Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kalicz László

52 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az önvédelem fontosságának megtanulása már gyerekkorban alapvető fontosságú, mert ez az időszak rendkívül formáló a személyes fejlődés szempontjából. Gyerekkorban elsajátított önvédelmi ismeretek és képességek segítenek a gyerekeknek abban, hogy magabiztosan és tudatosan tudjanak kezelni különféle…..
A harcművészeteket különböző célokra lehet használni. Gyakorlásuk arra ösztönzik a gyakorlókat, hogy fejlesszék az önbizalmat, a tiszteletet, az önuralmat és más pozitív jellemzőket, amelyek hozzájárulnak a konfliktusok békés megoldásához és az erőszak elkerüléséhez. Azonban, ha valaki nem helyesen…..
Pár éve még azt tanították, hogy az egészség a betegség hiánya, de ma már tudjuk, hogy ez annál sokkal többet jelent. Az egészség szó sokkal többet jelent és több dimenzióban is értelmezhető. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) meghatározása szerint az egészséget nemcsak a betegség vagy a…..
Manapság a világban számos veszély leselkedik ránk és fontos, hogy felkészültek legyünk ezekre a helyzetekre. Az önvédelem nem csupán egy sport vagy hobbi, hanem egy olyan életstílus, amely mindannyiunk számára elengedhetetlen lehet. De miért is fontos elsajátítani az önvédelmi képességeket?…..
Többen kerestetek meg azzal, hogy posztoljak arról is, hogy egy életmód-váltó program mit tartalmaz. Nagy vonalakban a következőeket: Az egészségprogram célja az egészség javítása és az életmód egészségesebb irányba történő változtatása. Fontos azonban, hogy mindenki egyedi és az egészségprogram…..
Volt valamilyen újévi fogadalmad? Idén egészségesebben táplálkozol, többet mozogsz, vagy meg akarod tanulni megvédeni magad? Hamarosan ismét lehetőség nyílik rá! Figyeld a blogot és a Facebook Hatékony egészség-és önvédelem csoportját, valamint a weboldalunkat ( www.mesterfok.com)  mert hamarosan…..
A test, az elme és a lélek harmóniájának megtestesítője Az emberi test és elme összhangjának keresése régóta az emberi kultúra és történelem sarkalatos eleme. A harcművészetek, amelyek elsősorban az önvédelemre, de az egészség megőrzésére is szolgálnak, kiváló példája ennek az ősi filozófiának. A…..
Sokan azt gondolják, hogy elég a technika és az erőnlét, állóképesség. Ez nem így van! Az önvédelem során számos képesség és tulajdonság fontos szerepet játszhat a hatékony védekezésben. Az alábbiakban felsorolok néhányat: Figyelmi képesség: Fontos, hogy felismerd a veszélyt, mielőtt az…..
Hogyan hat a megfelelő táplálkozás az izületeidre? Lássuk! A táplálkozásnak kulcsfontosságú szerepe van az izületek egészségének fenntartásában és támogatásában. Összeszedtem nektek néhány fontos dolgot, amelyek szemléltetik a táplálkozás és az izületek egészsége közötti…..
Nem tudod, hogy mit ajándékozz Karácsonyra? Ajándékozz egészséget!  AJÁNDÉKKÁRTYÁINK MOST KARÁCSONYI KEDVEZMÉNNYEL ELÉRHETŐEK ! Az utalvány megvásárlásáért vedd fel velem a kapcsolatot telefonon: 06302942897, vagy a gerinctrener@gerinctrener.eu email címen!..
Összeszedtem nektek pár gondolatot ezzel kapcsolatban: íme néhány lehetséges ok a harcművészetek népszerűségére: Önvédelem: Sok ember kezdi el a harcművészeteket azért, mert szeretné megtanulni, hogyan védje meg magát. A harcművészetek gyakran kifejlesztik az önbizalmat és az önfegyelmet,…..
Milyen korosztálynak érdemes foglalkozni az önvédelemmel? Az önvédelemmel foglalkozásnak nincs korhatára és bárki, függetlenül életkorától, megtanulhatja az alapvető önvédelmi technikákat. Az önvédelem fontos képesség lehet mindenkinek, mivel segít megvédeni saját magunkat és másokat veszélyes…..
A harcművészetek gyakorlása segít a fogyásban, illetve az ideális testsúlyod elérésében? Még szép! Nézzük meg, hogy hogyan! Itt van néhány mód, ahogyan ezek a tevékenységek hozzájárulhatnak az egészséges testsúly fenntartásához, vagy eléréséhez: A kardio- edzés: A harcművészetek intenzív fizikai…..
Most már hideg van nappal is. Hogyan készülj fel az edzésre, fizikai terhelésre hideg környezetben? Lássuk! Hideg környezeti feltételek, például alacsony hőmérséklet vagy hideg időjárás, számos hatással lehetnek a szervezetre, különösen az edzés során. Néhány fontos szempontot érdemes figyelembe…..
Csatlakozz te is a nyilvános Hatékony egészség-és önvédelem csoportunkhoz, ahol már több, mint 1300 tag olvashatja rendszeresen a folyamatosan frissülő, mindig aktuális és érdekes bejegyzéseket! Csatlakozni az alábbi szövegre kattintva tudsz:     Hatékony egészség-és önvédelem..
Elindult a honlapunk! Az aktuális képzéseink mellett megtaláljátok az ingyenesen letölthető anyagainkat is, de időpontot tudtok foglalni személyes, vagy online tréningeinkre, konzultációinkra is! Nézzetek szét nálunk!  https:// mesterfok.com    ..
Fontos fogalmak tisztázása: miben különbözik az önvédelem és a küzdősport, illetve a harcművészet? Az önvédelem, a küzdősport és a harcművészet mind arra törekednek, hogy javítsák a fizikai állóképességet és önbizalmat, segítenek megvédeni magad a veszélyes helyzetekben. Azonban van néhány fontos…..
Az óra ketyeg, te pedig csak hallgatod csendben....  Most hétvégén, március 25-26-án lesz az önvédelmi villámkurzusunk Szigethalmon. Pár hely még maradt szabadon. Veled találkozunk? Olyan információkhoz és tudáshoz juthatsz ezen a két napon, amelyeket eddig senki nem mondott el neked.…..
Az erőszak olyan cselekedet vagy viselkedés, amely célja, hogy másokat kényszerítsen vagy bántalmazzon, fizikai, érzelmi vagy pszichológiai szinten. Az erőszak lehet fizikai támadás, verbális vagy szóbeli fenyegetés, szexuális erőszak, zaklatás vagy bármilyen más olyan cselekedet, amely sérülést…..
    A támadótechnikák az eszközzel vagy anélkül végzett ütések, rúgások, különböző fogások vagy fojtások, dobások és leszorítások összességét jelenti. A hatékony támadás elengedhetetlen eszköze, hogy megismerjük az egyes technikák mechanikáját azért, hogy azt a leghatékonyabban tudjuk…..
Milyen képességekre van szükség a hatékony önvédelemhez? Sokan azt gondolják, hogy elég a technika és az erőnlét, állóképesség. Ez nem így van! Az önvédelem során számos képesség és tulajdonság fontos szerepet játszhat a hatékony védekezésben. Az alábbiakban felsorolok néhányat: Figyelmi…..
  A rúgófelületek Mivel utcai önvédelemről beszélünk, itt nincs szó a klasszikus harcművészeti értelemben vett rúgófelületekről, hanem a lábon viselt cipő felületeiről beszélünk. Most azokat szeretném nektek bemutatni, amelyet a leggyakrabban alkalmazhatjuk anélkül, hogy sérülésnek tennénk ki…..
Az első, amit be szeretnék mutatni nektek, azok a leggyakrabban használt ütőfelületek. Menjünk sorba ezeken!  Az ököl leggyakoribb és legközismertebb felület a kézfej legkeményebb része. Négy ujj kemény csontja alkotja, de sérülékenyebb, mint gondolnád. A harcművészetekben külön edzést folytatnak…..