Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Perdi Angéla kozmetikus

48 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bőrtípusod figyelembevétele segít abban, hogy személyre szabott bőrápolási rutint alakíts ki. Először is vegyük át a bőrtípusokat: 1. Zsíros bőr A zsíros bőr jellemzője, hogy fokozott faggyútermeléssel rendelkezik. Ennek eredményeként a bőr fényes, valamint hajlamos a pattanások és…..
Ebben a cikkben 10 meglepő és fontos tudományos tényt fogunk megvizsgálni a pattanásokról. A pattanások leggyakrabban akkor alakulnak ki, amikor a faggyúmirigyek kivezető csatornái, vagyis a pórusok elzáródnak. Ennek eredményeként a faggyú és az elhalt bőrsejtek felhalmozódnak a pórusokban, és…..
A továbbiakban felsorolt filmek arra ösztönöznek minket, hogy szeressük és elfogadjuk önmagunkat, higgyünk a saját képességeinkben, és bátran nézzünk szembe az élet kihívásaival. Hogyan is kapcsolódik ez a bőrápoláshoz? Azáltal, hogy azonosulunk a filmekben látható karakterekkel és az általuk…..
A szemkörnyék körüli bőrben kevesebb faggyúmirigy található, amelyek felelősek a bőr zsírosodásáért és hidratálásáért. Ennek eredményeként a szemkörnyék bőre hajlamosabb a szárazságra. A szemkörnyék bőre rendkívül érzékeny lehet a külső irritáló tényezőkre, például a napsugárzásra. A…..
Az öregedés során a bőr sejtmegújulási folyamata lelassul. Ennek eredményeként ritkábban jelennek meg a felszínen új sejtek, ami száraz és fakó megjelenést eredményez. A bőr folyamatosan megújuló szerv, amelynek regenerációs folyamatát a sejtciklus szabályozza. Az új sejtek létrejötte…..
Az UV-sugarak a bőrrel kapcsolatba lépve genetikai változásokat okozhatnak, elősegítve ezzel a bőr öregedését és növelve a bőrrák kockázatát. A napvédelem nem csupán a szépségipar divatos terméke, hanem a bőrgyógyászok és tudományos kutatások által született megoldás a bőr védelmére, az…..
Ahhoz, hogy a bőrünk regenerálódhasson éjszaka, elengedhetetlen, hogy a sminket alaposan eltávolítsuk. Ebben a cikkben összegyűjtöttem 5+1 hatékony tippet a smink eltávolításához, amelyekkel nemcsak gyorsan és hatékonyak távolíthatjuk el a sminket, hanem elősegítjük a bőr megfelelő…..
A pigmentfoltok akkor jelennek meg, amikor a melanin túltermelődik. A napfény , hormonális változások, genetikai tényezők és az öregedés mind hozzájárulhatnak a pigmentfoltok kialakulásához. Az UV-sugárzás fokozza a melanin termelését, ami a barnulást is okozza. A napozás vagy szoláriumozás…..
A piacon két fő típusú termékcsoport található meg: a szintetikus és a természetes kozmetikumok. A cikk elején megjegyezném, hogy nem minden kozmetikum természetes, amire rá van írva, hogy az. Csakis a BIO felirattal rendelkezők természetesek, a többi, amire hasonló értelmű kifejezések,…..
Ahhoz, hogy a bőrünk regenerálódhasson éjszaka, elengedhetetlen, hogy a sminket alaposan eltávolítsuk. Ebben a cikkben összegyűjtöttem 5+1 hatékony tippet a smink eltávolításához, amelyekkel nemcsak gyorsan és hatékonyak távolíthatjuk el a sminket, hanem elősegítjük a bőr megfelelő…..
Ha tisztában vagyunk a kozmetikai összetevőkkel, akkor okosan tudjuk kiválasztani a megfelelő arcápolási termékeket. Először is fontos letisztázni, hogy a terméken feltüntetett összetevőket INCI listának nevezik, és csökkenő sorrendbe vannak felsorolva hatóanyag tartalom szerint. Pl. Ha az…..
Nagyon sok arc és bőrápolási termékkel találkozunk életünkben, de sokszor nem tudjuk, hogy mekkora tudományos háttérrel rendelkeznek. Ebben a cikkben összegyűjtöttem 3+1 érdekességet, amit talán nem tudtál még néhány arcápoló termékről. 1. Hidratálókrémek nem csak vizet tartalmaznak, hanem…..
Az arcápolásban vannak olyan ajánlott dolgok, amiket télen vagy nyáron érdemes inkább elvégezni. Felsorolom azokat a dolgokat, amiket érdemes a téli időszakban megtenned a bőrödért. Hámlasztás Bevezetni a kémiai hámlasztást, vagy hámlasztást végezni télen kell. A kémiai hámlasztás során a…..
Ebben a cikkben az ősi kultúrák szépségápolási titkait fedezzük fel, hogy bepillantást nyerjünk a hagyományok és bőrápolási rituálék sokféleségébe, amelyek hozzájárultak a bőr szépségének megőrzéséhez a lent felsorolt ősi kultúrákban. 1. Szibéria A szibériai népek gyakran használták a…..
Találtam egy tanulmányt a Journal of Investigative Dermatology oldalán, ahol az Egyesült Királyságban élő ikreket toboroztak egy kérdőív kitöltésére egy médiakampány keretén belül. A több mint 400 ikerpár bevonásával végzett tanulmány kimutatta, hogy a pattanások 81%-a genetikai tényezőkre…..
A hidratáció alapvető elem a bőr optimális működéséhez. A rendszeres hidratálás nem csupán esztétikai kérdés – a megfelelő hidratáció kulcsfontosságú az egészséges bőrfunkciók megatartásához. Felsorolok 3 egyszerű okot, amiért érdemes hidratálni és hidratáltan tartani a bőrödet. 1. Mert…..
Megpróbáltam összeszedni 3 legjobb szokást, amivel hosszútávon a bőrünk háláját nyerjük el. Ehhez azonban fontos mindennapossá tenni ezeket a szokásokat. A továbbiakban elolvashatod ezeket a szokásokat. 1. Fényvédelem Az UV-sugárzás gyorsítja a bőr öregedését, így a rendszeres fényvédelemmel…..
Az UV-sugarak elősegítik a pigmentációs problémákat, mint például napfoltok, szeplők és egyenetlen bőrtónust okoz. A napfolt, májfoltnak is nevezhető, különösen gyakori a világos bőrrel rendelkezők és a 40 év felettiek  körében. Nem jelentenek veszélyt az egészségre, de, ha megjelennek jobb velük…..
Akkor mondhatod, hogy pattanásmentes a bőröd, ha pár hét eltelik úgy, hogy nem jelent meg újabb pattanásod. Mivel a bőr folyamatos működésben van, az elkerülhetetlen, – ha hajlamos rá a bőröd – hogy soha ne legyen egyetlen pattanásod sem. 1. Megfelelő, személyre szabott rutin életkor…..
A bőröd a legnagyobb szerved, nem csupán egy külső réteg; ez egy összetett, érzékeny szerv, amely a külvilággal való folyamatos kölcsönhatásban áll. Ebben a cikkben bemutatok 5 általam kiválasztott érdekességet a bőrről, amelyekről talán nem halottál még. A cikk eredetileg a GOOD LOOK DAILY…..
Ebben a cikkben szó lesz a Pareto elvről, a termékek sorrendjéről, a többször kevesebbet mondásról, és az egészségről. A következőkben felsorolok 3+1 dolgot, amikre többen nem figyelnek az arcápolási rutinjukban. A cikk eredetileg a GOOD LOOK DAILY Magazinban jelent…..
Arcápoló terméket választani nem könnyű feladat, és hajlamosak vagyunk azt megvenni, ami másnak vált be. Az pedig nem biztos, hogy nekünk is be fog válni. Fontos felismerni, hogy a bőrünk egyedi és változó, különböző bőrtípusokkal, bőrproblémákkal és érzékenységekkel. A cikk eredetileg a GOOD…..
Az öregedés természetes folyamat, de a helyes bőrápolással és életmódbeli szokásokkal jelentősen lassíthatóak a jelei. A genetika mindig csak 50%-ot számít. Ha van egy nagyon jó genetikai alapod, arra, hogy sokáig fiatalos maradj, de több alkalommal leégsz a napon, az nem csak pigmentfoltokat,…..
Az egyik terület, amelyre talán nem gondolsz, de jelentős befolyással bír, a bőröd kinézetére. A stressz, amely a mindennapi életünk szerves részévé vált, különböző bőrproblémákat okozhat vagy súlyosbíthat. A cikk eredetileg a Good Look Daily Magazinban jelent meg. Itt a…..
A cikk eredetileg a Goodlookdaily magazinban jelent meg: https://goodlookdaily.com/2024/01/06/sminkecsetek-szivacsok-veszelyes-bakterium-taptalaj/  Egy átlagos sminkszivacs több tízezer baktériumot tartalmazhat. A sminkszivacsok és ecsetek, melyeket használat után nem szárítanak megfelelően,…..