Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tahaa

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2018. Kim Dzsongun, észak-koreai diktátor egy sikertelen interkontinentális ballisztikus rakéta tesztje után..
Tahaa 2022.04.02 08:04:06
@hátramozdító: Ezektől én is kedvet kaptam a hokizáshoz.
"Aki ennyire nem ért sem a gyerekek, sem a szülők nyelvén, akinek ekkora nyűg a munkája, az jobb, ha más pályát választ. Nem hiszem, hogy a viselkedését bármi is menthetné, mert nem rángathat egyetlen beteg gyereket sem, nem káromkodhat előttük és egyszerűen nem teheti meg,…..
Tahaa 2015.04.30 23:59:35
Pár gondolat: Több kommentelőtől olvasom, hogy "így bemostam volna, meg úgy szétvertem volna...stb." Na hát ez pont ugyanaz a bűn, amit a dr.nő elkövetett: túlreagálni egy szituációt. Durva verbális megnyilvánulásokra NEM ÖKÖL a válasz, hanem szóbeli helyretétel, majd távozás. Esetleg betegjogi képviselő felé jelzés... de NEM a "bemosás". Amellett, hogy ez 2-8 évig terjedő szab.vesztéssel is sújtható. Bezony!
A másik (még fontosabb): ezek a történetek MEGÍTÉLHETETLENEK a másik fél verziója nélkül. Így LEÍRVA persze tökéletesen igaza van a posztolónak. Azonban számtalan olyan esetet láttam már, amikor bicskanyitogató az idióta szülő minden (verbális és NON VERBÁLIS) megnyilvánulása a félrenevelt gyerekével együtt. IGEN ! Bejön, benne van a bizalmatlansággal vegyes kétkedés a szemében, minden mozdulatában. "ÁÁÁÁ, nem a régi dr.bácsi van itt, hanem ez a fogalmatlan tyúk...; Kicsitündérem, essünk túl a csúnya dr.néni hozzánemértő vizsgálatán, ténykedésén... Jajj cuncimókusom, olyanügggggggyesssss vaggggy... MAGAMEGGG várjon már egy kicccsittt/ NEMLÁTTYAHOGYMEGVANIJJJJJEDDDVE ???, stb. Sokszor a tekintet, a hanghordozás, vagy a szóhasználat árulkodik a végtelen lenézésről, vagy bizalmatlanságról / = az együttműködés teljes hiányáról.
(Velem megtörtént: kötelező védőoltást - szokás szerint - gyors határozott mozdulattal adtam be a kicsi "Vanessza" combjába (ahelyett, hogy L A S S A N "fúrtam" volna). Erre Mrs. Primitív nekem állt, hogy MAGAMEGG milyen dúúúrva. ... Komolyan: legszívesebben a kezébe nyomnám a fecsit: "Nesze, akkor add be Te ... nem nagy ügy.")
Felhívnám a "nagy együtt-érzők" figyelmét, hogy ugyanazok a kedves kulturált polgártársaink töltik meg a rendeléseket, akik nap-mint-nap tahók velünk a közlekedésben, a boltban..., akik a valóságsókat falják/és fenntartják, akik a "másik pártra" szavaznak (és minket full-idiótának tartanak), akik lelkifurka nélkül baxnak át a boltban, bankban, biztosítónál...stb.

Szóval minimum meghallgatnám/ megnézném az érem másik oldalát is.
Praxis Szívatnak a táppénzzel 2015.04.30 06:49:39
"Ha nekem van egy látleletem, miszerint centit nem tudok (szabadna) mozdulni péntek reggel óta, milyen jogon bírálja felül döntésével egy megyei kórház egyértelműen leírt "terhelési tilalom; műtétre javaslat, ha nem javul"-t azzal, hogy hát bocs.. "nem jelentél meg időre"…..
Tahaa 2015.04.30 22:08:50
"Én miben hibáztam, mit kellett volna tennem (?)
Tényleg ennyire mellébeszél manapság az egészségügyben orvos és orvos?!"

Nincs itt semmiféle mellébeszélés, meg xar magyar eü, meg rosszindulat, hanem a T. poszt-író TUDATLANSÁGA. Ahogy az előttem szóló is írta: visszamenőleg (azaz inkább "késve") max. 3 nap múlva vehető fel valaki táppénzre. Pontosan az ilyen pénteki eseményekre tekintettel, - hogy még hétfőn dokumentálni lehessen. Kedden le kell zárni a tp-es jelentést és küldeni kell egy zárt netes rendszeren... utána "coki". Ha valami, akkor ez nagyon pontosan, rendesen és logikusan van szabályozva. Különben "népi játék" lenne csütörtökön besaszzézni a HO-hoz, hogy "hétfőtől ment a hasam"... oszt' vagy úgy van, vagy nem...

A konkrét esetben: anyukával EGYIDŐBEN vagy méginkább ELŐTTE telefon a HO-nak (a tel.szám (orvosé, asszisztensé, rendelőé!) tudása alap !, ha mégsem: ott az internet.) Már akkor látszott, hogy ebből nem lesz munkavégzés. Ha mégsem, akkor hétfőn ugyanez...
Nem kell anyukát küldözgetni/ ezek szerint a rendelési időről sem volt fogalma sem. Gratula !
Keddre a dolog elkésett. (10-ből 10 HO felvesz Tp-re telefonos bejelentésre, - akkor is, ha sohasem látott, - ha belengeted a bokatörést + megígéred, hogy bejuttatod az Ambu. lapot, mihelyt lehet...)

Másik fogalomzavar (bár ez most kevésbé fontos, csak inkább ijesztő): "LÁTLELET"
Hááát, az valami teljesen más dolog: bántalmazás, testi sértés esetén kérheti a sérült (3.500 HUFért!) - a sérülések, véraláfutások, sebek, stb. leírását. Semmiképpen sem egyezik az ambuláns lelettel. És ezt civilnek is illik tudnia.

Visszatérve a 3 nap/ péntek-hétfő-kedd problémára: van módja a 3 napon túli, visszamenőleges táppénzre vételnek is, de az az igazi kibaxás a beteggel: ú.n. 4 oldalas esettörténet megírása után a T. Beteget az NRSZH (orvosszakértői intézet)-hez lehet küldeni a spec. eset elbírálására... Gyakorlatilag a leszázalékolás procedúrájával egyező tortúra: 1-2 napi hideg élelemmel célszerű felszerelkezni, mert nem 5 perc, mire elintéződik. Javító-nevelő szándékkal érdemes néhány beteggel végigjáratni, csak hogy bevésődjenek a szabályok ;-)

"Sajnos" ezek ugyanolyan szabályok, mint a KRESZ: hiába vontatok ritkán másik szgk-t, vagy szállítok hosszan kinyúló rakományt, illik tudni, hogy olyankor mi a teendő. Mert különben meszel a rendőr. Itt ugyanez a helyzet.

csakegybeteg. Na ennyit a rosszindulatról ...

Fontos megjegyzés még: teljesen más (lenne) a helyzet, ha felvesznek valakit kórházba. Akkor a felvétel napjától automatikusan kap Tp-es igazolást a KH-tól, amit távozása után vagy meghosszabbít a HO, vagy nem (mert pl. nem szükséges). Viszont akkor is ildomos a HO-t 3 napon belül értesíteni a hazabocsátásról ...
Túl vagyunk a Nemzeti Dalverseny Első Nemzeti Középdöntőjén, és jó eséllyel már az a szerzemény is megvan, ami majd minket képvisel az Eurovíziós dalversenyen: Csemer Bogi menetelős koreográfiával súlyosbított Fontos Üzenetét a döntőben sem igen fogja lenyomni senki. Hogy…..
Tahaa 2015.02.15 12:47:47
@Tahaa: ... magasan.. a legmagasabbra "... Bocs: szóval a legjobb helyezésig, ami persze a geopolitikailag 3h-s (halmozottan hátrányos helyzetű) Mo-tól telhet.
Tahaa 2015.02.15 12:54:12
@yaksi: Pierrot tapló volt (vagy inkább lett volna), ha nem lett volna OKA rá. Gyanítom, ha a NLE énekese a múltkor élő egyenesben kritizálta, akkor azóta a próbákon, stb. bizonyosan éreztethette is P-tal, hogy "bekaphatja". A múltkori adásban történtekre és fentebb leírtakra határozottan emlékszem... A többi persze részemről csak találgatás.

Nekem kivétel nélkül végtelenül UNSZIMPATIKUS - bármilyen műsorban - ha a zsűrizett visszaszól, vagy visszajelez a zsűritagnak. Ez egyszerűen nem az a szitu... Nem kell persze mindenre bólogatni, de ők azért vannak ott, hogy meghallgassák a zsűrit és nem azért, hogy ellenvéleményük legyen saját magukról (!).
Tahaa 2015.02.15 13:05:28
@yaksi: ...A múltkor strigulázni akartam, hogy ez a szerencsétlen PRODUKCIÓ szó hányszor hangzik el a műsorban... Szerintem 200 felett lehet. Néha egy mondatban 2-3x is benne van. Nincs erre valami változatosabb magyar kifejezés ?
Megfigyelték, hogy az utóbbi időben sorra születnek az érdekes autós témák a szerkesztőség tövében? Nyáron felfedeztük a lekopott rokkantparkolót, egy héten belül felfestették. Évszaktól függetlenül, esős időben sorra törik össze magukat az épület előtt kanyarodó…..
Tahaa 2014.09.20 18:49:19
@CoIie: na pont ezt a témát akartam felhozni. Én ennek a fordítottját láttam 1-2 éve: 3 sávos járműosztályozóban a mentő megtalálta a középsőben elől ácsorgó nénit, aki nem volt hajlandó belehajtani a pirosba (nagyon komoly, forgalmas kereszteződésben), hiába dudált, villogott, idegelt mögötte a mentő. Félrehúzódásra, egyebekre nem volt lehetőség, már álltó helyében érkezett mögé az OMSZ, mellette pedig szorosan álltak a többiek. Na ennek volt tanúja - a kereszteződésen túl - két gyalogos járőr... Az eset után rögtön kikapták a nénit és jól meg is büntették. Ügyetlenke volt a nő, persze, de azért kicsit sajnáltam, mert, ha meg oldalba kapja a merőleges forgalom, akkor meg az lett volna a baj.
Kevesellte a hálapénzt a műtétet végző orvos. Tisztelt Praxis blog olvasók!   Valaki legyen olyan szíves és árulja már el nekem, mégis mennyi hálapénzt is illik adni egy orvosnak? Történet röviden, nagyobbik, majdnem felnőtt fiam mandulaműtétre kórházba került.…..
Tahaa 2014.05.09 19:00:15
@Tahaa: Kicsit más, de az eszem áll meg tőle, tulajdonképpen:

Mit mond a TV, (KERESKEDELMI adók főleg), naponta több100x ? :
"A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, vagy KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, gyógyszerészét !"

ÉRTITEK ???? B+ Egy profitorientált cég nyilvánosan rádbaszarintja a nyereséges termékével kapcsolatban a melót !!!! Beszélgessél te a termékéről a beteggel... INGYEN ! Nesze sánta, itt egy púp is ! És ez senkinek nem tűnik fel.... (?!)

Képzeld el:
"Az általunk gyártott autónál felmerülő problémával kapcsolatban beszélgessen INGYEN a SAJÁT szerelőjével !!!!"
"Ha lakás-kölcsönünkkel / banki termékünkkel kapcsolatban kérdése merül fel, menjen el INGYENESEN BÁRMELYIK ÜGYVÉDHEZ (vagy közjegyzőhöz) és beszélgessen vele erről jó sokat !"
"Bárhol vásárolt bútorát az IKEA szakemberei ingyen segítenek összerakni ".

Még mielőtt .... Természtesen, ha én javaslom a betegnek a bajára, akkor szívesen felvilágosítom, de azért mert látta a TV-reklámban, Nők Lapjában, stb. hagy ne áldozzak már rá negyed-fél órákat, ha nem muszáj... Amellett, hogy utána is kell nézni az ikszedik fogyókúrás marhaságnak, meg csodatévő pirulának.
Tahaa 2014.05.09 22:38:50
@kheiron: Ki nem lelkesedik ? A betegek ? (Azt elhiszem...)
Tahaa 2014.05.14 16:13:50
@kheiron: Ja, most volt kint nálunk, múlt héten a mosógépszerelő... Fűtőszálcsere (jó sokáig bírta, nem mondom / itt volt az ideje.) Kb. 5 percig tartott: kicsavar, régit kihúz, újat (kicsomagol) helyére dug, visszacsavar. Ennyi. Asszem 5-6.000 körül volt a munkadíj+kiszállás (2 utcával odébbról jött/ belvárosban lakunk.)

Én is ezeket a példákat szoktam hozni, habár az igazság kedvéért az ügyvédi díjazással kapcsolatban meg kell említeni, hogy "JB-t" nem fizetnek az emberek és (leggyakrabban) nem is halnak bele, ha nem pereskednek. A "maszek" fogorvoslás, plasztikai sebészet, magánkórház már azért jobban hasonlít az ügyvédek rendszerére.(Nem is visítozok ott senki, legfeljebb nem veszi igénybe.) Kevert rsz.(és sz.r) van itt, ahol a szolgáltatást igénybe vevők többsége úgy érzi, hogy eleget fizet(-ett már), illetve minden jár neki(ezért).
A betegek igen nagy %-a közelítőleg sem fizeti ki (akár TB+HP esetén SEM) az Eü. által rá fordított költségeket. És ehhez nem kell úgy járni, mint Schumi, sokszor elég egy életen át krónikus gysz.használónak lenni + 1-2 apró-cseprő műtét. Sokan azt hiszik, hogy a Tb-jük csak az orvost "fizeti" meg a reggeli mackósajtot a Kh-ban. Pedig pl. a gyógyszertámogatás, vagy faluhelyen az a ménkűsok útiköltség sem gyenge, amit egyesek igénybe vesznek. És akkor hol vannak még az onkológiai kezelések, PET CT-k, stb. (Természetesen nem kívánva senkinek...)
Filmdroid TOP 10 börtönfilmek 2012.06.23 11:11:00
Mel Gibson karrierje soha nem látott mélységekben, a botrányairól elhíresült remek színész régóta nem tudott igazán sikeres filmmel jelentkezni. A héten már a magyar mozikba is megérkezett legújabb filmje a Börtönregény. A filmről a kritikát itt olvashatjátok. Ebből az…..
A régi piroshátú autóskártya USA-kvartettjében volt egy Buick Skylark, talán az egyetlen autó, amelyet hátulról ábrázoltak. De nem csak ez volt az érdekessége, hanem a neve alatt zárójelben(!) szereplő rejtélyes ARDIOP LADON felirat. Akkoriban esély sem lett volna kideríteni, mit…..
Kedves Praxis blog!   Nem gondoltam, hogy olvasáson túl is részt fogok venni a Praxis blog életében, most sajnos mégis kénytelen vagyok egy történetet elmesélni, ami április első hetében játszódott le Budapesten, a 14. kerületi nőgyógyászati rendelőben. Magamról annyit,…..
Tahaa 2011.05.21 00:34:04
@Desiderata: Hogy visszaevickéljek az OFFolásból a témához, ez a "viselnie kell a tettének következményeit", akkor alkalmazandó minden más eü. témára is ??? Aki pl. végigzabálta az életét és a kövérsége következményeit az egészségügyre (közvetetten az adófizetőkre) akarja hárítani, az is viselje? Meg akinek a monitor előtt tönkremegy a szeme, vagy bármi neki felróható okból elhasználódik, megbetegszik: viselje a következményeket EGYEDÜL ? Tudom, a teherbeesés nem betegség, de miért csak itt olyan fontos a KÖVETKEZMÉNYEK EGYEDÜLI vállalása ? És a meddő párok? "Viseljék a "rossz/meddő" párválasztás következményeit (= gyermektelenség) ?? Miért is ne ?? Bonyolult ez.
Tahaa 2011.05.21 00:49:30
@darkgreen: Bigottabb vallásos vagy, minte egy fejkendős néni...
Tudtam, hogy ezzel a gimis-fizika-váddal fogsz előjönni, de a vitás témához elég egyszerű fizikai jelenségket megvitatnunk. A végén a fizikai TÖRVÉNY kifejezésnél foguk kilyukadni.
Befejezhetnéd a másik lenézését, mert semmilyen alapod nincs rá. Inkább érvelj. (Ugyanis ez még eddig nem történt meg.)

És még valami: pl. mondjuk olyan létező jelenségeket, mint pl. egy anya szeretete a gyermeke iránt, ugye Te nem molekuláris okokkal magyarázol ??? Nyugtass meg ! Mert akkor teljesen felesleges anyák napján virágot vinned Neki, elég megnyugtatnod, hogy a "kémia működik". Nem hiszem, hogy van normális ember a földön aki 0%-ban hisz SPIRITUÁLIS jelenségekben. Legfeljebb nem tudja róla, hogy ABBAN hisz.
Tahaa 2011.05.21 01:11:03
@darkgreen: Nem akartam, de megnéztem ezt a blogot. Hát lényegesen többet vártam. Nevetséges, hogy erre hivatkozol... Én nem is erről beszélek.

A fizika, kémia, biológia a végletekig (kvarkokig, bázispárokig, stb.) lebontva keresi a választ arra a kérdésre, hogy: HOGYAN van / HOGY MŰKÖDIK .. De nagyon kevés a MIÉRT? kérdés. Amikor a tudomány ilyesmibe ütközik, akkor azt mondja: TÖRVÉNY, oszt jónapot. (Közben elkeseredett kűzdelmet folytat a tudomány, hogy pl. legalább egy ágán belül összehangolja a törvényeket, amik nem minden esetben érvényesek egyformán a mechanikára és pl. az elektrofizikára. Olyankor nagyvonalúan azt mondja: az "másik tankönyvben van" = az a mechanika világában érvényes...amottan meg már nem...)
A materiális tudomány annyit mond: a törvény az van, FOGADD EL, tanuld meg !
Én meg azt mondom: csak olyan törvényt tudok elképzelni, ami valahonnan jön, valamiből következik és pláne van valamilyen célja. Nekem nem lógnak a törvények a levegőben.
Hasonló esetem volt nekem is szombaton, mint amit Tamás írt meg, nekem talán annyiban volt szerencsésebb a helyzetem, hogy az index kirakása után az első autó átengedett maga elé, pedig itt Budapesten sem mindig ez a jellemző. A tavalyi emelkedős eset után idén újra eljött az…..
Tahaa 2010.12.06 21:56:59
@záporjózsi: Nem tudom, hogy Ti jártatok-e már így?: (de én nem is egyszer)
Üres, legalább 6 kútoszlopos benzinkút; Megérkezem, beállok, tankolok, nézelődöm, újságot veszek (közben látom, hogy továbbra is gyér a kút forgalma!); Majd visszamenvén az autómhoz: (még valahol mondjuk áll max. egy autó), de mögöttem (?!) várakozik valaki és türelmetlenkedve csóválja a fejét, hogy mit xarozok.... Mondom, közben legalább 4-5-6 kútoszlop ÜRES, nem villog, működik, tehát SZABAD. Vazze: ezt a rejtélyt már többször próbáltam megfejteni, de eredménytelenül. (Lehetséges megoldások cáfolatai: mindkét oldali tankolási lehetőség van, nem különleges a kocsim, nem vagyok "jó csaj" (akit érdemes megvárni), sőt mi több ffi vagyok, el lehet tőlem férni, nincs "levegőpumpás" kúttal összefüggésben, mindegyiknél egyforma az üa. kínálat..stb.) Vazze: egyszerűen ANNÁL a kútnál akar tankolni. Mondjuk nálam is van "szám-misztika": 2-es, 5-ös, 8-as kútfejeknél szívesebben tankolok,(4-esnél lehetőleg sose') de legalább van választék ;-)
Praxis Alkoholista orvos operált 2010.10.08 06:00:00
Sziasztok Olvasva benneteket, úgy tűnik, itt mindenki "szakértő" vagy legalábbis az egészségügyben dolgozik... Amit itt egyesek leírnak, - sajnos megtörténik..., ha elfogadjátok, ha nem... Vidéki kórházban történt...18 évesen a munkahelyemről vittek el mentővel, -…..
Tahaa 2010.10.08 19:23:14
@adamantium: Néha van olyan érzése az embernek (főleg tamponTV-ket nézve), hogy manapság senki sem hal meg Mo-on természetes halállal. Mindről az eü. tehet.
Tahaa 2010.10.08 22:56:00
@Bonaparte: Érdekes. Pláne az, hogy ez a szerencsétlen kolléganő hogy jutott el idáig. Segíteni kellett volna neki időben és nem lépten-nyomon keresztbe tenni, - ahogyan az nagy valószínűséggel történt.
Tahaa 2010.10.08 22:58:08
@Gest anyó férje: ahogy Fábri(k) úr mesélte:
-Hoztam egy kanna vörös bort magának.
-De hisz' ez nem is vörös!
(ránéz)
-Ja.
(és felrázza...)
-Most már vörös...
Poligraf Toxic Pollution In Hungary 2010.10.07 09:46:00
Svájcba is eljutott a hírünk. A legszemetebb karikatúra díjra simán pályázhatna is.A rajzoló: Chappatte, aki egyébként az egyik legjobb a szakmában.            (via Le Temps) ..
Tahaa 2010.10.08 15:19:52
@idelle: valahogy nem röhögök rajta. M.o most gyászol és van amin nincs helye poénkodásnak. Az üzenete pedig az: "annyira leszarjuk, hogy mi van veletek" Különben meg tök hazug is, mert a Dunát (ennyire és egyelőre) nem érinti a szennyezés. Persze a potenciális turisták elriasztására tökéletes az "összemosás". Még jobb lett volna, ha a Balatonba rajzol vörös xar-folyót.
 Levélírónk a napokban bolti lopáson ért és azonnal rendőrségi fodgába került tinédzserekkel történtekből kiindulva elemzi a kialakult helyzetet. Elsősorban a sajtó hozzáállását nehezményezi, a bolti lopást, mint a tinédzserkor természetes velejáróját feltüntetni,…..
function PlaySound(url) { document.getElementById('spanDyn').innerHTML=""; } Nádasdy Ádám évekkel ezelőtt készült Modern Talking című cikksorozatában remekül rávilágít nyelvünk kínzó kérdéseire, és kiválóan meg is válaszolja őket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy…..
Nem nagyon tudok mit hozzátenni a tegnapi autótöréshez, nem egy örömteli dolog, és akkor még nagyon enyhén fogalmaztam. Ugye, az történt, hogy valahol 200 km-re Domsjőtől, egy nagyobbacska városba érve megtalált hátulról egy finn kamion. A finn előtte nagyon nyomult, Bende kicsivel korábban, ahol…..
Az F1-főnök az egyik legismertebb brazil újságnak adott interjút. Botrány van. "Ayrton Senna halála nagy szomorúságot okozott, de végül jót tett a Forma-1-nek. Sok ember, aki addig nem is hallott róla, a brazil balesetének köszönhetően kezdett…..
Tahaa 2009.10.18 21:42:47
@elinnen: Attól, hogy valakinek "tételesen" igaza van még lehet tahó. Van a világon tapintat is meg illem... A temetkezési vállalkozó sem mondja, a koporsó mellett, hogy "tudja sajnáljuk nagyon a papót, de az az igazság, hogy ez most nagyon jól jött a mi üzletmenetünknek..." Asszem ettől nem lenne jófej-megmondóember.
Számtalan példát lehetne még mondani...
Tahaa 2009.10.18 21:47:48
@Sierpe: :-))))))
Jut eszembe BE-nak nincs is "figymája"...
Tahaa 2009.10.18 21:52:07
@elinnen: Hát, ha ezt, a mondatod 2. felét (a Schumi-sat) is így kimondja, akkor elhiszem, hogy tökös csávó.
Az AXN hamarosan bemutatja a So You Think You Can Dance című amerikai táncos-reality-t, azt, aminek egy vadhajtása már nálunk is ment Megatánc címmel a TV2 jóvoltából. A műsort az American Idolt (is) jegyző Simon Fuller készíti, és célja, hogy felfedezzenek olyan táncos…..
Tahaa 2009.05.04 18:45:21
@Tahaa: és a Dence-pec-bejöhetsz is...
Tahaa 2009.05.04 18:46:59
@Tahaa: Hátmég a Dance-pec-bejöhetsz...
És most már leszállok erről a vonulatról...
Tahaa 2009.05.04 18:48:58
@Tahaa: Na utoljára - írásjelekkel:
Dance? Spec. Bejöhetsz !
Így már az anyja se' ismer rá.
F. Gábor olvasónk nagyon helyesen figyelmeztet, hogy milyen legendás agysorvasztók taposták előttünk az akkor még megnyugtatóan internetmentes utat. Egy gigantikus előd két nagy klasszikusával kívánunk munkamentes pénteket, Gábor tollából. Egyúttal versenyt is hirdetek. Mindjárt…..