Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CsudaPest

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
444 jó hely CsudaPesten Lúd Labor 2023.04.02 17:06:40
Eredetileg ezzel a bejegyzéssel azért vártam volna egy kicsit, mert egy kedves kollegina névnapjára ebben a tündéri kis boltocskában szereztem be az ajándékot és nem akartam előre lelőni a poént :) Persze, mint azóta már tudjátok, utána közbeszólt az élet, ezért váratott olyan sokat magára ez a…..
Ez most egy rendhagyó blogbejegyzés lesz :) Nemcsak azért, mert hosszú kihagyás után írok Neked, Drága Olvasóm újra, hanem azért is, mert kivételesen nem a 444 jó hely Budapesten c. könyvből merítettem ihletet. Először is hadd kérjek mindenkitől elnézést az eltűnésem miatt, de meglehetősen…..
444 jó hely CsudaPesten Dunapanda 2023.02.12 19:18:30
Már a Mézes kuckónál jeleznem kellett volna, de nem csak éttermek és pékségek találhatóak a 444 jó hely Budapesten c. könyvben. Az egyik fejezet kifejezetten a város különleges beszerzőhelyeire koncentrál, amik között megtalálható a Dunapanda is. Így utólag biztos vagyok abban, hogy az Index…..
444 jó hely CsudaPesten Vegan Love 2023.02.12 11:53:09
A XI. kerületi Bartók Béla úton található Vegan Love különösen felkeltette az érdeklődésemet a könyvből. Én magam nem vagyok vegán, de nincs bennem semmiféle dac vagy előítélet a vegán ételekkel, vagy a vegán életmódot folytatókkal kapcsolatban. Azt is leszögezném, hogy a húsmentes étkezés azért…..
444 jó hely CsudaPesten Iran 2023.02.05 17:24:17
Egy újabb cukrászdával bővítettem a repertoárt! :) Bár a 444 jó hely Budapesten c. könyvből ez nem derül ki, de érdemes ide is minimális angoltudással, vagy jó Activity-érzékkel érkezni, mert a tulajdonos, Raheban Freedon iráni cukrász a köszönésen kívül nem nagyon beszél magyarul. Semmi gond, a…..
Bevallom, hogy a hideg szél és a havas eső elvette egy kissé a kedvem Csudapest felfedezésétől, de amikor azt olvastam a Street Kitchen honlapján, hogy a Mézes Kuckóba 1939 óta járnak édességért az emberek és olyan, mintha egy kis időkapszula lenne, akkor újra lendületet kaptam :) Mint azt…..
444 jó hely CsudaPesten NOR/MA 2023.01.22 19:45:21
A NOR/MA egy, a Kálvin tér közelében található, északi stílusú, kézműves pékség. Mivel imádom az összes Ikea-stílusban berendezett helyet, ezért egyértelmű volt, hogy ide is el kell látogatnom :) Letisztultság, semmi felesleges csicsa, sem feltűnő cégér. Vannak viszont zöld növények, kiülős padok…..
Na, ezért a pékségért aztán különösen hálás vagyok a könyvnek! Kiderült, hogy az Artizán Pékség 10 perc sétára van a munkahelyemtől, így nem volt kérdés, hogy ez lesz a következő úticélom. Egész nap szakadt az eső, mintha dézsából öntötték volna, úgyhogy bocsánat a kép minősége miatt. Így is furcsán…..
Na, ez aztán semmilyen szempontból nem volt egy átlagos étterem-látogatás :) Kezdjük ott, hogy a Bazilikától hét perc sétára található ez a helyes kis olasz étterem, a Crosteria1923, amit télre tökéletesen alkalmassá tettek arra, hogy az ember kint ücsörögjön és egy pokrócba bújva igyon egy forró…..
Én ennek a pékségnek a VII. kerületi üzletét választottam, már csak azért is, hogy ismerkedjek a környékkel. Érdemes nyitott szemmel járni, mert nagyon sok étterem és bisztró van errefelé. Én néhány jópofa graffitit is megörökítettem, miközben eltévedtem az utcák között :) Mivel a közelben van…..
444 jó hely CsudaPesten Chez Dodo 2023.01.07 23:14:42
Bevallom, ez tulajdonképpen egy csalás volt a részemről, hiszen a Chez Dodot régóta ismerem és évente egyszer biztosan látogatom, így nagyon megörültem annak, hogy ők is helyet kaptak a 444 jó hely Budapesten c. könyvben :)  Számomra EZ a macaronos hely. Ettem már több helyen is ezt a pici,…..
444 jó hely CsudaPesten Freyja 2023.01.06 20:40:22
Valójában egy régi álmom teljesült, amikor a könyv hívószavának engedve végre ellátogattam a Freyja - the croissant storyba. Igaz, én eredetileg a Szövetség utcai üzlethelyiségükkel szemeztem, mivel hozzám az lett volna közelebb, de a ma reggeli – egyébként váratlan – napsütés meghozta a kirándulós…..
444 jó hely CsudaPesten Indulás! 2022.12.28 18:13:36
Előrebocsátom, hogy a blog nem jöhetett volna létre a Magyar Jeti Zrt. gondozásában kiadott könyv nélkül és csak remélni tudom, hogy nem perelnek be érte :) Igyekszem, amennyire csak tudok, elhatárolódni a könyvben kiadott ajánlóktól, tiszteletben tartva az ahhoz fűződő szerzői jogokat, és csak azt…..