Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jaszvirag

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Félreértések elkerülése végett, abszolút nem vagyok a spirituális tanok tagadója, mi több, konkrétan spirituális és egyben hívő, (nem vallásos értelemben véve) embernek tartom magam. Segítőként sem úgy működöm, hogy homokba dugom a fejem. De van egy tendencia, amit nagyon furcsállok, és erről most…..
Rengeteg helyről, mintha dézsából öntenék, úgy árad ránk az önbizalom kifejezés. Hogyan legyen, mit kell tenni hozzá, és persze, ott vannak azok az emberek, akik majd' kicsattannak tőle - látszólag. De tényleg ennyi lenne? Az van tele önbizalommal, aki gond nélkül megmutatja magát fehérneműben,…..
"Amikor valaki átlépi a határaidat, fontos világosan kommunikálni, és a megoldásra összpontosítani, nem pedig a problémára" (Tawwab, 2021b, 61. oldal). A következő bejegyzés a határtartásról, a nemet mondásról szól, és arról, hogy ne csak érzékeld, hanem hatékonyan, agresszió nélkül kommunikálni is…..
Természetesen sem én, sem senki nem mondhatja meg, hol vagy jó helyen, esetleg mit tegyél vagy ne tegyél. A cikk arról szól, milyen optimális esetben egy párkapcsolat - ideértve a szeretetteljes, egyenrangú, elfogadó, empatikus működést. Ezzel már elég sokat el is árultam! 1. Úgy érzed, jó vagy…..
A következő novella fiktív, de valóságból vett eseményekből merít, (E/1-ben íródott, ami nem feltétlenül jelenti a szerző személyes megéléseit, kérem az olvasókat, hogy ne azonosítsák vele). Célja, hogy bemutassa egy nárcisztikus személyiségzavarral élő ember kapcsolati dinamikáját az áldozat…..
Egy kedves ismerősöm tette fel a kérdést a napokban: "miért van az, hogy önmagamat mindig leghátra sorolom? Miért van az, hogy magamnak azon is elgondolkodom, megvehetek-e egy kicsit szebb fehérneműszettet, hogy mindent előbb teszek meg másért, mint magamért?" A válaszokat persze már magától is…..