Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emmet Ray

0 bejegyzést írt és 336 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Disclaimer: a felvétel még júliusban készült.) A második évadban volt már vendégünk Matusik Szilárd, aki akkor néhány barátjával éppen dokumentumfilmet forgatott a magyar játékfejlesztés hőskoráról. A Vakondok 4 - Végigjátszás című film 2016-ban el is készült, aztán mindenféle fesztiválokon…..
Emmet Ray 2020.10.12 14:15:44
@Generic Jingle:
Ja, jellemzően a 90-es évek végén kerültem ebbe a helyzetbe, de azért jócskán elkaptam a floppy korszakot is (még az 5.25 incseseket is), csak akkor jellemzően iskolai és - szülőkön keresztül - vállalati PC-ken toltuk a gaminget, luxus volt a saját gép.
Kriszta és párja szó szerint fejest ugrottak az amerikai életbe. Négy évük summája talán az is lehetne, hogy ugyan alapos tervezés nélkül is bele lehet vágni a határátkelésbe, de azzal a saját dolgunkat is megnehezítjük. Nekik mindenesetre sikerült egyenesbe jönni!..
Na. Célegyenes. A végén meg valaki a Vastrónon, de addig van még hat rész, izgalom, intrika, miazmás. Ha valaki arra kíváncsi mi vót eddig, akkor javaslom ennek a linknek a matatását, mindenki másnak meg csak annyit, hogy Tél van, Éjkirály.Falat döntesz, de miért?Úgyis megszívod. Deres Kisfickó…..
Emmet Ray 2019.04.17 18:44:01
@akrosztikon: Az egyszerűség, tömör letisztultság önmagában hordozza a szépséget, a tömény iróniát. Nincs nagy, választékos eszköztáram, igy kénytelen vagyok azzal főzni, ami van és ezt megideologizálni. :)
Emmet Ray 2019.04.17 18:56:39
@akrosztikon: Számtalan ilyen példát találsz a magyar kommentkultúrában. Egyébként a Márk cikke alá, szintén lakonikusan megjegyeztem, hogy “az első része így, ahogy van, mehet a hogyvolt blogra, mert sixx egy lusta dög”. Ezt most visszavonom.
Emmet Ray 2019.04.17 19:07:03
@akrosztikon: Igyekszem. De most már befejezem, mert szószaporításra kényszerítesz. Amit ki nem állhatok. :P
  A Mandalorian című, élőszereplős Star Wars sorozat első képsorai alapján nem túlzás azt mondani, hogy ez lesz az a sorozat, amire a Firefly elkaszálása óta várunk, de ha túlzás akkor is mondjuk, mert hát rohadt jól néz ki, ismerjük be, még ezen a gány, kézikamerás felvételen is, amit remélem,…..
Emmet Ray 2019.04.15 14:30:28
@lenörd hofstadter:
Nem csodálom, hogy elkaszálták a Terra Novát, semmi nem volt jó benne a látványon kívül. Az akkori Foxot sem érdemes összehasonlítani egy most induló streaming platformmal, itt nem reklámok vannak, hanem előfizetők. A Disney jelenlegi nagy ütőkártyája a Star Wars és a Marvel. Vakarhatják is a fejüket rendesen a Netflixnél foleg hogy a Marvel sorozatoknak épp ők alapoztak meg rendesen.
Megérkezett az első előzetes az AMC következő nagy dobásához, a NOS4A2-hoz (érted, mert Nosferatu), aminél hülyébb címe nem is tudom mikor volt egy sorozatnak. A június elején érkező új sorozat koncepciója annyira komplikált, hogy inkább csak a tovább mögött magyarázzuk el...
A Televíziós Újságírók Díját március 20-án este adják át, puccos gála, vörös szőnyeg, szeretett szervezőbizottság, miazmás. Az est háziasszonya ezúttal Demcsák Zsuzsa lesz, aki a díj 2014 óta íródó történetének első női házigazdája, #metoo, emberek.  Óriási megtiszteltetés, hogy én lehetek a…..
Annál jobb dolog nem is történhetett a magyar sorozatiparral, mint a Válótársak és a Mi kis falunk sikere. A két sorozat berúgta a pajtaajtót, és mostanra ott tartunk, hogy aki tud, sorozatot fejleszt, magyar gyártásút, lehetőleg magyar kútfőből. Ha jól számolunk, idén decemberig legalább 16 magyar…..
Emmet Ray 2019.02.19 21:28:05
@Tralfamador75: Kosztümös sorozatot Trianonról. Az mehet kockás füzetbe is. :)
Emmet Ray 2019.02.20 22:57:57
@Tralfamador75: Kaotikus steampunk, zombi franciákkal! Én megvettem.
Fotó: Bődey János / Index   Miközben az MTVA csatornái jó szokásukhoz híven úgy tettek, mintha nem is lennének tüntetők az ablakuk alatt, és nem akarnának bemenni az épületbe, az atv rendkívüli híradót gründolt tegnap este 3/4 10 körül, és egyedüli tévéként tudósított élőben az eseményekről. A…..
Ha nem is törölték teljesen, de eltüntették az archívumból a Hír TV ellenzéki korszakának híreit - tudta meg az Index. A Hír TV három éves kilengés után került vissza kormányközeli kezekbe, a színfalak mögött pedig mindent megtettek azért, hogy a sötét időszak ne jöjjön szembe az olvasóval, ha a…..
Eljött hát a nap, nem árulok el vele nagy titkot hogy ez Andrew Lincoln utolsó epizódja, mondom akárhogy is, adjuk meg a tiszteletet és pattintsuk ki a tekintélyes méretű tévénkre A Részt, akárhogy is dumál életünk párja arról hogy a részéről a The Walking Dead hajó már…..
Szerintem a tévézésben jelenleg az egyik leggondosabban őrzött titok, hogy az új évadban rég nem látott konszolidált külsőt öltő Rick Grimes hogy távozik a zombiapokaliposzisből. Megeszik? Ő esz meg valakit? Megharapják, karját veszti, aztán hullik el? Hősiesen áll a vártán, és menekülő társait…..
Emmet Ray 2018.10.19 14:41:15
@PITTA: A helikopterrel az a baj, hogy elég látványos és nagy zajt csap (el lehet képzelni milyen csend lehet a civilizáció zaja nélkül). Kb. képtelenség, hogy ne tűnt volna fel mindenkinek, hogy itt egy fejlettebb közösség járőrözik néha. (elvileg ez a Commonwealth)
Aszongya, hogy: 2.1. A Szervező a Látogató részére belépő megvásárlása ellenében biztosítja a részvétel lehetőségét a fesztivál programjain, a Látogató pedig köteles a belépő ellenértékét megfizetni a Szervező részére. Deviszont: 4.2. A Látogatók kötelesek tartózkodni (...) az olyan…..
Egy olvasónk hívta fel rá a figyelmet, hogy az Amerikai fater (American Dad) legutóbbi részében nem másról beszélnek a szereplők, mint Soros Györgyről. Az epizódban valahol 4 perc 20 másodpercnél kell keresni azt a részt, amikor Stan próbálja nyugtatgatni Francine-t. Itt a következő párbeszéd zajlik…..
Emmet Ray 2018.02.13 23:54:34
@Cheraups: @Rwindx:
Nehogy abbahagyjátok reggelig, ez kurva szórakoztatónak ígérkezik!
Remélem a végén emlékezni is fogtok, hogy min vesztetek össze. :D
Ezúttal is elkészítette éves összeállítását a TorrentFreaks nevű oldal, arról, hogy melyek a legnépszerűbb sorozatok az illegális letöltők körében. A most kiadott listán megőrizte első helyét a Trónok harca. Mint írják, miután felkerült a finálé az internetre, volt olyan, hogy egyszerre 400 ezer…..
Emmet Ray 2017.12.31 00:21:56
@,,: hű, köszi, nekem sem esett le a Krokodil, igaz sokat nem is agyaltam rajta, annyira nem volt jó rész. Viszont a szolgálólány nekem is erősen antipatikus, egy sztori ami kb sohasem történhet meg, egyik heten Ubert hívunk, hetyegünk a parton azonos neműekkel, később már rakjuk a gyereket a szolgálólányba és kitoljuk a szemét, ha csúnyán néz az óvónénire. Minderre a fedezet néhány gumicsizmás fegyveres rosszfiú. Eltúlzott, képtelenség beleélni magad. Majd egyszer befejezem, ha nem lesz más.
A Paláver az a műsor, ahová a meztelen migráncshordák elől menekülnek azok a szerencsétlenek, akik ugyan szavazhatnak, de szövegértési képességük nem haladja meg egy közepes méretű talicskányi aprómajomét. Jó, a műsorvezetői négyes is rém erős, a Bayer-Huth-Jurák-Stefka fedzetsorral azért legalább…..
Jelenleg az összes nagyobb tévécsatorna vagy streamingszolgáltató azon dolgozik, hogy övé legyen a következő Trónok harca. A sorozat, ami felhajtásban felveszi a versenyt a legnagyobb filmekkel és összességében nagyobb hírverést is generál, hiszen legalább két hónapig futnak az epizódok, ami…..
Emlékeznék még Bencze Péterre? Ő volt az a köztévés riporter, aki túlságosan vidáman jelentkezett be a Bajai Halfőző fesztiválról idén júliusban. A hivatalos indoklás szerint betegségére szedett gyógyszert, amire nem volt jó ötlet erre meginnia egy feles pálinkát, amivel ott a fesztiválon kínálták…..
Hétfő hajnalban elindult a legújabb Star Trek sorozat, a Discovery. Amerikában a CBS csatornán adták le az első részt, de a folytatás csak a CBS streaming platformján, az All Access-en keresztül lesz elérhető. Magyarországról Netflixen keresztül lehet nézni, ők vették meg ugyanis a világ többi…..
Lássuk csak: Hónapokkal az évadnyitó előtt kiszivárog az évad szinte teljes története. Hackerek törik fel a cég levelezését és szervereit, ellopnak 1,5 terabyte-nyi adatot Kiszivárog több bemutatás előtt álló sorozatepizód és a Trónok harca 4. részének…..
Emmet Ray 2017.08.17 15:37:56
@bloggerfigyelő: A mai 30-as, 40-es generáció jó része igenis videójátekokkal jatszik, felnőtt meséket néz, ez már így alakult történelmileg. Mi sosem fogunk felnőni, ezt mindig megkapom én is kritikaként. Ahogy szeretjük a "rockendroll" stílust is az újságírásban, amit sixx csinál. Lehet, hogy nem neked való az index és környéke, annyi más jó újság van még (nincs).
A városfallal körülölelt Pest - vagyis a mai Belváros - utcaneveiből kevés maradt mára. De ez nem csak az átnevezgetések miatt történt így: ha ilyen távolságra merészkedünk az időben, akkor nem csak azt kell figyelni, hogy az utcák nevei hogy változtak, hanem azt is, hogy maguk az utcák, vagyis az…..
Nemrég a tusványosi fesztiválon meglehetősen szomorú képeknek lehettek sokan a szemtanúi. A hagyományosan fideszes fesztiválon megjelent egy fiatal lány, aki különböző témáktól motiválva próbálta az ott megjelent politikusok és szimpatizánsok tudtára adni, hogy nem feltétlenül elégedett Magyarország…..
Emmet Ray 2017.07.24 16:18:28
@varisztor: Nyilvánvalóan egy részük földműves munkából él, egyszerű emberek. Nekem csak a pejoratív értelmezéssel van bajom.
Emmet Ray 2017.07.24 16:31:25
@belepo: Tökéletesen egyetértek, mindkét oldal folyamatosan túltolja a biciklit.
Emmet Ray 2017.07.24 17:33:38
@je suis chauve: Tusványos egy teljesen élhető fesztivál egészen péntekig, amikor valóban átalakul falunapokká, egyfajta búcsújárássá. Amúgy a fiatalokat teljesen hidegen hagyja a politikai része, a fél tábor az Orbán-koncert után ébred a reggelig tartó buli miatt.
Itt egy teljesen korrekt HVG cikk a témában, ajánlom mindenkinek.
tablet.hvg.hu/velemeny/20170722_Tusvanyos_erdelyi_szemmel
Te jó ég, mennyiszer találkoztunk már a mozikban az idegenekkel történő első kapcsolatfelvétel elképzelt regéjével. Sokszor, sokféleképpen kerültünk interakcióba a földönkívüliekkel, vagy valamilyen őket képviselő entitással. A 2001: Űrodüsszeiában komplex ábrázolásmód keretein belül erőszakkal…..
Kedves naplóm! Dolgok, amiket nem hittem, hogy látok 2016-ban a tévében: - Kék színű, Superman-logós alsónadrágban, félmeztelenül bohóckodó Varga Viktort.- Egy kitömött medve öleléséből, egy szál bőrszoknyában vonyító Cinthya Diktátort, akinek a hangja olyan, mint egy lehangolódott tekerőlant.-…..
Az idei labdarúgó EB-re két stábbal utazik a köztévé, jelentették be egy mai sajtótájékoztatón. A kommentátorok: Hajdú B. István, Gundel Takács Gábor, Knézy Jenő és Székely Dávid lesznek, őket lehet majd dicsérni vagy szidni június 10-től. Hajdú B. István nagy örömmel készül a feladatra, mondta az…..