Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyógyosok

13 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gasztromuksó Zalai dödölle 2023.02.08 14:42:56
"Éliás Tóbiás egy tál dödölle, ettél belőle, kertbe mente a tyúkok, mind megették a magot" A gyermekdalt nem énekeltük el, tyúkokat sem tartunk, viszont dödöllét ebédeltünk. Ennek a az ételnek nagyon sok változata van, mi a zalait készítettük el.   Zalában a dödöllének, ennek az olcsó és kiadós…..
Tartalmas, egészséges és különleges ízvilágú étellel készültünk. A francia hagymaleveshez hasonló a miénk egy-két apró változtatással. Mellé pirított bagettet tálaltunk. A kettő együtt igazán jó kombónak bizonyult ezen a szeles hideg téli időben. Szinte minden háztatásban megtalálható, hiszen a…..
Vízben él, pikkelyes, akadnak benne szálkák, elsősorban ünnepekkor kerül az asztalra, rendkívül egészséges, koleszterinszegény, sütve, rántva  is fogyasztható étel a hal, mi erre az alkalomra a pontyot választottuk, könnyed franciasalátával tálaltuk. Ennek az egyik legnépszerűbb halfajtának az…..
A Gasztromksó egy komplett étellel készült nektek. Amennyiben szeretitek a húsos, zöldséges ételeket feltétlenül olvassátok el a receptet és ráérő időtökben készítsétek el ezt a kulináris ételt. Higgyétek el nem fogtok csalódni. Igazából nem tudtuk mi legyen az ebéd, ezért szétnéztünk a hűtőben,…..
  Talán nem túlzás leírni, hogy a magas vérnyomás kezelése az orvostudomány egyik legnagyobb kihívása. Népbetegségnek számít. Amennyiben ez a probléma tartósan fennáll orvoshoz kell fordulni. A gyógyszeres és egyéb terápiák partnerei lehet az egészséges életmód, ételek és a gyógynövények. Ebben…..
Gyógyos A jótékony almaecet 2023.01.13 15:30:41
A gyümölcsökből előállított ecetek népszerűsége töretlen, egyre többen fogyasztják a szederből, akár málnából előállított italt, mi az almaecetről adunk egy kis betekintést. Elsősorban széleskörű felhasználhatósága miatt választottuk. Egészségmegóvó hatása közismert, a zsírok egyik fő ellenségének…..
Az olasz gasztronómiában polentának nevezik, mi magyarok leginkább puliszkának hívjuk, ezt az egészséges, nem kevésbé laktató ételt. Kissé érthetetlen, miért nem kerül gyakrabban az asztalra. Mi kivételt tettünk, miután elfogyasztottuk, tudtuk nem ez volt az utolsó alkalom.  Erdélyben, Dunántúlon…..
A francia konyha terítékén a csigák gyakran helyet kapnak, a magyar gasztronómiában kevésbé, viszont a dióval, kakaóval töltött péksütemények a gyerekek és a felnőttek körében nálunk is igen népszerűek. Reggelire, uzsonnára kiváló választás. Otthon is könnyen elkészíthető.   A karácsony…..
Szerintem a palacsinta az egyik legkedveltebb desszertek között a képzeletbeli dobogón megtalálható. A viszonylag egyszerűen elkészíthető tésztát különféle ízű lekvárokkal, pudinggal, kakaóval szokták általában fogyasztani. Mi egy teljesen más formáját választottuk. A hortobágyira tettük le a…..
Egyszerű, nem pénztárcaszaggató és több változatban is elkészíthető a közismert nevén tócsni, de lapcsánkaként, macókaként, cicegeként, pacsniként is nevezett könnyen elkészíthető étel. A krumplis a legelterjedtebb, de több hozzávalóval is érdemes kipróbálni. Mi burgonya helyett a cukkinit…..
Este 9 órakor már ágyban vagy, végiggondolod a napodat, leoltod a villanyt, a kinti zajok ellen füldugót teszel a füledbe. Lehunyod a szemed, visszaszámolsz, 1000-től kezded, de minden erőfeszítésed ellenére sem tudsz elaludni. Forgolódsz. Nagy nehezen elalszol, de minden ok nélkül felriadsz,…..
Gyógyos A Csipkebogyó hatásai 2022.11.26 16:35:08
A tél közeledtével a hideg idő miatt sokan szenvednek meghűléses megbetegedésekben. Megelőzésére immunerősítő gyógynövényekkel is felturbózhatjuk szervezetünket. A csipkebogyó a magas C vitamin tartalma miatt is a gyógyítók toplistáján is megtalálható. Teának, lekvárnak és bornak is kiváló.    A…..
Gyógyosok 2022.11.28 20:57:23
Gyógyos 2022.11.23 14:37:02