Regisztráció Blogot indítok
Adatok
henisz

185 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Helen Fielding, a Bridget Jones-könyvek szerzője meglepően tapasztalja, hogy új közönségre talált, ugyanis a Z generáció tagjai (az 1995-2008 között születettek) is magukra ismernek a hősnőben. Az írónő szerint az azonosulást megkönnyíti, hogy az új olvasóknak is hasonló problémákkal kell…..
Eddie Brock (Tom Hardy) nagyjából boldogan élt. Volt barátnője, munkája… aztán úgy alakult, hogy egy űrből érkezett, pusztító étvágyú szörny érkezett a földre, és pont őt választotta gazdatestnek. Azóta Eddie magányos, meggyötört… és legyőzhetetlen. Ha bajba kerül, a benne rejtőző szörny előbújik…..
A vad robot című animációs film összbevétele szeptember 27-ei bemutatása óta túllépte a 210 millió dollárt, ami zöld utat adott a folytatásnak. Maga a rendező, a háromszoros Oscar-jelölt Chris Sanders (Így neveld a sárkányodat, Croodék, Lilo és Stitch – A csillagkutya) erősítette meg, hogy…..
Magyarországon forgatták Pablo Larraín legújabb filmjét, a világ legnagyobb operaénekesnőjéről készült Mariát, mely 2025 elejétől látható kizárólag moziban, az ADS forgalmazásában.A Maria a világ legnagyobb operaénekesnőjének, Maria Callas csodálatos, egyben viharos és tragikus életét meséli el,…..
A film Barbara Albert rendezésében Julia Franck - Die Mittagsfrau regényének adaptációja. A regény 2007-ben jelent meg és hamar bestsellerré vált, több mint egymillió példányban kelt el világszerte. Bár története megterhelő és komor, mégis a karakterek sokszínűségét bemutatóan, főként…..
Október 24-én mutatják be a hazai mozik a fiatal Donald Trumpról szóló The Apprentice – A Trump-sztori című filmet, mely életrajzi filmektől szokatlan módon 18-as besorolást kapott.Az 1970-80-as években a fiatal Donald Trump egy gazdag New York-i család sarjaként szeretne hírnevet szerezni magának.…..
Bár a Jokert eredetileg önálló filmnek szánták, de később, 2019 novemberében kiderült, hogy már fejlesztés alatt áll a folytatás, aminek a címe Joker: Folie à Deux. 2022 júniusában pedig kiderült, hogy Lady Gaga is csatlakozik a szereplőgárdához és a film műfaja Musical lesz és a filmzene 15…..
Október 10-én kezdődik és 20-áig tart a budapesti Művész moziban a SZEMREVALÓ/ SEHENSWERT FILMFESZTIVÁL. A Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum és a Svájci Nagykövetség közös rendezvényén 11 filmet mutatnak be, amelyhez 7 közönségtalálkozó kapcsolódik. A nyitófilm Hans Steinbichler Egy egész…..
David Koepp, többek közt a Jurassic Park, a Mission: Impossible és a Pánikszoba forgatókönyvírója új pszicho-thrillerét Steven Soderbergh, az Ocean's Eleven – Tripla vagy semmi, a Magic Mike és az Erin Brockovich rendezője vitte vászonra. A Presence cselekménye egy külvárosi házban játszódik, melybe…..
A filmben olyan visszatérő Marvel-sztárok szerepelnek, mint Sebastian Stan, Florence Pugh és David Harbour, ugyanakkor ott van a fedélzeten Olga Kurylenko, Hannah John-Kamen, Wyatt Russell és Julia Louis-Dreyfus is. Ebben a történetben Valentina Allegra de Fontaine, a CIA igazgatója, aki a jó és a…..
Todd Phillips Joker című filmje 2019-ben letarolta a jegypénzárakat és a díjátadókat, összesen 120 díjat zsebelt be, köztük a legjobb színésznek járó Oscar-díjat is.Joaquin Phoenix átütő erejű alakítást azóta is a legemlékezetesebb színészi performanszok között tartják nyilván. Az első film földbe…..
A legendás rendező, Ridley Scott a Gladiátor II-vel folytatja a hatalom, ármány és bosszú történetét az ókori Róma kulisszái között.Évekkel azután, hogy tanúja volt annak, hogy Maximus, az ünnepelt hős elesett nagybátyja keze által, Lucius kénytelen visszatérni a Colosseumba, miután otthonát…..
MovieAddict Vészjelzés kritika 2024.08.27 16:26:07
Zoë Kravitz sok művészeti ágban kipróbálta már a tehetségét, a zenélés mellett színészkedik, olyan filmekből ismerhetjük, mint a Mad Max Fury Road, a 2022-es Batman, illetve szerepelt a nagysikerű Hatalmas kis hazugságok című HBO sorozatban Nicole Kidman és Reese Witherspoon társaságában. Zoë…..
Az It Ends With Us - Velünk véget ér című film, Colleen Hoover írónő It Ends With Us - Velünk véget ér című nagy sikerű bestsellere alapján készült Blake Lively főszereplésével, Justin Baldoni rendezésében. A film a kapcsolaton belüli erőszak témáját illeszti be egy romantikus dráma köntösébe.Az…..
A 38 éves Transformers-franchise legújabb, animációs darabja olyan új elemmel gazdagítja a sorozatot, amely korábban még nem bukkant fel. Miközben megőrzi a széria legfontosabb attribútumait, tehát fantasztikus akciót és vígjátékot elegyít jól ismert karakterekkel a főszerepben, van egy óriási…..
A nyár utolsó hónapja is remek premiereket és folytatásokat tartogat a sorozatrajongók számára. Visszatér többek között a 2022-es év egyik legsikeresebb fantasy sorozata A Hatalom gyűrűi, valamint a Rick and Morty is egy teljesen új szériával, amit az is nyugodtan megnézhet majd, aki a kultikus…..
Lassan vége a nyárnak, de az augusztus tartogat még néhány filmpremiert, ami garantáltan megdobogtatja majd a mozirajongó szívét. Nem csak a mozikban, hanem a streaming platformokon is akad majd néznivaló, ahol bepótolhatjuk azokat a mozis blockbustereket, amiket az előző hónapokban kihagytunk. Íme…..
Osgood Perkins új horrorfilmje, a Longlegs – A rém nemcsak rekordbevétellel nyitott Amerikában, három hét után a NEON történetének legnagyobb bevételt hozó filmje lett Amerikában. A Nicolas Cage és Maika Monroe főszereplésével készült film augusztus 1-től látható a hazai mozikban.Lee Harkert (Maika…..
Egy apa koncertre viszi a kamaszlányát. A lánynak örök emlék, az apának néhány kellemes óra a gyerekével. Ennyi az egész? Egyáltalán nem. A stadionban ugyanis ott van a Hentes, a régóta keresett, mindig a zsaruk előtt járó, őrült sorozatgyilkos. Az FBI is tud róla. Körülvették az épületet, mindent…..
Egy hatvanas évekbeli, Chicago környék motorosbandáról szól Jeff Nichols Motorosok című filmje, bemutatva, tíz év alatt hogyan válik egy szabadidős klub veszélyes bűnbandává. A történelmi hitelesség kedvéért a rendező-forgatókönyvíró nagy hangsúlyt helyezett a korabeli tárgyi világ megidézésére, így…..
A harag útja magasra tette a mércét 9 évvel ezelőtt, egy igazán egyedi, látványos megoldásokkal teli történettel, egy sajátos agymenést készített George Miller. Azonban a folytatás, pontosabban az előzménytörténet - a Furiosa -  az egyik legütősebb bosszútörténet az utóbbi évtizedből.A Furiosa:…..
MovieAddict Challengers kritika 2024.05.13 20:04:06
Szerelmi háromszög a tenisz bűvöletében, avagy valóban Zendaya lenne a világ legrosszabb embere?A Zendaya által megformált teniszcsillag Tashi, és a két férfi közötti őrlődés, sokban hasonlít a Joachim Trier rendezésében készült 2021-es filmre, a mára már kultikusnak számító szerelmi háromszöget…..
Egy fontos szabály van a túléléshez ebben a posztapokaliptikus világban: ha jön az alkonyat, zárkózz be! Május 30-án érkezik a mozikba az Amikor leszáll az éj.Senki nem tudja, honnan jöttek és miért vannak itt. Egy dolog biztos, sötétedés után érkeznek és mindent elpusztítanak, ami az útjukba kerül.…..
Már nem fog pánikolni Bridget Jones amiatt, hogy egy jól sikerült hétvége miatt felszaladhat rá pár fölösleges kiló, mivel nem olyan időket élünk, mint huszonpár évvel ezelőtt. A készülőben lévő Bridget Jones: Mad About the Boy című film alkotói tudatosan óvakodtak attól, hogy a súly-témát…..
MovieAddict Back To Black kritika 2024.05.04 14:21:58
A Back to black egy szomorkás ballada, avagy betekintés egy kiváló énekesnő botrányos életébe és toxikus szerelmi kapcsolatába. A film szinte csak Amy Winehouse és egykori férje Blake Fielder-Civil se veled, se nélküled románcára fókuszál, amivel azt próbálja szemléltetni, hogy az énekesnő mennyire…..