Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fast Márk

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán a 2000-es évek eleje nevezhető leginkább a hothatchek fénykorának. Rengeteg márka, rengeteg típust gyártott ebben a kategóriában azzal a céllal, hogy elnyerjék vásárlóik tetszését. Jellemzően pörgős szívómotorokkal szerelték ezeket az utcai fenevadakat, de léteztek turbós motorral szerelt…..
A Toyota GR 86 2022-ben mutatkozott be a világnak, mint a GT 86 utódja. Forrás: Toyota Milyen volt az előd? Megosztó külső, 2 literes, szívó boxermotor 200 lóerővel, hátsókerék hajtás és kézi váltó. Ezek mind olyan tulajdonságok, amik a benzinvérű embert lázba hozzák. Nem is volt vele különösebb…..
Fast Márk 2023.05.15 18:12:23
@Lámai Dala: Kedves Zalán!

Köszönöm szépen az észrevételeidet, reflektálnék is rájuk.

1. Igazad van, javítom is, köszönöm!
2. Fokozottan igyekszem, de én is ember vagyok, ugyanúgy hibázhatok, mint bárki más.
3. Nem feltétlenül, pl. a Mazda motorok.
4. A súlyát nem néztem, bevallom, de az 5.4 mp-es 0-100 egy ilyen kategóriájú kocsitól nem rossz szerintem, 50-60 kg különbséget pedig soha nem fogsz érezni közúton egy ilyen nyomatékos autóval, maximum versenypályán.
5. Alapvetően ez nem egy összehasonlító írás . Nyilván nem mehettem el szó nélkül az elődje mellett, de nem erre volt kihegyezve.

A kis táblázatot amit bemásoltál, bárki bármikor megtalálja, ha beírja a keresőbe egy kocsi nevét és utána, hogy specs. Az én írásaim nem a miliméterekről szólnak, hanem alapvető dolgokról. Akit jobban érdekel egy típus, az úgyis beleássa magát. A blogomnak az a célja, hogy az olvasó eltudja dönteni, hogy alapvetően érdekli-e egy típus, vagy sem. Sajnos én nem kapok tesztautókat, nincs operatőröm se, nekem ez egy hobbi, de szerintem ez látszik is, ezért nem is értem, miért linkelsz ide egy Vályi cikket, mert egy Suzukit (én) egy Porscheval (Vályi) nem túl korrekt összehasonlítani. Csak egy fiatal srác vagyok, aki blogolásban éli ki az autók iránti érdeklődését.

Márk.
A sikeres rutin vizsga után 2 héttel kijössz az okmányirodából, kezedben a jogsiddal, amin még meg se száradt a tinta, de már azon töprengsz, hogy milyen autót lenne érdemes vásárolnod, amit olcsó fent tartani és legalább a szűk család előtt felmered vállalni. Nyugalom, segítek. Suzuki Swift Ha…..
A Toyota most aztán odatette magát. Épp, hogy megjelent az új GR86, már is érkezik a Hachiroku új változata, ráadásul elektromos és hidrogénes verzióban is.  Forrás: Toyota Az elektromos BEV névre keresztelt modell az AE86 fix fényszóróit kapta meg. Optikailag szerencsére nem bántották az…..
A Lamborghini nem hagyja cserben a vásárlóit idén sem. Az Aventador utódja egy V12-es szörnyeteg lesz, hibrid rásegítéssel és több, mint 800 lóerővel. Szerintem mai viszonylatban ez elképesztő teljesítmény, főleg egy szívómotorból, ami egyébként 8500 felett tud forogni. Forrás: carsales.com Bár…..
Mielőtt elolvasnátok ezt a cikket, ajánlom figyelmetekbe az előző írásom, amit ennek a témának a bevezetőjeként szántam. Ezt ide kattintva megtaláljátok. Nissan GT-R R35 Sajnos várható volt, hogy a GT-R nem sokáig lesz már velünk, mivel 2007 óta gyártják és a mi csodálatos Uniónk nem szereti, ha…..
Sajnos az egyre szigorúbb EU-s környezetvédelmi normákat nagyon nehéz teljesítenie az autóiparnak, különösen a sportautóknak.  Biztos lesz pár ember aki nem fog egyetérteni a véleményemmel, de kötelességemnek érzem, hogy kiálljak amellett a dolog mellett, ami sokunkban tartja a lelket, főleg…..
2005 óta a Civic a Honda legkeresettebb modellje és ez nem véletlen, hiszen karakteres motorok, megbízhatóság és praktikum jellemzi ezeket az autókat. 1973-ban jelent meg az első Civic és azóta több, mint 18.5 millió darab készült belőle. Ezzel a mennyiséggel a 4. helyen áll a legnagyobb…..
Honda Integra Type-R. Bár sokan szeretik szidni a Hondákat az elsőkerék hajtásuk és a repedtfazék hangjuk miatt, ez a kocsi mindenki arcára mosolyt tud csalni, vallástól függetlenül. Azt mindenki tudja, hogy a Hondák szeretnek forogni, de ez nem az a fajta forgás, amikor a friss jogsis hülyegyerek…..
Szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy a 6L Ibiza lett a Seat egyik legsikeresebb autója.  A 2001 és 2008 között gyártott 3. generációs modellből évente 150 és 180 ezer darab között adtak el.  De minek köszönhető ez a hatalmas siker? Talán, mert az a Walter Maria de Silva nevű úriember…..
Egy hűvös decemberi szombat estén éppen Bálint cimborámmal mekiztünk, amikor szolid nevetés mellett felhívott 2 komám, hogy merre vagyok, mert akarnak mutatni valamit. Megadtam a pontos koordinátákat, majd 10 perc múlva jött a telefon, hogy itt vannak. Én nem értettem mi van, mert csak egy hófehér…..
Facebookon találkoztam ezzel a nem mindennapi hirdetéssel, amiben egy teljesen hitelesen felmatricázott rendőrautót hirdetnek. Az eladó azt írja, hogy filmek forgatásánál használták az autót és a forgalomból véglegesen kivonták. A képek alapján azért egy takarítás nem ártana neki, de valljuk be,…..
Benzinvér Hol is kezdjem... 2023.01.01 15:00:00
Tengermély tisztelettel köszöntök mindenkit életem első blogján! Bár egyelőre anonim módon szeretném művelni ezt a szakmát, mégis úgy érzem, hogy pár szóban azért illene bemutatkoznom. Szóval... az én nevem Márk és ebben a pillanatban 19 éves gimnazista vagyok. Kb. 11 éves lehettem, amikor jó apám…..