan műsor, amiben két ember egymás lelkében vájkál, miközben egy napot töltenek együtt, együtt esznek, alszanak, és mivel nincs hova menni, jobb híján akkor is beszélgetnek egymással, amikor kurvára semmi kedvük nincsen hozzá. A…..
Általában az empátiát, megértést és toleranciát hirdetem, de vannak olyan helyzetek, amikor az elutasítást tartanám a legracionálisabb és célravezető megoldásnak. Azt gondolom az álláskeresésről, hogy a cél az, hogy a lehető legjobb, de minimum alkalmas munkaerőt/munkáltatót találjuk meg. Így az…..
clfo 2013.08.08 17:02:48
@jobangel: érdekes történet és biztos, hogy hibázott a tanácsadó.

A tanácsadásban is ugyanúgy vannak kóklerek, mint a HR szakmában. Az egyik legnagyobb hiba, hogy azt hiszik, hisszük, hogy mindenre tudjuk a választ.
Nem, én se tudok mindenre válaszolni. Ritkán, de előfordul, hogy azt mondom, ebben vagy abban nem tudok segíteni.

De a tanácsadókat nem szeretik többnyire sehol.
Gyakori indokok, hogy a tanácsadó még nem csinált repülőmókusból sugárhajtóművet, vagy fordítva, ezért miért mond bármit;
a tanácsadó még nem volt népélelmezés-ellátási assistant director, tehát nem tudja mivel jár ez a munka, ne mondjon róla semmit;
a tanácsadó biztos csak azért érkezett, hogy kirúgjon embereket;
meg egyébként is, miért van ez itt és figyeli/elemzi/véleményezi a munkámat?
clfo 2013.08.08 17:11:07
@jobangel: mindig arra jövök rá, mert mindig problémás cégekhez kell mennem és a fejétől bűzlik a hal :)
clfo 2013.08.08 18:08:28
@wmiki:

provokáló stílus, pipa;
beszólok a blogtulajnak, pipa;
beszólok az összes HR-snek, pipa.
Félnek a Juventus műsorvezetői a Bors szerint, miután felvetődött, Bochkor ott folytatná a Bumerángot, ezáltal a műsor reggeli műsor vezetőinek sorsa bizonytalanná vált. Mivel Boros Lajos már korábban bejelentette visszavonulását, a hírek szerint őt István Dani váltaná.…..
clfo 2013.01.22 12:52:19
@Parallax: sztem van mire. Az ország versenytárs nélküli, vezető reggeli rádiós műsorát csinálta nagyon-nagyon sokáig. Csak Balázsék tudták megszorongatni őket (vagy előzni), rengeteg vetélytársat nyírtak ki konkurens rádióknál.
Az egész reggeli rádiós műsorozást ők honosították meg itthon!
Ezek mellett pedig vérprofi a médiumok területén végzett munkában.

Ezek tények sztem, nem nyali...
-Mi annak idején állandóan csajoztunk a srácokkal. A mi korosztályunk még a Tabánban, az idősebbek az Ifiparkban, az utánunk jövők meg inkább a dizsikben meg a punkkoncerteken. De ment rendesen a nőzés, versengtünk, hogy egy este ki tud több csajt felcsípni. A lekérések után…..
clfo 2012.12.06 10:46:07
@genyamagyar: hát ilyennel nem találkoztam, de biztos létezik :>>

Ellenben az éppen csak meg-megrántott lehúzással már többször is.

Ahogy az egyik _barinő_ mondta: "kicsi pisi, kicsi víz"
clfo 2012.12.06 11:12:16
@Zorita: megbeszéltem a fikuszommal, de határozottan tiltakozott.

Sztem csak féltékeny
clfo 2012.12.07 08:19:51
@blablablanka: nem vagy. Tisztelem anyámat, ezért inkább nem írom le mit mondott, amikor megkérdeztem mi tetszett meg apámban, amikor először találkoztak :>

@ezabloghunickmarfoglalt: igen, és remélem változik a gondolkodásom majd 40 felé, amikor majd elkezdek én is ráncosodni :p
Itt élnek közöttünk, szinte észrevétlenül. Annyira megszoktuk őket, hogy fel se tűnnek, bele se gondolunk létezésükbe. Pedig ahogy élt itt egy kis generáció, úgy élnek velünk együtt, de inkább mellettünk a párhuzamos társadalmak a saját szokásjogaik, saját…..
clfo 2012.12.05 17:36:21
@Zabaalint: A 2-es pont kivételével mindegyikkel egyetértek.

//off

Az a szociban ment és a klasszikus tömegtermelésre jellemző, hogy egy gyártósort folyamatosan működtetni kell.
Hosszabb távon, ha nem csak és kizárólag megrendelésre gyárt vki, a felhalmozódott készletet nehéz értékesíteni, áll benne a pénz vagy csak szimplán rájuk rohad (pl. szavidő élelmiszernél).
Ehhez még hozzácsapod az energia költséget a folyamatos működtetés miatt és mindjárt nem éri meg 0-24-ben működtetni valamit csak azért, mert drága volt a sor, ezért "mennie kell".

Nyilván extrém esetek vannak, de az nem annyira gyakori mint embernél az, h éjszakai műszakban dolgozik :>

//off
Az Entertainment Weekly szerint a Kaliforgia következő évadában bevezetnek egy karaktert, aki köré spinoffot tervez a Showtime. Tom Kapinos író/készítő a hatodik etapban egy Faith nevű profi groupie karakterével dobja fel (vélhetően) Hank Moody életét. A nő a húszas évei…..
clfo 2012.04.16 20:19:28
@erik ssonfan: 1 részre emlékszem, amin megállás nélkül röhögtem, de a többi tényleg gyenge volt.
Szia Tibi! Eddig csak read only-ban olvastam a blogot, melyhez ezúton is szeretnék gratulálni. Most vettem a bátorságot, s összedobtam egy szösszenetet, belátásodra bízom mi lesz a sorsa. További sok sikert! Maradok tisztelettel, Firestarter18    –…..
  Ifjúkorunk kedvenc étele volt: a barátaimmal közös albérletben a pizzán kívül ez került a leggyakrabban az asztalra. Akkor nem az volt a legfontosabb szempont, hogy jó alapanyagokból készüljön, hanem hogy jó sok legyen, és legyen mellé vörösbor. Ezt követően évekig eszembe sem jutott, csak…..
„Elmondja, hogy már aznap megcsalt, amikor összejöttünk, azzal a fiúval, aki a táborba kísérte” - az ősi recept újra bizonyítást nyert: a tökéletes csajozási stratégia, ha meghallgatod a lányt. Ám ha az ingyenes pszichológusi szolgáltatással véletlenül…..
Nesze!szer House leteszi a botját 2012.02.14 18:11:00
  Ezúton szeretnénk tudatni minden kedves hozzátartozóval, hogy Dr. House útja idén véget ér. Minket kiütött a hír... Igen, nincs orvosság ellen. Tavasszal készülnek az utolsó epizódok. A sorozat producerei "kreatív" okokból döntöttek Ne kérdezzétek, mit…..