Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A könyvjelzős lány

20 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...avagy az utóbbi idő kedvencei. 4 könyv, 4 teljesen eltérő mű. Ennek ellenére (vagy pont ezért) ajánlom ezeket az olvasmányokat bárkinek, aki szereti a könyveket. Nem mellesleg számomra mindegyik, "az egyszer el kell olvasni" kategóriába tartozik.    1. Charlotte Bronte: Jane Eyre Bizonyára…..
A Helikon kiadó nem csupán csodaszép kiadásban jeleníti meg a műveket, hanem azokat nagyon gondosan választja ki. Az utóbbi időben 5 könyvet is olvastam tőlük, ezeket mutatom be a mai rövidke cikkemben...
Folytatva a kedvenc könyves sorozataim szériát a mai napon A Beavatott című trilógia lesz terítéken. Nagyjából 14 évesen olvastam először (aztán még három alkalommal) az első kötetet és az egyik legmeghatározóbb olvasmánya lett a kamaszkoromnak. Nézzük is, hogy miért szeretem annyira a mai napig!..
Murasaki Shikibu, a 11. században alkotott, mégpedig nem is akármit, hanem a világ első, 54 fejezetből álló regényét Gendzsi szerelemei címmel. Több, mint 1000 évvel később az embereket még mindig foglalkoztatják a könyvek, még a közösségi média térhódítása ellenére is. Pontosan mit is ad nekünk az…..
A havi témánál maradva a mai cikkben 5, számomra nagyon meghatározó könyvet hoztam el, amelyeket bátran ajánlok (nem csak) nőknek. Bár az olvasmányok műfajukban eltérnek egymástól, egy dolog mégis közös bennük: a nőiség a fő mozgatórugójuk. Mind az 5 művet női szerzők írták és ugyan nehezen…..
Harmadik havi témának a nőiességet választottam (ehhez ide kattintva elérhetitek a moly.hu-n található kihívásomat is), így márciusban főként ilyen fókuszú könyveket szeretnék olvasni. Egyik kedvenc kortárs, magyar, női szerzőm Péterfy-Novák Éva, így a Tiszta Nőiesség címszóhoz egyből az ő nevét…..
2019-ben nagyon felkapott lett a Vaják című sorozat és a játék is, de valójában az alapötlet Andrzej Sapkowskitól és a 7+1 kötetet számláló Vaják könyvsorozatból származik. Már az első történet elolvasása során magával ragadt a hangulat és a szereplők is, így az egyik kedvenceimmé váltak a művek.…..
Te a mennyiségi vagy inkább a minőségi olvasás híve vagy? Vagy talán a kettő között? Nehéz megtalálni az egyensúlyt, főleg akkor, ha az ember könyvmoly és az olvasás a mindennapjai részét képezi. Ebben a cikkemben szeretném elmesélni azt, hogy nekem mit jelent a mennyiségi és a minőségi olvasás,…..
Elindítok egy új szériát, amelyben a kedvenc könyves sorozataimat mutatom be egy-egy rövid bejegyzés erejéig. Mivel kifejezetten szeretek több műfajból is olvasni, így remélem, hogy sokan fogtok inspirálódni ezekből a cikkekből. Nézzük is a mait, ami az Időfutár sorozat...
Nem hiszem, hogy lenne olyan ember, aki ne hallott volna a Trónok harcáról, akár a könyvekről, akár a sorozatról. George R. R. Martin 1991-ben kezdte el írni a sorozatot, majd öt évvel később adta ki az első részét. Bár kezdetben nem aratott osztatlan sikert, de a ciklus folytatásával arányosan nőtt…..
Almási Kitti neve bizonyára sokaknak ismerős, hiszen napjaink egyik legismertebb pszichológusa. Ezért is választatottam az önfejlesztés mellé Őt a havi témához. Sok könyvét elolvastam, mindegyik adott valamit, így most az általam kézbe vetteket szeretném bemutatni Nektek, egy kicsi ajánlóval…..
"Neked, hogy van időd ennyit olvasni?"- aki hozzám hasonlóan könyvmoly, bizonyára többször kapott már ehhez hasonló kérdéseket. A mai cikkemben szeretnék pár tippet adni, hogy én miként szakítok időt az olvasásra...
A januári havi téma az önfejlesztés, önismeret. Egyértelmű volt, hogy ezt választom, hiszen az első hónap (sokakkal együtt) nekem is a tervezésről, célok felállításáról szól. Az önismeret pedig egy igen fontos alappillére rengeteg mindennek- mondhatni magának az életnek is. Ahhoz, hogy kellő…..
Az Alice Csodaországban és az Alice Tükörországban művek igazán nem az egyszerűségről híresek. Megosztóak, vagy nagyon szeretik vagy nagyon nem. Vagy értik, érzik, vagy egy összevisszaságnak látják. Ha viszont sikerül elvonatkoztatnunk, sok értelmet és bölcsességet találhatunk a sorok között. Többek…..
A könyvjelzős lány 2023.01.05 13:58:43
@Barbilucia: Szia! Persze, nagyon örülök, hogy tetszik Neked! :)
A könyvjelzős lány 2023.01.05 14:40:52
@Barbilucia: Igazán nincs mit! :)
Idén kifejezetten sokat sikerült olvasnom, bár továbbra is azt vallom, hogy a minőség a fontos a mennyiség felett. Aminek nagyon örülök az az, hogy két könyvet leszámítva, az összes nagyon kedves volt a szívemnek, sokat adtak nekem. Először csak 12 művet szerettem volna kiválasztani, de nem tudtam…..
Sokat gondolkoztam, hogy karácsonyi ajándékként mit tudnék adni Nektek. Nagyon szeretek mini interjúkat olvasgatni, így arra gondoltam, hogy miért is ne készíthetnék én is egyet? Egy kedvelt Bookstagram személyiséget választottam, aki 100 könyvekkel, olvasással kapcsolatos kérdésemre válaszolt. Túl…..
Korábban nem olvastam kifejezetten karácsonyi könyveket (csak krimiket), de idén mindenképpen szerettem volna újítani. Hármat olvastam el, mind hatalmas kedvenc lett, ezekről szeretnék most pár szót szólni. ..
A mai cikkben evezzük egy kicsit a kötelező olvasmányok zavaros vizeire. A legtöbbünknek ezen két szó hallatán egyből rossz emlékek ugranak be, sokan a világból is kifutnának tőle. Vannak azok a kötelező könyvek, amik nem csupán megkeserítik a forró nyári napokat, hanem egyenesen megutáltatják az…..
24 évvel ezelőtt jelent meg a Harry Potter és a bölcsek köve, a kis túlélő pedig azóta meghódította a világot. De minek is köszönhető ez a nagy népszerűség? Miért ennyire kedvelt J.K. Rowling legismertebb könyvsorozata?..
Az első blogbejegyzés mi másról szólhatna, ha nem arról, hogy hogyan szerettem meg a könyveket? Íme az én történetem. Amióta az eszemet tudom könyvek vesznek körül. Édesanyukám két éves koromtól kezdve magával vitt a könyvtárba, később tőle tanultam el azt a remek szokást, hogy minden egyes…..