Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bozót.harcos

17 bejegyzést írt és 175 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Megvan a szlovák választások végeredménye. Igazolást nyert az elmúlt pár hétben a közvélemény-kutatók által jól-rosszul mért trend: Fico formaidőzítése finoman szólva nem sikerült valami fényesre, a potenciális anti-SMER koalíció pártjai viszont a hajrára…..
  Áll a bál a Szlovák Nagybirodalomban, megy a 24 órás ultimátumadás, elborult arccal fenyegetőzés, magyarozás, nemzetbiztonsági tanácskodás. Ha valaki azt képzeli, ez csak belpolitika, erősen téved. Ficónak, a szlovák politikai elit, sőt a szlovák népesség egy egészen…..
"Olyan kormányra van szükség, amely nemcsak a kormányzást, de a jegybankot és a pénzügyi felügyeletet is megújítja, mert ezek együtt közösen viselik a felelősséget a magyar gazdaság összedöntéséért" - mondotta Orbán Viktor nemrégi beszédében, mely ettől a…..
Mandiner blog Vajúdtak a hegyek... 2009.11.23 12:01:00
  A hétvégi Financial Times szerint Lady Catherine Margaret Ashton csütörtök este épp a londoni vonathoz készülődött, amikor telefont kapott a Downing Streetről: maradjon még egy kicsit Brüsszelben, mert fontos dolgok történhetnek körülötte. Pár óra múlva az Európai…..
  A Markíza szlovák kereskedelmi televízió tudósításának tanúsága szerint Rytkó Emília elhagyta Magyarországot, és Szlovákiában telepedett le.   Az Országos Választási Iroda egykori vezetője áttelepülését követően a szakmájában helyezkedett el:…..
Mandiner blog Beszélsz MÁV-ul? 2009.08.22 08:31:00
  Örvendetes fejlemény, hogy a pesti pályaudvarokon már jó ideje magyar nevükön sorolja a hangosbemondó a határon túli magyar településneveket. Amikor az egyik  fedett csarnokban először meghallottam, hogy az automatának sikerül egyetlen hosszú, kizárólag magyar nyelvű…..
  Ma ünnepli huszadik születésnapját a magyar média állócsillaga, a Nap-kelte. A Reakció Boris Faustov főcím-összeállításával köszönti e jeles napot: &   Külön felhívnánk a figyelmet kedvenc jelenetünkre, a videón 2.30-nál látható, hogy az ifjú Havas…..
 Moldovának köszönhetően 2009-ben is teljes gőzzel lehet komcsiznunk: a Thürmert balról előző magyar íróról elnevezett kelet-európai országban csaltak a kommunisták: 260 elmebeteget mentőkkel vittek a szavazókörzetekhez, egy személy pedig ötvenkétszer szerepelt a…..
Bozót.harcos 2009.07.30 17:42:37
Egyetlen ország van a világon, ahol a komenistáknak drukkolok, Moldovában. Bukarest óriási pénzeket és erőfeszítést feccol az általuk demokratikusnak és európainak feltüntetett ellenzéki pártokba, amelyek - hol nyíltan, hol burkoltan - a nagyromán eszme és a Romániával való egyesülés hívei. Kevéssé emlegetett, de annál viccesebb tény, hogy épp e "demokratikus" ellenzék románbarátsága (már a pártneveik is a romániai pártnevek átültetései) a kommunisták sikerének egyik záloga Moldovában. A helyi erők történeti emlékezetében ui. élénken él még a Romániában eltöltött 22 év (1918-1940) emléke - az antonescui "második román világról" nem is beszélve - és nemigen akarnak harmadik felvonást.

A mostani ellenzék elődpártjai egyébként a 90-es évek elején egyszer már voltak hatalmon, és ez sem segítette az esélyeiket. A mostani relatív sikerük egy kiugrott kommancsnak, bizonyos Lupu úrnak köszönhető, aki újonnan gründolt pártjával királycsinálóvá lépett elő. Nyilván először elolvassa a programokat és azután dönt majd, ki mellé áll - ahogy az nálunk is lenni szokott. Programolvastatásban viszont a KGB hatékonyabb módszereket használ, szerintem.

Őszintén szólva teszek rá, hogy a komcsik ott is nyilván csőúnya bácsik és ellopták az országot. Magyarország elemi érdeke, hogy megakadályozza a Romániával való egyesülést és támogassa egy független Moldova, s egy önálló moldáv identitás megszilárdulását.

Indus, ennyi baromságot még az életben nem láttam össze-vissza írni Erdélyről és a románokról - a másik posztban is -, sztem a szerkesztőség egyik provokátora vagy.:)
Mandiner blog Orbán-veszély 2009.06.04 11:11:00
  Rászolgálni látszik Szlovákia az év elején a cseh EU-elnökség nyitánya alkalmából Brüsszelben kiállított, s nagy botrányt kiváltó – a tagállamokat ironikus allegóriákban ábrázoló – Entrópia szoborcsoport rá vonatkozó darabjára. Az északi szomszédunkat…..
Kisinyov hangulatos főtere  Forrósodik a helyzet Moldovában, az elrabolt ellenzéki politikusok, szovjet szakadárok és elfelejtett borvidékek hazájában: antikommunista tüntetők egy csoportja betört a kisinyovi parlamentbe, a Moldáv Kommunista Párt vasárnapi győzelme ellen…..
 Előbb az jelezték Sólyom Lászlónak Romániában, hogy nem időszerű március 15-i székelyföldi látogatása - állítólag azért, mert attól tartanak, hogy a köztársasági elnök a területi autonómia támogatásáról beszélne (korábban hasonlóan jártak el a szerb…..
Bozót.harcos 2009.03.13 18:10:12
Ezen az egyébként tényleg felháborító eseten csak azok csodálkoznak, akik komolyan gondolták, hogy a magyar-román viszonyban áttörés vagy akármi is történt volna az elmúlt tizenvalahány évben.

Most, az RMDSZ kormányból való kibukásával látszik csak az, hogy mennyire konjunkturális volt mindaz, amit a magyar párt a konszenzuális politikával elért Bukarestben. Ehhez ugyanis egyedül a liberális párt volt partner, az is persze csak erős korlátok közt. A most hatalmon élvő Nemzeti Megmentési Front reloaded a legsötétebb bunkó nackók gyülekezete. (A Demokrata-Liberális Párt pl. egy az egyben szívta fel a Nagy-Románia Párt erdélyi szavazóit és politikusait.) Raklapszámra teszik ki a magyar tisztviselőket a közigazgatásból, és jönnek a mostanihoz hasonló szimbolikus megalázási motívumok is, amelyekben a románok különösen erősek. Szlovák szindróma.

Ehhez persze kell egy Magyarország is, amely szoclib kormányunknak hála 2002 óta a béka segge alá tornászta le magát, és lassan már csak az nem rúg belénk, akinek már begörcsölt a lába a rúgdolódástól. Sőt, a románok lemaradtak a versenyben, hisz' pár napja a térség mintaállama, Szerbia mutatta meg a hazautat Sólyom Lászlónak. Itt tartunk.

Sólyom jól döntött, emelni kell a téteket. Ha a románok megállítják a határon a konvojt, akkor a nagyobb botrány inkább nekik árt. Ezért szerintem nem teszik meg.

Amúgy meg román belpolitikai szempontból jó az ügy, mert legalább elveszítette annak a jópár idióta székelynek a szimpátiáját, akik idáig hittek Basescu nyájaskodásának. Ősszel meg elnökválasztás lesz.
Bozót.harcos 2009.03.13 18:21:37
@radiris: Kedves radiris, mikor majd lepofoznak az utcán, mert magyarul beszélsz mondjuk a nőddel, akkor majd utána megállapodtok, hogy ezentúl románul beszéltek, nehogy "belebasszátok az ideget" a románokba?

Erőteljesen Stockholm-szindrómában szenvedsz, ezért vegyük át még egyszer: Sólyom nem villámcsapásként utazik Romániába, hanem az elmúlt évtizedben "szokásjoggá" vált magyar közjogi méltóságok látogatása Romániában és más országokban nemzeti ünnep alkalmából. Egyébként meg az ilyen látogatások más relációkban természetesek. Legutóbb Sólyom épp Base barátoddal randevúzott Csíkszeredában, okt. 23-án. Akkor nem volt baj? Vagy akkor mást gondolt Sólyom a területi autonómiáról? Ne vicceljünk már. Egyszerűen arról van szó, hogy a románok (is) elérkezettnek látják az időt, hogy szorítsanak egyet a spanyolcsizmán. Magyarország az összeomlás szélén áll, most lehet kicsit rúgdosni.

A történeti hasonlataid meg igencsak sántítanak, de ezt most hagyjuk. Ráadásul Sólyom még csak nem is pártpolitikus, úgyhogy a listád is sántít.
Bozót.harcos 2009.03.14 04:43:43
@Negatív kampány: "És a fasznak is két vége van, van, aki szopik (mint te), és van, aki szopat, mint én és 1.499.998 másik erdélyi magyar, aki magyarnak tudja magát, dacára az elmúlt hetven év nacionalista erőpolitikájának. Mert ez a nagy román szopás, öcsém, hogy még itt vagyunk.
És itt is leszünk. Te legfeljebb Spanyolba' szeded az epret románként."
Huh, ez nagyon ott volt, NK. Szívemből szóltál:)) Din inima:))
Ehhez kapcsolódva, próbáljunk kicsit pozitívak lenni: Base-ék a mostanihoz hasonló szimbolikus ostobaságaikkal nagyobb szolgálatot nem is tehetnének annak a magyar nemzeteszmének, amelynek dekonstruálásáért egyébként minden nap keményen megdolgozunk:)))
 A lista első helyét ajánlja fel a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Tőkés Lászlónak, a júniusi európai parlamenti választásokon - mondta pénteken Marosvásárhelyen Markó Béla, a szövetség elnöke. Markó szerint ez a „magyar összefogást” tükrözné,…..
Bozót.harcos 2009.01.31 15:31:39
Markó abban a biztos tudatban ajánlotta fel a listavezetői posztot, hogy tudta: Tőkés vissza fogja utasítani azt. Nem kockáztatott semmit. Valójában ugyanis egyik félnek sem érdeke a megegyezés.

Tőkés hiteltelenítheti magát a szavazói előtt, ha felveszi újra a tulipános pólót. Régóta ismert az álláspontja, hogy csak egy új ernyőszervezet színeiben hajlandó a Zudemerével közösködni, vagy a mostani garnitúra teljes távozásával. Erre azonban kicsi az esély. Minden idők legrosszabb választási eredménye (a leadott szavazatok számát tekintve 2004-hez képest elveszítette szavazói több, mint egynegyedét) az RMDSZ még mindig nem kapott olyan ütést, ami a magyar érdekvédelem teljes átgondolására kényszerítené. Az a szerencséje, hogy a magyar választók kiábrándulása országos trend része, és a román választók is apátiában vannak (a 39%-os részvétel parlamenti választáson elég beszédes tény), s ezt a tendenciát a nagykoalíció csak erősíti majd. Az RMDSZ tehát beszűkült mozgástérrel ugyan, de elevickél a PDL-vel és a PSD-vel kötött alkalmi alkuk révén, s megpróbálja megmenteni káderei egy részét.

Olyan indulatok feszülnek a két tábor között, amit egyelőre lehetetlennek tűnik áthidalni. Markó ebben még a "mérsékeltek" közé tartozik. Az RMDSZ területi vezetői Tőkésnek a vérét akarják látni.

Marad tehát a lassú rohadás, csakúgy, mint Magyarországon.:)
 A CFR 1907 Cluj futballcsapatának szerda esti vereségével csúfos kudarcot vallott a Reakció háromfős kolozsvári különítményének elkeseredett kitörési kísérlete a magyar nemzeteszme új alapokra helyezésének irányába. Az újabb vesztes meccset követő válságunk azonban…..
 Tegnap a Jobbik elnöke, Vona Gábor bejelentette, hogy a parlamenti választásokra Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnöktől kérnek megfigyelőket: „És nem az ÁVH fog grasszálni a választás napján, hanem az Iráni Forradalmi Gárda! És próbáljon valaki csak egyetlenegy jobbikos…..
 Persze idáig is láttunk gyámoltalan célozgatásokat, így például címlapfotót orosz békefenntartót sirató hozzátartozókkal, no meg Medvegyev elnök sajtótájékoztatóját az orosz NATO-nagykövet véleményével ellenpontozó brüsszeli tudósítást („Oroszország…..
Mandiner blog Enyhe oroszundor 2008.08.16 12:01:00
 Nyugodtan és enyhe undorral vettem részt a Fidelitas grúzpárti tüntetésén. Enyhe undorom az orosz hadsereg és vezetés iránt keletkezett. Az ötletet pedig a nagykövet adta. Mert mi undorítóbb a háborúnál? Nem várhatjátok el, hogy a szónokokat méltassam. Nem…..
Bozót.harcos 2008.08.16 15:28:45
Hölgyek, Urak,

Szerintem állást foglalni ebben a konfliktusban elsősorban nem absztrakt értékválasztás, hanem a magyar nemzeti érdekek hidegfejű mérlegelése mentén kell. A történelmi párhuzamok óhatatlanul csalnak, és pl. elég nehezen tudnék "igazságot" tenni az orosz invázió ürügyéül szolgáló grúz-oszét vagy grúz-abház konfliktusban. De mivel ürügyről van szó, ezért nem is kell.

A magyar nemzeti érdekek azt diktálják, hogy az újra magához térő Oroszországot korlátok közt kell tartani, azért, mert bizonyos területeken nagyon megszívathatnak bennünket. Atlantistának pedig nem azért kell lenni, mert szeretjük az amerikaiakat, hanem azért, mert az Egyesült Államok lehet képes Oroszország feltartóztatására. (Hangsúlyozom: LEHET, mert a neokonok hülyeségei gúzsba kötötték az USA-t, aminek most látjuk az "áldásait". Az EU még kevésbé alkalmas erre, mert az európai államok egy része is megfélemlített, vagy lekenyerezett Moszkva által - divide et impera, elég régi és primitív módszer, de működik.) A dolgok pedig abba az irányba mennek, ahol előbb-utóbb állást kell foglalni - ld. AgentUngur kolléga posztját az új hidegháborúról. Ismétlem, nem azért, mert russzofóbok vagyunk, vagy mert a grúzokban saját 56-os önmagunkat látjuk, hanem mert ezt diktálják az érdekeink.

Ez pedig elkerülhetetlenül konfliktust okoz Moszkvával. Ha egy magyar politikus az orosz energiafüggés enyhítése mellett foglal állást, akkor kimondják rá a fatwát Moszkvában, ha tótágast áll is. Onnantól meg már mindegy. A Fidesz ezt tette az elmúlt 1-2 évben, és a fenti okokból helyesen. Szavolszkij nagykövet kétségkívül primitív kommentárja már a fatwa kommunikálása, és ne legyünk annyira naivak, hogy egy részegeskedő orosz diplomata (egyébként az) elszólásának tekintsük.

Persze nem kell fölöslegesen durvázni, azt hagyjuk meg a lengyeleknek meg a baltiaknak. Ők előrébb vannak az oroszok szopattyúlistáján. Meg az is érdekes kérdés, hogy mi van akkor, ha az új feltartóztatási politika nem jár sikerrel. Akkor bizony szívás van, és a hepciáskodás könnyen rosszul sülhet el.

Arra a visszatérő - történelmietlen és politikailag értelmezhetetlen - kérdésre válaszolva pedig, hogy ki a "hibás" a mostani háborúban: a grúzok kétségtelen stratégiai hibát követtek el azzal, hogy bedőltek az orosz provokációknak és megtámadták Dél-Oszétiát. Ez azonban nem ok arra, hogy - amint azt a Magyar Nemzet teszi - Oroszországnak "igazságot" adjunk.

Uff.
Mandiner blog Kaukázusi blitzkrieg 2008.08.11 07:01:00
  Jelen posztunkkal szeretnénk gratulálni Mikheil Szaakasvili grúz elnöknek, amiért hétvégi magánszáma keretében hülyére verettette magát az oroszokkal, s ezáltal sikeresen gyengítette saját – és a Nyugat – pozícióit a stratégiai fontosságú kaukázusi…..
 „A magyar konyha nagy kincse a főzelék” – jelentette ki Lévai Anikó Kolozsváron. Hogyan kerül a főzelék az asztalra, Lévai Anikó meg Kolozsvárra? A válasz egyszerű: holnap tartják Romániában az önkormányzati választásokat, Orbán Viktor felesége pedig…..
Bozót.harcos 2008.06.02 12:22:29
Alapvetően egyetértek az előttem szóló kollégákkal. Az RMDSZ a várakozásoknak megfelelően fölényes győzelmet aratott a magyar-magyar meccsben, ugyanakkor nem radírozta le az MPP-t, amely így helyet követelhet magának a nap alatt a Székelyföldön.

A kibontakozás útja tehát egy konszolidálódott - azaz Jenőtlenített - MPP kiegyezése a nyár folyamán az RMDSZ-szel az őszi parlamenti választásokra. Már csak azért is, mert a sikeres székelyföldi eremdéeszesek egy része is a "belső ellenzékhez" tartozik, vagy legalábbis vállalható politikus - ellenük kampányolt Jencike két szép szeméért a Fidesz, gratulálok.

Ebbe az irányba mutatna Toró nyilatkozata, aki már meg is pendítette, mire is lenne ugyebár itt szükség. Persze, Jenő se hülye. Érzi, hogy nyakán a kötél, s nyilván tudja, hogy gyalázatos személyes szereplése után megpróbálják majd kiszervezni alóla a pártot. Jenő a budapesti támogatásban bízva ezért nyilván mindekit ki fog majd zárni, aki megkédőjelezi a legitimitását, és ehhez a Magyar Nemzet idehaza húzza majd a talpalávalót (érdemes megnézni a mai címlapot).

Kérdés, hogy a budapesti támogatók mikor veszik végre észre, hogy Jenőnél kártékonyabb protezsáltra aligha tehetnének Erdélyben - ha engedik neki szétverni az MPP-t, akkor az őszi választásokon épp az RMDSZ sokat bírált monopóliumát betonozzák be vele - no meg csökkentik a (potenciálisan egységes) magyar érdekképviselet hatékonyságát, egyébként a román érdekeknek megfelelően. Arról nem is beszélve, hogy Jenő kedvéért a Fidesz jó úton halad affelé, hogy a négyéves kormányzása alatt Erdélyben felhalmozott politikai tőkéjét elherdálja. Nem feltétlenül a kommunistákat kellene okolni azért, ha a párt neve lassan szitokszóvá válik odaát. És egyszer azt is elmagyarázhatná nekem valaki: miért is jó egy kormányzásra készülő pártnak, hogy egy marginális és hiteltelen, sötét hátterű zavarkeltő figura mellé arccal teszi oda magát?
Mandiner blog The Kingmaker 2008.05.13 06:01:00
 A hírguruk a vasárnapi szerbiai parlamenti választások kapcsán a nyugatbarát erők fölényes győzelméről számoltak be világszerte. Kétségtelen, hogy a nyugatos opciót felvállaló pártok minden eddiginél jobb eredményt értek el, s a választóknak majdnem sikerült…..
 A képen látható tusnádfürdői panelbeszélgetés éppen mikrofonba szóló moderátora soha nem tartozott a politika élvonalába. Igaz, nem is volt politikus. Nevét leginkább a külpolitika iránt érdeklődő vájtfülűek ismerték. Mégsem túlzás azt mondani, hogy a…..
  Miféle ország ez? – kérdezi a Lori’s Diner pénztáros hölgye, kissé furcsa arckifejezéssel forgatva a koronás címeres útlevelet, amikor csekkel történő fizetés okán azonosítom magamat. Magyarország – válaszolom, ez azonban láthatóan nem könnyít a…..
Nem akármilyen üzletet ajánlott a minap a Gazprom Szerbiának. A köztudottan piaci alapon működő orosz mammutcég – amelynek igazgatótanácsi elnökét nemsokára Oroszország államfőjeként üdvözölhetjük – megvenné az állami NIS olaj- és gázipari monopólium többségi…..
Mandiner blog Az igazi Macskajaj 2007.12.10 00:00:00
E poszt élesítésének pillanatában jár le a határidő, amelyet a nemzetközi közösség szabott a Koszovó státusáról folytatott albán–szerb tárgyalások befejeztéül. A tartomány függetlensége küszöbön áll. Kérdés, mi lesz ezután. Beindul-e a dominóeffektus? Lángba…..
A Magyar Nemzet úgy értesült: "új gondolatokat fogalmaz meg Orbán Viktor". A lap ügyes újságírója "pártközeli forrásokból" megtudta, "a Fidesz elnöke sok időt tölt a felcsúti házban". A pártelnök, "mint a régi iskola követője, kézzel veti…..