Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cseppkő

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pénteken végrehajtották az ítéletet, s az ünnep miatt gyorsan elintézték a temetést is. Aztán vasárnap hajnalban történt valami megmagyarázhatatlan, s akik korábban csak nézők voltak, hirtelen szereplőkké léptek elő...
cseppkő 2017.05.18 12:09:21
Minden akkor válhat élővé illetve aktívvá, ha energia van benne. A Földünk, csodálatos módon, élővé vált bolygó lett, azért mert Energia szabadult fel benne, S mivel a földünk anyaga alkalmas volt atomi szerkezete révénbiológiai anyag születésére, ígya Földben felszabadult energia amint a felszint érintette, a vegyületeket felbontva spontán életet alkotott- akkor még nem volt Istennek nevezhető egyetlen teremtő se, csupán tudatlan Energiák voltak. viszont az embnergiának az a tulajdonsága, hogy nem csupán felbontani, vagy újra tömöriteni képes, hanem tudatilag megjyegyezni is- memórizálni. Így a spontán energia aktus fokozatosan vált Teremtő tudatos alkotássá, játékosan, majd tudatosan állandóan tökéletesítve az alkotásukat. Eza képessége a Teremtőknek át lett adva az életnek is- tulajdonképpen Darwin fejlődés elmélete ezen a ponton igaz.--

Na de minden Energiának kettő pólusa van egy negativ töltése és egy pozitiv töltése. Ugyan így van a Földünk esetében is. az egyik a Fehér negatív töltés amely tulajdonképpen a Földünk ISTEn Szellemét testesíti meg. A másik a Fekete pozitív Energia ami viszont a Teremtő ERŐ testesíti meg- ennek köszönheti az élet a testének meglakotását, valamint a Földünk valódi gravitációs erejét is-- Viszont sajnos a kezdetektől ez testesiti meg a Földünk felbontó erejét is.-- Hasonlitva egyszerűbben-- a villanyégőből felszabadul a fehér energia, viszonta pozitiv tőltésű fekete energia benne marad, égetve azt hőt fejlesztve.---

Az élet csak ezért létezhet, mert a Teremtő aktus során amely e két Teremtő energiának egymással ellentétes írányú, egymást keresztező mozgása, először megteremtette a Tér-feszültséget= aföldi IDŐT amely nélkül az élet nem létezhet, majd felbontva az anyagot megalkották az életet. Viszont ennél a kézzel fogható test-alkotásnál mind a két Teremtő önmagából is adott-- Vagy is átszőtték az életet önnön energiájukkal a Fekete adta az idegrendszerben futkározó energia lelkünket a test-lelket, a másik pedig szintén átszőtte belül a testét az életnek majd körbe fonta a bőr felszinét is amit a testlélek a test-csatornákkal magához láncolt- hogy a szellemi lélek ne tudjon eltávozni csak abban az esetben ha a test- energetikailag elgyengül. A szellemi lélek által vagyunk képesek érzelmekre és gondolkodásra.-- az agy neuronjai csupán memóriaként és vezérlő központként szolgálnak a test számára. A szellemi lélek energia hálózatát 5000 éve ismeri a kínai.- annak a test-pontjait szúrkálják a tűkkel.-- De még egyszer se gondolkodott el egyetlen orvostudós se azon, hogy miért van a testben két különböző energia hálózat- a kínaival a szúrkálgatáson kivül nem foglalkozott.-- hozzátenném kiemelve;;; az indiai csakrák és aura nem igaz!!!! De az újra leszületés is csupán egy fantáziált vágya a keletieknek. Az élet egyszeri és megismételhetetlen itt a Földön mindenképp!!!! Minden magzat a szülőktől kapnak az aktusukkal őssejteket valamint lélek kezdeményeket a ivarsejtekben. Minden test-halál után eltávozott szellemi lélek akkora, mint a teste volt eredetileg és visszatér a Földünk Teremtő Szellem Istenhez, amellyel eggyé válik és halhatatlanná.-- de CSAK IS AKKOR ha a lélek tiszta maradt, emberi élete
folyamán!! Csak a tökéletest fogadják be a MAGból kiáramló fényrészecskék- a szennyezett lélek energiát visszavágják az izzó,, nagy erejű láva örvényekbe és ott megsemmisül!! A Természet szigóruan betartja a természettörvényeket-- vagy is Isten nem ítélkezik senki felett!! Minden ember önmaga ítéli pusztúlásra vagy halhatalanná saját lelkét!!

Miért lényeges ez?, mert a Földünk egyszer kiég kb számolva 10 ezer esztendő és az élet számára alkalmatlanná válik. Ha pedig teljesen kiég, akkor az életet figyelembe véve, hasonló fog lezajlani a Földünk esetében is-- az ISTEN Szellemi Energiája kilép a Földünkből és egy élhető másik bolygón az univerzumban, újra teremti magát az élet, a Teremtő Isten vezetésével!!-- ez persze részemről is csak elképzelés és remény mind abból amit életem során a Földünkről megismertem és amivel szembesültem.- szóval A természettörvénye az következetes és szigorúan betart mindent, és ez a törvény tette naggyá a Teremtő Szellemi Istenünket is. ---egyébként fantasztikus és csodálatos LÉTEZÉSE a Földünknek!!!!
Jó napot kívánok! Én volnék az Intelligens Tervező. Igen, igazuk van, kedves bennem hívők, létezem. Én kreáltam az Önök világát. Mondhatnám, fogadják elismerésemet és gratulációimat, de nem mondom. Miért? Mert igencsak sértve érzem magam az Önök részéről. Úgy vélem, mint teremtőjük, ennélfogva…..
cseppkő 2009.12.04 14:54:15
Mélyen tisztelt Atyaisten.

Megbocsásson, de vagy nem Ön írta-e sorokat, csak emberi képmása”mit tudni milyen hátsó gondolattal, vagy ha Ön írta, akkor igen nagy tévedésben van, ami egy Úristentől, aki ugye a legőszintébb, legtisztább (mert ugye a hívők fejébe ez lett belesulykolva) s mára elég tudatossá is válhatott, még is csak megdöbbentő, hogy a mindenség teremtését is magáénak vallja!

Hol volt Ön még a kezdetek kezdetén? Nem volt egyéb mint maroknyi elem, egy parányi csomósodott lét primitív tudattal.

Ön is csak akkor keletkezett, amikor a mi kis bolygónk Önt Létként megteremtette. Azért mert a vallások, na meg a hatalmak kihelyezték az Ön hivatalát jó messzire, önös érdekekből (jobb, ha távol van, kevesebbet lát a gazemberségeinkből) akkor ne hogy véletlen elhiggye, hogy azt a hivatalt is Ön volt, aki megalkotta.?!

Mert ha ezt híreszteli önmagáról, akkor egyáltalán nem csodálkozom azon, ha az ember, mint önmegvalósulása, olyan nagyképű, pökhendi és azt képzeli Ő maga az atyaúristen.

Mert ha visszaemlékszik kedves Teremtőm, Ön még a beszédet is az embertől tanulta, legalább is azokat a hangokat igyekszik utánozni mikor létének húrjait szavakra, pengeti. Ne hogy magáénak tudja be mind azt, amit egyesek” kitaláltak Önről.

Mert bizony Ön egy kukkot sem szólt az első emberpárhoz, nem is lett volna értelme, hisz Ők is csak makogtak eleinte ismerkedve a hanggal, na és a szerelemmel hálaistennek, mert ez az egy igaz volt akkor is és igaz ma is. Szépen megszaporodtunk…

Jó lehet Ön teremtette az életet itt a földünkön, de azért az is az igazsághoz tartozik, hogy először véletlenül egy pokoli teremtő aktusban, önös érdekből, na és nem egy már létező intelligenciával, hanem vallja be, kérem, tanulón, lépésről lépésre, s mi az ember sem voltunk egyéb, mint önmegvalósítása Önmaguknak, pokoli nászuknak gyümölcse.

Szó sem volt a tökéletes lényteremtésről, vagy valamiféle meglévő intelligenciáról. Mind az, amit ma saját intelligenciának vallhatnak, az idők kezdete óta az emberi értelem szülte és önök megkapták intuícióként vagy épp holtjaink közvetítése által.

Hisz Önök, mint teremtő Erők sem tökéletesek. Talán ezért halandó, amit alkottak? Miért nem válhattunk olyan hosszú életűvé, mint némelyik fa, hogy sok száz éves? Vagy miért van benne az intelligensnek teremtett emberben az ölni kész bármikor, vágy?

Ez viszont egy előrelátó rafináltságot mutat az Önök részéről, mert félnek a tökéletesebbre sikeredett és esetleg sokáig élő embertől, és így nekünk csak egyetlen ellenségünk van önmagunk. De az viszont hatékony úgy alkotásban, mint önpusztításban. Nem igaz?

Azt mondja nem könnyű alacsonyabb fokon álló intelligenciákkal kommunikálni, miért nem arra hivatkozik, hogy nem képes megjeleníteni Ön magát, hisz ezért teremtett bennünket, hogy épp az emberi valóságból kaphasson képet arról, hogy milyenné válhatna, mint kézzel fogható forma.

Ha nem ad több bizonyságot az embernek Létezésükről, ne csodálkozzon, ha az evolúciót fogják visszaszámolni és azt mondják, hogy volt egy nagy villám és Bumm, és keletkezett az élet, spontán és eredendő, vagy épp fejlettebb tudat nélkül, önzőn és spekulatív módon.--- Amivé vált tulajdonképpen.
cseppkő 2009.12.19 11:44:31
@milkapista:

Egy szóval sem írtam azt, hogy az élet kezdeti primitív formája nem véletlenül keletkezett. Egy szóval sem írtam, hogy a darwini elmélet nem igaz.

Még az ember is csak a véletlenek közben alkot egy ujat és gyakran csak véletlenül, mint ahogy az emberiség 99%-ban, csak a véletlen révén kap életet egy aktus során.

Egy ilyen véletlen műve voolt az élet primitív formáinak keletkezése---DE a többi már egy játékos teremtő-aktusban egy-egy idővallumon belül, keletkezett, amíg az ember már egy tudatos "önmegvalósítása" két hatalmas teremtő erőnek amely a Földünkben van.

Az evolúció igaz, mint fajfejlődés és alkalmazkodás képessége az életeknek, de nem az élet keletkezésére ad választ, csak a fennmaradás képességére.
Szkeptikus blog Attila-domb 2009.07.09 07:05:00
Szilágyi János barátomnak volt egy rovata egy tekintélyes bormagazinban, melynek alapötlete az volt, hogy fehér asztalnál, borozgatás mellett minden ellentét elsimítható. Megtisztelt azzal, hogy engem is meghívott egy ilyen csevegésre, és azt kérdezte, ki lehet az az ember ma Magyarországon, akivel…..
cseppkő 2009.12.09 18:00:33
A tápiószentmártoni domb legendája hozzám is eljutott még mielött olvastam volna Szilágyi András riportját. Ezzel kapcsolatban egyáltalán nem lepődtem meg amikor idézték egy számomra hírhedt természetgyógynak a szavait;Béky Lászlót aki szerint a dolog azért nem ennyire komplikált:

„– Ez a hely egy csoda – erősíti meg természetgyógyász is. – Ez a nyugalom, a táj szépsége önmagában is gyógyír, itt megtalálható a magyar ősgyógyászat minden ősprincípiuma:..babla...

babla...babla, sóder amit már volt szerencsém tőle személyesen is megtapasztalni anno kezdő korában. Amikor nem kis pénzért, hallgatókat verbuvált a maga irányította természetgyógy tanfolyamokra.

Én a magam "egyszerűségével", mint álldiák" beültem a többi közé figyelve azt a marhaságot amit előadott és miután sorra került a jelentkezőkkel való egyenkénti beszélgetés, teljesen hidegen hagyta, sőt észre sem vette, hogy az egyik delikvesnek a szája lefele lóg, az arcizma furcsán elmarad, csak egy volt a fontos fizesse ki a tanfolyam árát és majd lehet egy kézrátétes gyógyító a jövőben hisz oklevelet is kap róla....!Béky aláírással, engedéllyel!

--vagy is abszolút nem érdekelte sem az, hogy mennyi a delikvens anatómiai, élettani tudása, mint ahogy az sem, hogy az ilyen gyógyítónak minimum egészségesnek kellene lenni!

Amikor pedig ezt szóvá tettem, hogy pl ennek a jelentkezőnek nem rég volt egy féloldali bénulása és hogy azért másra is figyelni illenék, akkor nagyon gyorsan besepert magával az irodájába.... és ott folytattuk vitánkat ahol elég élesen céloztam meg a széltolóságát és a maga módszerével" jól "megcsaptam" amire azt felelte abba hagyva mindent ijedten---Jaj !--maga lopja tőlem az energiámat!!

Na ilyen ez a híres nevezetes Atilla-domb is, ÜZLET és szélhámosság ahová odagyülik mind az, aki szélhámos, csaló, üzletet szimatol.

DE!! szkeptikusság ide,szkeptikusság oda, azért kedves Szilágyi uram vannak dolgok amin azért jobban el kellene gondolkodni, mint sem egyetlen kézlegyintéssel elutasítani.

Mert bizony igaz a test-energetika létezése, igaz annak különböző állapota és igaz a földnek változó kisugárzó hatása is, sőt annak a szervezetre jótékony illetve káros hatása is. Vagy is nem mindegy hogy egy ember hol lakik, mert jó lehet egy adott helyen sorvadozik, aztán elköltözik egy másik helyre és ott felélénkül, megjavul az étvágya, és az ereje is visszatér. Attól függően milyen a földnek egy-egy helyen a kisugárzása, mennyire felel meg annak a személynek.

Nem minden ember képes nagyvárosban élni, emeletes házban zsúfolódva. Lent is lakó, felettünk is lakó, mellettünk is lakó, és a föld kisugárzása messzire van szóval sorolhatnánk....és akkor fogalma sincs az embernek mitől sorvadozik, mitől vált depresszióssá, elviselhetetlen szomszéddá, csavargóvá vagy alkoholistává....

Tudomásul kellene venni végre az embernek, hogy minden, a kozmosz a talpunk alatti föld, az emberi test minden de minden elektromosság révén létezik és ha ez az embernél nem megfelelően működik, nincs harmóniában a környezettel, akkor bizony betegségeket okoz.

A baj csak ott van, hogy nagyon sok széltoló vetette meg a lábát ebben a vonatkozásban és így nem csoda ha a józanabb ember már abban sem hisz ami szinte kiszúrja a szemét. ---lásd a reagálásokat a beírásaimra...---
Mit láttam a minap a Pax TV éjszakai műsorában? A Kristóff Zoltán ezoterika-szakértő által vezetett műsor lényege, hogy a betelefonálók általános energiaszint-felmérésben részesülnek a tévén keresztül, de ha specifikus kérdésük van valamelyik szervükkel kapcsolatban, arra is választ kaphatnak...
cseppkő 2008.08.29 16:15:36
Nem az a baj, hogy ez a jámbor, fantasztikus emberek gyógyítani szeretnének bennünket, hanem az a baj, hogy maga az államunk is elhiszi. Lehet, hogy ezért nem gyógyulnak be sebei, betegségei, mert ilyen kuruzslókkal kezelteti önmagát? Na persze, ha még egy tv. csatorna is teret enged a szélhámosságnak, amelyet szellemi emberek vezetnek gondolom, akkor mit várhatunk el Marcsi nénitől és Dezső bácsitól, akik ugye azt gondolhatják, amit az okos emberek elfogadnak, „biz az mán, csak-csak igaz lehet”! Osztán, meginvitálják ezeket a derék gyógyítókat, mert mán csak fáj az a derék, húz a fene essen belé az embernek a lába is.Na meg valamelyik kóbor lélek is leszijja az ember lekirűl az életet, meg mán annyi mindent mondtak, hogy lehetséges, hogy jobb vona kihínni üket, mert lehet, hogy nem is 70 valahány évesek vagyunk?
Meg is érkezének otthonukba, ami addig persze egy kellemes fészek vala, na dé, kiderül, hogy kerülő úton, de a Tisza valahogy az ágy alatt kanyarodik. Mágnesek futkosódnak ama felibé, pontos rajzot is készítenek, hogy a komának is átadhassa az ember ugye, tanulmányozni no persze okulásra.! Körül simogatták a két öreg testett, méltóságos képpel úgye, na meg a varázsvesszőjükkel és gyertyák égése mellett, minden halottat ki bekvártélyozta magát a házba, visszazavarták egyenként számolva kit-kit a maga koporsójába, vagy a pokolba! Persze erre, nincsen már garancia, mert úgy a szellemek állandóan közlekednek, és ha egy ilyen kedves otthont találnak ilyen kedves emberekkel, hát ugye itt ragadnak. Na de megígérték ezek a derék emberek, csak füttyentsen az apjuk és gyünnek ők rendet tesznek. Aztán mikor menni készülnek a vékony pénztárca kevés, párna alól, fiókból szedik össze a kerekhasúakat, míg azoknak zsebbe meg nem köszöni, ami persze nagyra szabott!
Aztán mán idegen a ház, nem megszokott a sarok, mivel egyetlen „jólélek” sincs, magukra maradnak megint. Bár minden átrendezett, még fáj láb és derék, mert ugye fiatalságot és egészséget már, nem árulnak sehol sem pénzért!
Hír az Index Hírblogon:Darázsfészekbe nyúlt az Európa Tanács parlamenti közgyűlése: a testület keddi ülésére jelentés készült a darwini evolúciós tanokkal szembenálló isteni teremtéselméletnek az oktatásban való megjelenéséről, ennek veszélyeiről, de a közgyűlés végül úgy döntött, hogy nem vitatja…..
cseppkő 2008.08.27 19:31:53
Azt kérdezed kuangeleven; a vulkánokat meg csak képzelik? Nem a vulkánok ott maradnak, megnyugtatlak. A Föld szerkezetét „láttam” másképp mint ahogy tanultam, mondhatom, nagyon ledöbbentem azon amit találtam. A szilárd után, amit szinte idő nélkül, zúgtam át, majd a lávában a lélek annyira lassított, hogy bár így is nagyon gyorsan haladtam, szinte éreztem, összeállok, mint egy nyíl, még annyira lassultam, hogy látni, hallani voltam képes. Félelmetesen gyönyörű volt! Látszott az izzása, az állandó örvénylő mozgása, hallottam iszonyú hangos morajlását, és mint ha a sebességtől vagy nem tudom mitől, de mindig nyílt, ahogy haladtam. Mikor kiértem a láva rétegből, a legnagyobb csodálkozásomra, egy szürkeszerű üres térbe érkeztem. Olyan mélységes csend volt, hogy a valóságban nem hallottam ilyet, és nagyon kellemes, éltető sugárzásfélét érzékeltem, s valami, talán gázféleség nem tudom, talán tőlem, de szikrázott kékes-lilán.. Úgy éreztem abszolút nem létezik az idő. Majd visszanéztem fel, ahol, megláttam a lávát, és fantasztikus látvány volt, mint simára hasított menyezett egy tömbben, egy irányba, nagyon gyorsan forgott! Ami különös volt, hogy még a sima felületen belül is látszódott az örvénylése, körkörösen, miközben tova is futott. Fantasztikus és döbbenetes! Mivel nem érzékeltem időt siettem, hogy megyek tovább, és akkor egy teljesen sima, mint valami porcelán, falhoz érkeztem, Valahogy, ahogy ott álltam, nem tudom miért, de úgy éreztem, innen, talán nem mehetek tovább, aztán elkapott makacs természetem,” ha már idáig eljöttem, csak megnézem, mi van a fel mögött?! - és mivel eléggé vad természet vagyok, szinte hallottam, ahogy hallatszik a hangom rezonálása, mint valami húros hangszer… Akkor váratlanul, megnyílt a fal, mint valami Senem-ajtó” Mert mint tolóajtó két szárnya nyílt, de minden sima maradt! Elvakított a Fény, és attól az energiától ami kivágódott, arrébb vágódtam, hogy lelkem is összerezonált, semmit nem láttam, csak az iszonyatos dübörgést hallottam. Akkor eszembe jutott, itt fogok elpusztulni, ez a vég.! Váratlanul csillapodott az ereje, halkabb lett egy kicsit, de lelkem így is rezonált, váratlanul megannyi hihetetlenül sok apró, gombostű fejnyi fények áramoltak ki sebesen körbefogtak, mintha átmentek volna rajtam is, majd azt érzékeltem, hogy színekre vált, és pergő képeket mutatnak, mintha mesélnének, ne csak érzések száguldottak bennem, megmagyarázhatatlanul és csodálatosan és mintha magam mögött is látnám ezt a vibrációt, arra gondoltam, ez maga a születése és a teremtés lehet. Váratlanul meghallottam saját lelkem szinte kiabáló rezdülését, lehet hogy csak gondolat volt, de úgy tűnt, szinte hallottam, „élő lelkem, nem adom!”Akkor vettem észre, hogy sokkal közelebb kerültem az ajtóhoz. Szinte megbűvölt!
És fordultam és tiszta erőből, visszazúgtam, hogy visszafelé semmit sem láttam.
Két napig olyan voltam, mint hold kóros, mert nem akartam elhinni amit láttam, hogy ott jártam, és úgy nagyon tele voltam megannyi érzéssel, olyan kézzel foghatatlan gondolattal. Majd két nap elteltével, --miután egy újabb ellenőrzést végeztem magammal, hogy valóban ott vagyok-e ahová megyek, túl jól sikerült, mert valakinek egy nagy ijedtséget okoztam --- leültem, hogy mindent megírok a tudósoknak. Sok-sok oldalt teleírtam, mikor egy hatalmas kéz megfogta a vállam hátulról. Éreztem, hogy leér szinte a mellkasom feléig, miközben lágy volt az érintés, alig, még is szinte meleg lett a szobában. Csak egy pillanat volt, de a frászt hozta rám, mert az ablak ami előtt ültem zárva volt, felugrottam, minden papírom földre esett. Átrohantam a másik szobába és azt mondtam magamnak, itt és most mindent abba hagyok! Nem gyógyítok, nem lépek ki se rokon se idegen miatt ennyi volt nem tovább, mert ez már meghaladja törékeny emberi tudatom! Valóban, attól kezdve, semmit nem tettem, bár időnként szörnyű volt hallani valamit, érezni valamit, és én fogtam a fejem, vagy épp tus alá tettem, de nem tettem semmit soha! Nyolc hónapig tartott, ez az őrület, mikor kerülő úton de drasztikus segítséget kértem, hogy végre ne halljam meg ha jajgat bárki, ha valaki épp betört hozzám távollétemben, ha valaki karambolozott valamelyik országúton, szóval semmit, de semmit!

Sajnálom, ha hosszú volt, de hát ezt röviden hiába írom, azt kérdeztétek volna honnan az infó?

cseppkő 2008.08.27 21:00:38
A következő válaszom men.ta-lista, hozzád szemet Az Idő és a nagy energiák megléte,--mondhatnám úgy is lelkek megléte --vagy nem léte összefügg egy emberi vagy bármilyen életnél az élet létezésével, illetve nem léte miatt, vegetálóvá válásával. Nem csupán dobozokat nyitogattam” ha nem, ahogy betöltöttem a 30-at, felálltam az íróasztaltól, és elmentem a klinikára dolgozni, tanultam, vizsgákat tettem, majd állandó éjszakát vállaltam, és ismét kutattam, tanultam, érzékeltem és majd apróbb, majd nagyobb úgymond csodákat” tettem. A komás betegeknél, tudtam megkülönböztetni kit lehet várni, hogy visszatér és ki lesz az aki sajnos soha., Mert érzékeltem az egyik energia hálózatot, valamint a műszerek mutatták a másik energiát, ha meg volt mind kettő, vagy hiányzott valamelyik. Akkor éreztem rá a biológiai időre, mely más gyermeknél, más középkorban és más idős korban. Ha csak egy nagy energia van, az idő lelassul, csak egyhelyben topog: Amikor kiléptem, azt éreztem, hogy az idő nem egyforma a Földön. Más a felszínen, gyorsul egy repülőn, és mint hallom lassul kint az űrállomáson. Ami érdekes, hogy bent a Föld belsejében, nem volt idő az üres térben sem. Mint ahogy számomra lélekként sem létezett idő, rengeteg minden történt, nagy távolságokat zúgtam át, és a valóságban a max. idő csupán 8-9 perc volt a távollétem, ha tovább maradtam volna, nem tudtam volna visszatérni testembe!
Bármit olvastam, kutattam mindhiába, a tudomány a mai napig sem határozta meg mi az idő? Mi teremti az időt? Az idő akár hogy is olvastam, csak mint kiegészítő, negyedik dimenzió, tér-idő van meghatározva, de egymagában való valamiféle létezésként abszolút nincs. Megalkottuk az órát, beosztva napjainkat, ne hogy véletlen elkéssünk fene nagy rohanásunkban, azt gondoljuk, hogy az idő csupán egy szellemi absztrakt fogalom. Attól függetlenül, hogy némely tudományok azt mondják az idő a Mindenség keletkezése óta létezik, na de mi által? Ha egy biológiai formációnál a két energia által létezik az idő, amely közül az egyik az anyagi energia, a másik a mágneses tudat energia, akkor ahogy érzékeltem, hogy létezik a valóságban is időnélküliség, illetve sebessége változó. Azt gondolom, hogy a Nagy Időnek létezése is a Föld energiái által létezik, illetve bármely energia hiányzik, megáll vagy egyhelyben topog a Nagy Idő. Attól tartok, hogy a Nagy Időnek lelassulása túlzottan, kihatással lehet az életre. Ami ebben a témában ráadásul a közeljövőben nagy bajt okozhat, ha elindulnak emberek a Marsra. Mert ha itt vannak időnélküli udvarok” elképzelhető, hogy két égitest között is lehet Idő-nélküli udvar. Vagy ott a Marson, mivel ha nincs mágneses-tere, elképzelhető, hogy csak tömegi energia mellett szintén topogni fog akkor pedig ha kihatással van az életre, bizony attól tartok, az asztronauták, komába esnek!

Persze azért nem kell véresen komolyan venni, hisz nem több mint logikai hipotézis, és én még tudós sem vagyok. Csak egy nagyon-nagyon kíváncsi, mindent érteni kívánó ember.

Valami levelem érkezett – sajnos angolul. Én csak oroszt tanultam. Tud közületek valaki angolul? Az igazság az, hogy szétküldtem mindenfelé az írásaim, épp a fent írt aggodalmam miatt, meg egyéb érdekes dologgal kapcsolatban, mint a leszállás a Föld közepéig, a NASA-tól volt valaki és egy Japán, akik tervezik.- Most jött az első válasz. Mire, nem tudom? Azt mondja az unokám, bár még gyerek, hogy amerikai az imél.
Tasnádi György olvasónktól újabb érdekes írást kaptunk. Ezúton is köszönjük neki! (A szerk.) Az 1980-as évek közepén (tehát még bőven a rendszerváltás előtt!) Molnár V. József néplélekrajz-kutató előadásokat tartott a Műegyetem Építészkollégiumában, a „Bercsényiben”. A téma az…..
cseppkő 2008.08.27 15:47:02
Úgy látom, hogy a létrafok számaiba, hogy miért 3, vagy épp hét legyen, az emberi bonyolult gondolkodás, bele magyaráz mindent csak azért,hogy egy egyszerű gyakorlati tapasztalatot, mely két létrafok közötti távolságot meghatározza, --- amit ugye mindig az illető lépés magassága kell, hogy meghatározzon, mert egy liliputi emberkének sokkal közelebb kell tenni, azokat a létrafokokat, mint egy két méteres nagy lábú, nagy léptékű kifejlett emberpéldánynak. ---, bele illeszthesse, egy népcsoportnak generációkon keresztül átörökített és így megőrzött hagyományát. Semmi köze nincs sem a hétfejű sárkányhoz, semmiféle babonához, de még egy Dawkins féle mém-elmélethez, de még egy önző génhez sem. Egyszerűen a tapasztalat és a mindenkori gyakorlat a meghatározó, amit aztán kicentiznek adott magassághoz illesztve.

„A szerves műveltség teljességet hordozó és modellező, teljességben létező, közösséghez kötődő élő tudás, mely a nemzedéki tudásátadás láncolatán keresztül örökítődik tovább, benső lényege szerint változatlanul. Az emberi művelődéstörténetben betöltött szerepe ténylegesen rokon a DNS-sel. Az egészségesként megőrzött emberi élet fenntartásának és továbbvitelének biztosítéka, az emberi minőség szellemi »génbankja«.

Ez egy túlkomplikált meghatározása az emberi közösségen belüli hagyományok megőrzésének. Egyszerűen nincs értelme, és a DNS-hez semmi köze. Az ember bármit alkot, az utódai csak akkor alkotják ismét ha célszerű, egyszerű olcsó és még mutatós is. Lehet akármilyen jó egy eszköz, ha a következő generáció annál jobbat képes elő állítani. Ha valami annak ellenére marad fenn több generáción keresztül, hogy jóformán semmire sem használható, csupán a múltnak emléke, és még is megtartjuk, az csak létezik, mert egy közösség nem akar beleolvadni a szomszéd közösségbe, hanem önmaga egyediségével akar fennmaradni, Minden közösség egy kicsiny Matrix, és sok kicsiny Matrix alkothat egy nemzeti MATRIXOT. Mert bár az ember EGYES MAGAM a világban, de élete csak úgy válhat teljessé, ha tartozik valakihez, tartozik egy vele azonosulni képes Matrixhoz.