Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemkretén

0 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát igen, Fradika kell, Corvinus nem – foglalta össze tegnap a rektor tájékoztatója közben egy mögöttem álló hallgató a fejleményeket. A kétségtelenül populista ízű megközelítés már csak azért is pikáns, mert bizonyára valami hasonló (a foci helyére állami…..
nemkretén 2011.05.05 21:08:44
@lüke: ..van ebbe logika amit írtál, csak amíg nem tudnak ma Mo.-on megfelelő mennyiségű munkahelyet biztosítani az itt élő polgároknak, addig kicsit hogy úgy mondjam furcsa a büntetés..:)
De meg is lehetne ezt fordítani, - akkor amikor sorra történnek a kedvezőbbnél kedvezőbb megállapodások a szomszédos nyugati országokkal a külföldi munkavállalás megkönnyítése végett, és európai szinten támogatottsága van ennek, akkor elég merész húzás lenne az általad leírt ötlet..:)
Évától kaptuk az alábbi fotókat, kommentár nélkül. Így sajnos nem tudjuk, hová induljunk rögvest, hogy mi is megölelgethessük ezeket a kétségkívül cuki kiskecskéket.Köszönjük!..
Nemrég ért véget a Spartacus előzménysorozat, tavaly meg volt ugye az első rendes évad, jogos a kérdés, kik térnek majd vissza a várhatóan vérzivataros második etapra, ami a gladiátor szakszervezet jómunkásembereinek osztályharcát krónikálja majd. Spoileresek leszünk, óvatosan…..
nemkretén 2011.03.09 17:05:30
Nem összevethető a Spartacus a Rómával! Csak a kor ugyanaz, más minden szemszögből eltérő!
A Róma forgatókönyve bonyolultabb és kifinomultabb, rengeteg ármánykodással és cselszövéssel. A Spartacus pedig a mostani technikára alapozva, egy igen látványos kicsit naturalista, mind a harcokat az erőszakot és mind a nemiséget tekintve is!
Nem túl bonyolult a cselekmény, bár tegyük hozzá nagyon bő lére ezt a sztorit nem is lehet ereszteni, de ettől függetlenül minden rész nagyon pörgős és cselekményes!
Briliáns az operatőri és a rendezői munka is!
Gyakorlatilag az arénában vagy..:)

Vannak nagyon sztárolt sorozatok, melyek közel sem nyújtják azt amit vár tőlük az ember! Lásd Boardwalk Empire..A Gengszterkorzótól lényegesen többet vártam! Minden résznél bizakodtam benne hogy történni fog most már valami. De úgy ment végig az összes epizód hogy gyakorlatilag 5 mondatban az egészet el lehet mesélni..Ááááááá..Azért becsülettel végignéztem!
Persze előtte megnéztem az Underbelly 3 teljes évadát, ami viszont nagyon-nagyon jó!!! Főleg az első kettő! Mindenkinek nagyon ajánlom!Pörgős a sztori, megtörtént események alapján feldolgozott történet!
Nagyon jó a szereplőválogatás! A kiválasztott szereplők nagyon hasonlítanak az eredeti valós személyekhez külsőleg is! Net-en rákerestem...:) Az a típusú sorozat amit hajnalig lehet nézni, mert mindig meggyőzöd magad hogy csak még egy részt...:D
A polgármester lánya aranyérmes lett Debrecenben. Voltak, akik már azt sem tartották helyesnek, hogy Kósa Lajos fővédnöke egy olyan versenynek, amiben két lánya is indul. Erre persze lehet legyinteni, hogy ugyan már, a polgármesternek illik fővédnöknek lenni, ha a városában jeles…..
A Zugügyvéd is nap mint nap találkozik az alábbi problémával, kíváncsi, hogy a többi kolléga hogy kezeli ezt a helyzetetSzia ZugKolléga,Nem tudom, hogy a többi ügyvéd kolléga hogy van vele, de nekem k.vára elegem lett az ingatlanközvetítőkből. Bevett módszer, hogy annyira…..
nemkretén 2011.01.29 19:25:35
@engem gyíkká változtatott: "igen, ez a véleményem, ahogy írtam is, hogy sima hirdetésért és értékbecslésért nem értem, miért jó, hogy az eladó a lakása árának 2-3.5%-át kifizeti valakinek."

Ahogy írtam, ez egy szolgáltatás! Minden megbízási szerződés a két fék egyező akaratából születik! HA neked nem tetszik akkor nem kötsz ilyet...:)
Ennyire egyszerű! :D

A többi felvetésnél meg vádaskodsz anélkül hogy ismernéd a tényleges körülményeket!
Nem tartalak ezért ebben kompetens vitapartnernek!
nemkretén 2011.01.29 19:30:57
@fghjk: Rajtuk kívül szerintem már senki...
Szerintem ezekkel a szolgáltatási árakkal piacot fognak veszíteni! Az egyik nagynevű már tudtommal veszített is!
Hozzáteszem, pontosan abból adódóan hogy itt is piaci verseny van, ugyanolyan vagy megközelítőleg ugyanazt a szolgáltatást a többség a már említett 2-3,5% közötti sikerdíjért végzi!
Bár hozzáteszem hogy itt sem mindig a legolcsóbb a jobb!
nemkretén 2011.01.29 21:07:17
@engem gyíkká változtatott: Erős kisebbrendűségi komplexusba szenvedhetsz, ha abban éled ki magad hogy feljössz egy blogba hülyeségeket irkálni zéró hozzáértéssel, és ha valaki nem kíván az inkompetenciáddal vitatkozni azt rögtön csalónak állítod be!
Bár a kommentezés egy arctalan kommunikáció, még senkit nem hatalmaz fel, itt sem hogy a normális munkát elvégző embereket csalóknak minősítsd! Én pontosan ezek miatt nem kívántam és nem kívánok semmilyen irományodra reagálni! Valószínű hogy elégedettek lehetnek a munkámmal mert megkeresés és ajánlások alapján dolgozom, de igazából neked ehhez sincs semmi közöd! Neked van itt egy véleményed amit leírtál, és amit én el is fogadok, bár nem az a típusú ember vagy akit én meg akarok győzni! Én nem kívánok itt Veled tovább semmilyen vitába belemenni, mert alapjába véve egy megkeseredett és rosszindulatú emberrel nincs miért vitáznom.Valószínű sok kudarc érhetett az életben ha itt éled ki magad..:)
Tanulságos, de egyben blogíróként csalódást keltő volt tegnap az index címlapján szereplő blogokat olvasgatni Orbán Viktor európai parlamenti szerepléséről.Íme a kora délutáni állapot sorban:Tóta W. Lesznek egy testtéOrbánnak össze kell szerelnie hasadt személyiségét, mert…..
nemkretén 2011.01.21 21:56:59
@Droli: Ez teljesen így van..Az emberek hallanak valamiről és amit próbálnak "beültetni" a fülükbe, azt kezdik képviselni. Közben meg Te jóindulatúan írtál 100-ból 10-et szerintem 100-ból jó ha öten tudják nagyjából miről is van szó..De csapkodja mindenki a mellét hogy én ilyen meg olyan demokrata vagyok!
Szerintem az EP ülésén felszólalók többségének gőze sem volt mi ellen lázadozik, de egy szabadságharcosnak az a dolga! És milyen hiteles az ha egy volt "kukaborogatós" diáktüntető harsogja tele az EP-t cseppet sem európai módon..
Gulyásdemokrácia Megsértettek? 2011.01.19 13:37:00
Orbán Viktor szerint az EP-ben megsértették a magyar népet, amikor a kormányt diktatorikus hajlamokkal vádolták. Nem tudom, megkérdezte-e erről az egész magyar népet, én személy szerint mint a fent nevezett csoport egytízmilliomoda, a következő klasszikus politikai idézetet fűzném…..
nemkretén 2011.01.20 11:51:47
@Legelő Őse: Nem bontottam ki, mert semmilyen megfogalmazott konkrétum nem áll ezzel kapcsolatban rendelkezésemre.
Arra próbáltam csak reflektálni, hogy például az EU területén vannak olyan országok ahol rendesen vannak különböző nációk az állampolgárok közt, és ugye a fent említett úr is azért vonta vissza kijelentését mert náluk is vannak ebből adódóan nemzetiségi villongások, sőt nem tudom mert nem ismerem a törvénykezésüket de az sem kizárt hogy náluk is vannak hasonló szavazati jogok..
nemkretén 2011.01.20 11:54:45
@Legelő Őse: Minden épülőben van és ez az idő bőven kevés ahhoz hogy látványosan nagy dolgokat lehessen felmutatni! Ha egy év múlva sem lehet majd változást látni, akkor jogos lesz a kérdésed!
nemkretén 2011.01.21 21:39:18
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Amíg vannak pártok, és valaki 100%-ban nyer, az demokrácia!
Ez így helyes és eddig!
Ha demokratikus választásokkor csak egy pártot választanak nagy többséggel, az is demokrácia.Ebben az esetben maximum a nem támogatott irányzatok érzik úgy, hogy nem az.
Na ezt érzi most az mszp és társai.
Amíg ők voltak többségben és kormányt alakítottak addig elmondták a 8 év alatt párszor hogy őket egy legitim kormány.
Most akkor mi bajuk van?! Demokratikus választás volt? Igen.
Támogatták őket az emberek? Nem.
Kit támogattak leginkább?! A FIDESZT!
Akkor miről megy a vita?
Ha ez a kormány szarul fogja végezni a dolgát, és az emberek elégedetlenek lesznek, nincs az a törvény vagy alkotmány ami meggátolná az embereket hogy lecseréljék őket!
Addig meg lehet fehér elefántozni...
Figyelem! A következő bejegyzésben előfordulnak majd olyan kifejezések, amelyek a nemi aktusra, vagy annak elmaradására utalnak. Aki úgy érzi bármilyen formában is sérti ez, nézegessen inkább naplementés képeket! Akinek ez nem tetszik, és ennek ellenére továbbolvas, az…..
nemkretén 2011.01.06 18:37:05
A szociktól kiráz a hideg! Soha többet ne legyenek!!
Bukásukat ők maguk idézték elő, mostani parlamenti színjátékuk vicces és sokszor megnevettetett!
Véleményt formálni talán van joguk, de kritikával illetni bárkit is a parlamentben nincs jogalapjuk!
Az elmúlt 8 év mely a sorozatos lenyúlások, korrupciók, "ál" beruházások, tanácsadói díjak kiszámlázásával történő sikkasztásaival végképp leírta magát remélhetőleg a magyar embereknél! Sajnos ezt az örökséget senkinek nem könnyű tovább vinni.Ha erősen, ha gyengén jobboldali, vagy ha LMP-be bújt SZDSZ lenne itt a kormányon, nem tudna senki itt normális eredményeket felmutatni! Mert az elmúlt 8 év az ország vagyonának a magánzsebekbe történő mentéséről szólt!
Nem vagyok én sem felhőtlenül boldog a FIDESZ egyes törvényei láttán, vagy intézkedései nyomán!
Az EU részéről ezt az óriási pressziót sem értem igazán!
Csak egy két nagyon durva dolog amit sokkal kisebb hangsúllyal hozott ki az elmúlt időszakban!
-Görögország meghamisított gazdasági mutatói! Fele ennyit nem foglalkoztak vele, pedig ott pénzről és erkölcsről is szó volt!
-Szlovákia nyelvtörvénye! Hogy-hogy akkor nem szólt senki az Unio részéről hogy a demokratikus berendezkedés veszélyben forog!
-Hogy-hogy senki nem nem emelte fel az EU-ból a hangját amikor az országunk köztársasági elnökét egyszerűen nem engedték be Szlovákia területére egy szobor felavatására!
Soroljam még?
Fajsúlyát tekintve úgy gondolom, ezek pedig jobban veszélyeztetik az EU Közösség demokráciáját!
Évekig kapták a multik az adókedvezményeket, és országunk minden támogatását ebben az országban annak reményében hogy a nyereségüket majd itt fektetik be, élénkítve a gazdaságot, és további munkaerőpiacot teremtenek! Mi lett ebből?
Őrült expanziójuknak köszönhetően és nyilván a magyar politikusi zsebek megtömése útján, lehetőségük nyílt monopol helyzetbe kerülni a gazdaság számos ágazatán belül!
Gyakorlatilag a magyar kereskedelmet teljesen tönkretették!
És most ezek a multik mennek a saját kormányukhoz panaszkodni, hogy csúnya Magyarország a gazdasági helyzetének a javításához most áldozatokat kér tőlük?
És megrendül a befektetői bizalom?
Én csak azt tudom hogy nincs még egy ilyen ország ahol ennyire balfácán módon hagyták volna kihasználni a emberek szaktudását, és engedték volna ennyire a külföldi tőkét irányítani itt országunkban!
Végére csak egy példa: Horvátországban meg lehet nézni hogy mennyi multinacionális cég van jelen pl. a kereskedelemben!
Túlnyomóan horvát benzinkutak vannak, nagyon kevés a hipermarket, és a szupermarket, és nem minden sarkon van valamelyik drogérialáncnak üzlete!
És érdekes módon Olaszországban is hagytak teret az ottani kereskedőknek.Hogy meg tudjanak élni!
nemkretén 2011.01.06 23:22:14
@Scaramella va alla guerra: Nem tudok mást tenni a válaszodra, csak teljes mértékig mögé állni! Egyet értek vele!
nemkretén 2011.01.06 23:27:53
@ZöldszemM2: Van köztük termelő vállalat is,(Audi,Bosch,Siemens, és társai..) de teljesen mindegy és irreleváns, mert az megengedhetetlen hogy egy adott külföldi cég itt a magyar munkaerőből, magyar támogatásokkal megtermelt profitjából nem hagyjon itt semmit hanem kivigye az anyaországba. Emlékszem mikor előző kormányunkat az Audi megrevolverezte hogy akkor kivonul az országból ha nem kap adókedvezményeket...
Basszus! Hogy van akkor ez? A magyar cégeket lehet ostorozni a multikat meg csak támogatni?
Mi lenne ha egyszer már azt a támogatást tényleg a magyar vállalat kapná meg, és a megtermelt nyereség is itthon maradna..
Csak szimplán egy elmebeteg, közveszélyes barom vagy, esetleg emellett még vak is?! Igen, te, aki ma reggel 8:45 körül úgy téptél végig a XVIII. kerületben a Tinódi utcán, mintha autópályán lennél, leszarva, hogy az végig jobbkezes! Nem csak a rendszámodat nem tudtam megnézni, de…..
nemkretén 2010.10.25 23:23:35
@Kirándulás: Elmebeteg vagy! :) De tényleg!
Felsoroltál egy rakás kategóriát hogy kompetensebbnek tünj!
Na figyu! A következő van!
A poszt író nem ön bíráskodott, hanem józanul és megfontoltan cselekedett!Nem igazán értem mit akartál ezzel a szöveggel a kifejezésre juttatni! A posztíró pontosan azért úszta meg mert nem bízott abban hogy meg is adják neki a jobb-kéz szabályt!
Ahol én lakom szintén a XVIII. kerületben, ott is csupa jobbkezes utca van! 10-ből ha kettő betartja! A többi száguldozik! Sokan azt sem értik miért nézek rájuk morcosan dudaszóval és villogtatva! Én sem ön bíráskodok, bár időnként nagy kísértést érzek! :)
Rendőr uraknak ott kellene nagyon toppon lenniük, nem a 30-as táblánál a háromlábú mögé bújva! Az ilyen kereszteződéseknél lapátolhatnák az államkincstárba a pénzt!
És a fenti poszt írók is téma nélkül maradnának!
Ja! meg TE SEM okoskodnál annyit!! :D
nemkretén 2010.10.25 23:24:46
@Kirándulás: ..vagy lehet hogy te vagy a libafos színű Hondás???? :))
Sziasztok! Pedagógusként dolgoztam 21 éven keresztül. Jött a rendszerváltás, leépítések, majd mint a mai 40-es korosztály közé tartozó munkaerőt engem is elküldtek. Nem számított szakmai előmenetelem, az sem, hogy pályázatokat nyertem a gyerekekkel, szerettek a tanulók,…..
nemkretén 2010.05.11 11:03:27
Sajnos egyet kell értenem a blog írójával!A mai 40-es korosztály még a szocializmusban nevelkedett, és hosszú éveken át egyetlen nyelv volt amit nagyjából komolyan vettek az iskolákba: az orosz!
Az akkori időszakba két foglalkozáshoz kellett a nyelvtudás! Jó...legyen három..
Nyelvoktató, külkereskedő, és tolmács-fordító. És itt le is zárult a dolog! Ahhoz hogy az emberek a saját országukban alkalmazottként munkát végezzenek, a saját anyanyelvükön kívül nem kellett más.Csak max. szakirányú végzettség!(és - vagy jó ismeretség! :)
A rendszerváltással bejöttek a multinacionális cégek, hozták a kinti kultúrát, managemantet, és ezzel együtt persze az idők folyamán az elvárásaikat is bővítették!
Kezdetben mikor még idejöttek, elég volt ha a felső vezetés beszélt angolul, vagy németül.Aztán a középvezetőknek is kellett, és most ott tartunk hogy kommunikáció szinten tulajdonképpen mindenkinek beszélnie kell nyelvet egy multinál!
Nem vagyok a fejlődés, és nem vagyok a magasan képzett munkaerők ellendrukkere.
De az tény hogy az utánunk következő generáció már egészen más alapokat kapott ahhoz hogy, hogy is lehet ma Magyarországon alkalmazottként normális állást találni!Egy de inkább két nyelvtudás, teljesen új a mai világnak megfelelő gondolkodásmód, és a felsőoktatási intézményekben is más jellegű oktatás!
(pl. MBA képzés..stb.)
Nem megbántani akarok senkit, de az viccesnek hangzik hogy 40 évesen vagy azon is túl az embereknek nem késő nyelvet tanulni!Valóban nem késő, mert nyelvet tanulni sohasem késő.De egy viszonylag jó nyelvérzékű ember sem fog tudni már tárgyalóképes szakmai nyelvtudást szerezni ebben a korban, mert sajnos ebben a korban már nem 18 éves korú az agy...
Sajnos sok esetben túlzottak az elvárások a 40-es korosztály iránt! Pedig sok-sok év olyan munkatapasztalata van meg bennük melyekre a fiatalabb korosztály még nem tett szert!
És valóban nagy kérdés, hogy ha ez így halad tovább, akkor még mi lesz a nyugdíjig!?
nemkretén 2010.05.12 14:51:22
@redlands: Való igaz, de ezt írtam is! Itt igazából a második idegen nyelv oktatásával voltak gondok!Én is "tanultam" angolt középiskolában, de azt inkább nem tanulásnak nevezném!
Semmilyen komolyabb odafigyelés nem volt a tanár részéről, és kb. ennyire vettük mi is komolyan.
Az azt követő főiskolai és egyetemi képzéseken nem volt még követelmény mint most, a diploma megszerzéséhez köthető nyelvvizsga! Ez azért messze behatárolja hogy egy tanuló milyen tárgyakra összpontosítja az idejét és erejét!
Sajnos akkor nem a nyelv volt, mivel nem éreztük akkor még ennyire a fontosságát.Ma nyilván a mostani helyzethez alkalmazkodva a szinte legfontosabb tényezővé vált! És a gyermekeim felé is ezt kommunikálom!
És sok esetben még egy akkor letett középfokú nyelvvizsga sem ütné meg a mai mércét!
A héten Szanyi Tibor károgásától volt hangos a sajtó, tegnap pl. a hvg.hu-n néztem meg ahogyan arról nyilatkozik, hogy a XIII. kerületet megszállták a Szanyi ellenes egységfront voksterrorista figurái, és isten bizony ezek akadályozták meg az ő választási…..
Az MSZP el lett zavarva, nagyon csúnyán. Ez jó.A Jobbik nem lett a második legerősebb párt. Ez is jó, nagyon jó.Budapesten az LMP megverte a Jobbikot. Imádom ezt a várost, komolyan.A Fidesz megnyerte a választást. Ez nem feltétlen jó, de szurkolok nekik, hogy jól kormányozzanak,…..
nemkretén 2010.04.15 22:30:34
@eml: Az 5-ös pont kivételével mindenben egyetértek!
Itt ma Magyarországon az Mszp nem nyerhetett volna semmilyen módon!
Ezt a választást az elmúlt pár évben már elvesztette!
És szinte vicces és meglepő, hogy Amerikában még valószínű szavazatot sem kapna egy olyan párt aki nem ismerteti a programját, és nem áll ki vitára egy párttal sem itt ma ezt is megtehette a Fidesz!
Ez teljes mértékben tükrözi a mostani magyar emberek kilátástalanságát épp úgy, mint az Mszp iránti borzalmas nagy ellenszenvét!
A Fidesz egyébként nagyon okosan tért ki ezek elől és azt kell mondjam az eredmények tükrében jól tette amit csinált!
Még ezt is megtehette! Na ez inkább az elgondolkodtató és szörnyű!
Az embereknek annyira elegük lett az elmúlt évekből hogy vakon megbíztak egy olyan pártba aki el sem mondta mire készül az elkövetkezendő évekbe!
És milyen kényelmes lesz majd nekik 4 év múlva! Hiszen senki nem kérheti majd tőlük számon a "választási programjukat" és ígéreteiket! Zseniális!
Nagyjából 90% a valószínűsége annak, hogy a Fidesz megszerzi a kétharmados többséget a Parlamentben. Korlátlan hatalma még egyetlen magyar pártnak sem volt 1989 óta, nem csoda, hogy a legjellemzőbb hozzáállás a hírhez pártállástól függetlenül a kíváncsi várakozás.Sokan…..
nemkretén 2010.04.15 21:40:29
@tlvajferi:
Előszeretettel hallgatom a komcsi rádiót én is!
Már csak azért is, hogy igazán jókat röhögjek azokon az eszetlen, vagy a rádió által delegált, vagy "megvett" embereken,akik dicsérik Bolgár Urat és azt a rendszert és pártot, melynek "áldásos" működésébe kis hijján belepusztult az ország!
Sokszor tényleg az az érzésem, hogy az a rádió tényleg egy kis klub! Azzal a pár előre leegyeztetett betelefonálóval aki még mindíg baromi igazságtalannak tartja a dolgok ilyen irányú elmozdulását!
A legviccesebb az az, amikor a nagy tudású Bolgár György kijelenti, hogy amit a Fidesz akar,az tulajdonképpen az egypárt rendszer visszaterelgetése napjainkba..
Csak egy dolgot felejt el!
Hogy amikor egy párt rendszer volt, akkor az akkori hatalom politikai berendezkedése miatt volt, most meg ha a Fidesz 2/3-os többséget szerez, akkor azt a választópolgárok akarata miatt szerzi meg! Megkérdőjelezi sok esetben a többség akaratát és mintha nem is demokratikus pártként aposztrofálná a Fidesz-t...
Ebben az országban tökéletes a demokrácia, mert ha ilyen emberek is műsort kaphatnak egy rádió adásában az azt jelenti hogy a szólásszabadság az korlátlan módon működhet!
Amúgy a Fidesznek óriási a felelőssége ezzel az esetlegesen megszerzett hatalommal, mellyel remélem élni és nem visszaélni fog!
4 év múlva meglátjuk, de ha visszaélne vele, akkor nagy valószínűség szerint ugyan arra a sorsra kerülne mint ma az Mszp!
Az emberek teljes elpártolása, és hosszú időre történő kiiktatása a politikai szerepvállalásból!
Van már talán tíz éve is, hogy a debreceni polgármester kapcsán megvesztegetéses, korrupciós pénzekről beszélnek cívishonban. Nemcsak választási kampányok idején, hanem egyfolytában. Meglehet, majd minden városban ez történik, ha azt látják a polgárok, hogy elsőszámú…..
nemkretén 2010.03.31 13:48:24
@pcr: Igen?
Akkor hogy lehet az hogy nem sok büntetőeljárás indult ellenük?
Makogtok itt össze vissza mindent gyűlölködésetekben, ahelyett hogy azt becsülnétek meg amit kaptatok abban a városban!
Érdekes módon a hatalmon lévő MSZP és sleppje mégsem tudott korrupciós ügyeket egyik nyakába se varrni!
És tudod miért? Mert vagy nem voltak, vagy jól csinálták, vagy a kormánypártiaknak a lopás mellett már nem volt idejük arra sem hogy ezeket megvizsgálják...
Persze én emlékszem volt egy két kísérlet arra hogy besározzanak embereket, csak nem jött össze.
Ellenben tele lehetne írni hosszú oldalakat a kormánypárt bűnözéséről! És ez talán csak a jéghegy csúcsa!
Lassan külön börtönt kell nekik építeni!
Zhuslagot leültetik 8 és fél évre! A szerencsétlent!
Még sajnálom is!Mert az igazi bűnösök meg ugyan úgy részt vesznek az ország széthordásában!
nemkretén 2010.03.31 14:21:15
@pcr: Meglátjuk még ki és miért fog tudni cellát kapni ingyenkoszttal!

"Tudod az úgy van, hogy egy csomó volt párttitkár gyermeke egyszercsak bejutott a jogra, orbánékkal együtt végeztek, orbánnal, aki a gimiben még KISZ titkár volt."
Én úgy emlékszem túl sok alternatíva nem volt.Automatikus volt a kisdobos és úttörő avatás.Elképzelhetetlen volt az hogy ne legyen valaki!
KISZ titkár pedig szerintem, minden politikai meggyőződés nélkül is lettek elég sokan!
Nagyjából azt sem lehetett tudni, hogy létezhet más politikai berendezkedés mint az egypárt rendszer..Ha tetszett ha nem kénytelen voltál benne élni!
Szerintem Te sem vagy már egy mai gyerek, tehát Neked is nagyon jól kell ezt tudni!
De ez semmit sem jelent, mert voltak ugye "rendszerellenesek", pl. a nagy szamizdatos Demszky, akinek óriási szerencséje volt eddig, (lehet nem lesz mindíg így) hogy szemet hunytak viselt dolgai felett! Demokratikus jogállamban: kiözpénzen autó, villafelújítások lakásfelújítások közpénzen...stb. csak az apróbbak!
nemkretén 2010.03.31 14:34:46
@pcr: Na igen! És akkor ki?
Van valami nagyon tuti titkos befutód?
Csak nem a jobbik?
Praxis Esetem az aranyérrel 2010.03.28 11:18:00
Kijött az aranyerem...Vizsgaidőszak, össze-vissza zabálás, vizsgadrukk,nem részletezem... Napokig kenegettem a fél patikával,kenőccsel, kúpokkal, küszködtem, végül az sztk-s néni tanácsára hallgatván a sebészetre kaptam még aznapra (hétfő) időpontot. (urulógiára 1hetet…..
nemkretén 2010.03.28 21:37:33
TB által finanszírozott helyre ilyennel nem szabad menni..Kb. olyan mint a fogorvosi ellátás.Fáj a fog, és a fogorvos kihúzza! Szerencsés esetben amelyik fáj, és nem a mellette lévőt! Hiszen egyszerűbb kihúzni mint betömni!

Régebben voltak hasonló gondjaim mint a cikkírónak!
Azon a szinten voltam már hogy már csak ha a WC mellett el kellett mennem is, emelkedett a vérnyomásom a stressztől! A reggeli megszokott "trónolások" kínokká váltak, és mikor már második alkalommal is véreztem, akkor eljött a pánikomból eredő minél előbb hadd menjek orvoshoz hangulat!
Ha jól emlékszem Margit-körúton van egy magánrendelő egy kedves proctológus hölggyel!
(Már csak elvből sem fogok pucsítani egy férfinak...:)..meg amúgy is mindíg az ehhez kapcsolódó vicc jutna eszembe..:) )
Bejelentkeztem kb. az megbeszélt időponttól számítva volt egy 7-8 perces késé mire bejutottam!!!
Elmondtam a gondom hogy valszeg aranyerem lehet..Kikérdezett majd jött a vizsgálat!
Nem kellett pucsítani! Oldalfekvés és lábakat felhúzni!Ennyi!Kiderült hogy nincs aranyerem, de végbélsipolyom és végbélrepedésem az van!
Amit ott meg is műtött! 3 érzéstelenítő az ánuszhoz.Jó! Nem kellemes de vannak a világon szarabb dolgok!
És olyan késsel műtött ami után nem kellett varrni! Csak a 3 szúrás injekció volt kellemetlen, a műtétből nem sokat éreztem!
Ami rosszabb volt, az a azt követő vizsgálat volt mert ilyenkor a hátsó traktusban megnéznek mindent hogy nincs e rendellenesség!
Prosztata, és kb. 20-25 centire kamerás csövet tolnak fel..Na ez nem egy nagy élmény mert hogy gondolom ne sérüljön semmi, vagy hogy az optika jól tudjon dolgozni egyúttal levegőt is fújnak be...Húúú na ez igen! A végén már van olyan érzésed hogyha még 1 percet fújnak akkor felemelkedsz és elszállsz!!
Mondjuk lehet jobban jártam volna mert 30 rugó volt így minden..:D De normális körülmények közt minőségi munkát végeztek!
El tudom képzelni hogy fájhat a műtét és igen nagy érzéketlenségre vall, ha valaki ezt nem tudja átérezni!
Egyébként sem egyforma az emberek fájdalomküszöbe!
Mickey Rourke 1952-ben Phillip Andre Rourke Jr. néven látta meg a napvilágot Schenectady-ben (New York).   Az Imdb szerint 67 filmben játszott színészként, nekem mégis 3 emlékezetes alakítása maradt csak meg: az 1986-os 9 és 1/2 7, az 1987-es Angyalszív, és a 2005-ös Sin…..