Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kinaismárk

63 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Márk kínai blogja hát ja... 2009.06.20 18:32:00
kedves mindenki!mint látjátok mostanában nem nagyon szaporodik a bejegyzések száma, ennek nem az oka, hogy nem történik semmi, hanem épp ellenkezőleg, nincs időm írni. Sok minden történt Datong óta, elmentünk Belső.Mongoliába, jurtában aludtunk, aztán a repülőn összetörték a…..
Márk kínai blogja datong 2009.05.12 08:15:43
Na szóval kedd este útra keltem Dommal és Sarah-val, hogy felkeressük a Datong nevű kisvárost. A vonat út 18 órás volt, és csak keményülésre kaptunk jegyet, így nem mondanám, hogy gyorsan telt el. 5 kínaival folytattam egyszerre bájcsevejt, és szenvedéseimet csak fokozta, hogy a…..
Márk kínai blogja a fesztivál 2009.05.12 07:44:12
Na már régen nem írtam, de ez nem azért van mert nem történt velem semmi, hanem épp az ellenkezője. Az okosabbak már ki is találhatták, hogy bezony elfoglalt voltam. Most pedig regélek. Tolle lege Május elsején szünetet kaptunk (előtte lévő nap meg csináltunk de ez más…..
Márk kínai blogja a vizsga 2009.04.30 15:51:00
Ez a hét volt a félévközi vizsgák ideje, nekünk is jutott egy, beszéltnyelvből tegnap. A feladataz volt, hogy fel kellett (volna) pontos kiejtéssel olvasni egy szöveget, aztán beszéd. Ez a szövegolvasás nem az erősségem mert ha hangsúlyozok, akkor lassan olvasok, ha meg folyékonyan…..
Márk kínai blogja a hetem 2009.04.24 05:40:37
először is nem tudom, hogy az előző bejegyzést mért jelenítette, meg ilyen b'zis színekben, de nem is érdekel különösebben. A múlt hétvége eltelt jó volt, csak már régen volt, így nem tudok sokat írni róla. Aztán a hétfő nem sikeredett túl fényesre az ovi miatt, mert a…..
Kinaismárk 2009.04.30 15:23:48
@napenergia:
nem tudom, de ha valahol látok ilyet, akkor megkérdezem
Márk kínai blogja zhenjiang 2009.04.15 14:07:00
Nanjingban már nyár van. Napközben gyakran közelít a harmichoz, éjjel meg nyitott ablaknál alszunk. Ezért pénteken meg is tartottuk az első lépcsőpartit, ami nem volt egy nagy dobás, ráadásul még jól meg is fáztam. Aztán szombaton beteg voltam (még most is az vagyok, de már…..
Márk kínai blogja qingmingjie 2009.04.07 09:20:40
Ez a neve, annak az áldott ünnepnek, ami miatt tegnap nem voltak óráink, így egy uzgalmas utazást tehettünk a festői kisvárosba, Taizhoba. Persze ez nem igaz, mert Taizhou az egyik legratyibb hely a világon. Persze csak Ulánbátor után.... (nem tudom miért, de nagyon félek attól a…..
Márk kínai blogja és április 2009.04.03 11:22:00
A hét első fele keddig eseménytelenül telt, amikor elszabadult a pokol. Történt ugyanis, hogy csoportosan elvonultunk egy étterembe, ahol 50 yuanért annyit eszik és iszik, amennyit bír akció volt. Az étterem egy 5 emeletes könyvesbolc 3. szintjén volt. Ne kérdezzétek miért. A…..
na visszatértem. nem azért vártam eddig, mert sírtam (sajnos az emo-hoz már túl öreg vagyok), hanem mert a kedves vendéglátó országom a fél netet letiltotta, így nem hogy a napi Uhrin benedekemhez nem jutok hozzá, de öcsikém új felfedezettjét a Teknó Amerikánó című remekművet…..
Márk kínai blogja tavasz 2009.03.24 08:01:35
Igen beköszöntött a tavasz, sőt kimondottan nyári napjaink is vannak 26 fokokkal. Ez jó. A ssuli egyre unalmasabb, leszámítva, hogy pénteken mindenkinek elő kellett adni egy kicsit nemzete egy híres népdalából, nekem természetesen a vékony dezka című nótára esett a választásom.…..
a vasárnap eseménytelenül telt, olyan szinten nem tanultam a hétvégén, hogy fel sem tűnt, hogy az egész iskolai cuccomat a péntek délben ebédelés cljából kiválasztott vendéglátóipari egységben felejtettem, csak tegnap este, amikor rendet akartam rakni az asztalomon, ami meglepően…..
a harmadik tanítási hét csillaga is leáldozott, magyarul szombat van. Hétközben annyit tanultam, hogy tulajdonképpeb most nem is nagyon kell. Tegnap meghallgattam Papóka élettörténetét, mert szünetben odajött hozzám, és úgy gondolta, hogy nekem arra most szükségem lesz, sőt még…..
Márk kínai blogja ccc 2009.03.10 08:47:00
Ismét zajlik az élet Kínánan, pénteken mulattunk Gergővel egy csöppet, aztán a hétvége  nagyrészt nyugodtan telt, köszönhetően annak, Charlotte-ot elkapta a Kalici-vírus, ami most rendesn pusztít errefelé, már én is felkészültem a hasmenés-hányásra. De eddig még nem…..
a múlt heti beszámolóból kimaradt, hogy megcsináltuk a tavaszi nagytakarítást. A kezdéstől számított ötödik percben, az abszolút finisben megállapítottuk, hogy nem ártana rendesen is felmosni egyszer-egyzer kajaszafton és söröcskén hízott padlónkat, nem csak a fürdőből…..
Márk kínai blogja az első hét 2009.02.28 10:44:10
Na vége lett az új félév első hetének. Habár a korai 7.40 körüli kelések erősen megviselik a szervezetemet, nem is beszélve a délutáni leckeírásokról, egész jól sikerült. A hét elején gépem megmakacsolta magát, és kitalálta, hogy nem lesz inetrenetem. De tegnapelőttre…..
Márk kínai blogja az első nap 2009.02.23 08:03:31
Péntek esténk a szokástól eltérően eseménytelenül zajlott, leszámítva, hogy a gonosz szembeszomszéd, aki két hete ránkhívta a személyzetet, mert hangosnak találta a szobánkban hajnali 2 kor vísító Charlotte-ot, újra vette a fáradságot, és hajlandó volt köszönni, sőt még…..
Márk kínai blogja Hangzhou 2009.02.20 05:26:59
Igen, még a suli kezdete előtt elmentünk egyet utazni. Először Wuhanba akartunk menni, de ez enm jött össze, mert Charlotte is velünk akart tartani, és neki nem tetszett, hogy az nap este már útra kelnénk, ezért a jóval közelebbi Hangzhou-t választottuk, ahova elég volt másnap…..
Márk kínai blogja xian 2009.02.12 07:00:00
na ma már talán a címnél többet is megosztok veletek Xianban tett kis kéjutazásomról. Szóval Xian shaanxi tartomány székhelye, Kína kellős közepén van, és legnagyobb látnivalója az agyaghadsereg. Szóval majdnem ide nem jutottam el, mert rossz vasútállomásra mentem ki, de a…..
Márk kínai blogja 2009.02.11 06:45:33
a vonat este 9kor indult Pekingbe, így "majd végigalszom az utat"-gondoltam én a kis naív. A vonat fapados részlegére sikerült csak jegyet kapnom, így kb 30 cm széles ülésen kellett vigyázva végigülnöm a nem rövid utat, ami utána 3 napos hátfájást okozott. De nem…..
kedve mindenki!hosszú kihagyás után, most újra írok. Azért nem voltam eddig, mert hát hazamentem az Magyarországba ("magyarba"), mert már nagyon kellett innom a bécsiben egy kávét, már a hazaút sem volt semmi. 11kor indult (volna) a gép Pekingbe, de én direkt mindenre…..
Hát vége lett életem legrövidebb, és legtömörebb vizsgaidőszakának. Pénteken megkóstoltam az igazi kínai erős-savanyú levest. Függő lettem. Aztán este pedig beindult a móka. Karácsonyi partiként (nagyon sokan hazamegyünk ünnepekre, ezért hoztuk előre) a mosoda mellett…..
Márk kínai blogja 2008.12.17 10:27:56
Na hát megint nem nagyon írtam, de most van okom is: a vizsgaidőszak. Tegnapelőtt kezdtem és holnap fejezem be egy laza magnóhallgatással, amire ugye nem lehet tanulni, így most van időm írni.A héten nem nagyon történt semmi, péntek este egy kis összejövetel zajlott a szobában ahol…..
Márk kínai blogja a hét 2008.12.03 11:29:00
hát már régen nem írtam, de nem mondhatom, hogy nem azért mert zajlanak itt a dolgok. Először is a múlt pénteki csoportvacsora. Elmentünk pekingi kacsát enni, ami elég flejtős volt, de a vacsora során a tingli tanár jelentett nagy attrakciót. A kis drága azt hitte, hogy az asztal…..
Márk kínai blogja péntek 2008.11.28 08:40:16
a tegnapi napom nem kezdődött épp  túl jól. Mikor reggel felébredtem félkómában elkezdtem hgondolkozni, milyen nap is van. Amikor konstatáltam (egy l-lel), hogy csütörtök, akkor eszembe jutott, hogy másnap péntek, és mehetek haza hétvégére. Már láttam is lelki szemeim…..
Márk kínai blogja lll 2008.11.25 13:24:36
Újabb nap, újabb bejegyzés. Igazán nem lehet rám panasz. Ma megint nem volt semmi érdekes sem a suliban, csak kiderült, hogy pénteken nagy pekingikacsaevős-karaokés bulit tartunk. Már most lázban égek... Aztán ebédre meg ettem a szokásos halszagú húst. Délután tanultam, és a…..