Regisztráció Blogot indítok
Adatok
[Martye]

29 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Martye blogja cél, eszköz 2016.03.09 11:10:59
A cél nem szentesíti az eszközt, de a szent célt ér eszköz nélkül is...
Martye blogja mögötte 2015.02.25 17:56:59
- Mindig is érdekelt, mi van amögött az ajtó mögött. - Akkor miért nem nyitod ki? - Mert ha kinyitom, amit találok, az már nem lesz az ajtó mögött...
A KSH legfrissebb statisztikái alapján 2013. abszolút slágere Észak-Magyarország. Hegyvidéki régiónk nem csupán a legnagyobb vendégéjszaka növekedést produkálta az előző évhez képest, de meghatározó fölénnyel utasította maga mögé többek között Budapestet és a Balatont…..
Amikor tavaly nyáron a HVG.hu-nak jelentgettem naponta az olimpia triatlon és atlétikai eseményeiről, akkor emlékezetes volt, mit kaptam a gyaloglóktól, mert le mertem írni, hogy az egy csúnya, nem ergonomikus, idétlen sport. Bocs, most mégegyszer, vállalom. Nem szeretném, ha ebből a…..
[Martye] 2013.11.21 23:07:30
@őze bálint: Bocsi, nem próbáltam semmit belemagyarázni, talán csak valamit félreértettem. Én első sorban erre gondoltam:

"Ráadásul "teljesítménytúrázóknak". Ettől a szótól pont annyira ráz a hideg, mint a bornírt "technikai sport" elnevezéstől. Időre rohamléptekben túrázni… Vagy kirándulok, vagy futok, nem?"

Akkor ez idézet volt, nem a te véleményed? Plusz pedig még a kommentedben olvasott "A teljesítménytúrázó az tolja sebes gyalogléptekkel. Nem tudom, hol az élvezeti faktor." is azt engedte feltételeznem, hogy nem vagy kibékülve a műfajjal.

Amúgy a többivel kapcsolatban az oké, hogy megfigyelés, de a stílus, amiben közlöd mindezt az nagyon is szubjektív. (pl. "...mi a szent szart csináltak") Engem valahogy ez a stílus ütött meg bántóként és kicsit hangulatkeltőként. Amúgy persze, ne kendőzzünk el semmit, beszéljünk a problémákról, de azt lehetőleg építő jelleggel és minél kevésbé bunkón tegyük. Legalábbis nekem valami ilyesmi a hozzáállásom.

Persze könnyen lehet, hogy csak azért ütköztem meg a stílusodon, mert személyesen nem ismerlek, és amúgy fel se vettem volna. De így, hogy csak egy féjszbúk-megosztáson keresztül keveredtem ide, nekem azért valahol bántotta ez a bejegyzés a kis teljesítménytúrázó lelkivilágomat.
Futóblog Lépcsőkről megint 2012.12.27 12:24:19
Több, mint egy éve, hogy csináltunk egy lépcsőzős eseményt. Már akkor is leszögeztem, sőt, mindannyian megállapítottuk, hogy a legkeményebb edzések egyike. Pár hete kitaláltam, hogy a környékünkön található emelkedőt (található rajta jó néhány lépcsőfok is)…..
Mennyire más Ahogy valahol Többnek tetszik Egymáson át Megérteni mégis De nem...
Futóblog Szigetkör 2012.06.14 11:57:00
Délben Szaszának és TVJ-nek még azt magyaráztam, hogy egy sikeres sub30-as szigetkörhöz valójában egy olyan felkészülésre van szükségem, ahol lassan lefutok két kört egymás után, aztán ha ez megy, akkor ugrom neki újra. Mind a ketten bólogattak. Mondtam is nekik, hogy szerda…..
Futóblog Óbudai hosszú teszt 2012.04.22 18:21:12
Itt ül a kisördög az agyamban és bizonyításra várna, de nem most jött még el az ideje. Azt terveztem, hogy megpróbálok folyamatosan futni az Óbudai futófesztiválon, beneveztem a 3,5 kilométerre, a 7 kilométerre és utána a félmaratonra is. Úgy gondoltam, hogy a versenyszámok…..
Martye blogja procrastination 2012.04.19 00:17:00
Á, majd holnap...
Most már minden húsvét éjszaka kötelező darab. Elmondhatatlanul gyönyörű. Infó...
Martye blogja Mi az igazság? 2012.04.06 20:00:00
Pilátus erre megkérdezte: "Tehát király vagy te?"Jézus azt felelte: "Te mondod, hogy király vagyok. Arra születtem és azért jöttem a világba, hogy tanúságot tegyek az igazságról. Mindaz, aki igazságból való, hallgat a szavamra."Pilátus erre így szólt:…..
Martye blogja szobanövény 2012.04.01 12:00:00
A tavaszi napfény finoman szűrődött be a nagy ablaktáblákon. Az ilyen napsütötte percekben életre kelt a lakás. Az öreg falak és a magas plafon által közrefogott térből eltűnt az üresség, és valamiféle zsibongás szökött be a szobába, mintha az emeletekkel lejjebb zajló…..
Martye blogja szubjektivitás 2012.03.31 23:28:00
Nem túl szép szó. Nem is tudom, hogyan lehetne elegánsabban, magyarosabban mondani. Mondjuk, szavakban nem vagyok túl jó, de talán mégis elmondható, hogy még mindig ez a hangzósor fejezi ki legjobban azt az egyedi és megismételhetetlen nézőpontot, amivel minden egyes ember néz a…..
Martye blogja lenni 2012.03.29 10:53:00
Van az előző posztban emlegetett "Be" albumon egy szép kis monológja az Istenként megjelenő karakternek. Ez el van osztva a számok között, szépen átfogja az egész lemezt. Az album honlapján ezt föl is tették egyben, és így végigolvasva nagyon szépen átjön belőle…..
Martye blogja be 2012.03.28 00:08:00
Bevallom, nagy gyengéim a konceptalbumok. Ezek olyan lemezek, amin nem csak úgy egymás mellé pakolnak tizenix számot, hanem valami tematika össze is köti az albumon szereplő dalokat. Szeretem a sima kiadványokat is, de valahogy mindig azon kapom magam, hogy ezekhez a konceptalbumokhoz…..
Ma azon gondolkoztam el, hogy manapság milyen nagy előszeretettel társítanak az emberek különböző hitekhez intelligenciaszinteket. Itt most arra gondolok, hogy meggyőződéses ateisták és agnosztikusok gyakran esnek abba a (szerintem) hibába, hogy lenézik és butának tartják az olyan…..
Martye blogja persze 2012.03.18 19:58:00
Hitetlenkedve nézett végig a kietlen tájon. Ráncos homlokát megtörölve tétovázott kicsit, majd belenyugvóan ült le a homokba. -Végül is, valahol csak meg kell történnie - gondolta egykedvűen és hátradőlt, végignyúlva a meleg, süppedős talajon.Még soha nem látta ilyen…..
Martye blogja Hát legyen. 2012.03.18 17:37:00
Kezdjünk el itt valamit.Egyszer valamikor az a nagyszerű gondolatom támadt, hogy jó, hogyha van egy ilyen hely, ahol bármit kiírhatok magamból. Bármit, ami foglalkoztat vagy akár csak éppen eszembe jut, és valami arra késztet, hogy leírjam. Hátha jó lesz majd valamire. Vagy nem, de…..
comment:com Hírek kávé mellé 2011.05.02 09:30:00
Olyan fasza nézettséget hozott a Happy Endings (na jó, annyira nem szaggatta a Nielsen mérőeszközeit, de 2,1-et csak tud), hogy az ABC a következő három hétben kettesével vetíti majd szerda esténként.Glenn Beck Glee-t elemez. Beszarás.A tavalyi adatokhoz képest 17 százalékkal…..
A modern kor dörömböl az ajtón  - Új platformra költözik a nagysikerű újság - Virtuális hódítás veszi kezdetét   Már több, mint négy éve indult példa nélküli hódító útjára minden idők egyik legnagyhatásúbb színes, illusztrált esztétikai szakfolyóirata,…..
Az émelyítően édes piskótatekercsen rágódva sétálok ki Aggtelek házai közül, már csak egy fejvizezésre állok meg az utolsó kék kútnál. A faluból kiérve még egy jó ideig a betont koptatom, míg végül a jelzés jobbra elhagyja a műutat. Innentől a tisztásokkal és…..
[Martye] 2011.03.07 12:30:28
@Ly : Alapból én is olyan atlaszt terveztem vinni, de sajnos már rég elfogyott mindenhol, így venni nem tudtam, és mivel elég hirtelen felindulásból vágtam neki a dolognak, ezért máshonnan sem volt időm beszerezni ilyet.

Én is szeretem azt gondolni, hogy útvonalkövető vagyok (pár túrán ezt bizonyítottam is már), most is mindenhol követtem a jelzést, ahol volt. Kelemér után a helybeliek leírása alapján éjszaka nem akartam kockáztatni (Felelőtlenségnek éreztem volna. Gyanakodtam is kicsit, hogy túlreagálják a dolgot, de a tavalyi esőzések miatt azért el tudtam képzelni, hogy van benne valami igazság.). Nem gondolom, hogy ezzel olyan óriási kihágást követtem el, de azért majd ha oda jutnék, hogy elfogadtassam a teljesítést, és addig nem jártam még egyszer be ezt a szakaszt szabályosan, akkor mindenképpen jelzem a dolgot az mtsz-nek. (Amúgy úgy tudom, hogy bármilyen túrán, mozgalomnál megengedett esetleges kerülő / alternatív útvonalak igénybevétele, ha a rendes útvonal járhatatlan, és nekem itt erről volt tudomásom.)

Amúgy nem bevallottan jobb lenne? :P

Az éjszakai túrázás értelméről én se fogok értekezni, axiómának tekintem, hogy van neki. Aki ezt nem így gondolja, az még nem volt.

Minden esetre köszi a térképes tanácsot, és hogy olvasod a blogot! :) További jó kilométereket kívánok szigorúan az útvonalon, én is igyekszem!
[Martye] 2011.03.29 13:24:30
@Ly : Köszi!

Hamarosan jönnek majd ápdétek az idei projekttel kapcsolatban. Kicsit más jellegű lesz az idei dolog, de erről hamarosan részletesen beszámolok egy külön posztban.

A kéktúrát azért addig is csinálgatom, most éppen így állok:

heyjoe.hu/okt/index.php?oldal=tagok&tag=68
Hogy mennyire beleégett a hosszú, fekete hajú lány (lásd a számtalan ázsiai horrorfilmet) rémtoposza a kollektív tudatalattiba, arra kiváló példa ez a rövid videó, amelyet egy spanyol tv vett fel egy hotel folyosóján. Természetesen a Ragyogás istenverte ikreinek emléke is…..
Tavaly is volt, idén is lesz Terep 100. Ugyan még nem voltam rajta, de jó mókának ígérkezik. Kevésbé bevállalósak 50 km-es távon is próbára tehetik magukat. ..
[Martye] 2011.02.24 13:32:09
@BGy: @pannonfunk: Hát, ttúrázás terén nagyon gyorsan lehet fejlődni, kínálat pedig van bőven:

www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/naptar

Szóval csak mindent bele! :)
[Martye] 2011.02.24 17:42:32
@cs (mi más): hát azért így mégiscsak nagyobb kihívás volt! és hogy ha te az a csé vagy (egy bizonyos 70-es?), akire gondolok, akkor csak ne értetlenkedj, mert te is elcsábultál arra a bónuszkörre! :)
[Martye] 2011.02.24 20:21:51
@cs (mi más): No jól van, azt hittem, hogy ti is csak úri passzióból kerültök, és magával ragadott a Csordaszellem... :) na jó, bocsánat, ez már sok volt... :P
LisztesLáda This isn't ffffound 2011.02.20 10:33:00
[Martye] 2011.02.20 13:11:20
@IGe: Valami egészen megdöbbentő, hogy mekkora kreténségeket tudsz spamelni a legmeglepőbb helyekre. Akkor kommentelj, ha valami mondanivalód van az adott poszttal _kapcsolatban_. A teljesen irreleváns (és amúgy nyilvánvalóan agyament) világnézeti dolgaidat pedig tartogasd a saját blogodra...
Pihenten ébredek a kellemesen felmelegedett sátorban. Ránézek az órámra: lassan 10 óra lesz. Heh, na igen, mára nem állítottam be ébresztőt. Milyen jó is az... Az utóbbi három keserves, sötét és hideg hajnali kelés után most a ház takarásából, a sátron keresztül is látom,…..