Regisztráció Blogot indítok
Adatok
degijo

14 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Tisztelt Vezérigazgató Úr!  A múltkor – többek között – azt ajánlottam Önnek, hogy az egyoldalúságot elkerülendő, tartózkodjanak a csak sikeres magyarországi települések bemutatásától. Javasoltam, hogy felezzék meg a településeket, s a sikeresek mellett mutassanak be olyanokat is, ahol nem…..
  Most a pedagógusok és a diákok demonstrációjával kapcsolatban küldött e-mailjében tesz fel kérdéseket Gizi néni. A nálunk immár hosszúra nyúlt, de elementáris erővel nem bíró tiltakozásokkal a franciaországi nagyvárosokban lezajlott, nagy tömegeket megmozgató, kukákat, autókat lángba borító…..
Szervác, Pongrác és a Mihály-napi nagyvásár  Reméljük, nem ez lesz ezután a recept a debreceni Mihály-napi nagyvásárok eseménykronológiájában: két eső közötti forgatag, árukínálat és evés-ivás. Így zajlott le ugyanis az esemény most a két fagyosszent, Szervác és Pongrác napján, talán utoljára a…..
– Figyelj most rám egy kicsit! – mondja férjének a feleség egy kis óceániai köztársaság vidéki kúriájának hálószobájában* az új kormány összetétele nyilvánosságra kerülésének estéjén. – Figyelj rám és közben lazíts! Hagyd magad mögött ezt az iszonyú hajtást! Elég volt a feszültségből. Én különben is…..
Mostanában azt álmodom, hogy híres ember vagyok, s átélem egy-egy napjukat. Ne irigyeljenek ezért, mert érdekes szituációk mellett gyötrelmesek is akadnak. Ne tudják meg, milyen nehéz volt még álmomban is átélni azt az ideget, amit Napóleonként Waterloo miatt le kellett nyelnem! Álmomban tegnap egy…..
  Arról érdeklődik Gizi néni – ezúttal rövidre fogott – e-mailjében, hogy az a mutatványcsomag, amit a miniszterelnökünk különböző médiákban napról napra bemutat külföldön és belföldön, az egyedülálló-e, vagy más országot követ? Nos, Gizi néni, az, hogy legutóbbi újjáválasztása után legelőször a…..
    Egy egész gyűjteményt mellékelt e-mailjéhez Gizi néni, amikor miniszterelnökünk unos-untalan ismételgetett szlogenjére vár magyarázatot. Egyet közülük – egy szokásos péntek reggeli rádióinterjújából (2022. nov. 19.), amely során éppen az EU szankciós politikáját bírálta – kiírok ide is: „Mi…..
  Szokatlanul bő lére engedett e-mailjében arról kérdez Gizi néni, hogy ki adta-adja a felhatalmazást a magyar kormánynak – és sokszor csak a miniszterelnöknek –, hogy a lejtmenetre, erre a romló pályára terelje ezt az országot, amilyenbe most került. Bizonyítékok garmadáját mellékelte Gizi néni…..
    – Figyelj rám, kedvesem! – mondja férjének a feleség egy kis óceániai köztársaság vidéki kúriájának hálószobájában a lezajlott választás másnapján, aki minden sorsdöntő lépés előtt kézbe próbálja venni az irányítást. Ez a törekvése eddig ugyan rendre elbukott, de ez nem szegte kedvét.…..
  Újabb e-mailjében kérdezi Gizi néni: Nyakig ülünk az inflációban, félelmetesen nagy rezsiszámlák fenyegetnek, fázni fogunk télen, a forint megint alulteljesít, kilátástalan az EU-pénzekhez való hozzájutásunk… Ilyen és hasonló hírek nyomán azt gondolná az ember, hogy ezek miatt türelmetlen…..
  Mi baja van a honvédség tisztjeivel és tiszthelyetteseivel a honvédelmi miniszternek? Mi ez a nagy fiatalítási mizéria a hadseregben? – kérdezi e-mailjében Gizi néni. Azt eddig is tudtuk, hogy a miniszterelnökünk ’halála’ a pocakos tábornok, de Szalay-Bobrovniczky Kristóf…..
degijo 2023.01.28 07:46:28
@Motorogre: Ha ez a vita nem egy blogon folyna, hanem, a szabad, szerkesztett térben, akkor riporterek keresnék meg az érintetteket. Így aztán csak önként jelentkezők beszámolójára számíthatunk.
degijo 2023.01.28 12:29:31
@megamovieboy: Egy új rendszer lépett életbe, anélkül, hogy a fejnehézséghez vezető okokat megszüntette volna. És akkor most háború van a szomszédban és nem fognak tolongani erre a pályára a fiatalok.
degijo 2023.01.29 09:36:18
@Öregkocogó: Kb. 3 hete kezdtem blogolni, s persze hogy hirtelen nem is tudtam mit kezdeni a felém áramló többfajta irányultságú véleményáradattal. Így aztán csak 1-2 mondattal éppen csak hogy jeleztem, hogy még lélegzek. Aztán egyre gyűltek a kommentek, mígnem köztük az Öregkocogó soraiban felfedeztem az én ki nem mondott véleményemet a Vén motorosnak címezve. Nagyon köszönöm!
  Azt kérdezte egy máshol élő ismerősöm, hogy ismerem-e a polgármesteremet? – Persze, hogy tudod, ki az, de ismered-e jól? Megbízol-e benne, ismét szavaznál-e rá? – kérdezte ismét. Az ismeretségen gondolkozni sem kellett, hiszen a polgármesterem itt van a laptopomban, a telefonomban: annyi…..
Kis írások BÍBELŐDŐ 2023.01.05 10:17:39
  Vesszők és a többi   Elgondolkoztam, mi az oka, hogy sok – akárcsak egy-egy mondatot posztoló – Facebook-használó nem tud megbirkózni a vesszők elhelyezésének szabályaival. Egyesek kiteszik jó helyre a vesszőt (közvetlenül a szó után), de utána máris megkezdik a következő szó írását, anélkül,…..
degijo 2023.01.07 22:09:26
A cilinder feltalálása   John Hetheringtont tartják a cilinder feltalálójának, akinek az első nyilvános megjelenése a találmányában (a sajtóhírek szerint) nyilvános lázongást okozott. Amikor 1797. január 15-én megjelent egy nyilvános helyen és a fején viselte a csillogó selyemkalapját (a hírek…..
degijo 2023.01.04 21:38:25
Kedves Gizi néni! Értetlenségének és tanácstalanságának szavait érzem ki Gizi néni üzenetéből, amelyben a pedagógusok bérhelyzetének hosszú ideje óta tartó rendezetlenségéről ír. Miért nem szeretik a pedagógusokat? – kérdezi, és hozzáteszi, azon gondolkozik, hogy miért nem rokonszenveznek…..