Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Makronaplók

12 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már kiskorom óta szeretek rajzolni, életem egyik nagy hibája lehetett, hogy anno élelmiszeripari szakra mentem, és nem valamilyen kreatív, művészeti irányba. Mindig is szerettem volna az alkotásaimat valamilyen kézzelfogható formába önteni, de erre eddig a gyurmázás, papírozás esetleg fából faragás…..
  Imádok társasjátékozni.  Imádok kitalálni, majd megalkotni új dolgokat. Ez a felütés, attól tartok, menthetetlenül sodort abba az irányba, hogy elkezdjek tervezni egy saját társasjátékot. Természetesen beleestem a kezdők hibájába. Túl komplex, túl bonyolult, minden legyen benne elsőre típusú…..
A mai Kickstarter társas kampányai véleményem szerint úgy kezdődnek, hogy összeáll pár unatkozó grafikus, 3d modellező, elkészítenek pár rohadt ütősenj kinéző figurát, és mellékesen kitalálnak hozzájuk valamilyen középszerű játék mechanikát. Sajnos egyre több olyan játékba futok bele, ami hatalmas,…..
Taksony a második a sorban, amit be szeretnék mutatni, mint sokak által ismert kincs Budapest környékén. Persze személyes kötődésem is van hozzá, itt lakik barátnőm, tehát félig meddig haza is járok ide. Budapesttől nagyjából tíz kilométerre fekszik, sokan járnak ide nyáron pecázni, csónakázni. De…..
Azt nem mondhatom, hogy a Harry Potter könyveken nőttem fel, bőven húsz felett voltam, amikor először olvastam a Bölcsek kövét. Azonnal magával ragadott a történet, a karakterek, persze az is segített, hogy imádtam olvasni, és mindig is nagy fantasyrajongó voltam. Játék vonalon régebbi PC-s…..
Negyven éve élek Rákoskeresztúron, a „nyóckerből” költöztünk ide szüleimmel. Ezt a panellakást, ahol élek most is, úgy kaptuk meg, hogy akkor még élt a nagyanyám, aki velünk jött volna, tehát négy főre utalták ki. Ő aztán még azelőtt meghalt, hogy kikötöztünk volna így hárman tudtuk birtokba venni…..
Körte, alma, fogkefe, kanál, villa, kristályoszcillátor, és még lehetne sorolni a minden nap használt, fogyasztott, fogdosott dolgokat. De vajon meg is figyeljük őket alaposan? Emlékszünk az apró részleteikre, egyedi sajátosságaikra? Vagy van-e elég fantáziánk kitalálni egy apró részletből miről is…..
 Ha sárkányok szóba kerülnek, leginkább a pusztító, szép szüzeket követelő, hét fejéből lángot okádó fenevadak képe sejlik fel előttünk. Persze őket is árnyalták már, emberi intelligenciát adtak nekik, sőt bölcs jó sárkányok is megjelentek a mesékben. A lángművesekben meg konkrétan cuki, emberekkel…..
Szeretek rajzolni, színezni és festeni is, igaz abban nem érzem annyira otthonosan magam. A sok szín kikeverése, a vászon, higítók stb, túl sok a macera. Igaz, ha összejön és kezdünk ráérezni, nagyon szép dolgokat lehet összehozni. Nyilván kevés ember van akkora tehetség birtokában ,hogy festőként…..
Mindig is érdekelt a nano akvarisztika, aminek egyik fő oka, hogy a panelházban nagyon kicsi helyen tudok bármit is megvalósítani… Persze a szűk élettéren kívül azért más dolgok is motiváltak, például a rendszer működőképessé tétele, fenntartása, gondozása. Ugyanis minél kisebb egy rendszer, annál…..
Merész, idehaza nem annyira elterjedt kísérletbe kezdtem, magas páratartalmú növények tartásában.  Két, párhuzamos tesztet indítottam, zömében hasonló növényekből. Az egyiket egy sűrített paradicsomos üvegben, míg a másikat egy erre egyedileg készíttetett terráriumban. A terráriumnál az volt az…..
Makrónaplok Papírkazamaták 2023.01.03 22:59:18
Sokáig M.Á.G.U.S-oztam. Tudjátok… kicsit sárga, (zöld) kicsit savanyú, de a miénk. Na jó… nem akarok igazságtalan lenni, jó volt az:) Pörgött a kocka, írtuk, vontuk, radíroztuk a sérüléseket, sebzéseket, és jól elvoltunk a kis világunkban. Aztán ez elmúlt (társaság híján) és maradt a társasjáték,…..