Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cricket

0 bejegyzést írt és 234 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Wizz Air elhatározta, hogy valamennyi úticéljáról egy kis népszerűsítő filmet forgat, amiben a főszerepet egy állítólag pingvinre (szerintem inkább fakúszra) emlékeztető figura* és a helyi légiutaskisérők adják. A sorozatot a budapestivel kezdték. Az üzleti modell…..
Emlékeztek még arra a zebrára, amelyik a II. János Pál pápa (akinek ez nem mond semmit: Köztársaság) téren volt? Szépen felfestették, neki a kerítésnek. Én arra tippeltem, hogy - kiindulva a 4-es metró építésének eddigi tempójából - előbb fog elkopni, mintsem a kerítést…..
Cricket 2013.01.18 12:49:31
Budapest Nálunk is kipróbálják a német cipzárforgalmat (indexvideó) Ingyenes wifi a Liszt Ferenc repülőtéren (travelo) Budapest az egyik legolcsóbb város a világon (re) Kőbányai szép apróságok (wang) Máshol Sörgyárhotel hordókból készített ágyakkal…..
Az utóbbi időben elképesztően sok reklámban (és filmben) tűnt fel Budapest, ár/szépség arányban alighanem verhetetlenek vagyunk! Többen is megjegyeztétek, kár, hogy nem derül ki, hol is játszódnak a jelenetek, így nincs igazán marketingértéke a hirdetéseknek. Nos most, ha csak…..
Cricket 2012.10.17 11:59:19
Van a Rákóczi úton egy neromán/romantikus templomocska, amit elég kevesen ismernek. Nem csoda, egy háztömb zárja be, mint az a fenti Google Maps-os képen is látható. Az utcáról csak annyi tűnik fel a járókelőnek (már akinek feltűnik), hogy egy egész saroknyi hosszon egységes a…..
Cricket 2012.08.29 15:17:37
  A rejtélyes városmajori oszlophoz hasonlóra akadtam a Lánchíd pesti hídfőjének az MTA felé eső járdáján. Lényegében egy kb. derékmagasságú vasoszlop, rajta 1933-as évszámmal. Ez vajon mi lehet?   - tette fel a kérdést Benő, de sajnos nem tudom a választ. Ám mivel…..
Igaz, fura streetartos megmozdulásaik már korábban is voltak, de erre most nem nagyon találok magyarázatot, hacsak nem a Bűvös vadászt tűzik műsorra. (Fotó: Beyond Budapest) ..
A Budai Vár alatt futó alagútban lett figyelmes PG, a Fővárosi bloggere egy különös feliratra: "A Váralagúton sétáltam át, amikor a szemközti falon megláttam a mozaikon két feliratot. Felül egy Samu felirat, alul pedig egy Kiss. Vajon mi lehet ez? A tízezredik mozaiklapnál…..
(via cool romani)..
Cricket 2012.06.20 16:44:34
A belvárosban sétálgatva a „Hagyományos cipőjavítás, alapítva 1978" feliratra lettem figyelmes a Székely Mihály utcában, és úgy megörültem neki! Hogy miért? Mert manapság általában megvesszük a cipőket, ruhákat, hordjuk egy darabig (azt le se merem már írni, hogy egy szezon…..
A lom is foglalt, meg a parkolóhely is. István küldte a fenti képet, hogy kissé kontrasztba állítsa a nem is oylan rég posztolt kőbe vésett lomtalanítós felirattal. Állítólag már napok óta kinn van...…..
Rég volt már fellépés, de még régebben próba. Az orvosi jellegű szünetnek vége, már csak kisebb fizikoterápiás utóhatások alatt állok, de a legjobb hír, hogy végre volt próba. Ez kb. olyan volt, mint alkoholistának, akitől hetekre megvonják a szeszt, és végre hozzájut egy…..
Budapest Top tíz 2011: ez történt a fővárosban (hg) Képriport a nagydumás buszsofőrről (origo) Gördeszkázási tilalom? Eljött a Skatable Art ideje!  (városkomm) A budavári gyalogkakukk falfestmény története (bp avantgarde) 70 százalékon áll a 4-es metró…..
  Természetesen műpéniszek, pucér fotók és milliárdos ingatlanok érdekelték legjobban a nyájas olvasókat az idén, amiben persze semmi kivetni való nincs. Főleg, hogy cukiságok, egy kis publicisztika, sőt helyesírási problémák és egy fa története is…..
Cricket 2011.12.31 22:21:30
 A fenti képet Viktor lőtte egy londoni lakóparkban, ahol vagy matematikusok laknak, vagy a postások azok, esetleg a tervezők. Mindenesetre fura logika szerint vannak színezve a postaládák. Megtaláljátok, mi a szabály? Jöhetnek kommentbe a megfejtések! (Nagyításért katt a…..
Remek történet kapott szárnyra Pécsről. Valakik december 6-ra virradó éjjel Mikulás-sapkát húztak a városban minden szobor fejére. Mint az elkövetők írják, egyetlen céljuk a mókázás volt. Másnap a hivatalos szervek természetesen elkezdtek rendet tenni, de aztán visszakoztak,…..
Cricket 2011.12.13 12:38:50
Hogy miért van épp angolul - mikor az egész az ott élőkről kellene, hogy szóljon -, azt nem tudom. De jópofa. (Tipp: Levente - kösz!)..
Cricket 2011.12.12 16:21:00
 A budavári marketingszőlő történetét az elejétől fogva követem és az elején (szemben a tabáni műpincék építésével) nagyon is tetszett az ötlet. Kezdeti lelkesedésem azonban fokozatosan alábbhagyott. Két év eltelte és 15 millió forint elköltése után ugyanis a helyzet…..
Az egyik legismertebb street-artos oldal, a Wooster Collective mutatta be a Merge Invisible Nefelejcs című murálját. Az alkotás a lebontott régi épületeknek állít emléket azzal, hogy feleleveníti az egykori ház metszetét és az azokban élők mindennapjait a tűzfalakon. Reméljük…..
Cricket 2011.12.12 15:31:16
A hatalmas és mindent lehengerlő „Apuci Turné 2011” úgy kezdődött, hogy nem mentünk sehova. Illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy végülis mentünk, de azért Eger területén belül maradtunk, én konkrétan úgy négyszáz métert tettem meg a fellépésünk helyszínéig…..
Nem tudom, hányan jártak gyermekkorukban katolikus misére, és közülük hányan értették a "hozsanna a magasságban" helyett, hogy "uzsonna a magasságban". Mindenesetre az is így lebegett  sokunk lelki szemei előtt. Persze lehet, hogy csak egy mennyei panelról van…..
Budapest100 éves a HÉV - nosztalgiajáratok, kocsiszínlátogatás (bkv)Az új bringás infrastruktúra tesztje (cm - airdace)Szellemes fényplasztika terve Rákoskeresztúrra, az egykori falu emlékére (éf)Vezet az A38 a Lonely Planet játékán (index)Breaking news: járda épül az Irhás…..
Úgy tűnik a rendszerváltáskori plakátháborúban a liberálisok használták a legerősebb ragasztót. Legalábbis folyton az ő leleteik bukkannak elő ebből a korból. Volt egy SZDSZ-es kövület a Margit hídnál, meg egy Fideszes (Ungár Klárás) a Körszállónál. Most pedig ergé…..
Cricket 2011.11.23 11:19:00