Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemelehetnee

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendes munkaerő: nem semmisítette meg a csomagot, el se lopta, nem beszélve arról a még rosszabb opcióról, hogy BKV-vezérigazgatót, reformkommunikátort vagy szocialista pártstratégát sem rajzolt rá. Egyszerűen kilógatta, hadd győzzön a gyorsabbik lakó. Ebben a házban, hála a…..
nemelehetnee 2009.10.02 15:43:25
Szupertéma! Megint lehet macerálni valakit. Némámeg a szar postaládát! Korabeli postaláda, modern küldeménnyel. Köll? Akkor biztosítsd az átvételt!

Node szép sorjában:

1. Ugye milyen köcsög a postás?
a.) Posta nagy lóbaszom borítékokat értékesít, valami minicsomag gyanúval, bubizacsi jó pénzért, ami meg van fizetve nekik, hogy a kézbe-sítsék.
b.) A parasztja spórol, és bubizacsiban küldi a csomag helyett, mert az ugye 200.-ft-al olcsóbb.
c.) Másik parasztja is spórol, mert abban kéri, még a merevlemezt is, vagy egy számítógép alaplapot is. Ami köztudottan nem 2 fillér, de ő spórol 200.-Ft-ot.

Spúrkodtok, aztán csodálkoztok, de bezzeg a majom nőgyógyásznak tejeltek, pedig annak ott a TB, és az lenne a dolga. Miért jár a borravaló a fodrásznak, taxisnak, nőgyógyásznak, benzinkutasnak, a felszolgálónak?
Miért nem adtok a postásnak, az eladó pénztárosnak, a pizzafutárnak, a szakácsnak, a konyhalánynak?

Ők is végzik a dolgukat, sőt:
Amit eszel, nem a pincér főzi, és nem ő szedi le a rágógumid a tányér aljáról.
A fodrász 1500-at elvisz, egy kopasztásért 10 perc alatt, és ha komoly a műtét, akkor 5000.-et is, de nem tesz a fejedre 500.-at sem azért a fél óráért. A kutas leemeli a csövet, aztán megnyomja a gombot. Az a dolga.

A pénztáros egész nap ott ül, és tolja a kasszát, és azon morfondírozik, vajon estére nem lesz -e pénztárhiánya, és nem kell-e a napi fizetését megint arra költeni, mikor nem vagy, gyorsan kiugrik, hogy feltöltsön pár polcot, hogy neked legyen honnan leszedni, de nem mehet el WC-re mert akkor sípolsz, hogy nem érsz oda, ahol aztán tovább hegyezed a zabot. Még a nyugdíjasok is folyton rohannak, mert kezdődik a Leonció.

A postás már nem királyi levelet visz az udvari bolondnak, hanem ezrével hordja a nem általa kitalált formátumú cuccot, időre, címre. Minden szarért letolják, és az állásával játszik minden nap. Nem az ő bűne, hogy a csomagot nem autós kézbesítő viszi, meg az ilyen vackokat.
A postás, az postaládás. A kézbesítő, az a küldemény kézbesítő, és csomag kézbesítő.
Nálunk külön van választva.
Postásé a boríték, ami a lukba fér. Külön kézbesítő viszi az aláíratni valót, és külön kézbesítő a csomagokat.
Amit ott a képen látsz, az a LEVÉLSZEKRÉNY, és egy nem levél, hanem különleges küldemény.

A posta, (és nem a postás) Szabályozza, hogy mi levél, mi nem, mi túlsúlyos mi nem. A posta kötelessége hogy szortírozza megfelelően a vackait.

A postás az, akinek van egy bőrtáskája, tele levelekkel, és lábbusz, vagy kerékpár. A kézbesítő az akinek van egy bőrtáskája, tele ajánlott, és egyéb kiemelt fontosságú, sürgős levelekkel, és kerékpárja van, vagy motoron jár.

A csomagkézbesítőnek autója, van és raktere, hogy oda pakolásszák a postán többletköltséget kóstáló nagyobb küldeményeket.

Az állambácsi, a postás 20E-es kerékpárját, 200E-ért közbeszerezte a pénzedből. Kb. így tett a motorral is, meg a több ezer furgonnal.

Szóval, mi a gond a leveles postással, mikor a postán a főnök a kezébe nyomja az ilyen vackokat, hogy drága a benzin az autóra?

Nem kell bántani őket, és a többi ilyen sorsú dolgozót, akik embereket szolgálnak ki. Inkább gondolkozzatok el néha, hogy ki is a valódi hibás, és ki az áldozata, a hülye szervezésnek. Az a szerencsétlen "jómunkásember" szívja folyton meg. Köztetek, és a posta tréé hozzáállása között őrlődik, napi szinten.

Ne sajnáld oda adni neki, amit érdemelne!
Elvből nem adok... Ugyan ugyan rossz duma. Smucig vagy, és nem gondolkodsz.

Add oda neki, ha többet tesz, mint amennyi a feladata. Nem úgy mint a lökött öregasszony történet, nem. Előre tejelnek??? Marhaság. Postás hozza, akkor tejelsz. Ebből tudja, ha pluszt tesz, jól jár.

Példa:
Az a dolga, kiviszi. Nem fér be, megpróbál elérni, nem tud, értesít, aztán mehetsz be érte. Nem köteles tudni, ki van otthon, vagy ki fürdik, ki tojik, kinek épp a fakanál a kezében..
Sok helyen még a csengő is vacak.

Ezért nálunk, mikor ilyen szarokkal terhelik a postásunkat, szépen megnézi mi nem fér a ládába, mi az ami nem is tartozna rá. Megírja már bent a postán az értesítőt, és ki sem viszi a cuccot, így eleve bent marad, ha mennél érte, átveheted.

Szépen kijön, és kiszórja a ládákba a leveleket, meg az értesítőket, ahogy kell. Mit gondolsz mi fér bele a táskájába, mikor 5-10000 ember tartozik hozzá? Mert az ilyen vackok nem.

Na én is itthon ülök sajnos.
Elkaptam a postást, hogy miért nem hozza a cuccom? Azt mondta, holnap kihozza. Tudom, hogy nem az ő dolga lenne, hanem az autós kollégáé.

Másnap, látom kerékpár, bőrtáska, plusz cuccom csomagtartó. Kaputelcsi, mondom vagyok, de menni nem tudok, hozza fel a 3.-ra. KÉZBE. A címem, nem falusi: hogy Kossuth u. 25. Ott van még hogy 3/12. Az a címem. Felhozta. Aláírtam, megköszöntem, kezet fogtunk, és valahogy a kézfogásomkor ott maradt 200.-ft az ő kezébe, az enyémből.

Akinek ez nem tetszik, elmondom.
1.- Azóta kaputelcsi, ha itt vagyok már hozza is fel a 3.-ra. Már a csomagos postás sem értesít, hanem cipel, mert híre ment a dolognak.
2.- a.) Ha értesít, akkor vagy bemegyek a postára gyalog egy óra, aztán cipekedek vagy taxi, vagy buszjegy. Aztán felcipelem a 3.ra.
b.) Bemegyek kocsival 5 perc,parkolok 250.- sorban állok fél óra, igazolom, hogy én, én vagyok, aztán beteszem a kocsiba, ha közben lassú a sor akkor kapom a büntető cetlit, a parkolósoktól, szóval jobb ha inkább 500.-, és hazajövök, majd cipelem a 3.ra.
c.)A leveles postás, kicsi randa bubis csomagomat szépen magánszorgalomból felhozza, még azért is elnézést kér, ha délben felébreszt. KV-t nem iszik, de néha egy üdcsit rá tudok tukmálni, aztán búcsú, és a 200.- ami a kezében felejtődik.
A kézbesítőpostás a nagy csomagomat szintén felcipeli, és nem kell érte bemennem. Ez szintén 200.-
Nem nagy összeg, de egyszer egyszer, de ők azt mondják, bár mindenki így értené, hogy nem tehetnek róla, hogy ilyen a posta.
Az a pénz elmegy másra. Ezer dolog van amit fizetsz. Egy fagyival kevesebbet eszel majd, de 5 évvel tovább élsz.
Nekem nem stressz, ha csomagot várok.
Mi az a heti egy alkalom??
Nem ér meg egy csomag, 200.-at, pláne, hogy mennyibe kerülne, ha nem kapnám kézhez? Akinek a csomagja nem ér + 200.-at, az ne is rendeljen szerintem.
Aki meg folyamatosan így kereskedik, az meg ne smucigoskodjon, mert neki a postás, szinte az alkalmazottja.

Szóval, akkor most ki a hülye???

Az az igazság, hogy soha nem azon az ajtón kopogtatunk, amelyiken kellene, és folyton rinyálunk, ahelyett hogy tennénk ellene. Ezek vagyunk, mi magyarok, és ezért tartunk itt ahol tartunk.

UI: Régebben, míg nem ismerkedtem meg a postással, és a posta panaszirodával, a kedvencem a Nagy tokos DVD rendelés volt. A postaládám, nem süllyesztett, hanem lukutánkanyarodós Függőleges elrendezésű. Hiszed vagy sem, a postás, beletette.
Szerintem, volt nála kalapács.
Persze ma már az sem így működik.
Csináltattam neki egy kulcsot 300.-ért hozzá. Klasz tigrismintás kulcs, ő választotta, és örült neki. :-D

Ne beszélj, csináld!
Attila tankolás után csodálkozva látta, hogy a Skoda Fabia 45 literes, nem üres tankjába 50 liter benzin fért. Miután mindenki kioktatta és hülyének nézte, megérkezett a rendőr aki tanácstalanságában kiakarta fizetni a különbözetet. Benzines kabaré Zuglóból. 2008. május…..
nemelehetnee 2008.08.28 02:01:54
Minden ilyen helyen van, (mert lennie kell) hitelesítő tartájnak. Ez egy ősi Román szokás. Ez egy hatalmas átlátszó üveg, aminek a nyaka, egyszerűen vonalkázva van, a hitelesítés kedvéért, mint egy mérő pohár.
Te nem tudtad, hogy ilyen a kutakon kötelező, ő meg nem vette elő, hogy megmutassa, hogy a következő teszt tankolás hogyan sikerül.
Na ezen már érdemes elgondolkodni.
Bármikor készíthet a főnök önhitelesítést ezzel az üveggel. Kiveheti a tankolócsonkon keresztül, és leírja, az erre renszeresített füzetébe, hogy a hiányzó mennyiséget a tesztüvegbe kivette. Akár vissza töltheti, akár kifizetheti és beboríthatja magának. A tartály nyitható, mivel ott ellenőrizhető, sőt kötelező ellenőrizni a tartályban lévő vízmennyiséget. (Alu. pálca kezel, ledug, a benzin alatt lévő víz elszinezi, rózsaszínűre.) Átadás-átvételkor mechanikusan, mérőpálcával mérik a benzin mennyiségét a nagy tartályban. (természetesen ez nem deci szintű, de hosszútávon hatékony hibajelző) Ha lehet játszani a töltőszeleppel, és kissebb a kiadott mennyiség, mint a tartályból hiányzó, azt napi szinten észrevehetik, (főleg ha emberenként ekkora az eltérés) minden műszak váltáskor. Feltéve, hogy a kutasok nem osszák meg maguk között a töblet mennyiséget, műszak váltás elött.
(Most, hogy mondtad, jó lesz, ha utána nézek én is a dolgaimnak, mert úgy tűnik, hogy a 6-6.5 literes fogyasztású kocsim 9-10 litert eszik.) :)

Egyszóval, nem értem, pénz ide, pénz oda, miért nem veszel egy műanyag benzinkannát! 5 literest. Aztán próba, valamelyik benzinkúton, hogy mennyi fér bele. Minden tankba több fér, mint amennyi rá van írva.(2-5 literrel, mivel a gyár a 90%-os telítettséget veszi fullnak.)

Még valamit nem értek. Pénz ide, pénz oda, mondom a kulcsszót: Fogyasztásvédelmi felügyelőség, + APEH. Mivel számlát sem kaptál, és erre tanu egy rendőr is aki ugyebár nem hazudhat.
Most, hogy a nagyszabású sportesemény miatt hirtelen megkedveltük a kommunizmus sajátos, távol-keleti változatát, a Metro jónak látta frissíteni kínálatát egy-két specialitással. (Bob már beleakadt az egyikbe két hónapja. Két pont.) Ma még mosolyt fakasztó, gagyi kis izéknek…..
Mindjárt kiadják a piros viharriasztást az ország közepére, úgysem tehetünk semmit, az elemek uralkodnak. Az Indexszel szomszédos épületet építő munkás is így gondolta, ezért proaktív módon meg is ágyazott alvás előtt, amint az Nóra fotóján látható...
    Először is leborulok a kommentelők kedvessége előtt: a Homáron és a Cukiságon közzétett felhívásomra, miszerint nevet keresek a család új szálkás leánytacskójának, több mint 520 hozzászólás érkezett, ami ennél jóval több nevet takar, hiszen volt, aki…..
Susi printscreenelte ezt a gusztustalanságot a George's Food honlapján, azóta nyilván leszedték. Az irodaházban lévő étterem mai ajánlata a csatolt mellékletben (főétel csak férfiaknak ill. leszbi hölgyeknek :) ) ..
Cserébe viszont az egész közös Magyar-Román Köztársaság(?) magyarul beszél. Legalábbis ez derül ki a Service Logistic International hómpédzsén, ahogy azt Karl Boro kiszúrta.Mit mondhatnék...? A trianoni "határ-újraértelmezés" mindenkinek másképp szúrja a szemét…..
A Homár kisíján lefotózta a kamikáze berepülő pilótát szerda koraeste Budapest egén, akit röviddel ezután fel is jelentettek emailben gyermekpermetezésért: Egy átdolgozott nap után párommal kivittük a gyereket a játszótérre, hogy "hadd homokozzon". No ekkor olyasmi…..
nemelehetnee 2008.08.26 01:43:20
Te! Én meg azt nem tudom, hogy mi a túrót keres a homokozó érett baba, este 19 órakor lent a játszótéren, ahelyett, hogy otthon nézné a mesét? Ha félted a kis szemét, akkor olvass neki egyet minden este.
Nem a kicsiddel van igazából a bajom, de én meg azt látom, és sajnos hallom, hogy ebből az lesz, hogy 10 évesen elmegy disco-ba, és este 23-kor még óbégat az utcán. 12 évesen elveszti a szüzességét, 20 éves korára öreg lesz, és agresszív.
Egyébiránt: Maradjunk abban, és ezt jobb, ha most tudod, a gyereknek kell a vegyi anyag. Immunis lesz tőle, és később nem fog zümmögni. Hagyd a fenébe, mikor homokot eszik. (Mondjuk ne abból a homokozóból, mert abban tényleg minden
sz@r benne van. Szerinted hova járnak a macskák, mikor a lakásban is a homokos lábost keresik fel?) Őszinte leszek, a gyerekre káros, ha megvéded mindentől, abban az időszakban, amikor az immunrendszere fejlődik. Egy ismerősöm mindent járólapozott, meg parkettázott. Nem lehetett ablakot nyitni, csak a baktériumszűrős kondin vehetsz nála levegőt. Ha felmész, kapsz papucsot. Az anya csecsemő korától, igen sokáig szájkendőben "fertőtlenítette" a gyereket. Azt a gyereket egy bibis nem érte soha. Egy pollen nem jutott neki gyerekkorában. Minden nap domesztiszitoszival nyomta a járólapot, mert mászik rajta a gyerek, és nehogy piszkos legyen a keze. Az a lakás, szó szerint steril. A gyerek most nyolc éves körüli. Iskolába nem mehet, mivel 3-4 éves gyerek szintjén van. Tejre, lisztre, (ez a kettő biztos) meg isten tudja milyen kajákra allergiás rohamot, ROHAMOT kap. Kint, a parlagfűtől kezdve minden vacak gaz, megfertőzi azonnal. Az immunrendszerének védelme nem fejlődött ki. Az anya erre, tudod mit mondott? Hibáztatja magát. Szerinted mivel? Nem fogod elhinni, hacsak nem vagytok egy szinten. Azt mondta az anya: Nem vigyáztam rá eléggé!!! Na erre varjál gombot. Remélem érted-e? Nagyon komolyan mondom neked!!! Ne aggódj, mert abból baj lesz. Annak a löttynek a legkárosabb része, a gázolaj. Mondok pár durva dolgot, ami komolyabb: (bár a tesco-s kechup-ot már lelőték. Ólmozott paprika, nem kell a duma, megettétek ti is (ugyanmá Julinéni paprikája, akkor meg az ételízesítőbe etted meg, sose nem tudhassa) Csoki, ami nem kakaóbabból készült. Szeletelt húsáru, (tudod a perselyes) szerinted az bolti viszáru? (álmodozzál csak) Tv-t nézel? Julinéni vágóhídja megvan még? Ja nem, mert bezárták, miután 5 éven keresztül ették az emberek a mosatlan zöldséges ládából az igazi kóbászt. Lejárt szavidős csirke, grillcsirkévé konvertálódva? Sorolhatnám neked két hétig, és az adalékanyagnál, meg az ételfestékeknél még nem is jártunk, de mire végigérek, megint jön az Ancsa. (AN-2 a duplafedelű madár)
Figyu!! Emlékezz! Ettél homokot? Naaaa!
Fujod magad sziszegő szappannal? Hoppá! Tudod milyen káros az? Allergia reakció!! Nem a bőrödnek, hanem a gyerek fejlődő tüdejének. Tudod, mi van a Balaton vizében? HUHHú! Soha nem engeded bele a gyereket? Emlékszel arra a Román kiskölökre, aki megkéselt itt egy gyereket? Na az, milyen mocsokban lakik, és lakott? Makkegészséges. Na hallod, ecetesleves öli ám a bakeszeket!
Száz szónak is egy a vége. Még a rézgálictól is csak fosni lehet, pedig az, permetszer. Nézz körül. Mindenki él. Akit nem látsz az meg nem, de nem a szúnyog irtó miatt. A mai gyerekek pont attól ilyenek, amiért a szüleik ilyenek. Ne hidd, hogy sértegetni akarlak. Minek tenném. Nézd meg azok gyerekeit, akik féltik mindentől, és nézd meg azokét, akik felszólnak a fa tetejére a gyerek után, hogy óvatosan! Az utóbbiból lesz ember. Az előbbiből valami steril munkanélküli programozó, vagy üzletkötő. Ha lány, akkor majd nem tudja, mi az a krumpi, meg a sparhelt, stelázsi, hokedli, ren,(neked tudnod kell) csak azt, hogy hambi. A fiú meg nem lesz képes kicserélni egy zárbetétet. Na elkanyarodtam.
Aggódj nyugodtan, de nem kell ennyire félteni, mert nyuszit nevelsz belőle. Amikor felnő, téged fog hibáztatni, hogy eltitkoltad, hogy a ketrecen kívül, nagy az isten állatkertje, és tele van mindenféle vadállattal. Fogadd meg a tanácsom! Ne a szülő legyél, hanem barát. Amennyi idős a gyerek, legyél mindig kicsit te is annyi. Nem kell le tojni, de ne te legyél a gyermek saját védelmi rendszere.
Amit a fejedre szórt a kollegám, azt meg te sem gondoltad komolyan, hogy attól neked félni kell, vagy bárkinek. Szerinted tömeggyilkos? Azért gondolkodhatnál ezen, hogyha bármilyen hatása lenne, akárcsak egy házimacskára, vagy cinkére, akkor szerinted szórva lenne? Azt meg gondolhatod, hogy a főemlős ezek felett áll. Mindeddig egyetlen káros dolog szabadult el eddig repülőről, de akkor háború volt, és Japánt érintette. Na az volt maradandó, meg az emberi hülyeség.

Na akkor most válaszolj magadnak erre az egészre!
Na akkor most felejtsd el, amit eddig gondoltál, higgadj le, nemelehetnee jót akar. Mondom jót, akar! Gondold át, és mérlegeld higgadtan a saját félelmeidet, amit nem akarsz a gyerekedre kivetíteni, mert nem akarsz neki rosszat. Nem akarsz neki rosszat. Nem akarok neki rosszat. Nem akarok. Nyugi! Nem akarok félni. Nem vagyok paranoiás. Nem baj, ha piszkos. Nem bánt senki.

Nagylevegő!