Regisztráció Blogot indítok
Adatok
recoba

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NYOMIK Békakirály, királybéka 2010.07.11 17:33:00
 Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy békakirály. Jó, még nem volt király, de már majdnem. Merthogy arrafelé épp nem volt királyság. Még. Mert mint minden, ez is csak átmeneti állapot, előbb-utóbb valaki teletömi a bendőjét, és álmodik egy merészet. Hiszen tudjuk:…..
recoba 2010.07.12 01:30:48
Egy szót sem értek abból, amit ebben a holland reklámban beszélnek, de a végén a morbid poénon úgyis besírsz. A reklám mondanivalója természetesen nyelvtől függetlenül is tökéletesen érthető, fontos és időszerű probléma is így 2 nappal a szilveszteri petárdaláz előtt. Az…..
Az amerikai polgárháború utolsó napjaiban, amikor a Konföderáció legelvakultabb hívei számára is nyilvánvalóvá vált, hogy a déli államok visszavonhatatlanul vesztésre állnak, a fajelmélet és a rabszolgatartás meggyőződéses harcosainak maroknyi (állítólag mindössze hatfős) csoportja elhatározta, hogy…..
recoba 2009.11.14 14:55:15
@ladislaus: Voltál te már ámeríkában? Nekem Kicsit provokatív amit írsz.

@Megélhetési rasszista: Neked meg ajánlom ezt: index.hu/kulfold/2009/11/08/megszavaztak_obama_egeszsegugyi_reformjat/ mely szerint Obama nagyon is támogatja az eü reformot.

Jó poszt ez Is, viszont mintha már láttam volna valahol;)
recoba 2009.11.14 15:03:02
@tiboru: Nemtalálom az utánközlés címkét:) go lemil go.
Subba Kínzó kérdés: Vacsi 2009.11.11 10:30:00
Az eheti Hal a tortán brigádból ki baszott be annyira, hogy egyik este lehugyozott a vendéglátó erkélyéről? ..
recoba 2009.11.11 14:41:01
@csín rend szösz: én se nézek tévét, 20-as éveimet taposom, és megengedhetném magamnak. Na erre varrjál gombot. Leszarom, hogy ki hugyozott ki, jó oknyomozást retardált.
Amikor 1741-ben az orosz szolgálatba szegődött, dán származású haditengerész, bizonyos Vitus Bering kapitány egy tengeri vihar folyományaként kényszerből kiköt egy kis, északi szigeten, még nem tudja, hogy a környező tengert, valamint az Újvilág és az Orosz Birodalom közötti szorost róla fogják…..
Megvan a smiley face kráter a Marson a Watchmen-ből? Azt a jelenetet Dr. Manhattannel és Silk Spectre-el eredetileg a Holdra szánta Alan Moore, de közben a NASA közzé tette a marsi Galle kráterről készült felvételt, ami kísértetiesen emlékeztetett a képregény likonjának számító…..
recoba 2009.10.04 21:21:07
@gothmog: ember ez nagyooon jó. Iszonyat penge Oláh Szabi.
Most eszmélek, hogy augusztus 27-e van, a Mars-nap. 2003, a nagy Mars-oppozíció óta nyögik amatőr és profi csillagászok az internet terhét, mióta a "ma este akkorának látszik, mint a telihold szabad szemmel!" típusú körlevél körbe-körbe jár minden egyes nyáron. Egy…..
recoba 2009.08.31 23:52:46
@Snowdrop: aki hülye az is marad, mert boldogok a lelki szegények.
Köszönöm a fényképet, gyönyörű!!!
Az elmúlt napok fajsúlyos, nemzeti történelmünk sorsfordulóit érintő és elemző posztjai után (amelyekért innen is köszönet Titus Pullo Urbino kollégának) következzék egy kicsit könnyedebb (mondhatni pikánsabb) téma: (fél)meztelen, készséges nők, márkás italok, vöröses…..
recoba 2009.08.31 23:48:47
Jól induló poszt, látom a macskajaj már nem menő, bekeményítenek a srácok rajzszöggel. @Gloria Mundi: mi a baj azzal, hogy az ember beszél sex előtt vagy közben és után? Ehhez nem kell prostihoz menni szerintem..
Lassan itt az ősz, márpedig – ha emlékeztek, de nem lennék meglepve, ha csak töredékes képeitek maradtak volna az ott történtekről – úgy hat hónappal ezelőtt, egészen pontosan nemzeti ünnepünk előestéjén sörrel és más nemes italokkal pecsételtük meg szent…..
recoba 2009.08.23 22:40:07
Modorosblog Hazaáruló! 2009.07.26 17:31:00
-Na apafej, láttad a meccset? Most aztán nagyon elegánsan visszavágtak az újpestiek a román szurkolóknak, komolyan mondom, megint szégyellem, hogy magyar vagyok. Ott volt a lehetőség aranytálcán, hogy bebizonyítsuk szellemi és kulturális fölényünket, ne ereszkedjünk le 1-2 hülye…..
recoba 2009.07.27 00:25:54
@nanagabor: jó, ezt benéztem elég csúnyán, vállalom. Viszont nem emiatt, de örülhet a szerző, mert egy darabig nem pörgetem a számlálóját. Kicsit beteges nekem ez az írás, bocs.
A lemilblogtól megszokott könnyed, olykor tréfálkozó hangvétel most egy egynapos, rendkívüli kimenőt kap, mert mai témánk meglehetősen komor. Szerkesztőink, szerzőink és olvasóink egy része hivatásszerűen vagy műkedvelő módon bár, de foglalkozik kül-, biztonság- és/vagy katonapolitikával. Lehet,…..
Statisztikailag kettős, lélektanilag hármas küszöbhöz érkezett a lemilblog, amit kénytelenek vagyunk egy  ünnepi szolgálati közleményben világhírré röpíteni. Az első jó hír (amelynek aktualitásáról egy picit lecsúsztunk, s a késés miatti felelősök…..
Történetünk idején, vagy mondjuk úgy, a kelta uralom csúcspontján a Duna alsó szakaszától egészen a donegali partokig el lehetett utazni úgy, hogy túl sok új nyelvet nem kellett megtanulni közben. Egységes birodalommá természetesen nem szerveződtek az Európa nyugati és…..
recoba 2009.06.23 17:48:00
Eljött az ideje a Philby-féle poszt harmadik részének. Kérlek, bírd ki és ne görgess most a cikk végére, hogy  megbizonyosodj arról, ez valóban az utolsó-e, vagy esetleg a szerző tényleg elvesztette józan ítélőképességét és dacolni mer a tömegekkel! A szovjet…..
A kezdeteket bemutató első poszt után következzék a Kim Philbyről szól második, amelyben hősünk már frankó brit hírszerző, s ebből a pozícióból érzi kötelességének, hogy a nemzeti érzést magasan überelő internacionalista küldetéstudatára támaszkodva több, mint húsz…..
recoba 2009.03.19 18:50:42
@Bányapeat: basszus, én meg vidékre menekültem a belvárosból, érthető okokból remélem :(

Akkor már értem ezt a cliffhanger teóriát. T mester valószínű a macsakzabálóknak dolgozik.
recoba 2009.03.19 18:56:18
Folytatjuk Hoerbi munkájának közlését, a Lusitaniáról szóló második résszel. Az első rész által kiváltott érdeklődésből kiindulva ezt a posztot is sokan fogják olvasni, és abban is biztosak vagyunk, hogy a jóízlés határain belül maradó vitákat és kiegészítéseket sem kell nélkülöznünk...
recoba 2009.03.07 23:18:59
@Vérnűsző Barom: Egyetértek.

Imádom ha ilyen részletességgel boncolgatunk egy témát. Már elnézést, de vegyük már le a baseballsapkát picit. Mindenki tisztában van vele, hogy milyen is volt a gyarmatosítás. Egy adalék belőle: Inkvizíció, a neve.
recoba 2009.03.08 20:56:55
@Lucius Flavius Arrianus:

Reagálva éleseszű meglátására, kb. én csak annyit akartam mondani, hogy a gyarmatosítást nagyon nehéz megítélni jóként vagy szükséges rosszként, mint azt előttem írva sokan megpróbálták. Nekem az a véleményem az egészről, hogy mióta ember az ember azóta "küzdenek" egymással a "civilizációk". Ez így is van rendjén. Én csak szélsőséges példaként (baseballsapkát levéve = objektívabban szemlélve) akartam belevinni, hogy mikor megjelentek a spanyolok Dél-amerikában akkor vittek magukkal jót is: technológia; de vittek magukkal kevésbé jót is: inkvizíció.

@Empty: Hát így :)

recoba 2009.03.08 21:32:17
@Empty: Igen, fején találtad a szöget :)
vagyis: Tzva HaHagana LeYisra’el. Nemzetközi híradások gyakori vendége, ahol Israel Defense Force (IDF), vagyis Izraeli Védelmi Erő néven szokták emlegetni. Most mit mondjak? Megértem, némileg egyszerűbb a héber verziónál. --{12359456442810}-->  …..
recoba 2009.03.02 22:46:03
Nem a posztok számát akarom fölöslegesen szaporítani, de úgy gondoltam (na és Peat is noszogatott), hogy most, amikor már a helyszínét és időpontját is tudjuk a blogbulinak, kéne egy külön poszt a jelentkezéseknek, az önkéntes felajánlásoknak és a legfrissebb tudnivalóknak -…..
Választási kampányában Barack Obama többször is úgy tett említést a guantánamói öböl haditengerészeti bázisán található, és világszerte hírhedtté vált fogolytáborról, mint egy olyan szégyenletes létesítményről, amelyet – megválasztása esetén – az Egyesült Államok soron kívül fel fog számolni.…..
Tisztelt Elnökasszony, tisztelt Ház!Volt még korai bejegyzéseink között egy Modoros politizálás című iromány. Azóta a kedves kommentelőknek is köszönhetően összegyűlt ismét egy csokornyi a különbejáratú kis modorossággyűjteményemben, kár lenne őket tovább is holt…..
recoba 2009.02.15 19:28:12
@is: na te is okos vagy apám
Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mi ufó-videónk. (Megnézhető az RTL Klub honlapján.) A miskolci "parajelenség-kutató" (miért futkos a hideg a hátamon?) panellakása ablakából, kézikamerával rögzített egy imbolygó, fényes, fehér pöttyöt a szomszéd panel felett. Ami…..
A lemilblog szerzői (hasonlóan olvasóink döntő többségéhez) elkötelezett környezetvédők: nem dobálják szanaszét a sörösdobozokat, nem gyújtanak tábortüzet benzinkutak közvetlen szomszédságában és visszaviszik az üres lőszerhüvelyeket a színesfém-kereskedőkhöz. Innen…..
recoba 2009.01.18 14:05:12
Kedves olvasóink, kommentelők, vendégposztolók, satöbbi!Ahogyan azt a kiskorú prostikat futtató egyszeri strici mondta az őt kihallgató erkölcsrendészetis nyomozónak: de felügyelő úr, maga is tudja, hogy nem lehet elég korán kezdeni!Régóta felvetődött egy olyan összejövetel…..