Regisztráció Blogot indítok
Adatok
portis

0 bejegyzést írt és 704 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legtöbben hosszú perceket töltünk el a boltban/piacon azzal, hogy megtaláljuk a megfelelő görögdinnyét, ami édes is, és lédús is. Íme három tipp, amivel másodpercek alatt kiválaszthatjuk a tökéletes példányt.  1. Méret: A legtöbb ember általában a legnagyobb…..
Alkotó Részecskék Vaj házilag 2016.03.06 19:15:33
A vaj készítés roppant egyszerű, és szórakoztató. Gyerekekkel különösen az. Elfogyott itthon vasárnapra a vaj. Szaladjunk valahová, mi van nyitva ... hagyjuk. Volt itthon egy adag (200 ml) habtejszín. 30% zsírtartalmú. A folyamat a következő: Elkezdjük felverni a tejszínhabot. Én kézimixert…..
portis 2016.03.06 23:19:29
Komoly információmennyiség jut el hozzánk az egészséges étkezésről, életmódról. Ennek melléktermékeként gyakran alakulnak ki tévhitek a témában.  Egy országos vízkeménység-felmérés kapcsán derült ki, hogy a vízről is van pár téves vélekedés a köztudatban. Mivel…..
portis 2015.06.03 08:59:08
@eßemfaßom meg áll: Senkinek nem lett tőle baja? Az arzénes víz növeli a daganatos megbetegedések esélyét, ezt már az ÁNTSZ is elismeri. Magyarországon a legmagasabb Európában a daganatos megbetegedések száma. Ezt a kettőt rakd egymás mellé!!!
Pont úgy beszélsz mint a polgármesterem akinek gondoskodnia kellene arról hogy iható víz follyon a csapból, ő meg jön pont ugyanevvel a száz éve ezt isszuk dumával...
Nagyjából ezzel a mondattal jöttek haza a minap kölkeim a suliból. Aztán elkezdődött a nyavalygás, hogy milyen rossz a kaja. Kissé gyanús volt, mert ahányan vannak, annyi iskolába járnak, így kizárt, hogy csak az adott iskola menzájával lenne gond. Persze a szülői gondolkodás…..
Két okból is végignyálaztuk, hogy hova tud most ősszel elrepülni fillérekből a kispénzű turista. Egyrészt a Wizz járattörési hulláma több útvonalnál felnyomta az árakat, másrészt az elmúlt évek tapasztalatai alapján ilyentájt lehet a legolcsóbban foglalni. Valóban vannak…..
A régi hirdetésekben mai szemmel rengeteg furcsaságra bukkanhatunk. Az akkori erkölcsök, vagy társadalmi normák szerint nem számított elítélendőnek egy népcsoport, vagy akár a nők lealacsonyítása sem. A sztereotípiák és eltérő viselkedésmódok is adtak ötletet már a reklámok készítőinek. De ezen…..
Étteremben ebédelni, és közben okos dolgokról beszélgetni egy vadidegen emberrel komoly kihívás. Postosan ezt használják ki azok a cégek, akik a leendő munkatársukat nem egy szokványos irodába hívják meg állásinterjúra. Ha téged is ebédelni hívnának, biztos lehetsz abban,…..
  Divatosak a gasztró blogok és a különféle kulináris témák, különösen így a torkos csütörtök kapcsán, amikor gyakorlatilag Magyarország népe lerohanja az éttermeket és kifőzdéket, valamint Rennin-en és Bilagiton él. Nem kevesebbet eszünk, hanem beveszünk valami…..
Itt aztán valóban magasra tették a lécet! Egy alsó tagozatos iskola Wuhanban, Hubei tartományban érdekes módját választott annak, hogy megvédje tanulói szemét - vasrudakat szereltek fel az iskolapadokra, amik megakadályozzák a gyerekeket, hogy túl közel hajoljanak a könyvekhez…..
Jaj, de izgulok, hogy mi lesz a pálinkaszabadságharc vége: megszűnik-e a szeszipari rezsicsöki vagy győznek a kurucok. Azért nagy reményeket nem kell fűzni a dologhoz, az új bagázs szépen elkezdheti radírozgatni az eu-szabályokat sértő passzusokat. Félreértés ne essék, a vita nem…..
portis 2014.02.22 20:05:14
@navan: Én amúgy egyáltalán nem vagyok EU ellenes, egyszerűen csak úgy látom nem érdemes központilag a végtelenségig szabályozni mindent. Simán lehetne úgy mint az USA-ban. Sőt legjobb lenne még inkább lejjebb menni. Ahogy Hódmezővásárhelyen betiltották a dohányzást még az utcán is, ugyanúgy másik városban meg szabaddá tehetnék a dohány kereskedelmet. Aztán a polgárok választáskor eldönthetik melyik tetszik nekik.
portis 2014.02.22 20:41:45
@navan: Lehet, de mégiscsak azt látja az ember, hogy az egyik államban van halálbüntetés a másikban nincs, az egyikben liberalizálták a marihuánát a másikban nem. Különbözőek az adók is. Nagyon tetszik hogy a sheriffek önkormányzati irányítás alatt vannak és választottak.

Itt meg azon megy az izmozás hogy főzhetünk-e 50 liter pálinkát, ráadásul úgy hogy ígyis-úgyis ki fogjuk főzni. :)
Olyanok ezek kérem, mint az állatok! – mondja nekem Gottweisz néni a lépcsőházban, és tekintetével jelentőségteljesen a fölső szomszéd lakása felé bök. – De szó szerint értse! Bőgnek, bégetnek, este tizenegykor is úgy dübörögnek, hogy meg kell őrülni. Mintha egy…..
A szeptembertől hatályos felnőttképzési törvény a nyelvoktatás számos területét rendeleti szabályozás alá vonta. A nyelvi képzésekre vonatkozó szabályok azonban egyáltalán nem világosak, ráadásul az érintetteket sem vonták be az előkészületekbe. Így a nyelviskolák…..
portis 2013.12.17 22:57:43
@portis:

A KER egy többszáz oldalas tanulmányszerűség, amely többek között javaslatot tesz a nyelvi szintek meghatározására is.

A KER önmaga meghatározása szerint nem tényeket közöl hanem kérdéseket vet föl.

Ez alapján kellene egy képzőnek meghatároznia azt hogy ő általános nyelvi képzést csinál vagy sem. Ha nem, akkor viszont szabad a pálya mindenki számára legyen az egyéni vállalkozó, bt, kft, vagy akármi!
portis 2013.12.18 07:45:07
@portis: Még egyet utolsónak.

A KER(Közös Europai Referenciakeret) amelynek most útmutatást kellene adnia a homályban, egy tipikus EU ajánlás, olvashatatlan és értelmezhetetlen. Legalábbis abból a szempontból amire most szükségünk lenne.

Olvasgatva, (megvallom nem tudtam átrágni magam rajta) talán mégis útmutatót adhat...

Bevezető részek / Az olvasóhoz:

"""Mint bármely nyomtatásban megjelent anyagot, így a Referenciakeretet is ki-ki saját szükségleteinek megfelelően használhatja. Reméljük, lesznek olyanok is, akik általunk előre nem látott módon fogják használni."""

Az ajánlás és a törvény szellemében eljárva töröljük ki vele a seggünket és csináljon mindenki azt amit akar!!
From: v.attila@mtva.hu To: h.arpad@kormany.hu Subject: felavattuk bazdmeg! Kedves Árpád! Mint láthattad A Tévében, az előzetes egyeztetéseknek megfelelően levezényeltük a Félmilliomodik akciót. Remélem minden stimmelt kívülről, és a Vezér is kielégítőnek találta a népnemzeti…..
portis 2013.12.05 12:50:48
@stf!: Nyugi... megismétlik még néhányszor.
Közeleg a szilveszter, és vele a petárdázás, rakétázás, tűzijátékozás, amikor törvényes keretek közt élhetjük ki piromániánkat. Gondolom, már ti is várjátok. Ezzel kapcsolatban osztanék meg veletek egy apróságot, mely azonban túlmutat önmagán. A kenyír nem lesz olcsóbb tőle, de megmutatja, hogyan…..
A templom egere Koleszos fapadosok 2013.11.07 18:02:59
Tegnap este kaptam egy kedves levelet, a feladó Büdösbúvár, gratulált a bloghoz és elküldte egy pár bevált kolis receptjét. Mivel láttam, hogy igény van rá, közzéadom őket, biztos lesz, aki nagy hasznát veszi. Egyúttal szeretnélek bíztatni titeket, küldjétek el a bevált…..
Az orosz állam kezében szuszogó telekommunikácós csoport, a Rostelecom Szputnyik néven indít majd új, a tervek szerint az orosz népet kiszolgáló keresőszolgáltatást. Az új oldalt az első ember által a világűrbe juttatott ojjektumról, a Szputnyik-1ről nevezték el. 1957-ben…..
Titkos dokumentum bizonyítja, hogy csak az utolsó pillanatban sikerült hatástalanítani a bombákat 1961-ben.   Az amerikai légierő drámaian közel került ahhoz, hogy a Hirosima fölött felrobbantott atombombánál 260-szor nagyobb hatóerejű bombát robbantson fel Észak-Karolina…..
Cigarettacsempészettel majdnem olyan jól lehet keresni mint a nemzeti dohányboltozással. Legalábbis erre a következtetésre lehet jutni a hiányzó adóbevételekből. És még államilag szabályozott árrés sincs! Selmeczi Gabriellán kívül talán mindenki tudta, hogy a kormány és a…..
A nagy trafikmutyerátor péntekre szabadnapot kapott, így Doktor Ötkernek jutott a megtiszteltetés, hogy beleszellenthesse az éterbe a legfrissebb fideszes agymenést: kötelezni kell a bankokat, hogy adjanak havonta ingyen két ATM készpénzfelvételt. Óriási ötlet, főleg azután, hogy a…..
portis 2013.09.09 17:30:50
@portis: elnézést, helyesen:

Talán biztonságosabb, de miért olcsóbb és kényelmesebb a kártya mint a kp.?
portis 2013.09.09 19:11:41
@Grafithuszar:

Közvetve megfizetjük a bank székházát, irodáját, az alkalmazottak fizetését is, meg persze a bankkártya előállítását, és a bankkártya használatát még akkor is ha nem én fizetem hanem a kereskedő.

Persze ha kölcsönadom akkor kamatozik, de kamatozik akkor is ha a szomszédomnak adom kölcsön, vagy a vállalkozásomnak.
portis 2013.09.09 22:58:31
@Grafithuszar:

Ahogy írtam is semmi bajom a bankokkal, fontos szerepük van a gazdaságban. Ennek ellenére úgy érzem feleslegesen vannak jelen a mindennapi pénzmozgásban. De tegye mindenki azt ami neki a legjobb és legkényelmesebb.

Viszont a készpénzhasználatot mesterségesen próbálják korlátozni és ez szerintem helytelen.
Hozzászólások A többség hülye 2013.08.31 14:33:41
Az emberek többsége hülye. A több éve tartó EU ellenes propaganda eredményeképpen többségünk már úgy gondolja, hogy az EU tagságunk rossz. Ez nem meglepő, ha azt vesszük, hogy a médiából (egy bizonyos részéből) árad az EU ellenesség. Brüsszel felelős a magyar gazdasági…..
Úgy néz ki, lesz magáncsőd, legalábbis a kádnéppárt Richard Gere-je szerint ősszel tárgyalja a Parlament, jövőre pedig el is indul a buli, csak néhány kérdést kell tisztázni. Részleteket még nem tudni, bár az egyelőre gondolkodásra ad okot, hogy Pálffy szerint tisztázni kell…..
Róma az örök város, egy közel 58 milliós nemzet fővárosa, parlamentjének székhelye egész éven át turisták fő célpontja. Ősi városrészének szívében zárva terül el a világ legkisebb független állama, a Vatikán - a római katolikus egyház centruma és a pápa otthona.…..