Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szti26

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kapanyél A katica 2012.06.27 08:30:00
A katicabogárnak csak Európában mintegy száz különböző faja él. Gyermekversek, mondókák, népdalok szólnak róla, de nemcsak nálunk áll ilyen nagy becsben. A német elnevezése Marienkäfer Szűz Mária bogarát jelöli, hasonló az angol elnevezése is: ladybird/ ladybug, helyesebben…..
"Sziasztok! Ezt a képet ma reggel találtam a vacakjaim között, semmi egyebet nem tudok róla, mint hogy cuki."Köszönjük!Forrás: http://www.ruzsamiklos.atw.huparent.ui.setFrameHeightByDocument(document);..
szti26 2011.02.25 22:50:36
A lassított felvételekben gyönyörködve több időnk van elalélni :) Nézzük, hogyan mosakszik a mókus:Forrás: Indavideó, Orionstar videói között..
Elnézést kérek minden kedves Cukiság olvasótól, de a fordítással akadt némi problémám, amint elkészülök vele, utólag pótolni fogom a filmhez kapcsolódó sztorit. Addig is hagyatkozzunk a vizuális élményre és kívánom, hogy mindenkinek fülig érjen a szája, akárcsak ennek a…..
"Kedves Cukiság Szerkesztőség!Küldök néhány képet a cicánkról. Neve Colombus, mert már kis korában is hősiesen igyekezett felfedezni mindent a lakásban és a kertben egyaránt. Ő egy házimacskával hígított Maine Coon cica, csodaszép pofival és nagy bozonttal. Kedvenc…..
"Helló!Közönségszavazatok alapján válogattam nektek (saját fotókból), remélem,sikerül lenyomnunk a cicákat egy kicsit :))Az első képen Honey sünöm egy alternatív szoptatási technikát tesztel- elég nagy sikerrel :)A másodikon Fanta sünöm látható, éppen az "éhező…..
szti26 2010.12.15 13:18:46
@szti26: ...hogy világos legyen: Ezzel nem a "hazavitelre" akartam bárkit is bíztatni, sőt! Ha mindenképp úgy ítéljük meg a helyzetet, hogy segítség kell akkor inkább szakszerű segítséget próbáljunk keríteni.
szti26 2010.12.15 13:25:36
@Alag-Dombi: "Szóval kicsit rosszul van ez az egész kezelve és nem büntetik eléggé a fogva tartásukat, sőt sehogyan sem büntetik."

Igen, sajnos igazad van....De mégis hogyan büntetnéd? Nem lehet mindenhová bekopogni, hogy "elnézést nem tartanak illegálisan védett állatokat véletlenül?" Ha növényekről van szó szinte akkor is csak a tettenérés az őr egyetlen esélye....nem is beszélve a bonyolultabb esetekről (hóvirág pl. - "kertemben nőtt, onnan van"...) Szóval ez azért nem olyan egyszerű, mint ahogy sokan elképzelik...
szti26 2010.12.15 13:39:59
Egyébként ha valaki keleti sünnel találkozna, akkor a természetvédők munkáját segíti, ha ezen a honlapon jelzi az észlelés helyét:
www.vadonleso.hu/fajok/emlosok/keleti_sun/

Így pontosabb képet lehet kapni az elterjedésről, későbbiekben akár az állomány nagyságának alakulásáról! Egyébként pedig sok más fontos infót lehet megtalálni, nem csak a keleti sünről :) Azért írom ezt ide, mert itt nagyobb az esély, hogy nem csak süket fülekre talál!
"Kedves cukiság, ez itt a mi macskánk, Hómancsi. Kb. féléves, de már 2,5 kg-nál jár. :)Ha egy pillanatra nem figyelünk oda, már valami rosszaságon töri a fejét. Remélem, tetszeni fog nektek.Üdv: Klaudia"parent.ui.setFrameHeightByDocument(document);Köszönjük!..
szti26 2010.12.08 17:38:58
@noirA: Szerintem a méret fajtajelleg (main coon talán?)...vagyis én úgy értettem, hogy nem hízlalni akarják..:) De egyébként igazad van :)
szti26 2010.12.08 17:39:55
@szti26: úgy értem fajtajelleg ITT, jelen esetben...
szti26 2010.12.09 12:17:18
@noirA: Ez így van....sajnos! Írtam is, hogy egyetek értek. :)
Felborult a kutyuli és nem sikerül neki lábraállni. MommoHD - Felborult a kutyuli..
Hát mi ilyet eddig csak serdületlen kiskutyáktól láttunk. Vagy ez a fajta bolondos viselkedés gyakori a macskáknál is?..
szti26 2010.04.23 12:42:35
@penna:
"Nekem az az érzésem, hogy a pasira ideges, csak nem rá támad, hanem levezeti a farkán..."

Ilyet egy állat nem csinál...ha valamivel, vagy valakivel baja van egyértelműen jelzi a "saját nyelvén" jelekkel, hangokkal, támad vagy odébb megy, de nem fogja inkább játékkal saját magán, vagy valaki/valami máson levezetni.

Nem akartam okoskodni...:S...de ez "majdnem-szakmai ártalom"...:P :D
Ellenőrző Ki a bűnös? 2009.12.17 08:00:00
Karácsony alkalmából a nem vallásos családban nevelkedő gyerek is találkozik Jézus születésének történetével és az ehhez kapcsolódó hitvilággal. Néha -szerencsétlen módon- agresszív és félelmetkeltő formában történik mindez, mint El Topo kisfiának esetében is, amikoris…..
Bálinték mindent megtettek a megbetegedett cicáért, még olvasóink segítségét is kérték, de sajnos Nyinát már nem lehetett meggyógyítani. A szomorú begfejezésről itt olvashatják a gazdik posztját...
szti26 2009.11.03 12:50:34
:(
Sajátos örökösödési adót vetett ki az OTP Centire, aki egy éve próbálja befizetni elhunyt édesanyja 220000 forint tartozását. A bank nem hajlandó tudomásul venni, hogy a hitelkártya tulajdonos meghalt, így mára 330 ezer forintot követelnek az elvileg 1 éve zárolt számla…..
Első pillantásra pandának, bölénynek, tevének, pávának tűnnek, pedig mind egy szálig pudlik, akiket a művészet nevében összefestettek és megnyírtak. A 48 éves, floridai Ren Netherland állatfotós egész évben utazgat, és megörökíti a színes kutyákat. Az elvileg művészeti…..
Frank Rizzo tisztelt meg minket ezzel a kis vizes állatkával, aki esetleg egy egér és Frank szerint nem nyerhet más, csak ő. Önök szerint?..
masszázsblog A szagom buktatott le 2009.08.13 09:02:00
Az igazán profi masszőrlányok kínosan ügyelnek arra, hogy ne hagyjanak semmilyen szagnyomot a vendégükön: nem parfümfelhőben várják, semleges tusfürdőket tesznek a kád szélére és illatmentes anyagokkal kenegetik. Ezzel együtt előfordulatnak balesetek is, jó hogy elsősorban a…..
szti26 2009.08.13 17:14:23
@okoska100:
Figyelj, itt már nem a párbeszédeitekről van szó...illetve igen, de pontosabban arról hogy mitől lettek ilyenek...és én kétlem hogy csak ő miatta.
A helyedben biztos elgondolkodnék: hol lett lapos a házasságom? Mikor? Mit tettem én és ő? És talán tennék egy kisérletet rá, hogy leülünk ketten és elmondom, hogy ami most megy abban nem tudok élni...nem úgy ahogy szeretnék. Meg kell kérdezni magatoktól hogy mit vagytok hajlandóak megtenni egymásért, magatokért..kompromisszum, erről szól a játék, és szerintem nyilt lapokkal fair a játék.
Ha pedig nem megy...akkor nem kell erőltetni...gyerek ide gyerek oda, te sem akarhatod hogy azt a példát lássa maga előtt, amit most te mutatsz neki (hidd el akárhogy "titkolod" érzi ami körülötte történik). Vagy azt akarod, hogyha netán egyszer hasonló cipőben jár szenvedjen csendben, keseredjen meg egy olyan kapcsolatban amit csak egy gyerek tart össze...ahogyan most te???
Nézd, én nem vagyok még csak házas se...a koromat tekintve tapasztaltnak se mondható. Van egy 6 éve tartó kapcsolatom...és abban az esetben amit elmondtál magadról nekem a legutolsó ötleteim közt sem merülne fel hogy titkon csendben másnál keressem amit otthon nem lelek....nem tudnék a párom szemébe nézni, mert szeretem. Ha megoldhatatlan lenne a gond, akkor is lenne bennem annyi gerinc, hogy nem teszek vele ilyet. De nyilván mások vagyunk...a véleményünk és módszereink is különböznek...aztán meglátjuk ki mire jut a sajátjával...
szti26 2009.08.13 17:26:49
@okoska100:
Na pedig ebből az jön le, hogy te vigasztalod magaddal azzal, hogy "...nem csak én, ááá, ő is...meg ő is...meg ő is" Ez szánalmas hidd el.
Na de a lényeget megirtam. Meglátjuk...meglátjuk. De most tényleg megyek....programom van a párommal:) Aki bizony márpedig nem ilyen. ....és nem is alien, csak ember mint én...meg bármilyen fura te is...
Tanulj a saját hibáidból, vagy legalább ismerd be/fel őket!
Na pá mindenkinek!
A cukiság kedvenc rajzolt dögje most egy léggyel került intim kapcsolatba, hogy a nagy hajkurászásban atomjaira bonthassa környezetét.Szerkesztőségünk macskásai a videó megtekintése után azt állítják, hogy Simon Tofield ezzel az új résszel rendesen mellényúlt, mert a macska nem…..
szti26 2009.07.29 20:17:55
@kk_kk: ...Élvezi.Újrakezdi. (miután összepakoltad a romokat)
szti26 2009.07.29 20:30:37
@Flankerr: ...a macskák kergetőznek egymással.
Nem én a macskámmal. Csak hogy tiszta legyen...:P
(..."mint az közismert")
Már régóta érlelődött bennem a dolog, de csak a Campus fesztiválon, a fény nevű vodkás szörnyital bódéja előtt lett belőle kvázi döntés: tesót/játszópajtást/pofozógépet kaphat Mötley az egyéves lánymacska, mégpedig egy koromfekete, kissé kerek fejű fekete macskafiú…..
szti26 2009.07.29 20:13:31
@Flankerr:
Azt mondjuk fontos lenne megjegyezni, hogy a negyedik generáció elajándékozva lett...nem elűzve a többi által...:)


Nem olvastam minden kommentet, de egyetértek az első egynehány hozzászólóval. Idősebb/"előbb érkezett" macs lelkivilágára oda kell figyelni ilyenkor, ellenkező esetben hajlamosak elidegenedni a gazditól...annak pedig ennyi élvezetes cicanapló után nem örülnénk jópáran!
"Szeretném veletek megosztani egy cica átváltozását. A nyíregyházi állatotthonban adta le a gazdája ezt a kicsit nyúzott, soványka, de hatalmas perzsa kandúrt 2008 júniusban" - kezdte a szerencsés cica történetét Anita. "Nem tudta tovább tartani, mert sok-sok…..
Egy halom éhes kismacska koncertje, aminek a tál lekerülése vet véget. Utána már csak a halk csámcsogás...  ..
szti26 2009.02.10 11:18:52
@hullámrészecske: ..normális..:) legalábbis nálunk mindig ez van etetés előtt.
Ha épp nem éhesek és valaki megjelenik egy tányérral ott ahol enni kapnak, akkor mindnek kipattan a szeme és egy másodpercre sem veszik le a tekintetüket a kajáról:)


U.I.:(Persze ha egy macska állandóan éhes, az jelez(het) bizonyos gondokat)
szti26 2009.02.10 11:28:04
@Dee_: ..akkor lehet, hogy ahány macska annyi szokás..:)
Nálunk kölyök korukban hiába kaptak többször, akkor is ezt csinálták...
és most is meg vannak "őrülve" pedig már nagyok, két lábra állnak és úgy türelmetlenkednek:) a cérnavékony hangon való "sírás" csak az egyiknél maradt meg, a többiek szimplán nyávognak:)

Kórházban van Mötley. Az első ijedtségen túl, racionálisan értékelve a dolgot, lehetett volna nagyobb baj is, de az ember sok mindenre képes akkor, amikor a négyhónapos kölyökcicája olyan iszonyatos hangokat ad ki, hogy a háta beleborsódzik, csak arra nem, hogy higgadtan értékelje…..