Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lits Ágoston

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szlovén Karsztvidék rengeteg különleges látnivalót rejteget. Az egyik ilyen a Postojnában található karsztbarlang, melynek turisztikai története egészen 1818-ig nyúlik vissza. A különleges állatvilággal és lélegzetállító barlangi képződményekkel rendelkező cseppkőbarlangban a legenda szerint…..
Ha az Egyesült Államok közösségi közlekedésére gondolunk, talán először a new yorki metró jut az eszünkbe, pedig Chicago tömegközlekedése az egyik legátfogóbb amerikai nagyvárosi rendszer. A helyiek által simán csak ’L’-nek becézett – az ’elevated line’ kifejezésből – villamosvasút-vonal, igazi…..
Egy városok mobilitásának fejlesztését mind infrastrukturális szempontból, mind az alkalmazott járművek oldaláról is meg kell vizsgálni és az adottságokhoz mérten a legjobb megoldást találni  – olyat, ami a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe veszi. Ezeknek a kitételeknek az elsősorban…..
Nápoly történelmi és gasztronómiai jelentősége megkérdőjelezhetetlen. A város nem csak a pizza szülőföldje, hanem a történelmi városközpont a világörökség részét képezi. Mindemellett Nápoly közlekedési rendszere is figyelemre méltó, amelyben a siklóvonalak kiemelt szerepet játszanak. A különböző…..
Január végén kezdődött a Budapesti Mobilitási Terv célrendszerével kapcsolatos társadalmi egyeztetés a Budapesti Közlekedési Központ kezdeményezésére. A tervvel kapcsolatban szakértők, civil szervezetek és a lakosság is kifejezheti véleményét március 10-ig. A kezdeményezők reményei szerint ezáltal…..
A nagyvárosok tömegközlekedése a 20. század elején megjelent autóbuszok és villamosok elterjedése előtt egészen más arculatot mutattak. A 19. század elején a városi közlekedés még kis számú eszközre korlátozódott, elsősorban a lóvontatású busz (omnibusz) volt jellemző. Ugyan megjelentek ígéretes…..
Sir Arthur Conan Doyle „Az utolsó eset” című novellában megírta Sherlock Holmes halálát a Reichenbach-vízesésnél. A történet szerint a magánnyomozó a vízesés szikláinál küzd meg legfőbb vetélytársával Moriarty professzorral, végül más megoldást nem találva, mindketten a mélybe zuhannak. Az 1893-ban…..
Franciaország délnyugati régiójának egyik legjelentősebb települése Pau, amely nem csak történelmi, hanem természeti és kulturális értékeivel is felhívja magára a figyelmet. A város egykor királyi székhelyként is szolgált, de ma is jelentős ipari és turisztikai központ. Rendkívül jó…..