Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yoshida

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasóinkat is zavarja a rendszámmal vagy anélkül, jó vagy roncs állapotban, hosszú ideje közterületen parkoló autók látványa. Egy felsorolással egészítették a Bicskei Szóban megjelent legutóbbi véleményt.  Mindenekelőtt elmondták, hogy főleg azok szúrnak szemet, melyek hosszú ideje parkolót …..
Az amerikai járványügyi központ, a CDC a COVID-19 áldozatainak komorbiditási statisztikáiról szóló közleményében megállapítja: mindössze 6%-nál mutatták ki, hogy a koronavírusfertőzés okozta kizárólag a halálukat, 94%-nál 2-3 másik betegség, meglévő egészségügyi probléma is tényező volt...
yoshida 2020.09.01 14:32:40
@A kiló nem százat jelent.: ezért kellene foglalkozni az immunrendszerünkkel, erősíteni, lehetne egy pontrendszer is hozzá :D 1-es aki kb. egy szellőtől is meghal, 100, aki AIDS-es Ebolás, koronás víruskoktélt reggelizik, és kutya baja. És akkor aki pl. 20 alatt van, azt fokozottan védeni, ne érintkezzen feleslegesen másokkal, amíg nem erősödik meg. Csak nem tudom hogy lehetne ezt objektíven, mit kéne mérni? Vitamin szintet? Az se minden. Lenkei szerint a psziché is szerepet játszik, lásd spanyolnátha a világégést követően, sok meggyötört család, gyilkossággal elszámolni képtelen katona, megerőszakolt nők, stb.

Sanyi
Egy éven belül tervezi elkészíteni az Euro 7-es norma szabályrendszerét az EU, további súlyos szigorítások várhatóak.Bár az aktuálisan érvényben lévő kipufogógáz kezelési szabályrendszer, nem utolsó sorban az elmúlt évek botrányai miatt, kifejezetten hatékony, és alapvetően a helyes irányba terelte…..
A Magyar Villamos Művek Zrt.-hez tartozó Hungarowind Kft. 0,5 MW beépített kapacitású naperőművet épített Bicske határában. Pontosabban 499 kW, mert ennek az engedélyezése, finanszírozása, megtérülése a leginkább kedvező. De ennek nincs különösebb jelentősége. Olvasónk írását és fotóit ezúton is…..
Ha atomparáról van szó, Magyarországon elsőre mindenkinek Paks jut az eszébe. Pedig van egy alig 800 lelkes falu, ami atomszempontból legalább akkora córesz, csak sokkal akutabb. Püspökszilágyon 50 éve tárolnak atomszemetet teljesen szakszerűtlen körülmények közt, a sugárzó hulladék évizedek óta…..
Az kb. köztudott, hogy gyűlölöm a racsnit. Éppen ezért, nem is használok a városi egysebisembe pálya agyat racsnival (mellőzzük, hogy a fixi az isten, mert nem). Viszont mivel 120-as sarutávú, csúszópapucsos vázat használok, így kb. bekaphatom. Szerinted van gyártó, aki normális áron, 120-as…..
A Kerecsendi - Akácfa kereszteződéséről van szó. Az Akácfa utca kapcsán olvastam, hogy valaki panaszkodott, hogy a kereszteződésben előzték egy Suzukival nagyon gyorsan - írja olvasónk.  A sebesség számonkérése valóban jogos volt. Ráadásul van kinn egy tábla, ami sajnos engedi az előzést a…..
Három (3.). Ez a Hangyász jelenlegi motorjának a sorszáma. Pont kettővel több az ideálisnál, ugyanakkor a magyar igazság alapmennyisége. Nekem is émelyítő, de kitúrtam: az első motor 2010 májusában érkezett meg egy raklapon egy brit bontóból, miután valaki porrá törte a 2003-as Nissan 350Z-t,…..
yoshida 2018.09.06 22:39:52
@Nínó Karotta: építenél te is valami rendes elektromos ótót,nem lennének ilyen gondjaid. :P
(Azért nem kell komolyan venni amit írtam:) )
Ezt a képet néhány nappal ezelőtt készítette a bicskeiek blogjának olvasója.  A vásárlók a kánikula elől autóikkal az áruház épületének árnyékába húzódtak és tilosba parkoltak egy nagy parkoló mellett, ahol lehet szabályosan is. A rendőrök múlt pénteken nem büntettek, hanem figyelmeztettek az…..
T. MÁVDIREKT! Szíves segítségüket kérem. Kerestem a 170 perces késésekkel kapcsolatban információt a honlapjukon, de még nem találtam. Ez a bicskei vonalon sokunkat érinthet, ezért kérem szíves tájékoztatásukat. Tisztelettel, (...) www.bicske.blog.hu   MÁVDIREKT…..
"Sürgősségi bevásárlás a Spar-nál. Nem tudom a kép mennyire adja vissza, de az autó a ,,placc" közepén parkol. Végül is... mindkét oldalról ki lehetett kerülni. Szerda 16.45. Azért érdekes megoldás...."..
Hosszú ideje nem volt saját telefonszáma e különben jó kis helynek, aki tájékozódni akart, a munkatársak mobiljának hívását volt kénytelen igénybe venni, ha tájékozódni akart például nyitva tartásról, programokról és a többi.  Az élő szám 22 952 493. Négy melléke van, egyik például a medencetérben…..
 Olvasói feljegyzésünk szerint "Egyre nagyobbnak tűnik a probléma a városi hulladékszállításban. Az utóbbi időben előfordult, hogy a kommunális hulladék szállítása is megcsúszik, most a szelektívvel maradt tele a város.Sajnos tegnap a szél több helyen gurigázott is a zsákokkal az úton, sofőr…..
1. A RADIOAKTIVITÁST NEM LEHET LEÁLLÍTANI   Az van, hogy az atomerőmű beindítása után a radioaktivitást egyszerűen nem lehet kikapcsolni. Magát a kontrollált maghasadást még le lehet állítani, de ezután semmi mást nem tudunk tenni, mint várunk, hogy leálljon a radioaktív bomlás. Tehát sugárzik…..
yoshida 2017.04.24 15:19:33
Mit szóltok a www.nanoflowcell.com/ -hoz? Otthon az olcsó "elektrolite" folyadékot feltöltöd napelemmel, és ha hazaérsz az elektromos kocsival, 5 perc alatt kicseréled a lemerült folyadékot. Kellő mennyiségben akár a nyári napelem termelési adagot is el lehetne tárolni vele, azt írják maga a folyadék előállítása olcsó.

emagazine.nanoflowcell.com/technology/flow-cell-power-1000-km/ legfrissebb infó ez
Alább a város ún. polgármestere által jegyzett, kihirdetett döntés. Abban a városkában, ahol minden hónap minden áldott 3. szerdáján elviszik a zöld hulladékot blogunk érdekérvényesítésének hatására - innentől a nyár minden hetének minden munkanapi péntekjén lehet égetni. Pontosabban március 1. és…..
Hogyan lehet atomerőművet tervezni legalább 70 évre előre, miközben a világ akár néhány év alatt a feje tetejére állhat, legyen szó Trump megválasztásáról vagy drón hadviselésről? A minapi közmeghallgatáson Paks II. telephelyengedélyéről ez a kérdés járt a fejemben. Hosszú távú…..
yoshida 2017.01.16 15:50:42
@Medgar: " www.energiaklub.hu/dl/kiadvanyok/fes.pdf

A kis- és közepes radioaktivitású hulladékok tervezett lerakója kutatás alatt áll, a jogszabályi
akadályok elhárulni látszanak. A nagyaktivitású hulladékok és a kiégett fűtőelemek hosszú
távú sorsa bizonytalan, ami veszélyezteti a radioaktív hulladékokkal és az atomerőmű
leszerelésével kapcsolatos kiadások fedezésére felállított Központi Nukleáris Pénzügyi
Alapot, illetve az abból megvalósítandó célok teljesítését.

Éghajlatvédelmi szempontból fontos kiemelni, hogy a Kiotói Jegyzőkönyv rugalmassági
mechanizmusai között nem szerepel az atomenergia. A nukleáris ipar kWh-ra vetített
széndioxid-kibocsátása legalábbis vitatott, másrészt a közgazdasági realitások, a megoldatlan
problémák miatt világos, hogy az atomenergiának globális méretekben, hosszú távon nem
lehet szerepe az üvegházgáz-kibocsátás csökkentésére irányuló tervekben.

Az urán világpiaci ára 2003 óta csaknem ötszörösére emelkedett (22 – 95 $/kg U3O8), és
továbbra is emelkedik, mivel a kereslet meghaladja a kitermelést.

Az ismert műrevaló uránkészletek a jelenlegi technológiával és felhasználási ütem mellett
várhatóan 70-85 évig elégségesek. A kiégett fűtőelemek – a jelenlegi technológiával, a
jelenlegi ütemben megvalósuló – reprocesszálása (most eltekintve a gazdaságossági és
környezetvédelmi problémáktól) nem oldhatja meg az üzemanyag-ellátás problémáját, a
nukleáris robbanófejek leszereléséből származó hasadóanyag, illetve a MOX üzemanyag
alkalmazása is csak átmenetileg, vagy csak részben nyújthat megoldást.

Mivel a földgáz csaknem 70%-a a téli hónapokban lakossági (fűtési) célokat szolgál,

hu.wikipedia.org/wiki/A_magyar_h%C3%A1ztart%C3%A1sok_energiafogyaszt%C3%A1sa

Hazánkban az épületeink háromnegyed része energetikai szempontból korszerűtlen (2002). A statisztikák alapján 2008-ban a lakossági energiafelhasználás legnagyobb része, 75,85%-a a fűtési hőigény fedezésére, míg 10,73%-a melegvíz előállításra fordítódik, emellett 7,15%-ot tesz ki a főzés energiaigénye. Annak ellenére, hogy az évnek csupán egy részében van szükség fűtésre, ez teszi ki a legnagyobb részarányt."

Tehát szigetelni kellene.
Nem ez volt az első alkalom, hogy Elektronikai Cuccokat Okosító András kisegített a bajból, így teljesen nyilvánvaló volt, hogy amikor rászántam magam motoros átbeszélő beszerzésére, akkor nála kezdtem az érdeklődést. Egyrészt tudom, hogy sokfélét ismer, árulja is őket, sőt…..
Izgatottan és örömmel konstatáltam, hogy a passzívházak kérdése bekerült a gimnáziumi tananyagba. A 10.-es Fizika tankönyv befejező, 'Termodinamika' című fejezete szerint A jövő a passzívházaké A kérdés nem sokkal a Carnot-körfolyamat, a hőerőművek, a hűtőgépek,…..
"Imádok" ügyeletes lenni, ez kb. az, amikor a wc-re is magaddal viszed a céges laptopot, ha esetleg hívnak, valami "hűdesürgős" ügyben, hogy két puki közt is tudj "intézkedni". Persze mindezt 24h-ban. Na jóóóó... van, amikor egyáltalán nem hívnak és ilyenkor minden szép és jó…..
...tartja a dakota bölcsesség, egyszer ugye amíg hasogatok, egyszer meg a kályhában. A posztban megpróbálom összeszedni, hogy milyen fűtési megoldások jöttek szóba építkezéskor, döntés előtt milyen szempontokat mérlegeltünk és végül hogyan lett tömegkazánunk. Gáz a nincs…..